קוקטיילים

21פנאן

New member
קוקטיילים

חברים יש לי שאלה שמטרידה אותי בימים האחרונים...( דוגרי היא לא באמת מטרידה אותי סתם משהו שחשבתי עליו) כמה קורטיילים יוצא לכם באמת לזכור בעל-פה במקום עבודה? והאם אלו רק הקוקטיילים הפשוטים והבנאלים(מרגריטה,קוסמופוליטן וכו..)\קוקטליי הבית של הבר או דברים הזויים (כמו ייגר עם שמן זית
)?
 

moon light9

New member
חחח... אני זוכרת את כולם :)

לפעמים אחד או שניים נופלים בין הבקעים במוח... אבל בדר"כ כל מה שיש.
 

moon light9

New member
את כולם הכוונה לכל מה שלמדתי...

בקורס, וכן את כל מה שמגישים בברים שבהם אני עובדת...
 

The German

New member
חוץ מייגרזית אני זוכר הרבה

אבל בד"כ את אילו שיוצאים הכי הרבה וקלאסים שזה חובה מרוב ברים\צורות מדידה שונות\גרסאות שונות שוכחים הרבה.....
 

temptation411

New member
מה? עוד לא נסחפת בשיגעון של הלהיט החדש?

ייגרזית זה ה-דבר שיחליף תוודקה רדבול
 

The German

New member
זה ייגר בשאט ומציפים עליו שמן זית

אבל רק שמן בכבישה קרה!
 

Wine Guy

New member
מה שבאמת חשוב

לדעתי, מה שחשוב זה להבין את ההגיון בקוקטיילים. איך משלבים טעמים, איך כדי להגיש וכו. אני זוכר כמה עשרות קוקטיילים, לא מתיימר להכיר את כולם בע"פ ולדעתי ברמן שזוכר הרבה קוקטיילים בע"פ הוא לא בהכרח ברמן תותח. אגב, יש כל כך הרבה גרסאות לרוב הקוקטיילים... אני מעדיף לשפר קוקטיילים שאני מכין, לקחת את הבסיס ולהוסיף משהו מיוחד. תנסו לעשות קיר רויאל ב 3 צבעים עם מונין...
 

21פנאן

New member
קיר רויאל

אצלנו עושים את זה עם מונין ליצ'י מונין פסיפלורה וזורקים פנימה גם ליצ'י מקולף.... מה שמגניב זה שהליצ'י שוקע בשמפניה אבל צף על פני המונין ככה שהוא מרחף באמצע הכוס...(כל עוד זה שאר בשכבות)
 

or83

New member
תנו לזה שם אחר, לדעתי לפחות

זה הרבה דברים וזה נשמע טעים מאוד אבל קיר רויאל זה לא.
 

לופט77

New member
זכירת קוקטיילים

לדעתי, עולם הברמנים מתחלק לשניים (לפחות בכל מה שקשור לקוקטיילים): 1. ברמנים שפשוט זוכרים מתכונים של קוקטיילים - בעיקר אותם קוקטיילים שלמדו בקורס ברמנים, אשר רובם המוחלט הינם קוקטיילים מיושנים שיצאו מהאופנה לפני יותר מעשור (וכן, קוקטיילים זה עניין אופנתי לכל דבר, ולא, אני לא קורה לוודקה רדבול קוקטייל). 2. שף ברמנים - ברמנים אשר לוקחים את היסודות והבסיס של עולם הקוקטיילים, והם בעלי הבנה אמיתית ועמוקה בעולם האלכוהול על טעמיו ואיכויותיו, ופשוט יוצרים וריאציות משלהם על קוקטיילים מוכרים, או, ואלו הברמנים המועדפים עלי, כאלו שפשוט רוקחים קוקטיילים מקוריים ומפתיעים, אשר משלבים טעמים מיוחדים, מרכיבים מפתיעים ושאר ירקות (תרתי משמע). איזה ברמן אתם מעדיפים?או איזה מין ברמן אתם חושבים שאתם? וכמובן שמתכונים מעניינים יתקבלו בברכה!!! :) אורי
 

moon light9

New member
זה לא פוסל אחד את השני...

לדעת את כל הקוקטיילים בע"פ... כמו בגיטרה, בשביל לעשות סולואים צריך לדעת סולמות :) אני אישית חושבת שבשביל להיות שף ברמן רצוי לדעת כמה שיותר... כמובן שאפשר לאלתר לחלוטין בלי כל ידע, אבל ידע בהחלט לא מזיק בשום מקום. אני מאד משתדלת לא להוציא קוקטיילים מוכרים, כשלקוח מבקש קוקטייל אני בדר"כ שואלת כמה שאלות כיוון ומציעה לו להכין לו משהו ייחודי... הולך נהדר. יש לי לקוחות שבאים ואומרים לי ישבנו אתמול באיזה בר, וממש רצינו את הקוקטייל שלך... זה גורם לאנשים לזכור אותי ולחזור אלי :)
 

The German

New member
לא כל "שף" ברמן הוא

"שף" ברמן מוצלח וקוראים לעקרונות האילו מקיסולג'י יש ברמנים (אנשים) שעדיף שלא יתעסקו יותר מידי בניסויים אלא ימכרו את מה שעובד כבר. יצריתיות זה דבר נפלא אבל צריך לדעת בסיס ולהבין אותו! יש לי ברמנים מעולים שהם לא "שף" ברמנים אלא מהזוכרים ובשבילי הם צוות מעולה כי הם מוכרים הכי טוב את מה שאני צריך שהם ימכרו
 
למעלה