קופסת פינק פלויד

fishroy

New member
קופסת פינק פלויד

שלום יש מין קופסא כזאת בכל מיני חנויות דיסקים אני חושב שקוראים לה shine on רציתי לדעת מה היא מכילה. תודה רועי

weird dust

New member
קצת על הקופסא

כמו כל להקה מתיישנת גם פינק פלויד הוציאו אווסף אלבומים מעיין דיסקוגרפיה. שיין און יצא ב-1992. הוא מכיל מקבץ של 8 אלבומים של הלהקה, מתוכם 7 אלבומי אולפן ועוד אלבום אחד של סינגלים מהתקופה של סיד ותחיל הלהקה. האלבומים: A Saucerful of Secrets Meddle The Dark Side of the Moon Wish You Were Here Animals The Wall A Momentary Lapse of Reason וכמבן עוד אלבום סינגלים. אני ההיתי קונה את זה רק אם ההיתי רוצה לקנות את כל אלבומי הלהקה ואז יש כאן גם חוברת ודיסק בונוס חוץ מזה הבחירה שלהם לא תמיד מוצלחת. (חסר הפייפר ובמקום האחרון ההיתי שם את הדוויג'ן בל).

הבעיה עם הקופסא

היא שכל האלבומים האלו עברו או יעברו “שידרוג” לפורמטים מתקדמים יותר - אולי גם עם קטעי בונוס ועוד דברים נחמדים - ואז מן הסתם יהיה צורך לקנות גם אותם. לא עדיף לחכות עד השדרוג, או לקנות אלבומים אינדיבידואליים?

FloyDviR

New member
לא...

בכלל כל הגרסאות רימסטרים האלה עם כל התוספות והדברים המיוחדים כביכול לפי דעתי סתם מיותרות... כי כל מה שיפה בלקנות דיסק אז שהוא יהיה האורגינל!! מקורי כמו בפעם הראשונה שיצא!! והיום לצערי כבר בקושי אפשר למצוא אלבומים בגרסאות הלא-רימסטרים שלהם..

Shakty

New member
איך אפשר להגיד לא לרימסטר

בתור חובב אודיו מושבע אני לא מבין. לקחו את המסטרים המקוריים ועבדו עליהם טובי אנשי האולפן וניקו והשחיזו את הצליל כאילו סיד ורוג'ר יושבים אצלך בסלון (אם יש לך את המערכת המתאימה) לגבי בונוסים ? למה לא לקבל OUTTAKES ששכבו בבוטלגים וקיבלו גם ניקוי ועידון - לא בא לך לשמוע את BIKE בעוד כמה גרסאות ? יש לי באוסף הדיסקים יותר מ 1500 דיסקים ואת כל מה שיצא ברימסטר החלפתי. גם את הפלויד - היו לי כל הדיסקים בגרסה הראשונה הדיסקית שלהם ואחרי הרימסטר שלהם מכרתי הכל לאוזן וקניתי רימסטר. כשיצא גרסת SACD ל DARK SIDE עוד באותו יום יצאה קופסה מAMAZON לכיוון חיפה (ביחד עם עוד תופינים להצדיק את המשלוח). ציף התלוננה לפני כמה חודשים שאוזנה לא מוסיקלית - כך שהרמקולים של המחשב מספקים אותה - אני כניראה הצד השני של אותו מטבע יש לי מערכת סטריאו שרק המגבר שלה עולה 6000 שקל (זה בסדר גם אישתי טוענת שאני לא שפוי) אבל חשוב לשמוע כמה שיותר קרוב לאיך שהמוסיקה נשמעה באותו רגע באולפן\במה. יש מושג בסטריאו שנקרא SOUND STAGE ומשמעו לנסות בעיניים עצומות לשים את הנגנים על הבמה כפי שהם נשמעים במערכת - ככל שהמערכת יותר טובה כך ה SOUND STAGE יהיה יותר קרוב למה שהיה באמת. כל הנושא של הסטריאו נקרא HI FI שזה קיצור ל HIGH FIDELITY - נאמנות גבוהה ככל שאפשר למקור. הלוואי וכול האוסף שלי יהיה REMASTERED ביום מן הימים (למרות שיש דיסקים שקשה לי להאמין שיוציאו פעם נוספת)

weird dust

New member
תגובה

אני לא קונה כמעט רי מאסטרים הרוב אני קונה תקליטים ו גירסאות התקליט. ההיתי בחנות דיסקים ושמתי לב שדווקא את אלו שלא ציפיתי שמישה יסתכל עליהם הוציא רימסטר ובגירסה קלה. למשל דיס וואז של ד'טרו טול. אני גם משקיע הרבה על מערכות, אני מחזיק מערכת דמי סראוונד בחדר ומערכת סראוונד אמיתית בסלון ביחד עם ההורים
.

Shakty

New member
ג'טרו טל היא להקה מאוד פופלרית

למה שלא יהיו רימסטרים שלה ? אין פה כל קשר לסראונד - מערכת טובה למוסיקה היא לא בהכרח מערכת טובה לסרטים ולהפך, יש שיטה טובה לבדוק את זה : אם למגבר יש אפשרות של DIRECT SOURCE רוב הסיכויים שהוא הוא כוון גם לשמיעת מוסיקה ולא רק כקולנוע ביתי : ה DIRECT SOURCE מעביר את הסיגנל של הקול בלי כל מעבדי ה DSP של הסראונד - לקבלת סיגנל סטריאו איכותי ככל שאפשר. מה זה מערכת דמי-סראונד ? או שהיא תומכת DOLBY DIGITAL או DTS או THX לצורתיהם או שלא - אין באמצע.

weird dust

New member
בקשר לדמי

חיבור המחשב ל2 מערכות שיוצרות 4 רמקולים (כמעט סראוונד מלא) ושם זה לא סראוונד של כל רמקול משמיע צליל אחר במקור זה המחשב מנסה לעשות את זה. כרטיס קול ישן שלקחתי מחבר זה מה שיש לי. (כרטיס סאוונד בלאסטר לייב 4.1). וג'טרו ככל שהם יהיו מוכרים לך להרבה הרבה אנשים היא לא מוכרת. ואין לה כל כך הרבה מעריצים שדווקא אותם מרוב אלו שראיתי הוציאו להם רימאסטר. כניראה זה בשביל לחסוך עלויות.

Shakty

New member
אתה כניראה מדבר על מספר האנשים

שמכירים אותם בארץ - שיחסית הוא נמוך. גטרו טל בעולם מוכרים מאוד ומוערצים מאוד - רק לפני כמה חודשים מר אנדרסון :) ביקר אותנו אחרי טור עולמי ענקי. הם פשוט נתנו הופעה באיסטנבול והמפיק בארץ אמר - אם אתם כבר שם בואו תנו קפיצה לפה.

melancholy man

New member
גם בארץ

מבין הלהקות הותיקות, דווקא Jethro Tull, היא אחת היותר מוכרות ומוכרות טוב גם היום, מה שכן This Was, נוא לא אחד האלבומים היותר מוכרים שלהם, אבל Aqualung למשל הוא אחד מאלבומי הרוק שנמכרו במסר הרב ביותר של עותקים בעולם (וגם בארץ למרות שעל הארץ אין לי נתונים מדויקים ואני כותב מתוך התרשמות בלבד). בקשר לקופסא של פ"פ, כתבתי על זה פעם.

weird dust

New member
אקולונג היה להיט ובגלל זה הוא

מפורסם ונימכר. יש את א פשיון טו פליי שהוא גם לא מוכר ואת די ואאס ועוד כל מיני אלבומים שהם לא הכי מוכרים וחבל. הבנתי שהיה לו סרטן גרון, מישהו יכול לאמת? בהופעה האחרונה היה ממש טוב וכהדרן נתנו אטת אקוולונג.

melancholy man

New member
חבל שהקול של אנדרסון כבר לא מה שהיה

פעם, להופעה הזו שלו JT כבר לא הלכתי, הקול של אנדרסון נגמר כתוצאה ממחלה כבר לפני כמה שנים, ניתן היה לשמוע את זה גם בהופעה הקודמת שלהם בארץ וגם באלבומם האחרון (Jethro Tull Christmas Album). מה שכן, להלחין ולהופיע הוא בטח לא שכח, הופעה של טאל זו עדיין חוויה.

Shakty

New member
יצא לי להיות בהופעה בקיסריה ב92

זו הייתה הופעה סוף הדרך - בתור הדרן הם עשו את כל THICK AS A BRICK איזו הופעה.

Shakty

New member
גם אנדרסון עצמו נהנה מאוד

כך הוא אמר בכמה ראיונות - אני הייתי פשוט באקסטזה. בהופעה בלפני כמה חודשים לא הייתי אבל שמעתי שהיא הייתה בינונית ומטה. הייתי גם בהופעה ב 2000 בחיפה והיא הייתה סבבה. יש מישהו שהיה בהופעה ב 86 ? (רוב חברי הפורום עוד ינקו בשנה הזו אבל אולי יש עוד זקנים כמוני)

melancholy man

New member
יש אפילו יותר זקנים ../images/Emo3.gif

ההופעה הראשונה שלהם בפארק הירקון (שמשום מה אני זכרתי שהייתה ב 88 אבל אם אתה אומר...) היתה בהחלט מעולה. דווקא ב 2000, הייתי בת"א ולא בחיפה, ולא ממש אהבתי, זו כנראה הסיבה שויתרתי על ההופעה האחרונה. איפה ציף שתגיד שזו להקה שולית ולא מענינת כשצריך אותה?

weird dust

New member
בקשר להופעה של 2000

הוא עלה לבמה ל2 שירים וזה עלה 150 דולר. זאת באמת היתה אכזבה להרבה אנשים. לעומת זאת ההופעה האחרונה היתה הופעה טובה מאוד לא שיא הלהקה אבל טובה מאוד. היה חסר בה הרבה שירים מהשנים הראשונות של הלהקה שבמקומם הגיעו שירים פחות טובים ופחות מוכרים עם פחות מילים ויותר מנגימה (ככל הניראה מבעיות הקול של איאן אנדרסון).

Shakty

New member
אני רואה שהחלפת את החתימה

החתימה הקודמת שלך הייתה מדהימה - כל פעם שקראתי הודעה שלך התחשק לי לשמוע את ABBEY ROAD ...

למעלה