קופת גמל

מצב
הנושא נעול.
קופת גמל

קופת גמל
שלום רב,הייתי מאד שמחה אם הייתם יכולים לעזור לי. בין השנים 1995-1999 עבדתי בחברה גדולה מאד ובמשך תקופת עבודתי חויבתי במשכורות עבור ביטוח מנהלים אשר מוגדר כקופת גמל. את עבודתי עזבתי עקב מחלה קשה, קיבלתי פיצויים מהמעביד כחוק אבל מלחץ ההתמודדות שכחתי מקופת הגמל שלי ששילמתי עבורה את חלקי דרך המשוכורות(דבר שניתן כמובן להראות)בימים אלו נפלו לידי חלק מתלושי השכר הישנים וראיתי את דבר החיובים. פניתי לחברה בה עבדתי ואז התברר לי כי לפני כשנה היא נימכרה וכל הצוות השתנה,למרות זאת האחראית על משכורות העובדים ניסתה לעזור לי למצוא את כספי החיסכון ללא הצלחה. אין להם רישומים עלי. שלחתי להם העתקים של תלושי השכר להוכיח את התשלומים והיא "מאמינה למראה עיניה "אך לא מוצאת היכן הכסף. איך אוכל לדרוש את חסכונותי גם חלקי וגם את החלק שהמעביד חסך לי וממי? האם הבעלים החדשים של החברה אחראי על הנושא או שעלי להגיע לבעלים הקודמים? כמו שצינתי החברה מאד גדולה והבעלים לא מעודכן בכל הפרטים היה מנהל כספים בדרך ופקידת שכר ושרשרת עובדים בדרך. אשמח אם אוכל לקבל טיפ לאן עלי להגיע כדי לשחרר את קופת הגמל שלי .

שיר ורד

New member
אתה צריך לאתר את קופת הגמל ולפנות

קופת גמל
שלום רב,הייתי מאד שמחה אם הייתם יכולים לעזור לי. בין השנים 1995-1999 עבדתי בחברה גדולה מאד ובמשך תקופת עבודתי חויבתי במשכורות עבור ביטוח מנהלים אשר מוגדר כקופת גמל. את עבודתי עזבתי עקב מחלה קשה, קיבלתי פיצויים מהמעביד כחוק אבל מלחץ ההתמודדות שכחתי מקופת הגמל שלי ששילמתי עבורה את חלקי דרך המשוכורות(דבר שניתן כמובן להראות)בימים אלו נפלו לידי חלק מתלושי השכר הישנים וראיתי את דבר החיובים. פניתי לחברה בה עבדתי ואז התברר לי כי לפני כשנה היא נימכרה וכל הצוות השתנה,למרות זאת האחראית על משכורות העובדים ניסתה לעזור לי למצוא את כספי החיסכון ללא הצלחה. אין להם רישומים עלי. שלחתי להם העתקים של תלושי השכר להוכיח את התשלומים והיא "מאמינה למראה עיניה "אך לא מוצאת היכן הכסף. איך אוכל לדרוש את חסכונותי גם חלקי וגם את החלק שהמעביד חסך לי וממי? האם הבעלים החדשים של החברה אחראי על הנושא או שעלי להגיע לבעלים הקודמים? כמו שצינתי החברה מאד גדולה והבעלים לא מעודכן בכל הפרטים היה מנהל כספים בדרך ופקידת שכר ושרשרת עובדים בדרך. אשמח אם אוכל לקבל טיפ לאן עלי להגיע כדי לשחרר את קופת הגמל שלי .
אתה צריך לאתר את קופת הגמל ולפנות
אליה. בהנחה שהחברה העבירה את ההפרשות, היא לא חייבת לך כלום(במובן הכספי). החברה אמורה לשמור מסמכים עד 7 שנים ויש סיכוי קטן שיאתרו את המסמכים הנוגעים אליך. האפשרויות העומדות לפניך לברר מהי קופת הגמל: 1. לבדוק האם בתלוש המשכורת מופיע שם הקופה? 2. לנסות לאתר את חשב השכר בחברה בתחילת תקופת עבודתך ולברר לאיזה קופת גמל הופקדו הכספים? 3. לנסות לאתר עובדים שהתחילו לעבוד באותה תקופה שאתה התחלת ולשאול אותם היכן הופקדו הכספים? 4. במידה והכספים הועברו דרך סוכנות ביטוח, לנסות להשיג את הפרטים בסוכנות ביטוח? 5. כאשר התחילו ההפקדות בקופת הגמל היית אמור לחתום על בקשת הצטרפות ולקבל העתק מהבקשה, אנא בדוק האם נשאר לך העתק כזה? 6. קופת הגמל אמורה לשלוח אליך מדי שנה דו"ח שנתי,אנא בדוק אם יש אצלך דוחות כאלו? אם החלפת כתובת , תנסה לבדוק האם מגיעות הודעות מקופת הגמל שלך לכתובת הישנה? לאחר שתאתר את קופת הגמל ותפנה אליהם , במידה ויהיו בעיות נוספות תשאל שוב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה