קורס הכנה ללידה-דבש מסלע

עינבלית

New member
קורס הכנה ללידה-דבש מסלע../images/Emo106.gif

הקורס של "דבש מסלע" מיועד לנשים בלבד, עוסק בהכנה לפן הרוחני והפיזי של הלידה ומבוסס על לימודי ימימה, למי שמכירה. הקורס בד"כ מתרחש ברמת הגולן, אך לאוגוסט הקרוב מתארגנת קבוצה אצל המיילדת שרהלה בעין אילה, חוף הכרמל. העלות לפני הנחה (אם יהיו 12 בנות תיתנתן הנחה כלשהי) היא 570 ש"ח ליומיים באמצע שבוע, רציפים, מ9:30-18:00. מי שמעוניינת מוזמנת לשלוח אלי מסר עם שם, מייל וטלפון או דרך שניתן להשיג אותה בכדי לתאם סופית את התאריכים. תודה

עינבלית

New member
אני חושבת שדבר טוב-טוב שיגיע לכולם

אני עצמי לא לומדת ימימה, אבל אני מכירה כמה שכן ורואה כמה טוב זה עושה להן.

מאד מאד בעד!

מי שמעוניינת נפתחת קב' חדשה באזור כפ"ס ביום שני הקרוב. נותן כוח וחיזוק שלא יאמן.

למה אני נגד?

כבר מאתמול אני מנסה לכתוב במילים למה אני נגד. וזה קצת קשה כי מדובר פה בהמון רגשות. אז נתחיל מזה שאני גרה בפרדס המרכז ה"רוחני" של ימימה שדרך אגב גם הוקם בית כנסת של המאמינים בה. אני נגד כל סוג של "גורו" - עכשיו יבואו אלי תלמידי ם ויגידו לי "אבל זה לא גורו, השיטה שלה מלמדת אותי על עצמי המון דברים והיא מלמדת אותי איך להתמודד." ומישהי (שאני מאמינה שהייתה אישה מאוד מיוחדת ודרך אגב משפחתה וילדיה בכלל לא ידעו על פעילותה) שיש לה עדת מעריצים ומקימים בית כנסת ויש שירים ויש מראה מסווים ויש הוואי רק שלהם - זה גורו. בפרדס חנה - פעם בחודש יש שיקשוק - ומפעם לפעם רואים כמה עוד אנשים מצטרפים לימימה וחוזרים בתשובה. (דרך אגב הרבה מהם אפשר לזהות לפי לבוש) ושוב אני יודעת שאני מכלילה - יש לי לא מעט חברות שלומדות כבר לא מעט שנים ועדיים נשארו אותו דבר (בערך :) ) אתמול דיברתי על הנושא אם חברה - זה לא סתם קורה בפרדס חנה - משום מה יש כאן המון אנשים שמגיעים לאזור לחפש את עצמם וכל מיני דברים כאלה "פורחים" כאן באזור. זה כולל את ימימה זה כולל את ה"מסע" ועוד כהנה וכהנה. המורים שמלמדים את "ימימה" לא מוכשרים בעצם לשום דבר - וזה לכשעצמו מפחיד אותי. אני מקוהו שהצלחתי להעביר את עצמי כראוי - כמו שכתבתי קודם - זה עניין של תחושות ורגשות וקצת קשה לעלות אותם על דף.

חשבתי על פרדס חנה עוד קצת

מיקום אידאלי למעמד ביניים שמחפש את עצמו מבחינה רוחנית - אפשר להמשיך לעבוד בתל אביב\חיפה לדוגמא ולגור במקום כפרי אינטימי (הרבה יותר "כפרי" מרעננה, לדוגמא) וגם יותר זול. בעקבות זה יש הרבה אומנים, אמנים, בתי טבע, מעצבים, בנייה אקולוגית, מילגה... ובעקבותיהם באים עוד אנשים מהסוג הזה. כלומר - האנשים שבאים לרוחניות הזאת, לא כולם מוכנים לוותר עדיין על הנאות מעמד הביניים הבורגניות שלהם ולכן הם לא הולכים לגליל, לצפת, או למדבר לדוגמא, שהם מקומות שמבחינת הנוף והמיקום הרבה יותר "רוחניים". גם הדתיוּת של זכרון יעקב, עם הקהילה הגדולה של הרב קוק של פעם, הבנייה הטמפלרית וכל זה - מוסיפים לאוירה הרוחנית.

פלגיה

New member
הסברת יפה מאוד

אני ידעתי רק לומר שזה לא מתאים לי, אם כי לא ידעתי מה בדיוק לא מתאים כי כל תיאורי השיטה עמומים ביותר

ענתש

New member
מ פ ח י ד

קראתי את הכתבה - נודפת ממנה צחנה עזה של כת מיסטית. ומילא העניין עם החיזרים או מה שזה לא יהיה (ישויות עליונות... בסדר) אני נוטה לזלזל עמוקות ב"דתות" שנסמכות על אמירות "רוחניות" לכאורה שאינן אלא פילוסופיה בגרוש ואמירה של המובן מאליו רק במילים יפות. (וזה גם אחרי שקראתי השבוע ספר של שלמה קאלו והתחרפנתי... זה כמו הספרי מתנה של סטימצקי, אלו שיש בהם חיות שעושות פרצופים וליד כל חיה משפט סטייל "אם תאהב את החיים הם יאהבו אותך בחזרה" וכאלו...פוי).

מאז

New member
בתור מישהי שהיתה בקורס

ומאוד מאוד ממליצה- פגשתי שם בעצם בפעם הראשונה את "שיטת ימימה". הקורס מאוד לא מטיפני לשיטה כמכלול, ואת יכולה לסנן מה מתאים לך ומה לא. ימימה מדברת על כל מיני דברים שקשורים בלידה, שלא צריך להיות חסיד שלה בשביל לקבל אותם.

יכול להיות שהקורס עצמו לא מטיף.

זאת אומרת הכיתה הקטנה שבה את לומדת שזה בדרך כלל עד 6-7 אנשים בקבוצה. וגם אל הייתי קוראת לזה מטיף. מעדיפה לקרוא לזה שואב - זה בהחלט שואב הרבה אנשים. בהחלט מחזיר בתשובה. את מה שאת כותבת אני שומעת המון - גם מכאלה שחודשיים אחר כך כבר שמנו מטפחת עלה ראש וחזרו בתשובה - ובשביל ההגינות גם כאלה שלא. אבל פה באזור אי אפשר להתעלם מזה שזו תת קבוצה חברתית מאוד גדולה.

עמית@

New member
המשפט הזה די מסכם:

מתוך הכתבה, וגם טיפ טיפה אבסורדי וכי "ימימה" ללא ימימה אינה באמת ימימה. "ימימה נהגה להוליך אנשים לאורך הדרך בכוחה המאוד מיוחד עד אשר תיקנו את נשמותיהם"

למעלה