קופצת מהפורום השכן ומבקשת עזרה

  • פותח הנושא rjf
  • פורסם בתאריך

ayala26

New member
אמרתי ש*בדרך כלל* מחמירים בהם

אבל לא תמיד. זו החלטה של המיילדת וכמובן לקיחת סיכון שפרמדיק עקשן יסרב לעלות עם האלונקה. יש עוד חוקים למשל שהמיטה צריכה להיות בגובה לפחות 70 ס"מ שזה המון! לא תמיד מחמירים.
 

ayala26

New member
ודרך אגב, בניגוד למה שחושבים

לידות בית הן במגמת ירידה בהולנד. ב-2003 זה היה בערך 30% . אינני יודעת למה אך אולי יש קשר לחוקים המחמירים..
 

ayala26

New member
בשביל המעקב

גם אחרי הלידה - מעקב תפרים למשל.. שהאחות לא תשבור את הגב. אני לא הגבהתי את המיטה (בשביל המעקב) כי זה פשוט מאוד גבוה בשביל מישהי כמוני בקושי מטר שישים ובהוראות של המטפלת שמגיעה בשבוע הראשון לטפל בי ובתינוק וללמד אותי ולייעץ לי היה כתוב שהיא יכולה לסרב לטפל אם המיטה לא מוגבהת. אבל היא לא סרבה. גם לא היה הרבה מה לטפל רק לעזור לי עם השפשופים אז היא ישבה על כסא ליד המיטה.. יש פה בהולנד ארגוני עובדים על כל צעד ושעל. לכל מקצוע יש איזה ארגון עובדים ובגלל זה החוקים.
 

אם פי 3

New member
ואם אני לא יולדת בבית

(או על המיטה...) מותר לי להיות עם מיטה נמוכה יותר? או שזה גם מחוץ לחוק? אבסורד <לאם פי 3 יש מיטה סטנדרטית לחלוטין, אבל זה לא מקטין את הזעזוע שלה>
 

צימעס

New member
מזעזע בעיני.

אנחנו ישנים על מזרונים על הרצפה. לקנות מיטה בגובה 70 ס"מ (זה מאוד גבוה! מיטות רגילות היום זה לדעתי משהו כמו 50-60 ס"מ כולל מזרון בעובי 20 ס"מ) בשביל לידה? משונה. זה לא נוח לי לחיות ככה, יכריחו אותי?
 

ayala26

New member
לא לקנות - להגביה

אפשר להשכיר קלונסאות או - הם ממליצים להשתמש גם בארגזים האלו של בקבוקי בירה שמזדקים עליו אחרי ששותים את הבירה... אני לא ישנה על הרצפה אך בטח לא בגובה 70 ס"מ
 

ayala26

New member
אגב

אינני מסבירה של ארגון המיילדות ולא של גוף ארגוני ולא של ממשלת הולנד. אני לא ילדתי בבית, ילדתי במלונית אבל אלו היו הנקודות שצויינו בדף הסברה שקיבלתי כדי להחליט אם אני רוצה ללדת בבית או במלונית. בסופו של דבר ישבתי במלונית על הכסא ההולנדי והמיילדת שכבה על הרצפה מולי.. כך שלא מדובר פה בחוק יהרג ובל יעבור. אני יודעת שהפורום הזה מסתכל אך ורק מנקודת המבט של היולדת אבל תחשבו על זה. אני לא עד כדי כך מזועזעת מכך שמישהו חושב שצריך לדאוג גם לבריאותם של אנשים המקצוע. אחרי הכל מי שבוחרת להיות מיילדת בתוכנית שלה להיות מיילדת עד הפנסיה ולא אחרי כמה שנים לשכב בבית עם בעיות גב קשות ולקבל קצבה כי היא לא מסוגלת לעבוד. זה העניין - לשיקול המיילדת ואם היא לא מעוניינת ליילדת בקומה שלישית בלי מעלית או על הרצפה אז יש לה זכות. כמו שמיילדת לא חייבת להסכים ליילד במים.
 

אם פי 3

New member
אני לא מסכימה

כלומר - כן, בהחלט המיילדות צריכות לשמור על בריאותן וכשירותן הפיסית - אבל א. - מה הקשר של גובה המיטה לזה? הדרך לשמור על הכשירות, היא ללמוד לזוז נכון, ולא להמנע מתנועה. מיילדת שתשב על המזרון (כן, גם אם הוא מונח על הרצפה), לא תפגע בבריאותה. אולי היא תפגע בנוחותה (אם כי אישית, גם יותר נוח לי לשבת על הרצפה...). ב. למקצוע יש דרישות מסוימות. חלק מהן הם גמישות תנועתית מספיקה, בשביל ליילד בתנוחות שונות. לא הייתי בוחרת מיילדת, שמסכימה ליילד רק בשכיבה על המיטה, כדי שיהיה לה קל... אישית - גם הייתי מעדיפה (בהתאם לאפשרויות) שלא לבחור מיילדת שלא מסכימה ליילד במים - מסיבות פרקטיות (רוצה ללדת במים) ולא עקרוניות. מניעה כזאת ברמה הארגונית (בניגוד למיילדת מסוימת, שאישית מוגבלת למשל, אבל אז אני יכולה שלא לבחור בה), נשמעת לי בעייתית בדיוק כמו מיילדת בית חולים שלא מסכימה ליילד בתנוחה שאינה "חיפושית הפוכה" כי "היא לא יודעת לקבל לידות ככה" או כי "אני לא רוצה לראות את הטוסיק שלך" (ציטוט אמיתי, גם אם לא מדויק, מהזכרון, נאמר ליולדת בישראל בשנים האחרונות).
 

mise

New member
מה?!

זה נשמע לי כמו תהליך הדרגתי של חזרה ללידות בי"ח. התחשבות בפראמדיק ולא ביולדת.
 

Manty

New member
בפעם הבאה

אל תבדקי פתיחה!!! מה זה משנה באיזה שלב את? תאמיני לי, הגוף שלך יודע טוב מאד ללדת ואין דבר כזה "צירים לא יעילים"! כל ציר מקדם אותך לקראת הסוף when eve that may be ואין שום צורך לעקוב אחרי הפתיחה. כשהגוף יתחיל ללחוץ - הגעת לשלב הלחיצות
אני ביליתי 35 שעות בבית חולים עם צירים.. בדקו אותי בהגעתי (1 ס"מ) ובסוף ("תדחפי"
).
 

rjf

New member
את יודעת - זה בדיוק מה שחשבתי

לעצמי כשקראתי את התגובות של בלינקה עיגולית ודבי 12 - ברגע שכל כך וכך זמן בודקים פתיחה אז או שאת עומדת בסטנדרטים או שלא - בטוח לא מרגיע, לא זורם ולא מתאים....
 
למעלה