קורס ברמנים

קורס ברמנים

שלום! אני רוצה לעבור קורס ברמנים ואני מתלבטת בין "לימון" לבין "זמן אמיתי" מישהו כאן למד באחד מהם? איפה נראה לכם עדיף? תודה!
 

snowbol

New member
עדיף

בארמסטר..אבל אני משוחד:) בזמן אמיתי לא מתרגלים באלכוהול אמיתי אלא בצבעים,ומזה את לא כל כך תדעי לדעת אם הכנת את הקוקטייל כמו שהיית אמורה או שהוא יצא מתוק/חמוץ/חזק/חלש מידי...
 

D221

New member
אני לא הייתי מתעסק עם בתי ספר קטנים וחדשים

בכלל, לדעתי תבדקי בין זמן אמיתי לברטנדר. השניים המובילים בשוק, למרות שברטנדר לא מפציצים בפירסום, הוא הוותיק מבין כל הבתי ספר וזמן אמיתי מיד אחריו. עוד דבר, למרות הלוקשים שמוכרים הרבה מקומות, יש בית ספר אחד ששייך לארגון בתי הספר לברמנים העולמי - WBTO תקלידי את האותיות האלה ותבדקי מי שייך אליהם בישראל וזו התשובה שלך, אני אמנע מלכתוב כאן כדי שלא ליצור פירסום וכאלה... זה עוזר המון אם את מתכננת לעבוד בחו"ל כברמנית, אבל ממש. ובתרגול עם אלכוהול אמיתי... נו באמת. את התירגולים עושים כדי לרכוש מיומנות, מהירות, כדי להשתפשף על איך מכינים כל דבר: כוס, שייקר או לא, מה יש בו וכמה... לא צריך לטעום כל תרגול, מספיק כשלומדים קוקטייל בפעם הראשונה, מכינים עם אלכוהול (איכותי) אמיתי וטועמים בכיתה. מעבר לזה... עוד טריק שיווקי. בשורה התחתונה - איפה שלא תלכי, תהני! זה אחלה דבר, לומדים המון על עולם האלכוהול, מכירים ח'ברה (יש לי המון חברים שאני בקשר טוב אחרי כמה שנים כבר) ויש לך אחלה מקצוע ביד. בהצלחה
 

Simj

New member
עצה....

קודם כל, אני רוצה לספר לך שזמן אמיתי קנה את לימון. כך שלימון שייכת בכלל לזמן אמיתי עכשיו. בקשר לעצה בקודמת שקיבלת מD221 בקשר לחברה שנמצאת באיגוד WBTO שהיא ברטנדר. (חחח משחק אותה לא רוצה לפרסם!) גם זמן אמיתי רשומה באיגוד עולמי הנקרא IBA שהוא גם ארגון של בתי ספר עולמי לברמנים. כך, שבעצם 2 הבתי ספר הם טובים, באמת!
 

D221

New member
שזה מה שטענתי מלכתחילה

ששני הבתי ספר האלו טובים. והאיגוד שאתה מדבר עליו לא תופס כמו הWBTO עד כמה שידוע לי אבל אין בכוונתי להתווכח על משהו שאין לי הבנה טוטאלית במאת האחוזים. לא חשוב, תכלס לאן שהיא תלך, סביר מאוד להניח שהיא תהנה ותלמד כמעט אותו דבר עם שינויים מינוריים. זה קורס כיפי, במיוחד למי שמחפש להבין יותר בעולם האלכוהול ולמצוא את עצמו מאחורי בר. תבחרי במה שיותר מתאים לך מבחינת נוחות - גישה לסניף הקרוב אליך ומחיר שבימינו משחק תפקיד. ברטנדר הכי יקרנים, עוד לא ירדו מהעץ שלהם. אבל גם לא היתי הולכת על ההכי זול... מן דבר כזה שלמדתי שעל משהו זול משלמים ביוקר בסופו של דבר
שורה תחתונה: המלצה - זמן אמיתי או ברטנדר, מנסיון אישי והיכרות עם המון אנשים שעשו קורס בכל מני בתי ספר, אל תיפלי מסיסמאות. שבת שלום ומשמרת מוצלחת לכולנו!
 
האמת שהמליצו לי על הזמן אמיתי

אבל מישהו פה כתב לי שהם לא משתמשים באלכוהול אמיתי, אלא צבעי מאכל. זה נכון?
 

yogever777

New member
לא מסכים../images/Emo31.gif

דבר ראשון יש את חופש הביטוי שאתה יכול להגיד הכול פה זה לא שאתה מלכלך על מישהו,אני חושב שאתה טועה על התרגול עם האלכוהול אמיתי,זה מאוד חשוב לתרגל איתו.דוגמא:ששף לומד לבשל הוא חייב לדעת מה חסר במשקה ואיך הוא יצא בשביל להגיש אותו.בדיוק כמו הברמן,וזה יותר נסיון מבחינת טעם וריח,לגבי האיגוד WBTO,זה איגוד שאני לא כל כך מכיר,אבל דבר אחד אני יודע מי שרוצה לעבוד בחו"ל חייב ויזת עבודה או אזרחות לפחות!!!
 

The German

New member
אור איך התקבלת? עם תעודה?

אני אישית ביררתי בוואגס, אם אתה גדול מספיק או מוקשר מספיק זה עובר ואם אתה בלונדינית עם אנגלית מספיק טובה ורגליים ארוכות זה גם עובר....נראה לי שהתעודה היא מכשול לא כזה רציני
 

or83

New member
סיפור קצרצר

הגעתי עם התעודה שלי (ברטנדר כן?) לסניף המקומי של ה-WBTO, לא הפריע להם שאני לא חוקי. תוך יומיים קבלתי חוברת ענקית עם מלא מקומות שונים ומשונים שצריכים ברמן, אחרי כמה ראיונות, גם במקומות שזרקו אותי החוצה אחרי שהם שמעו שאני לא חוקי וגם כאלה כאלה שלא הפריע להם שאני לא חוקי אלא פשוט שאין לי נסיון בניו יורק (שונה מנסיון בשאר העולם) מצאתי את המסעדה שבה אני עובד עד היום, לא חוקי ומאושר. השאר כמו שאומרים, הסטוריה.
 

D221

New member
מה קשור ויזת עבודה או אזרחות עכשיו?

אני לא דיברתי על חוקיות, דיברתי על האפשרות לעבוד בחו"ל, על העזרה שבוגר עם התעודה הזו של הWBTO יקבל בכל סניף בעולם שייך לארגון במציאת עבודה ובשיעורי ריענון בחינם להם הוא זכאי. בכל בית ספר בעולם שתיכנס עם התעודה יתיחסו אליך כתלמיד שלהם והעניין הזה נבדק. לא אמרתי שבלי זה לא תמצא עבודה בחו"ל אבל זה ללא ספק עוזר. ולא היא לא תקבל אישור עבודה בארצות הברית עם התעודה הזו, ממש לא. זה כבר כאב ראש אחר שלה למצוא מקום שייקח אותה בלי ניירות. תמיד אפשר למצוא ברים ומסעדות בבעלות של ישראלים... זהו
 

The German

New member
אז בואי אספר לך משו

אחד משני הבית ספר האילו לא משלם שכירות כבר זמן מה לפאב שהוא משתמש בו כסניף (2 עמדות עבודה יש שם איך הם מעיזים לתרגל שם?) אז הוא לא כזה זוהר, וותק לא מראה על מקצעויות אני מדריך בבית ספר שנקרא בר מאסטר, התחיל ב 99 ותוך מספר שנים גדל במאות אחוזים קרי הכפיל והכפיל את עצמו, כנראה שיש סיבה טובה לכך. ד"א ראיתי את חוברת ההדרכה של ברטנדר - ביזיון מוחלט כבר היה דיון על זה ד"א
 
איזה שטויות....אז אולי האלכוהול אמיתי...

אבל היה לכם גם נגיד סאוורים אמיתיים שהייתם מתרגלים איתם?....אם כן אז סבבה ואם לא אז מה שווה כל האלכוהול האמיתי בקוקטייל בלי כל התוספות שלו?
 
תגיד, נראה לך שבית ספר לברמנים יתן לך

להכין קוקטיילים עם סטלי ופינלנדיה, אבל מטעמי חסכון ישתמש במים כתחליף לסאוור מיקס? נדפקה לך הקופסא?
 

adibiton1

New member
זמן אמיתי

כודם כל כל התירגולים והשיות מזיגה נעשות עם מים וצבעי מאכל אבל לפני שמתרגלים כל קוקטייל טועמים אותו ויודעים בדיוק איך הוא יוצא .... אני עשיתי בזמן אמיתי ואין קוקטייל שלא טעמתי או כל משקה אלכוהלי אחר התירגולים נעשים עם מים על מנתת לא להתקמצת על התירגולים ולתרגל כמה שיותר!!!.....
 
למעלה