קופת גמל ופנסיה

מצב
הנושא נעול.

m i c h a l i

New member
קופת גמל ופנסיה ../images/Emo53.gif

קופת גמל ופנסיה

לפני חמישה חודשים הציעו לי במקום העבודה להפריש משכרי לקופת גמל ולפנסיה. בשל השכר הנמוך שאלתי אם אפשר לשא להוריד לעת עתה כי הדבר יפגע לי בשכר. חשב החברה אמר שאפשר אך צריך את הודעתי בכתב. עשיתי כבקשתו והגשתי בכתב בקשה ובה בקשתי המפורשת. כיום, חמישה חודשים אחרי וללא הודעה מוקדמת גיליתי כי הם החליטו להוריד לי רטרואקטיבית את כל ההפרשות מהשכר - קופ"ג ופנסיה. לטענתם הם גילו כי "זה לא חוקי" והם חייבים להוריד את הסכומים האלו. נשאלת השאלה מדוע לקח להם חמישה חודשים "לגלות" שאי אפשר להתחשב בבקשתי והאם מותר להם לעשות זאת מבלי להודיע לי על כך? למי אוכל לפנות אם נעשה לי עוול ... כרגע לאחר הניכויים משכורתי עומדת על פחות משליש ואין סיכוי שאוכל להתקיים מכך החודש. יש לציין שאני עוזבת את מקום העבודה בסוף החודש ולדעתי יש כאן ניסיון להתנכל לי רגע לפני הסוף. עזרתכם בבקשה

m i c h a l i

New member
אולי בכל זאת?

קופת גמל ופנסיה

לפני חמישה חודשים הציעו לי במקום העבודה להפריש משכרי לקופת גמל ולפנסיה. בשל השכר הנמוך שאלתי אם אפשר לשא להוריד לעת עתה כי הדבר יפגע לי בשכר. חשב החברה אמר שאפשר אך צריך את הודעתי בכתב. עשיתי כבקשתו והגשתי בכתב בקשה ובה בקשתי המפורשת. כיום, חמישה חודשים אחרי וללא הודעה מוקדמת גיליתי כי הם החליטו להוריד לי רטרואקטיבית את כל ההפרשות מהשכר - קופ"ג ופנסיה. לטענתם הם גילו כי "זה לא חוקי" והם חייבים להוריד את הסכומים האלו. נשאלת השאלה מדוע לקח להם חמישה חודשים "לגלות" שאי אפשר להתחשב בבקשתי והאם מותר להם לעשות זאת מבלי להודיע לי על כך? למי אוכל לפנות אם נעשה לי עוול ... כרגע לאחר הניכויים משכורתי עומדת על פחות משליש ואין סיכוי שאוכל להתקיים מכך החודש. יש לציין שאני עוזבת את מקום העבודה בסוף החודש ולדעתי יש כאן ניסיון להתנכל לי רגע לפני הסוף. עזרתכם בבקשה
אולי בכל זאת?
בבקשה

שיר ורד

New member
על סמך מה הורידו לך ?

קופת גמל ופנסיה

על סמך מה הורידו לך ?
החוק לא מחייב זאת. יתכן שמדובר בהסכם עבודה אישי או קיבוצי שמחייב אותם לכך.

שיר ורד

New member
יכול להיות שלקח להם זמן מה

הסכם קיבוצי -הם לא אמורים לדעת
שהם חייבים להוריד?
לבצע בדיקה משפטית האם במקרה של ויתור בכתב מצד העובד הם רשאים שלא לבצע את ההפרשות. מאחר והתשלום לקופות הגמל וקרן הפנסיה, עולה גם למעסיק, הרי סביר שהם לא עשו זאת כדי לפגוע בעובד, אלא על סמך הנחיה משפטית שקיבלו. נכון שמן הראוי היה לפרוש את התשלום על מספר חודשים ולידע על כך את העובד מראש. אך במקרה של סיום עבודה, כנראה שאין להם ברירה אלא, להוריד את כל הסום בתשלום אחד. השאלה העיקרית היא האם באמת הם חייבים לבצע את ההפרשה או שבמקרה של ויתור מצד העובד אין חלה חובה עליהם להפריש. גם אם זה כך, אינני בטוח שלאחר שכבר בוצעה ההפרשה, בית הדין יורה לבטלה רטרואקטיבית.

m i c h a l i

New member
תודה לך ../images/Emo140.gif

לבצע בדיקה משפטית האם במקרה של ויתור בכתב מצד העובד הם רשאים שלא לבצע את ההפרשות. מאחר והתשלום לקופות הגמל וקרן הפנסיה, עולה גם למעסיק, הרי סביר שהם לא עשו זאת כדי לפגוע בעובד, אלא על סמך הנחיה משפטית שקיבלו. נכון שמן הראוי היה לפרוש את התשלום על מספר חודשים ולידע על כך את העובד מראש. אך במקרה של סיום עבודה, כנראה שאין להם ברירה אלא, להוריד את כל הסום בתשלום אחד. השאלה העיקרית היא האם באמת הם חייבים לבצע את ההפרשה או שבמקרה של ויתור מצד העובד אין חלה חובה עליהם להפריש. גם אם זה כך, אינני בטוח שלאחר שכבר בוצעה ההפרשה, בית הדין יורה לבטלה רטרואקטיבית.
תודה לך

זמן מה = חמישה חודשים? אני בדקתי את העיניין תוך דקות ספורות. ניכר שאכן הם מנסים להקשות עליי את העזיבה מכיוון שלא "מתאים" להם שאני רוצה ללכת... חבל שהם פוגעים בכיס ובפרנסה קיבלתי מס' דיעות בנוגע לכסף שהופרש: אדם אחד אמר לי כי אוכל למשוך את הכסף מיד כשאעזוב אדם אחר אמר שתוך חצי שנה אוכל למשוך את הכסף שהופקד אדם שלישי טוען כי במקרים יוצאי דופן הם נותנים מעין "אישור" מטעמם למשוך את הכסף לאחר תקופה קצרה מהרגיל... אני מבולבלת לגמרי אולי ידוע לך אצל מי אוכל לקבל תשובה ברורה וחד משמעית?

שיר ורד

New member
אין לי מספיק פרטים כדי לתת תשובה

תודה לך

זמן מה = חמישה חודשים? אני בדקתי את העיניין תוך דקות ספורות. ניכר שאכן הם מנסים להקשות עליי את העזיבה מכיוון שלא "מתאים" להם שאני רוצה ללכת... חבל שהם פוגעים בכיס ובפרנסה קיבלתי מס' דיעות בנוגע לכסף שהופרש: אדם אחד אמר לי כי אוכל למשוך את הכסף מיד כשאעזוב אדם אחר אמר שתוך חצי שנה אוכל למשוך את הכסף שהופקד אדם שלישי טוען כי במקרים יוצאי דופן הם נותנים מעין "אישור" מטעמם למשוך את הכסף לאחר תקופה קצרה מהרגיל... אני מבולבלת לגמרי אולי ידוע לך אצל מי אוכל לקבל תשובה ברורה וחד משמעית?
אין לי מספיק פרטים כדי לתת תשובה
מדויקת. אבל, בדרך כלל ההפרשות קרן פנסיה וקופת תגמולים מורכבות משני חלקים. 1. הפרשה על חשבון פצויים. (הפרשות מעביד בלבד). 2. הפרשה על חשבון תגמולים. (הפרשות של העובד ושל המעביד ביחד). בקופת גמל או ביטוח מנהלים ניתן למשוך מיידית את כספי הפצויים ללא נזק (זאת בתנאי שהמעביד משחרר אותם. המעביד חייב לשחרר אותם , אם העובד זכאי לפצויים, או שבעת פתיחת הקופה, חתמו המעביד והעובד על הסכמתם לסעיף 14 לחוק פצויי פיטורים.) את כספי התגמולים לא ניתן למשול מיידית בשום מקרה. יכולת המשיכה תלויה במטרת הקופה (הונית או קצבה), גילו של העובד, תקופת אי עבודה וחוקי המס התקפים במועד הפיטורים ובמועד המשיכה. (האוצר כל הזמן מכביד על משיכה מקופות גמל למיניהן לפני גיל פרישה ע"י הטלת מיסוי שהוא במקרה הטוב 15% מהרווחים על הכספים, ובמקרה הרע, הגבוה מבין 35% והמס השולי של העובד על כל הסכום שנמשך). בקרן פנסיה, משלמים "קנס" , במקרה של שבירה הן של כספי הפצויים והן של כספי התגמולים . גובה הקנס תלוי בתקופת החברות בקופה (והוא הגדול ביותר למי שהיה חבר לתקופה קצרה בלבד). מהכסף שנשאר אחרי הקנס הנ"ל , יורד מס הכנסה כמו במקרה של קופת גמל או ביטוח מנהלים. כדי , לתת תשובה קצת יותר נכונה, כדאי שתפרטי את הפרטים הבאים: לאן מופרשים הכספים, בגין אלו רכיבים מבוצעות ההפרשות ובאלו אחוזים, האם מדובר בקופה לפנסיה לקצבה או הונית, גילך, האם את חושבת שתמשיכי לעבוד בחודשים הקרובים והאם המעסיק במקום החדש צפוי להפריש עבורך לקרן פנסיה או קופת גמל. לא נראה לי,שמדובר בניסיון להקשות עלייך את העזיבה. ההפרשה לקרן מהווה הוצאה נוספת על החברה ואם הם עושים זאת, זה כנראה בגלל יעוץ משפטי שקבלו.

שיר ורד

New member

הסכם קיבוצי -הם לא אמורים לדעת
שהם חייבים להוריד?

מצב
הנושא נעול.
למעלה