קוראים ששאו"ק
עדכון מוצ"ש

Rodrik Harlaw

Well-known member
לא בטוח בכלל

זה שלאריס סטרונג עזר לאייגון לא מבטיח דבר. יכול להיות שהוא רקד על שתי חתונות/לבש גלימה ירוקה עם בטנה שחורה, כדי לוודא שהוא יימצא בצד המנצח. אם הוא לא היה מבריח את אייגון וילדיו הקטנים (ורייניריה הורגת אותם), המלחמה עדיין לא מסתיימת, כי יש את דיירון שמגיע ממישור הנהרות ואת איימונד שנמצא בארץ הנהרות.
זה שלורד טיילנד עונה ע"י אנשי הנסיכה לא מבטיח דבר. קשר עם בוגד יכול להיות דבר שדיימון לא יגלה אפילו לריינה.
ג'ספר כנראה לא היה הבוגד, והקולניות שלו כנגד יורשת נקבה כנראה הייתה אמינה.

בכל מקרה, גם אם זה אכן אורווייל, זה לא הגיוני שהאינפורמציה הזו לא תצוין במפורש בתיעוד היסטורי. המקום הטוב ביותר לציין את זה היה כאשר זה מסופר לנו בציטוט שהבאתי לעיל.
 

CallMeCavanaugh

New member
כן


ולא, הדברים לא מקובלים בתור תיעוד היסטורי, כי הוא אומר "קרה כך וכך ואז הייתה הפתעה ועכשיו שחשפתי את ההפתעה בואו נחזור כמה ימים אחורה בשביל לראות איך אירגנו את ההפתעה". תיעוד היסטורי אמיתי לא מנסה לייצר מתח. בתיעוד אמיתי היה כתוב "זה וזה אירגן הפתעה ואז קרה כך וכך ואז הוא אכן הצליח להפתיע", רק שזה לא אופן העברת מידע שמייצר מתח ולכן פחות מתאים לסיפור.
 

Rodrik Harlaw

Well-known member
אני מסכים עם זה בעיקרון

רק כתבתי שאני יכול לקבל את זה איכשהו שהדרך לכתוב תיעוד היסטורי מעט שונה בעולם הווסטרוזי (מייסטרים מחפשים למתוח את הקורא), כך שחשיפת מידע מסויים תידחה לזמן אחר *באותו הסיפור*.
מה שאני לא מצליח לקבל זה המקרה האחר - אי-חשיפת זהות הבוגד, אפילו בסיום הסיפור. זו חתיכת הטרלה של ג'ורג' ר. ר גאלאדין.
 

israelmiv

New member
משתה לעורבים פרק אחרון של חלק א'

(במהדורה העברית)

בינתיים הספר מצוין ובכלל לא משעמם. אני מסכים שיש קווי עלילה חסרי פואנטה: עכשיו סיימתי מסע ענק של בריאן שנגמר במפגש עם כמה אנסים חסרי חשיבות. בריאן מבינה אותם לגמרי הפוך ופונה לחפש את הבת הלא נכונה ביבשת הלא נכונה. מצד שני, סיפור החיים של בריאן הוא אמין ונוגע ללב. הבחירות באיי הברזל בכלל לא משעממות בעיני, בפרט שעכשיו קרה טוויסט שקישר את זה לדאני והדרקונים (הקרן מוואליריה, אם יורון דובר אמת) יש אמנם משהו קצת מלאכותי בספר בקטע שלכל דמות יש איזשהו סוד אפל: הצירים החורקים של אאריון, הורד של בריאן, הנבואה של סרסיי. אבל לאט לאט זה נבלע ברקע ונהיה אמין ומסקרן.

בהתחלה חשבתי שסרסיי תהפוך לטיפה יותר סימפטית בספר הזה, בהתחשב בזה שאנחנו מבלים איתה כל כך הרבה, אבל זה לא קרה. היא מוסרת את המשרתת שלה לד"ר מנגלה גירסת קינגס לנדינג, ומאפשרת רצח של כל מי שעונה לתואר גמד. אגב, אני משער שהסצנה שבה מציגים בפני סרסיי ראש של גמד תהיה אחת המדוברות בתחילת העונה הבאה. זאת הייתה אחת הסצנות הכי חזקות בינתיים, ביחד עם טומן בורח מהספט של באילור ביללות. מעניין גם כמה גרפית תהיה סצנת האשכבה של טיווין...

המזימה של סרסיי להרוג את מארגרי על ידי פיתוי נראית קצת נמהרת. מארגרי צריכה להיות די מטומטמת בשביל לרוץ למיטה עם קטלבלאק. בכל אופן, אני ממש מקווה שהיא תעמוד בציפיות שלי, או שלפחות הסבתא שלה תכניס לה שכל לראש. מצד סרסיי הייתי מצפה להיות קצת יותר חשאית ומחושבת בהתחשב בכך שהיא מתכננת את אחד הדברים הכי מחרידים מאז החתונה האדומה - הוצאה להורג של מלכה והשפלה נוראה של אחד הבתים הכי עוצמתיים בווסטרוז.

שתי דמויות שגורלן מוטל בספק: דאבוס, שלאחרונה נראה משופד בנמל הלבן. אם להסתמך על התקדים של בראן וריקון, אין מה לחשוש. מירסלה נראתה לאחרונה מדממת על חולות דורן לאחר שהותקפה על ידי בן משפחת דיין.

האמת שנסיך דורן נראה בינתיים האדם היחיד שאפשר להגדיר כ"מלך טוב". הוא עושה שמיניות באויר בשביל למנוע מלחמה הרסנית עם לאניסטר. המחיר שהוא שילם היה אי הנקמה על מותם של אחותו, נכדיו, ומלחמה בבתו וקרובי משפחתו. מצד שני, לאפשר לקוונטין להלחם באריאן ולהדיח אותה מזכותה מלידה נראה קצת מוגזם. ומה הסיפור של אריז לוקהרט? הוא לא יכל להתגבר על הדחף המטומטם להתקפה בסלו-מושן ומוות אבירי? השטות שלו אולי עלתה בחייה של מירסלה.

חלק ב' כנראה יהיה יותר מעניין. מאוד נהניתי מחלק א', כך שהציפיות שלי גדולות.
 

israelmiv

New member
אני כנראה קצת איטי אבל
משתה

בדיוק חשבתי על זה שיכול להיות שכל השמועות על כל שההאונד חבר ללורד באריק הן באמת נכונות. כל הזמן חשבתי: אבל הוא היה פצוע קשה, איך זה יכול להיות. אבל שכחתי את היכולות האגדיות של תורוס ממיר.
 

Macphista

New member
כן...

אם סרסיי הייתה רק קצת יותר חכמה הכל היה נראה אחרת...

חכה חכה, העלילה בדורן...
כיף כיף.
 
לריקוד עם דרקונים.

אני היחידה שבאיזשהוא שלב הבינה שלמרות שלמרטין יש שם של בחור שנוטה להרוג דמויות שאנחנו מחבבים, יש לו נטייה להשאיר בחיים דמויות אחרות / להעלות באוב דמויות מן העבר?
כן, אני מדברת על אושה, בריאן , מירסלה והבן השני של אאיגון.

כאילו.....

כל התינוקות/ פעוטות /ילדים הוחלפו בזמן הלידה, כל אלה שאנחנו קוראים עליהם שהם סופגים פציעות קשות נשארים בחיים.... בתכלס, למרות הפרק האחרון, זה הגיע לשלב שבו אני אהיה מאוד מופתעת אם מרטין אשכרה יועיל בטובו להרוג את גון.
 

CallMeCavanaugh

New member
כמעט אף אחד לא חושב ש...
לספר 5

כמעט אף אחד לא באמת חושב שג'ון מת סופית. הדיעות חלוקות בין נפצע קשה ויחלים ובין מת ויחזור לתחיה, ובין התומכים במת ויחזור הדיעות חלוקות בנוגע לאיך בדיוק יחזור, אבל נתקלתי במעט מאוד אנשים שבאמת מאמינים שהוא סיים את תפקידו בספרים.

יש המון פרקים שמסתיימים בכאילו מוות אבל לא. היה גם את ת'יאון, היה את הגרזן שאריה קיבלה בראש אחרי החתונה האדומה, טיריון שנפל לנהר, דאבוס שראשו הכרות הגיע לדרום ועוד ועוד ועוד. אם יש משהו שאפשר ללמוד מכל זה הוא שאם לא קיבלנו דיווח ישיר ממישהו שראה את הדמות מתה אז היא לא.

אגב, גם בקשר לבן של אייגון (הוא לא השני, הוא בנו הבכור) הדיעות חלוקות - רבים מאמינים שזה לא הוא ושהוא דווקא באמת מת.
 
זו הבעיה .


שהאמירה של "אני לא מאמין שמרטין הרג אותו!" שנאמרה איכשהו בשלושת הספרים הראשונים בהבעת הפתעה ותדהמה על זה שמישהוא מת, הפכה בספר החמישי ל"אני לא מאמין שהוא הרג אותו, בטח יצילו אותו, או שנגלה שהוא עדיין יכול לרכב, או שיחיו אותו".

וכן, זה מפריע לי.
 

CallMeCavanaugh

New member
אני לא מסכים


במקרי המוות האמיתיים ראינו אותם מתרחשים, ומלבד מקרה אחד (שגם הוא בוטל בסופו של דבר) הם מעולם לא התרחשו מנקודת המבט של הדמות המתה.
אני מאמין שעוד נראה דמויות חשובות מתות, אבל המקרה הזה ספציפית הוא משהו שלדעתי נועד לשנות את הדמות (לגרום לה להפוך לאזור אהאי, לשחרר אותה משבוע שממנה משחרר רק המוות וכו'). אני לא חושב שמרטין איבד את זה.

אל תשכחי גם שמדובר בעלילה שלא היינו אמורים לקרוא במקור. על כל האירועים של ספרים 4-5 היינו אמורים לשמוע בספר 4 כמו שתוכנן במקור, אחרי קפיצת חמש השנים. להתחיל את ספר 4 עם "בזמן שבין הספרים מתו ג'ון, בריין וטיריון" זה נבזי, לא מגניב. אני מאמין שמתישהו בספר השישי הוא יחזור לקו העלילה המתוכנן וגם להריגת הדמויות הראשיות.
 

Rodrik Harlaw

Well-known member
התרשמויות

תוך-כדי קריאה תמיד מעניינות אותי. זה תמיד מסקרן לראות מה מנחשים נכון ומה לא.

הבחירות באיי הברזל הן אכן מרתקות - לטעמי פרק ה-kingsmoot הוא אחד מחמשת הפרקים הטובים בספרים.
מסכים איתך לגבי בריאן. יש לה אחלה סיפור רקע והמסעות שלה אמנם חסרים "פיצוצים", אבל הם מאוד מעניינים בזכות עצמם ומעשירים את העולם.
 

israelmiv

New member
נכון, דרכה


פגשנו את ראנדיל טארלי, צפינו בהייל האנט סוחב שלושה ראשים על גבי מוט, הכרנו ציירת מגנים מעניינת ואיבדנו את דיק הזריז. עכשיו אני קורא על הספטון ללא ספט עם הכלב ובלי הנעליים.

הדבר היחיד שמשעמם אותי לפעמים (לאו דווקא אצל בריאן) הא תיאורי נוף. כל עוד אנשים מדברים או עושים משהו אני לא משועמם.
 
למעלה