קוקטיילים

מוניקה בליצ'י הלך חזק בשני...

אגב, נראה לי צריך לעבור לערבוב במקום ניעור... הניעור יוצר קצף מכוער בכוס..
 

21פנאן

New member
קוקטייל שרקחתי באחת המשמרות

1.5 רוזטה שקדים 4 מיץ לימונדה "סחוט טבעי" (כן בטח...) 1.5 ערק הכל לשייקר עם קרח לבנן לכוס הייבול. למהדרין אפשר גם למעוך קצת לימון ונענע בתוך הכוס. * כל המידות הן ב oz. נ.ב. התגובות היו מאוד שנויות במחלוקת או שממש אהבו את זה (לרוב מי שיותר מתחבר למשקאות אניס) או ששנאו את זה ( ציטוט: " יש לזה טעם של סירוף שיעול וקיא") נסו ותנו חוות דעת מעניינות אותי תגובות נוספות
 

The German

New member
משקה דומה שהרצתי בבר אחד

הלך ממש טוב, על אותו עיקרון אבל עם אשכולית אדומה במקום הלימונדה אה ונענע ישבתי לפני שבועיים עם צרפתיה והיא בקשה משקה מקומי - אז ישר עראק אשכוליות אדומות ונענע הרוזטה מוסיף המון
 

Rhythm of blues

New member
נצל"ש: סליחה על הבורות

אבל מה זה אומר מידות oz? ועוד שאלה קטנה, "מנת הבית" זאת אותה כמות בכל מקום או שזה משתנה ע"פ אותו פאב/מנהל פאב?
 

21פנאן

New member
מידות

בקוקטיילים נהוג לבמן את ה\כמות המשקה ב oz שזו מידה בריטית\אמריקאית למדידת נפח (בעיקר של נוזלים) 30 מ"ל = 1 OZ (בקירוב) אבל מה שחשוב זה היחסיות (כל עוד לא משתמשים בשייקר עם קרח) אתה יכול לדוגמא במקום להשתמש ב 1OZ של משקה להשתמש ב כפית אם בא לך רק לתאום איך יוצא השילוב של הטעמים. מצד שני אתה יכול גם להשתמש ב 1 כוס. הרעיון הוא לשמור על יחסיות. הסיבה שהיחסיות לא נכונה לשייקר היא שבשייקר עם קרח הקרח נמס ומשנה את היחס של הנוזל (זו הסיבה למה יש הבדל בין לנער עם קרח ולערבב עם קרח עיין ערך ג'יימס בונד) מנת הבית זה דבר משתנה ממקום למקום והיא מוחלטת לרוב ע"י בעל המקום. בארץ ברוב המקומות זה נע בין 50-60 מ"ל. מקווה שעזרתי..
 

or83

New member
יש לזה פתרון

הכוונה שלי היא לזה שקרח נמס בשייקר. אותי בקורס ברמנים לימדו שאיך שלוקחים שייקר ליד שמים בו קרח כי שייקר תמיד אומר קרח. וזה נכון, רק שעם הזמן למדתי (יותר נכון לימדו אותי) שקודם כל מוזגים מרכיבים ורק אחרי זה שמים קרח. זה גורם לכך שאתה רואה כמה מזגת (איזון), הקרח לא נמס ומשנה את הקוקטייל (זה יותר עקביות) ואם במקרה נגמר לך אחד הרכיבים באמצע וצריך לפתוח בקבוק חדש שאר המרכיבים לא מחכים בתוך קרח. הדבר אחרון שאני עושה זה לשים קרח ולשקשק כמה שניות.
 

יקיר85

New member
אני כרגע בקורס

ומה שלימדו אותי זה קודם את המרכיבים ואח"כ את הקרח מהסיבה שציינת שהקרח נמס
 

יקיר85

New member
בזמן אמיתי

ד"א הקורס פליירינג מומלץ ביותר נהנה מכל שנייה שם
 
למעלה