קוראים ששאו"ק
עדכון מוצ"ש

Macphista

New member
קוראים ששאו"ק
עדכון מוצ"ש

כל מי שקורא משהו מעולם שיר של אש ושל קרח מוזמן לעדכן בקריאתו.

נא לכתוב בכותרת את שם הספר/נובלה ועמוד, אם יש התייחסות בגוף ההודעה לתוכן נא לסמן

Macphista

New member
חלמתי שאני קוראת את רוחות של חורף

חלמתי שאני קוראת פרק של דמות גברית כלשהי, ואח"כ פרק של אריה.
וכל פעם שכתוב ואלאר מורגוליס זה אומר שדמות כלשהי מתה.
בסוף הפרק של הדמות הגברית הוא מת והיה כתוב ואלאר מורגוליס.
באמצע הפרק של אריה היא הורגת מישהו וכתוב ואלאר מורגוליס.

בקיצור, אני רואה את החלום הזה כסימן לקרוא את שני הפרקים ששוחררו מרוחות של חורף...
רק צריך למצוא אותם עכשיו...

CallMeCavanaugh

New member
אם אני לא טועה

שניים של באריסטן, שניים של טיריון, אחד של ויקטריון, אחד של אריה, אחד של ת'יאון ושניים של אריאן.
אני לא בטוח כמה מהם שוחררו בכתב וכמה ממש הוקראו. יש לי קובץ עם מה שנראה כמו פרק אחד של כל דמות, כך שיכול להיות שהשני של טיריון, באריסטן ואריאן הם מהקראות בלבד.

Macphista

New member
אוף נו!

שיפסיק כבר לעשות הקראות ולהתמזמז ושיוציא את הספר במלואו.

לא יודעת כמה בא לי לקרוא זרזיפים.

בונקית

New member
באמצע משתה לעורבים ב'

דווקא נהיה מעניין יחסית לספר א'..זו רק אני או שבריאן מסתובבת כבר שנתיים בדרכים ולא עושה כלום?

Macphista

New member
הדעות חלוקות

יש שיגידו שהיא מסתובבת ולא עושה כלום.
יש שיגידו שהיא מהווה נקודת מבט על סיטואציות שלא חווינו מעיני אף דמות אחרת, על ההשלכות של הפעולות של השחקנים המובילים, והיא גם פוגשת אנשים שונים שלא פגשנו בהם עד כה ורק שמענו עליהם. ובסוף גם... נהיה מגה-מעניין.

אז... חשיבות הפרקים שלה הם בעיקר בעיני הקורא.

CallMeCavanaugh

New member
יש גם לפחות פרק אחד שלה שכולל רמזים לעתיד

למרות שאלו יכולות להיות גם הטעיות.

Marlboro man 9

New member
משחקי הכס עמוד 470 בערך

בדיוק סיימתי את השיחה של נד עם סרסי
ועכשיו אני שואל את עצמי למה הוא היה צריך לפתוח את הקלפים בפניה לפני שישב עם רוברט
לא היה יותר קל והגיוני להביא לה את זה כמכה ניצחת ולספר לרוברט בזמן שהיא איתו?

israelmiv

New member
זה כי הוא הומני

רוברט היה (אולי) עורף את הראשים של סרסיי וילדיה, לפחות סרסיי. נד אמר לה את זה כדי לתת לה הזדמנות להימלט.

כמובן שהוא באמת לא העריך נכון עם מי יש לו עסק.

Blackshift

New member
עימות המלכים, לא סגור על מספר עמוד

אני קורא בקורא דיגיטלי והעמודים שם לא תואמים לעמודים בספר.

בגדול אני קורא עכשיו כל מיני דברים שלא היו בסדרה, וזה מעניין.
טיריון עושה תוכניות בקינגס לנדינג ובונה שרשרת ברזל ענקית ורוצה לשלוח את טומן לדורן ואת מירסלה לבקעה..

CallMeCavanaugh

New member
דאנק ואג 2
קטנטן

בערך ברבע הסיפור. נחמד לקרוא קצת על העורב בעל שלוש העיניים, אפילו שלפחות בשלב זה של הסיפור אין לו יותר מדי אזכורים.

Rodrik Harlaw

Well-known member
The rogue prince ("הנסיך הנוכל"?)

הרבה יותר נחמד מהנסיכה והמלכה. במקום תיאורים שטחיים של קרבות רבים, בנובלה הזו היה דגש גדול יותר על הסיפורים האנושיים, וכתוצאה מכך גם הקריקטורה של דיימון טארג' מ"הנסיכה והמלכה" הפכה להרבה יותר סבירה (בתחילת TRP הוא מנסה לערער על הקביעה שבעבורה הוא יילחם ב"הנסיכה והמלכה", כשלמעשה זה מוכיח שבשני המקרים הוא נלחם בשביל עצמו ולא בשביל איזו "אמת" בה הוא מאמין).
בנובלה הזו יש הרבה יותר הדגשה של הספקולטיביות בכתיבת היסטוריה. להרבה מההתרחשויות יש לפחות שני דיווחים שונים (ובד"כ אחד מהם הוא של "פטרייה", ליצן החצר, שדואג להחמיא לעצמו ולספק אתנחתא קומית), וסימן השאלה, שבנובלה הקודמת לא הבנתי איך הוא חסר בהרבה מקרים, סקרן אותי הרבה יותר. לקראת הסוף, הקצב יורד, אבל הסיפור לא מדרדר לשיעמום.
בעיה קטנה שהייתה לי היא שאיימונד לא קיבל ביצת דרקון עד שהגיע לגיל 10 (אם לא דווח לנו שהוא קיבל והיא לא בקעה, זו השמטה לא ברורה ולא סבירה ל"תיעוד היסטורי"), כאילו תוכנן שהוא יקבל את וייגאר, אבל אולי יוסבר בעתיד שזה אכן היה התכנון של אליסנט, שהוא יחכה למוות של אחד הרוכבים של הדרקונים האחרים, אז אולי הבעיה הזו תטופל.

CallMeCavanaugh

New member
הנסיך מול הנסיכה
לשניהם וגם לספר 5

קשה לי להגיד איזה מהם אהבתי יותר. הנסיכה והמלכה הוא סיפור שמתחזה לקטע מספר היסטוריה, ומסיבה זו הוא נכשל בהתחזות הזאת לקראת הסוף, כשהמייסטר שכותב את התיעוד מספר דברים בסדר לא כרונולוגי כדי לייצר מתח.
הנסיך הנוכל הוא לגמרי תיעוד היסטורי וקשה מאוד למצוא בו סיפור, אבל מסיבה זו הוא עובד היטב כתיעוד היסטורי והוא מרגיש לי כמקור הרבה יותר טוב של מידע על שבע הממלכות - אפשר להבין משם למה הבנים קודמים לבנות בסדר הירושה, למה בדורן זה לא המצב, אפשר לקבל לא מעט מידע על בית טרגאריין, על דריפטמארק, על הסטפסטונס, על יחסים בין ווסטרוס והערים החופשיות (שמלבד הלוואות מבנק הברזל לא קיבלנו כאלה כלל בספרים המרכזיים). יש שם אזכור לבית סטרונג ששולט בהארנהול, מה שאומר שסביר להניח שהבית הזה נמחק וזה מעורר תהיה האם קיבורן חשב על זה (כי הוא בוודאי יודע את זה) כשבחר את שמו של רוברט סטרונג. גם העובדה שכותב ההיסטוריה מקבל את התיעוד של המייסטר העליון ושל ליצן החצר הסוטה כתקפים באותה מידה מעניינת ואומרת משהו על המייסטרים. בקיצור - זה סיפור הרבה יותר מעורר מחשבה, אפילו אם כסיפור הוא לא מוצלח בכלל.

Rodrik Harlaw

Well-known member
אתה מתכוון לכך

שרק בסוף אנו לומדים ש-Sunfyre מצא את דרכו לדרגונסטון, או לכך שלא נאמר לנו היכן המלך (ובכלל האם הוא בחיים) עד הסוף? שני אלה בעייתיים, אבל אפשר לדמיין שהמייסטר דחה את הגילויים האלה לסוף פשוט כי זה הזמן שבו ניתן לו לשלב אותם באופן אורגני. הדבר הבאמת מטריד הוא שגם בסיום "הנסיכה והמלכה" לא נאמר לנו מי היה הבוגד בחצרו של אייגון2. זה (שמירת מידע לכרך המשך) כבר ממש לא נופל תחת הפרמטרים של תיעוד היסטורי.

הוא לא בדיוק מקנה להם את אותה התקפות. הוא טורח לציין אותם כי הם מהווים פרשנות שאין לו דרך להפריך (הם מתיישבים עם העובדות הידועות), ולכן בתור המתעד הוא צריך לתת להם קול, אבל ברוב המקרים הוא דואג להחליש אותם כשהוא מוסיף את ספקותיו בנוגע לאמינותו של מאשרום. אם אני זוכר נכון יש רק מקרה אחד שבו הוא דווקא נוטה לקבל את דבריו של הליצן ע"פ שאר העדויות.
זו אחת הסיבות שאני מעדיף את TRP ע"פ TPATQ - המייסטר הרבה פחות בטוח בסיפור שהוא מוסר, והדיווח הופך להרבה פחות הרמטי.

Rodrik Harlaw

Well-known member
המשפט האחרון

In his youth, Daemon Targaryen’s face and laugh were familiar to every cut-purse, whore, and gambler in Flea Bottom. The prince still had friends in the low places of King’s Landing, and followers amongst the gold cloaks. Unbeknownest to King Aegon, the Hand, or the Queen Dowager, he had allies at court as well, even on the green council …

agamkedem

New member

אני חושב שזה די ברור שמדובר במלומד העליון אורוויל.

חברי המועצה הירוקה היו:
Queen Dowager Alicent Hightower
Ser Otto Hightower, Hand of the King, stripped of rank
Ser Criston Cole, Lord Commander of the Kingsguard and Hand of the King
Ser Tyland Lannister, Master of Ships, then Master of Coin
Lord Jasper Wylde, Master of Laws
Lord Larys Strong, Master of Whisperers
Grand Maester Orwyle

שלושת הראשונים הם מן הסתם לא הבוגד המדובר, בהתחשב בתפקיד שלהם בריקוד ובקשרי הדם שלהם לאאיגון השני. לורד ג'ספר הוצא להורג ולורד טיילנד עונה אחרי נפילת מעלה מלך, מה שפוסל גם אותם. לאריס סטרונג היה נאמן לירוקים לאורך כל הדרך, מה שמנקה גם אותו מאשמה.

למעלה