קורלאציה

שאנל

New member
קורלאציה

אני בשיאה של דרך שכזו, דרך שבה אני מזהה את הקשר ביני למחלה. ואני נדהמת לגלות את החיפיפה. לרגעים נדמה כאילו אני הזאב. אבל.. לרגעים. עכשיו אני יודעת שאני לא הזאב. יותר מזה, עכשיו אני יודעת שאני שולטת בזאב וכשהוא בא.. הוא בא בכדי לשרת צורך שלי. בהתחלה החשיבה הזו המרידה אותי . "מה? אין סיכוי בעולם שהזאב משרת איזשהוא צורך שלי" אבל אחרי חשיבה, עמוקה כזו אמיתית ונקיה נזכרתי ברגעים, במצבים, בנסיבות. ... לאחרונה גיליתי שמנגננוי ההגנה האישיים שלי עובדים כ"כ טוב שבסופו של דבר גם פוגעים בי. יש לי את הנטיה הזו לא לתת אמון במצבים מסוימים ולהניח שהם לא טובים עבורים וישר אני מוציאה את תותחי ההגנה האישיותיים שלי. בעצם התוצאה היא שאני פוגעת בהזדמנויות שיכלו לעזור לי. ממש כמו המערכת החיסונית שלי. היא מזהה חלקים טובים בי כפולשניים ותוקפת אותן – כן.. בשני המקרים אני פוגעת בעצמי. אחת התשוקות הגדולות שלי זה להיות לבד, כמו... כן כמו זאב בודד. שם נוסף למחלה הוא "המחלה בעלת אלף הפרצופים". בדיוק כמונו, אלף אנשים, אין אדם (באישיותו) שזהה לאדם אחר . בדיוק שאין זאבת (בהתנהלותה) שזהה לזאבת אחרת. אז נכון.. יש נקודות זהות, כמו שיש חלקי אופי זהים, אבל בבסיס, לכול אחד מאיתנו אופי שונה והתנהלות שונה של המחלה. ועבור כול אחד מאיתנו הזאב נמצא בכדי לשרת צרכים אחרים. בדרך הזו הזו שכללה גם מדיטציות היו לי שני רגעים של אושר שאני רוצה לשתף. פעם אחת היתה לי את התמונה הזו.. אני וזאב יושבים ליד מדורה שעליה סיר עם תבשיל. הזאב ואני יושבים עם הפנים אל האופק ואני מאכילה את הזאב מכף ידי. הזאב אוכל את האוכל, אבל לא פוגע לי ביד. דלקת הפרקים שיש לי ביד די חזקה, ועבורי התמונה הזו היתה כמו עשית שלום עם הזאב, אני מאכילה אותו והוא לא פוגע בי אנחנו מכבדים האחד את השני. פעם שניה מצב שבו אני במרכז וזאב מסתובב סביבי בעיגולים ומנסה להתקרב, בכול פעם שהוא מתקרב אני מצליחה להבהיל אותו והוא מתרחק. מן הרגשה שכזו שמהיום.. הוא אומנם שם באזור אבל אני שולטת בעניין ומרחיקה אותו (בטיפול רפואי רציף). בברכת רימסיה ארוכה לכולנו.

ritarita

New member
המשפט שהכי תפס אותי...

'אחת התשוקות הגדולות שלי זה להיות לבד' זה תפס אותי..כי אני לא מבינה את זה.. מאיזו בחינה להיות לבד?

קאריני21

New member
לשאנל ולכולם!

אמרת המון דברים יפים. ואני כמו ריטה, לא מבינה את הקטע של להיות לבד. השאלה היא : עד כמה בנאדם מסוגל להיות לבד הרבה זמן? באיזשהו שלב זה גם מתיש ולדעתי זה יוצר מנגנון ריחוק. בני אדם מטבעם אוהבים חום. אין מה לעשות. אבל הבדידות הזו היא זו שמונעת מהבנאדם לקבל את הצרכים לו הוא זקוק. אותו מנגנון ריחוק הופך את האדם להיות אנטי. זו דעתי בכל מקרה. אחד הדברים שאנשים נוטים לעשות זה ... לא לקבל את המצב בהם הם חיים. לדוגמא : הלופוס או האפלה או כל מחלה אחרת. אנשים נוטים להאשים "זה המחלה המזדיינת הזאת" (סליחה על הביטוי). אני לא יודעת אם אתם מכירים את פרופסור קרסו שהוא נוירולוג, מטפל במחלות אוטואימוניות וגם מטפל ברפואה אלטרנטיבית. הוא אומר שצחוק ואושר מחזקים את המע' החיסונית. האמת היא, הוא צודק. ככל שמישהו יאשים את המחלה, ויקלל אותה ויתרחק ... זה יכניס את הבנאדם לדיכאון והמע' החיסונית תחלש. חברה, תקבלו את האהבה ששוזרים ומרעיפים עליכם. קבלו את זה. קבלו את זה בחום. ברגש. קבלו את המחלה שלכם ותצחקו. כל עוד תחשבו על כמה כואב ... זה הדבר היחיד שיעסיק את מוחכם. מקווה שלא חירבשתי לכם בשכל. יום נעים
קארין

שאנל

New member
:) כמו שאמרתי

מנגנוני ההגנה הנפשיים שלי פוגעים בי, כמו המערכת ההגנה החיסונית (הפיזית) פוגעת בי. זהה לחלוטין לדברייך "באיזשהו שלב זה גם מתיש ולדעתי זה יוצר מנגנון ריחוק"

ritarita

New member
אצלי הכל התגלה בגיל 15..אבל..

דווקא אז..זה לא מה שהרחיק אנשים ממני.. ותמיד..תמיד..ההרגשה שלי היתה הפוכה.. אולי כי אני זאת שניסיתי להתקרב לאחרים..והם התרחקו.. אם את אומרת שהמחלה היא שהרחיקה אותך מאחרים.. אני חושבת שזה רק תירוץ.. אולי גילית איתה כמה אנשים היו באמת חברים וכמה לא.. אבל למה להתרחק מכולם?

ritarita

New member
התרגלתי כבר....

למרות שאני לא בטוחה שזה נכון... אם את לא מסבירה.. הרי התשובה שלי דומה לכל האחרות..אז רק אני לא הבנתי?

שאנל

New member
../images/Emo140.gif

מצטערת אם הדברים פגעו. זו לא היתה הכוונה. הייתי מסבירה יותר טוב אם היו לי מילים אחרות,אבל אין לי. אבל תנסי לקרוא שוב, קיראי גם את מה שעידית כתבה היא די הבינה... בכול אופן, הלבד הוא ממש לא העיניין כאן.

gaia20

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif../images/Emo13.gif

שאנל, פעם אמרת לי שאת רוצה להרגיש שאוהבים אותך גם על הכף הסיכון שתפגעי אמרת לי משהו כזה, לא בטוחה שבמילים האלו אני חושבת שאולי המנגנונים התפתחו אצלך במידה כל כך עוצמתית(בגלל שנפגעת כל כך הרבה פעמים?), עד כדי כך שאת אפילו אומרת שאת חשה פוגעת בעצמך לתת אמון זה לפעמים תהליך מעצבן כי את צריכה להפגע כמה פעמים, להתקל בכמה מצבים מפרי אמון כדי לדעת להבחין במצב כזה מתקרב אליך פגשתי בחיים שלי בכמה אנשים שרוצים להיות לבד, פשוט לבד, רק שיניחו להם בעולם שלהם, זה מה שעשה להם טוב. אני חושבת שבסופו של דבר אף אחד לא רוצה להשאר לבד, אבל זה רק אחרי שהוא מיצה את הלבד, הרגיש מה זה להיות לבד למשך תקופה ורק אחר כך החליט שהספיק לו לבד זה לא דבר רע

קאריני21

New member
שמתי ../images/Emo23.gif ש....

הרבה מכם/מכן חוששים לומר לחברים או לקרובים על הלופוס וזה מה שיוצר את אותו ריחוק. זה פחד. יקירים ויקירות שלי, אין בכם (בנו) שום פגם! אנחנו בדיוק אבל בדיוק כמו כל אדם אחר. אז יש לנו בעיות ואנחנו במעקבי בדיקות, לא מרגישים טוב, כאבי ראש וכ"ו ... אבל זה לא עושה אותנו שונים. אנחנו אמורים לקבל בהבנה שזה המצב וזה מה שיש לנו. להשלים עם זה. אני יכולה להגיד לכם דבר אחד, לאחרונה בעקבות הביקורים שלי אצל אותה אישה נכה, למדתי המון. אז היא נכה מלידה. קרתה טעות בזמן הלידה ויש לה שיתוק מוחין. אבל היא בנאדם בדיוק כמוני וכמוכם. עם רגשות. עם חוכמה. היא לא שונה. להיפך, היא אישה מיוחדת. זה באמת לא רע להיות לבד, אבל בשלב מסויים זה כבר הופך להיות חלק מעצמנו ואז אנחנו בצורה אוטומטית דוחים את כל הסביבה שרוצה רק להעניק לנו ולא לפגוע. פשששששש.... שוב חירבשתי שטויות. סורי.

שאנל יקרה../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

ממש ריגשת אותי עם מה שכתבת כאן. אני מאד מזדהה עם הרבה ממה שכתוב. גם אני עברתי תהליכים דומים עם עצמי ועם הזאב שלי. אבל במשל קצת אחר - לי יש נטיה להפנים כל דבר כואב, פוגע, עצוב ולא לדבר על זה, ולשמור תמיד על חיוך גם כשאני לא מרגישה ממש שמחה.לא ידעתי להתמודד עם אנשים שפגעו בי. שתקתי. וכשזה מגיע לעומס ריגשי בתוך תוך הלב - הזאב מתחיל לפעול ובמקום להוציא את כל מה שיושב לי על הלב, אני פוגעת בעצמי פנימה. .......נאבקת עם עצמי.....= המערכת החיסונית תוקפת את עצמה..... אני בהחלט מרגישה גם, שהזאב בא אלי כדי לשרת צורך מסויים. לפעמים, ונא לא לזרוק עלי עגבניות.......,אני מודה לו שהוא בא..... (לקבור את עצמי באדמה? או שאתם מוכנים לשמוע עד הסוף.....)..... הוא בא להזהיר אותי מאנשים ומסביבה שלא נכון לי להיות בה. הוא בא, כדי להזכיר לי איך נכון לי ולגוף שלי לחיות. ורק כשאני מקשיבה לו טוב טוב הוא שותק. מה לעשות, מסתבר שהייתי צריכה מורה ומחנך כזה.... אכזרי לפעמים.... שתי ה"תמונות" שתיארת כאן עם הזאב שלך, ממש מרגשות. אני מאמינה שזאת דרך נפלאה להתמודד איתו........עם שוכן היערות. נ.ב. אני ממש מבינה את הצורך של להתרחק ולהיות לבד. גם לי היו תקופות כאלה שרציתי רק להיות עם עצמי ולברוח מהכל. אבל לאט לאט הבנתי שזו הדרך שלי לברוח מהתמודדויות עם המציאות..... אני מאחלת גם לך ולכולנו-שנים ארוכות ונצחיות של רמיסיה.....

שאנל

New member
../images/Emo20.gif

לא יזרוק עגבניות, בהחלט ישלח פרח. ולדעתי, ההבנה הזו של הצורך שהזאב ממלא אצלנו, ויכולת השליטה שלנו בזאב היא צעד ענק לקראת רימיסיה.

קאריני21

New member
בנות יקרות

אני אומנם מאחרת לעבודה אבל אקדיש לכן מזמני
העובדה שאתן משלימות שיש להן לופוס זה הדבר הכי טוב שיש. לופוס היא לא מחלה מדבקת או סופנית חס וחלילה. קבלו את זה בהבנה. מגיל 6 כשהתחלתי להתעלף, לא ידעתי כלום. ידעתי שאני לא בסדר. שאני חולה. בגיל 13 שהתחלתי להיות יותר במעקב בתל-השומר וקיבלתי יותר מידע ... גם אז לא הבנתי כלום. ידעתי שיש לי בעיה. לא התלוננתי. אני אחת שמפנימה, בדיוק כמוך עדית. עכשיו בגיל 21, צצות לי שאלות. המון שאלות. אני מסתובבת ברשת, בין מאמר למאמר, בין מחקר למחקר ... ושאלות לא מפסיקות לצוץ. (עוד משהו שנזכרתי, בגיל 13 אמרה לי הרופאה שיהיה אסור לי לקחת גלולות, יאללה מה הבנתי?! אז אמרתי "אז מה?" ועכשיו ... אני לפעמים רואה אולי את הצורך לקחת גלולות כביכול ... ולי אסור... לנו אסור). אמא שלי התחילה גם עכשיו עם קרישיות יתר וכאלה ... והיא לחוצה כמו לא יודעת מה. גם סבתא שלי. אותו סיפור. כול יום שתיהן מדברות על כמה כואב לה פה וכמה כואב לה שם .... כל יום אותו סיפור. מדברות על מחלות, כאבים, בדיקות ...זה לא בריא!! זה לא בריא לחשוב ככה! אני עוד אכתוב לכן משהו ברגע שיהיה לי זמן פנוי כי יש לי דברים משמחים לומר
אבל ככל שלא תחשבו על כאבים, בדיקות ודברים רעים .... הרימיסיה תגיע. והיא תהיה ארוכה מאוד! אל תדחו אהבה, קבלו אותה. אל תדחו חברים, קבלו אותם. ואם כואב? אז מה? קבלו את הכאב. אני אוהבת את כולכם!! כל אחד ואחת מכן. לא משנה איך אתן נראות וממה את סובלות וכמה כואב .... כולכן שונות אבל דומות!!
ענקי מכל ה
קארין

1ט ל י

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo13.gif

אני מסכימה עם זה שלא צריך לחשוב על המחלה ועל הכאב. אני מנסה, אבל זה קשה. לאחרונה אני מצליחה יותר להתעלם מהכאב, ובאמת אני מרגישה יותר טוב. יש לי חברות נהדרות שעוזרות לי בזמנים קשים, ועם זאת, אני עדיין מעריכה את הזמן שיש לי להיות לבד עם עצמי. לי אישית יותר מידי זמן לבד גורם לי לחשוב יותר מידי על דברים רעים. גם אני חיפשתי הגדרה לזאב שבתוכי. אני מסכימה עם זה שהוא עוזר לי בהרבה מובנים. הוא צועק עליי לכי לנוח לפני שאני אתעצבן... או משהו כזה. אני מתחילה לקבל אותו כחלק ממני, שאם אני לא אטפל בעצמי, אז הוא ישלוט בי. הוא ניזון מהשמש ומהעייפות שלי, ואם אני לא לוקחת תרופות, לא נחה מספיק, לא מטפלת בעצמי ולא נמנעת מהשמש, הוא תופס פיקוד, ואני צריכה לעבוד קשה בכדי להחזיר לעצמי את השליטה. טוב, מספיק עם הקשקושים. יום נעים שיהיה לכולנו

gaia20

New member
האם את מתכוונת...

"ההבנה הזו של הצורך שהזאב ממלא אצלנו, ויכולת השליטה שלנו בזאב היא צעד ענק לקראת רימיסיה" האם את מתכוונת שברגע שמישהו מקבל את הזאב זה מה שיעזור לו להגיע לרימסיה? כי אני פעם חשבתי ככה, היום אני מבינה שזה לא ממש ככה

קאריני21

New member
הדרי וכולם! ../images/Emo24.gif

מה זה בעצם לופוס? חשבתם פעם? מחלה אוטואימונית. הגוף תוקף את עצמו. המחלה לופוס תוקפת אצל כל אחד ואחת מערכות אחרות בגוף. ובעצם - אתן כבר יודעות את זה. זה לא הקטע של לקבל את הלופוס. זה הקטע של .... לא לתת לחשוב על זה יותר מידי. לא לתת למחלה ולתופעות שלה להשתלט. דוגמא: מה קורה לבנאדם שהוא מדוכא? יש ריחוק, לא יוצא מהבית, לא אוכל, מפתח סימפטומים כאילו של שפעת וככל שהוא חושב שהוא יותר ויותר מסכן והוא מרחם על עצמו הוא ממשיך להתדרדר. ההתדרדרות הזו יש לה אינספור הובלות... אם זה למחלה כלשהי, חרדות ואפילו התאבדות. והכל ממה? ממחשבה. ממחשבה על הדיכאון. מההכנסות לפלונטר הזה. ולא התכוונתי לרימסיה מוחלטת ... אלא לפחות להתקדמות לכיוון הזה. לצמצם כאבים, תופעות וכד'. הייתי רוצה להמשיך לחרבש אבל .... הדרי לא נראית מסכימה איתי במיוחד

gaia20

New member
קארין חביבתי

להפך, אני ממש מסכימה איתך מחשבה חיובית או שלילית היא זאת שמשפיעה ברוב המקרים על האדם את יודעת, זה מזכיר לי את הפעם שאמא שלי חלתה בשפעת, סתם שפעת של חורף, מרגיזה כזאת... בקיצור אחרי 4 ימים במיטה, נמאס לה לשכב היא קמה נכנסה להתקלח, ואמרה לעצמה שהיא לא חולה יותר אחרי המקלחת היא היתה כמו חדשה, החום ירד, הגרון כבר לא ממש כאב... הרבה פעם אנחנו מכניסים את עצמינו למצב של "דאון" בלי להרגיש אפילו, לפעמים אנחנו גורמים לעצמינו לשקוע עוד ועוד והכל בתת מודע בלי לשים לב את מוזמנת להמשיך לחרבש, גם אני אוהבת לחרבש

שאנל

New member
לא ממש

וחשוב לציין שהדברים שכתבתי הם חוויה אישית שלי, ויכול מאוד להיות שזה לא מתאים לכולם. לדעתי, כשאנחנו מזהים את הצורך הנפשי שהזאב משרת, אנחנו יכולים למצוא לו תחליף. אם רמת המודעות שלנו גבוהה (ממש גבוהה) אנחנו יכולים להיות יותר קשובים לנפש שלנו, לזהות מתי היא במצוקה ולמצוא לה פיתרון נפשי. כך לזאב כבר לא יהיה צורך לצאת לנתינת פתרון. ברור שאנחנו לא תמיד במודעות, ברור שאנחנו לא תמיד בשליטה, לכן הזאב יצא מתי שהוא, אבל (ושוב בחויה האישית שלי) לדעתי ניתן לזהות לא מעט מצוקות שכאלה בזמן אמת.

למעלה