קוראסונים- שאלונת

Hippolyte22

New member
תודה לכולן על התשובות


אין ברירה, אז אנסה את מה שנתת לי, תודה : )
 

Hippolyte22

New member
קניתי את בצק השמרים

עכשיו שאלונת קטנה..



צריך להפשיר במקרר את הבצק לכמה שעות ארוכות...
השאלה שלי היא האם אני יכולה להפריש את כל הבצק, להשתמש בקצת ממנו ולהפשיר שוב וכך חוזר חלילה?
כי אני לא יכולה לקחת ממנו קצת, הוא קפוא קרח ובאריזה לא דיברו על הקפאה חוזרת.

תודה רבה
 

bali

New member
מנהל
אי אפשר להפשיר ולהקפיא שוב ושוב בצקים

זה הורג אותם גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת מרקם הבצק.

איזה בצק בדיוק קנית?
 

bali

New member
מנהל
אני מבינה את הבעיה

מה שאני יכולה להציע זה שתכיני מכל הבצק קרואסונים, תאפי אותם 3/4 אפייה (כלומר קצת פחות ממה שצריך) וכשיתקררו תקפיאי אותם בקופסה אטומה היטב, וכך כשתרצי קרואסונים תוציאי כמה יחידות שאת רוצה ותאפי אותם כמה דקות לסיום האפייה, אפילו בטוסטר אובן. ככה בכל פעם הם יהיו טריים מהתנור, והשאר יחכו לך במקפיא למתי שתרצי.
 

Hippolyte22

New member
תודה על הרעיון : )

אני דיסלקטית, אז תוכלי לומר לי כמה זה מתקזז מ15 דקות אפייה?
 

milch

New member
בהתיחס להמלצה של bali

בהנחה שמדובר ב-15 דקות אפיה מלאה, את אמורה לאפות למשך 12 דקות בלבד. לצנן ולהקפיא.
 

Hippolyte22

New member
תודה

טוב עשיתי, לא הכי משהו אבל יצא טוב. טעם לא לעניין כמו שאמרו לי פה כבר.


אולי בכל זאת מישהי מכירה מקום שמוכר את הבצק לפחות?
 

יצורה

New member
אני זוכרת שקראתי שאפשר להשיג ב"לחמים"

לא יודעת אם זה נכון להיום.
אפשרות אחרת - בונז'ור מוכרים קרואסונים מוכנים, מעוצבים וקפואים. הם אמנם מוכרים לשוק המקצועי (בתי קפה וכו' שלא אופים לבד), אבל אולי תנסי לפנות אליהם (או לאסם, חברת האם) ולשאול אם יש אפשרות לקנות?
עוד רעיון - קראתי על שיטה שמקפלת בצק עלים בתוך בצק שמרים ליצירת אפקט של בצק שמרים דפוף. היות ואפשר להשיג בצק עלים ע"ב חמאה, אולי זה ייתן תוצאות טובות יותר.
 

bali

New member
מנהל
בצק עלים ובצק שמרים דפוף הם שני דברים שונים

ולכן להכין קרואסונים מבצק עלים ממש לא יהיה דומה לקרואסונים מהמאפייה.

העניין הוא שלהכין בצק שמרים דפוף זה הרבה עבודה, צריך לקפל ולקרר ולרדד ולקפל ולקרר כמה פעמים... אחרי שהכנתי פעם קרואסונים לבד הגעתי למסקנה שעדיף לקנות אותם במקום טוב מאשר לבזבז על הכנתם יממה שלמה.

אם את בכל זאת רוצה מתכון, יש לי אחד טוב.
 
למעלה