קורס ברמנים

  • פותח הנושא BogN
  • פורסם בתאריך

BogN

New member
קורס ברמנים

אני חייל משוחרר כשנה, ורוצה לעשות קורס ברמנים במטרה לעבוד אח"כ כברמן. אני רוצה לעשות את הקורס במקום שמכבד את הפקדון הצבאי. הבנתי שארבעת המקומות הגדולים הם: למון בר זמן אמיתי ברמאסטר ברטנדר אפשר לקבל כמה מילים על כל מקום? מה טוב בו? מה לא? אורך הקורס? איפה הסיכויים הכי טובים למצוא עבודה אח"כ? או שת'כלס הכל תלוי בי... התקשרתי עד עכשיו רק ללמון בר, והמקום דיי דיבר אליי, הפליירינג נשמע לי נחמד, יש את זה גם בשאר המקומות? תודה מראש
 

DoubleD

New member
קורס ברמנים

נוצר אך ורק על מנת לתת את הידע הבסיסי שכל אחד יכול לרכוש בתחום האלכוהול. לכל ארבעת המקומות שציינת יש את הבסיס הזה. כל השאר זה תלוי בך וכמה אתה מוכן להשקיע באופי הקורס.. עובדות: בברמאסטר אין פליירינג וזה לא ע"ח הפיקדון. (אבל זה זול יחסית) למון בר זה לא מי יודע מה כי כשאני עשיתי סקר שוק היה אולי אחוז אחד שלמד שם (או שהביצפר צעיר ממש או שפשוט המספרים מדברים בעד עצמם) ברטנדר בזמנו היה נראה לי מאוד חובבני כי הם פשוט הציעו לי כ"כ הרבה פיתויים במבצעים והדבר היחיד שאני שאלתי זה מה לומדים שם. זמן אמיתי - אני מצדיקה את הבחירה שלי כי הם הביצפר הכי וותיק בארץ לברמנים ותרבות השתייה, הם עובדים בשיתוף עם "ווייטרס" (כמו שברמאסטר עובדים עם תדמור) ויש להם השתלמויות של יין וקפה + פליירינג ע"ח הפיקדון.. בכלל, הם לוקחים את עצמם ברצינות ויש להם סניפים מפוזרים בכל הארץ (כך שזה לא משנה איפה אתה גר).. הם עובדים גם עם "וורקהוליק" שזו חברת השמה של כוח אדם ולמרות שעדיין לא בדקתי בעצמי זה אפשרי להכנס למאגר מחפשי העבודות שלהם ... מצד שני, תבחר מה שהכי זול לך, גם ככה זה לא משנה איפה למדת ברמן טוב הוא ברמן בזכות עצמו, כזה שיודע למזוג, להגיש ולהיות קשוב ללקוחות הוא יבוא ללקוח עם המשקה וצריך להתאים את עצמו ללקוח. יש גם מקומות שלא דורשים לימוד אלא ניסיון.. וזה תמיד אפשר לקמבן השאלה היא איזה ברמן אתה שואף להיות ? ברמן וודקהרדבול או ברמן איך-תרצה-לשתות-את-זה ?
בהצלחה..
 
תיקון קטן והערות משלי

בברמסטר כן יש שיעור אחד של פליירינג... ולמען האמת, אני לא רואה יותר מידי טעם בלהשקיע בכל העניין הזה הרבה זמן. עובדה קטנה נוספת: בבר מסטר ובלימון מתרגלים בשיעורים עם אלכוהול אמיתי, בברטנדר ובזמן אמיתי - מים עם צבעי מאכל. אני סיימתי לפני חודש קורס בברמסטר והיה אחלה אבל לדעתי תעשה בדיקה אישית בכל המקומות, תשמע מה כל אחד מציע ותלך על ההצעה האטרקטיבית ביותר (אגב, באמת כמו שכתוב בהודעה למעלה- ברטנדר מציעים את ההצעה הכי משתלמת, אבל עלי הם לא עשו רושם מי יודע מה מקצועי אז אני החלטתי לוותר), או מה שעושה עליך את הרושם הכי טוב... בכל מקרה, אני לא חושבת שההבדלים בין בתי הספר כאלה גדולים.
 

DoubleD

New member
דובשנית

בברמאסטר הקורס פליירינג הוא לא ע"ח הפיקדון.. לא ציינתי את זה כי בצורה עצמאית תמיד אפשר להוסיף כסף בכלמקום אחר ולעשות רק פליירינג.. הכוונה שלי היא שזה לא כלול במסלול הרגיל. (זה מה שאמר לי לפחות הנציג שדיבר איתי משם) ושיעור אחד זה לא מספיק אם אתה באמת מתעניין בתחום.. מבחינת תרגול באלכוהול אמיתי - זה די מטומטם להחשיב את זה בתור סיבה את הרי מתרגלת את צורות ההגשה, והמרכיבים, אין טעם לעשות את זה עם משקה אמיתי אם את לא יודעת לעשות את זה כמו שצריך.. חוצמזה שאצלנו מתרגלים גם על זמן ולעשות 7משקאות ב12 דקות בתירגולים לא ישתלם גם לי בתור ברמנית מתלמדת לעשות "על אמת" .. ואם תכפילי את זה ב20 תלמידים זה יוצא המון קוקטיילים שאף אחד לא שותה גם ככה. ושלא יבינו לא נכון- בכל קורס שותים ה-מ-ו-ן... "טעימות" זה לא שלוקים, זה וואחד לגימה ואחרי זה מבקשים עוד :) פה ושם אנחנו כן מכינים משקאות אמיתיים בליווי המדריך שיטעמו איך יצא מבחינת כמות מנות וכדומה אבל כשמתרגלים שעתיים על לזכור איפה כל בקבוק נמצא ולהכין צורת הגשה עם יד אחת ויש שניה מדליקה לבנאדם תסיגריה זה יהיה חסר טעם לשפוך ברנדי ובנדיקטין יקרים בכוס לואו בול עם קרח ולזרוק לפח (ואם באמת מתרגלים את הקוקטייל הספציפי הזה עם משקאות אמיתיים אני חושבת שהמנהל צריך לחשוב שנית על העניין) לילה טוב
 
בבקשה בואו לא נפתח את ויכוח

ה"למה אלכוהול אמיתי בקורס ברמנים זה קריטי", ונסכם את זה במשפט אחד, נורא פשוט. כן. זה קריטי. וזו בהחלט סיבה מספיק טובה לבחור בלימוןן או בבארמסטר, על פני כל בית ספר אחר שמתרגל עם מים או צבעי מאכל.
 
חבל שאת קוראת לזה סיבה מטומטמת (במיוחד כשהיא

לא) כשמישהו שוקל איפה לעשות קורס שהולך לגזול ממנו כמה אלפי שקלים, אין שום סיבה שצריך להחשיב כמטומטמת. והאמת שכשכתבתי את זה בתור עובדה לא הבעתי כ"כ את דעתי על זה, אבל אם כבר... באמת שאני חושבת שזו גורם שצריך להשפיע על הבחירה. ואם לפני הקורס סתם חשבתי שזה יהיה נחמד לתפוס ראש בשיעורים, אז אחרי שעברתי את הקורס עוד יותר קשה לי לדמיין לעבור דבר כזה בלי שאלכוהול שזורם חופשי, דבר שמוסיף נורא!! לאווירה וגם נותן לך אפשרות לבדוק ולשפר את הקוקטיילים שאתה מכין. בכל מקרה - שכל אחד יעשה את השיקולים שלו ושיהיה בהצלחה
 

הספרנית

New member
אלכוהול אמיתי מאוד קריטי בקורס

המטרה בתרגול עם אלכוהול אמיתי היא לא לשתות את כל הקוקטיילים שהתלמיד מכין. הרבה מפספסים את הקטע הזה. המטרה היא לטעום את מה שאתה מכין ולדעת אם הכנת את המשקה בצורה נכונה ועם כמויות האלכוהול הנכונות. במהלך הקורס לומדים מזיגה חופשית, כלומר בלי מדידת בכמויות בכלי המתאים לכך. כשאני עשיתי את הקורס הייתי ממש גרועה באומדן הכמויות שמזגתי ללא מדידה, ואם לא הייתי טועמת כל משקה שהכנתי לא הייתי מגלה את זה בחיים. צבעי מאכל כאמור, לא טועמים... דבר נוסף בקורס שמים מאוד דגש על סדר וניקיון בעבודה על הבר, יש לסדר את העמדה ולשטוף את הכלים שאתה עובד איתם, כוסות, שייקרים וכו'. נניח ואתה לומד שיעור עם קוקטיילים על-בסיס שמנת. (קודם כל אציין כי איני יודעת במה משתמשים במקום שמנת כשאתה לומד עם מים וצבעי מאכל, אבל נניח לזה.) ונתייחס לשטיפת הכלים שבהם הוגשו קוקטיילים על בסיס שמנת. כלים אלו יש להקפיד לשטוף עם מים וסבון וכשאתה לא רגיל לתרגל עם המרכיבים האמיתיים אזי אתה לא שם דגש על שטיפה ראויה של הכלים, שגם זה חלק מהלימידה לקראת עבודה בבר. אז לתירגול עם אכלהול אמיתי יש חשיבות קריטית לדעתי בכל הקשור ללימודים באוכל ושתייה. אם נניח היית חושב ללמוד בישול או אפיייה, היית מסכים ללמוד את זה עם מוצרים מלאכותיים? במה שונה קורס ברמנים? כשלומדים להכין משקאות (או כל דבר שנכנס לפה) צריך ללמוד עם אלכוהול אמיתי אפילו קורסים לבניית ציפורניים שלא קשור בעליל לאוכל לומדים על כל מיני מתנדבות ולא על בובות... מוגש כחומר למחשבה מטעם העמותה למשועממים מאוד ביום שבת בבוקר. בהצלחה לבחור והתנצלות מראש על כל מיני שגיאות מקלדת שבטח תמצאו במלל.
 

BogN

New member
וואי, עכשיו אני ממש מבולבל...

קיצר, חלק אומרים שזה לא כזה ביג דיל לא להשתמש באלכוהול אמיתי, חלק אומרים שכן... אתמול שאלתי 2 ברמניות שהיו איתי בבר. אחת עשתה בזמן אמיתי, והשנייה בברמאסטר. שתיהן אמרו לי לא ללכת ללמון בר כי הבוגרים שם לא מקצועיים מספיק... אני מחפש מקום שמלמד טוב, ושאפשר לעשות הכל על חשבון הפקדון... אני לא דואג כל כך בנוגע לעבודה כי אני יודע שאני אמצא... השאלה איפה אני אקבל את הידע הכי טוב, ובנוסף שהקורס יהיה ע"ח הפקדון.
 
איפה שתי הברמניות האלה? שיבואו לראות את עובד

ויגידו לי את זה בפנים, נראה מה ישאר מהן... אני אפנק אותן בצ'ייסר אבסינט או Yצ'ילי.
 

The German

New member
כרגיל שוב אותו ויכוח

נהיגה לומדים בכביש ולא במגרש חניה ריק. כמו שלברמן לומדים עם אלכוהול אמיתי ולא עם מים, סה טו!
 

BogN

New member
תגידו, בברמאסטר מקבלים את הפקדון , או לא?

כל אחד אומר לי אחרת...
 

DoubleD

New member
סה לא טו מסייה

אני לא אובייקטיבית, אמרתי את דעתי חד וחלק אני לא יודעת מה איתך אבל נהיגה אמיתית לא נהגתי עד שלא נכנסתי למושב לבד, התנעתי לבד ונסעתי לבד. זה כשאתה יודע שברגע אמיתי אתה מיישם את כל מה שלמדת באותה מידה אתה יכול לתרגל עם אלכוהול אמיתי ולעשות קוקטיילים מסריחים חודש לעומת לתרגל עם מים וצבעי מאכל וכשאתה עובד באמת אתה מוציא קוקטיילים מטורפים שנוגעים בטעם בול לכל לקוח. הרי ללמוד לנהוג אתה יכול גם מחוברת, אני יכולה להגיד לך להכניס הילוך עם רגל על הקלאץ ואתה יכול לנסות את זה עשרות אלפי פעמים כשאני יושבת לידך באוטו אבל להיות נהג זה בא ממך, זה הפלוס הקטן הזה שאתה מיישם כל מה שלמדת "על רטוב" ומתאם אותו לאופי שלך שאתה מודע לחולשות שלך ויודע להתגבר עליהם, אתה מכיר את התפקוד שלך ומצליח לקרוא את הסביבה שלך. תסלח לי כן, אבל *לדעתי* מים או וודקה, אתה מוזג. זה מה שאתה צריך ללמוד (מבחינת רכישת ידע) everybody can tend a bar, its being a bar tender that makes the diffrence אבל זו רק דעתי ויכול להיות שזה לא תקף על כולם... :)
 

The German

New member
את עושה מה שנקרא מניפולציה

לא טענתי אף פעם ואף לא רמזתי שבשטח לומדים הכי טוב. אך תהליך הכשרה הוא חלק בלתי נפרד והוא יקבע רבות את מיקומך על קרש הקפיצה של המקצועיות. הכשרה מעניקה כלים, כמה שיותר יותר טוב. אם היית לומדת נהיגה במגרש חניה, נקודת ההתחלה שלך לחייך כנהגת הייתה נמוכה בהרבה מנקודת ההתחלה שלך עם חונך\מורה שתרגל אותך על כביש אמיתי. בדיון זה איננו עוסקים על טכניקת המזיגה אלא על הכרת סביבת העבודה והמוצרים איתם את עובדת
 

DoubleD

New member
המשפט האחרון שלך הוא הפואנטה שלי

כנראה שאנחנו מפרשים את המונחים האלו בצורה שונה :)
 
למעלה