קורס ברמנים

  • פותח הנושא BogN
  • פורסם בתאריך

Wine Guy

New member
שאלה

אם עובדים רק עם אלכוהול אמיתי, האם אפשר לבוא ולהתאמן מחוץ לשעות הקורס במשך שעות על קוקטיילים? בסופו של דבר הכל זה פונקציה של כסף, אם משתמשים באלכוהול איכותי רק כשצריך אותו, אפשר להשקיע את הכסף בדברים חשובים יותר כמו לטעום את כל המותגים, להביא מדריכים תותחים ולהוזיל את הקורס. גם אני למדתי נהיגה על הכביש, אבל העדפתי לשלם 100 ש"ח לשעה אצל מורה טוב ולא 400 ש"ח לשעה כדי לנהוג על יגואר עם מורה גרוע שלוקח אותי ללמוד את אופי הנהיגה בכל אחת ממדינות אירופה. בתכל'ס, הרמה של בר-מאסטר וזמן אמיתי דומה וגבוהה, אני מכיר את המנהלים ומדריכים בשניהם. לא בדקתי מספיק לגבי לימון וברטנדר אז אני לא רוצה לקבוע שום דבר לגביהם. לדעתי כדאי ללכת לשיעור ניסיון ולדבר עם בוגרים. חשוב גם לבדוק האם בתי-הספר עוזרים במציאת עבודה בסוף הקורס. זה מאוד משמעותי!!! בהצלחה
 

BogN

New member
אגב, אשמח לשמוע דעה על למון בר

רצוי לא ממישהו שעובד שם
 
אני עבדתי שם. עכשיו כבר לא ממש.

ובצורה הכי אובייקטיבית שאפשר. -לדעתי- 1. לא לחשוב בכלל על בית ספר שלא מתרגל עם אלכוהול אמיתי. 2. אני מכיר הרבה בוגרי זמן, הרבה בוגרי ברמאסטר, והרבה בוגרי לימון. לא זכור לי בוגרי ברטנדר. ועד היום, (כשנתיים במקצוע, לא מעט מקומות עבודה) לא שמתי לב לאיזושהי מגמתיות בקשר שבין מקצועיות הברמנים, לבין בית הספר שהם למדו בו. 3. בימיו הראשונים, אני נאלץ להסכים שלימון נפל ברמתו מהמתחרים. אבל ימיו הראשונים היו מזמן מאוד. היום הקורס של לימון מקיף ומקצועי מאוד. 4. מחלקת ההשמה של לימון לא נחה לרגע, ומקושרת היטב למקומות הנכונים. לא ישלחו אותך להיות ברמן קפה אחרי הקורס. 5. החוויה היא אדירה. התרגול עם אלכוהול, עם מוזיקה, עם "לקוחות" בלימון כלכך דומה לעבודה בבר מקצועי במציאות (את זה אני יכול להגיד רק מנקודת מבט של היום). אני פוסל רק בתי ספר שלא משתמשים באלכוהול אמיתי. וכן, פוסל. על הסף. (לא את בוגריהם חלילה, רק את האפשרות שאני הייתי בוחר קורס באחד מהם) אין שומסיבה לעשות קורס בבית ספר שלא מתרגל עם אלכוהול. ובשורה התחתונה, לך על אחד השמות הגדולים והמוכרים, ובחר אחד מתוך שיקולים של נוחות הגעה, נוחות ימי הקורס, מחיר, או סתם התרשמות. אם בכלל בא לך ללכת על בטוח, פשוט תבקש להגיע לשיעור התרשמות. בלימון יקבלו אותך בכיף לאחד כזה, שמספיק בשביל לצלול לשם ולהתחיל קורס מרוב שזה כיף. אני מניח שגם בבתי הספר האחרים יקבלו אותך בברכה. אני מצרף איזשהו לינק לפוסט שלי מהעבר, בקשר לעניין הזה, ובקשר לעניין נוסף של אלכוהול איכותי. בלי שומקשר, כל הת'רד פחות או יותר דומה, ואני ממליץ לך לקרוא את כולו. שמתי לב ששם זה עוד היה "אצלנו"... סחוקים :) ועוד חצי מילה על לימון, שפחות קשורה... למישהו שם (ואני יודע בדיוק למי) מגיע ח"ח ע-נ-ק על זה שהוא הצליח להביא את בית הספר לאיפה שהוא היום. כשלימון קם היו בשוק שלושה מתחרים מאוד רציניים ומבוססים. תמיד השאלה היתה ברמאסטר, זמן אמיתי או ברטנדר. היום ללימון מקום של כבוד כשחקן רביעי משמעותי בתחום.
 

BogN

New member
שאלה אחרונה - זמן אמיתי

מתרגלים שם עם אלכוהול? או לא?
 
אל עם אלכוהול אמיתי...

ובנוגע לשאלת הפיקדון בברמסטר- מכיוון שיש להם רק את הקורסים הבסיסיים אי אפשר לעשות שם ע"ח פיקדון. אגב, כ"כ לחוץ לך לעשות על הפקדון? לפני שאני נרשמתי לקורס התלבטתי והתייעצתי עם חבר'ה שעברו קורסים מורחבים (ע"ח פיקדון), וכ-ל מי שדיברתי איתו אמר לי שהמורחב זה בזבוז זמן. מורחים שם המון שיעורי פלרינג, וכל מפגש אורך 8 שעות, ו-וואלה, עם כמה שהשיעורים האלה כיפיים, 8 שעות כאלה כפול כמה פעמים בשבוע, יכולות להפוך להיות קצת מעיקות..
 

BogN

New member
טוב, אז כנראה שאני אלך על

ברמאסטר. זמן אמיתי - אם באמת לא מתרגלים בכלל עם אלכוהול אז זה באמת נראה לי בזבוז זמן, ולא יעיל. אני אתקשר מחר לברר... תודה לכם
 

Symbolic

New member
איזה חרט'ה!

יש קורס מורחב בבארמאסטר והקורסים שלהם לא נופלים ואף מתעלים מכל אחד אחר בשוק. אי אפשר לשלם עם הפקדון לא בגלל שהקורס לא "נחשב מקצוע", אלא בגלל שיש כ"כ בירוקטיה סביב הסיפור הזה עם משרד התעסוקה וכדומה שהם פשוט לא מתעסקים בזה.
 
ואאא איזה לחץ

קודם כל, לא אמרתי שהקורס נופל מהאחרים, אני בעצמי עברתי שם קורס. ו-וואלה, אולי אני טועה, אבל לפני חודשיים כשעשיתי את כל הבירורים, הנציג אמר לי שהם מקיימים רק קורסים בסיסיים.
 

הספרנית

New member
שניכם צודקים

בר מאסטר קיים בעבר קורסים ע"ח פיקדון וכיום הפסיק עם זה. סימבוליק צדק כשאמר שיש המון בירוקרטיה סביב קורסים ע"ח פיקדון בירוקרטיה מתישה עבור ביה"ס ועבור התלמידים, היות והם מחוייבים להיות בכל השיעורים, מחוייבים ללמוד תכנים שאינם הכרחיים ולומדים המון שעות רק כדי לעמוד בתנאים שמשרד התמ"ת מציב. ואם לא עשו כה, לא ניתן להגיש אותם למבחן. כיום בר מאסטר לקח את הקורס הבסיסי והמורחב ושילב בינהם. יש שם קורס מאסטר (שלא ניתן לשלם ע"ח פיקדון) שמשלב בתוכו תכנים שבאמת הכרחיים מתוך המורחב (כמו למשל סדנת ניהול בר) ובאמת מביאים תועלת למי שנכנס לאחר מכן לשוק העבודה. הקורס פלייריג מדברים עליו רבות כאן, הוא אכן נחמד ויפה אבל קצת חסר טעם להשקיע בו זמן וכסף. רוב הברים בארץ לא מאשרים שימוש בפליירינג על הבר, וחלקם גם לא ערוכים לכך. בקורסים הרגילים יש שיעור פליירינג אחד ולדעתי זה דיי והותר.
 

אדם99

New member
בזמן אמיתי מתרגלים עם מים אבל כל משקה

מכינים גם עם אלכהול אמיתי ומעבירים בין כולם לטעימה, כך לפחות זה היה כשאני למדתי שם לפני 3 שנים. משקאות על בסיס שמנת מכינים עם שמנת ומים ובסוף אותו הדבר מכינים משקה אמיתי לטעימה.
 

maxfain

New member
ושוב אני אתן את דעתי הקבועה בנוגע לזה..

תעשה היכן שהכי זול, והכי קרוב לך לבית. (רצוי שבית הספר יתרגל עם אלכוהול ולא צבע גם). להיות "ברמן" אתה תלמד אך ורק כשאתה תעבוד ולא בקורס. הקורס נותן אחלה נקודת התחלה, והוא (בכל בתי הספר..) מתומצת ובסיסי, כיוון שעולם האלכוהול מאוד מאוד רחב, כמובן שאי אפשר לכסות את כולו באף קורס ברמנים, אם יש לך את הרצון להשקיע, אתה תשקיע מזמנך, וגם בעבודה וכל יום תלמד עוד דברים, ואיך בעצם הכי נכון לעבוד. לכן גם הרבה מקומות מבקשים נסיון, שכן זה מה שאמור "להוכיח" שאתה כבר יודע לעבוד "פחות או יותר". בהצלחה.
 

הספרנית

New member
אתה צודק במה שאתה אומר, אבל יש גם חשיבות

גדולה למקצועיות. מאוד חשוב לקבל חוות דעת על מקצועיות בקורסים, אחרת לא משנה איפה תלמד, אם המדריכים והתכנים לא מועברים בצורה מקצועית לא תבין כלום גם ככה.
 

anton z

New member
תראה אחי.. לגבי פיקדון..

יש במסרד התעסוקה חוק כזה שכדי שתוכל לשלב על קורס מקצועי מהפיקדון הקורס צריך להיות 180 שעות ומעלה.. בקורס ברמנים אין מה לעשות 180 שעות, ובגלל זה מה שעושים כדי לעלות ל180 שעות, מוסיפים לקורס תכנים שלא צריך אותם.. ומושכים את הקורס יותר, וזה גם מעלה את העלויות.. למשל אני עושה בבר מאסטר וקוס שאפשר לעשות אותו על חשבון הפיקדון עולה 3900.. אני משלם במזומן וזה עולה לי 2900.. זה אלף שקל פחות ככה שזה משמעותי.. אתה לא חייב לשלם במזומן.. הם פורסים את זה עד ל 10 תשלומים גם באשרי וגם בצ'קים, ככה שממש לא צריכה ליהיות בעיה.. השיקול בסוף הוא שלך.. ולגבי איפה כדי לעשות, אני עושה בבר מאסטר ואני ממש מבסוט ומרוצה מהם.. וגם הם עושים סדנת פליירינג. אם יש לך עוד שאלות שאל חופשי.. :)
 
למעלה