קורס הכנה ללידה -

קורס הכנה ללידה - ../images/Emo91.gif

אחרי שקצת התלבטנו אם בכלל... החלטנו לברר איזה קורסים יש ומה כדאי אנחנו מתכננים ללדת בתל השומר, האם כדאי לקחת את הקורס של בית החולים? או קורס אחר? אשמח לשמוע המלצות מכן סופשבוע טוב ושקט לכולנו כוכי

yaelhul

New member
תופסת טרמפ על ההודעה - ושאלה...

אנחנו מתכוונים ללדת בארץ, אבל אין סיכוי שהאיש שלי יוכל לטוס איתי פעם בשבוע לקורס הכנה ללידה בארץ. שמעתי שיש קורסים מרוכזים של יומיים-שלושה בבית מלון. מישהי שמעה על משהו כזה? יודעת היכן מתקיים? מטעם מי? והכי חשוב - מתי? אשמח לכל עזרה בעניין. גם אני מתכוונת ללדת בתל השומר (למרות שהשבוע שמעתי על מדיניות בעייתי לגבי לידות תאומים). יעל

yaelhul

New member
בתל השומר החלו לבצע לידות תאומים

בחדר ניתוח מההתחלה, למקרה שמשהו ישתבש, גם אם הלידה מתחילה טבעי. כלאמר - אם לא מדובר בקיסרי מוזמן - הבעל לא יכול להשתתף !!! האין זו שערוריה ??? זה מה שקראתי בפורום אתר התאומים ב-www.geocities.com אני עוד צריכה לברר את העניין הזה עד הסוף מול בית החולים. אעשה זאת כשאגיע לארץ. אם את שומעת משהו קודם - אשמח להתעדכן. יעל

yaelhul

New member
רגע, רגע, עדכון מתקן...

כרגע קראתי שם שהגמישו את המדיניות ולבעל מותר להיות נוכח בשלב הלידה הפעילה גם כשהיא מתקיימת בחדר הניתוח, וכל עוד היא מתנהלת ללא בעיות וסיבוכים. טוב, כבר התקדמנו. יעל

meirav69

New member
קיסרי בבלינסון

עברתי בבלינסון קיסרי לפני 3 שנים, מאז המדיניות שלהם השתנתה והבעל יכול להיות נוכח בניתוח כל עוד אין בעיה לאשה ...טופ טופ טפו, מנהל היחדיה להריון בר סיכון הוא איש מופלא בשם פרופ´ משה הוד וכדאי אם כבר להתאשפז אז אצלו במחלקה. גם לאחר הלידה, המחלקת יולדות התנאים טובים מאוד, ובמידה ולתינוק יש מצוקה האם יכולה להגיע אליו לפגיה בשירות מיוחד, שאטל של בית החולים. פגיה מעולה , צירב ויזר

טילי2

New member
יעל, אני אמורה ללדת בניתוח קיסרי

מוזמן, מה שהם קוראים אלקטיבי, כך שאני ממש לא יודעת בקשר לאמצעי הזהירות החדשים, מה גם שאני לא רואה בהם אסון, עדיף לידה עם פחות בעיות בלי הבעל מאשר לידה בעיתית שגם ממנה מעיפים את הבעל. בניתוח אלקטיבי מכניסים את הבעל ישר אחרי שמכינים את האישה ללידה.

yaelhul

New member
טילי, אם מותר לשאול - למה את

אמורה ללדת בקיסרי? ומתי מחליטים על זה (ולפי אילו קריטריונים??). אשמח לתשובה כאן או במסרים. תודה מראש, יעל

keren1

New member
אני ילדתי לפני שנה ושמונה חודשים

אחרי אשפוז של 4 שבועות עקב ירידת מים. בזמנו שהתלבטתי בסוגית הלידה מנהל המחלקה הסביר לי שבכל אופן לידת תאומים מתחילים בחדר ניתוח שחס וחלילה באם יש בעיה עוברים ישירות לקיסרי בלי לאבד זמן יקר. נשמע לי מאד הגיוני. לא משנה שבחרתי בסוף קיסרי (וזה סיפור אחר). אני הייתי מאושפזת במחלקת יולדות א למשך 4 שבועות וחזרתי אחרי הלידה למחלקה. אני חייבת להגיד שהייתי מאד מאד מרוצה מהיחס ומהצוות המטפל. אז נכון שקיבלתי חדר פרטי (ניתן לפרסונל ולמי ששכבה בשמירה ולניתוח קיסרי). אבל באם אין לחץ תמיד אפשר לבקש ולראות מה קורה. וחוץ מזה לא לשכוח שאחרי לידה רגילה משתחררים מהר מאד הביתה. אז גם אם זה לא הכי נוח והכי מרווח חוזרים הביתה!! אני חייבת לציין פה שהאשפוז בשמירת הריון תפס אותי לא מוכנה (עקב ירידת מים). הייתי אמורה ללדת בחיפה ופתאום מצאתי את עצמי בתל השומר. הרופא המטפל שלי מחיפה אמר לי שניתן יהיה להעביר אותי עם אמבולנס לחיפה אך הוא לא מייעץ לי לעשות כך. תל השומר ידועה (אפילו בחו"ל - ובדקתי עם מומחים מחו"ל) כבית חולים טוב ללדת בו. יש שם מחקלת פגים מעולה שבמעולות. וגם זה דבר שצריך לקחת בחשבון. קרן

כבר אמא

New member
טילי אני מוסיפה קישור על המדיניות

החדשה של תל- השמר לגבי לידת תאומים, פורסם בפורום אתר תאומים.

טילי2

New member
תודה כבר אמא, הוספתי את הקישור

לאוסף הקישורים של הפורום.

רותם ש

New member
ובנוסף - קיסרי בתה"ש אומר

אשפוז של 48 שעות במחלקה הצפופה ללא אפשרות לביות (בהנחה שאחר כך עוברים למלונית, אם לא זה 4 ימים).

yaelhul

New member
זה לא טוב ../images/Emo5.gif

יודעת איך זה בבלינסון אחרי קיסרי ? יעל

רותם ש

New member
בלינסון

נדמה לי שבבלינסון יכולה להיות בעיה אם הילוד נזקק לאשפוז מיוחד, שאז זה בשניידר שמרוחק מאוד ממקום אשפוז האם, ואחרי קיסרי די קשה לזוז. נדמה לי שזה מה שתואר בסיפור הלידה של בייב בפורום לידה. היה סיפור מאוד חיובי של קיסרי אלקטיבי במאיר (ענת וצחי בפורום לידה). שווה להתקשר לדעתי עם בלינסון ולבדוק בכל מקרה מה המדיניות. מה עם איכילוב ?

1ענבל

New member
אני בררתי לגבי קורס כזה

הוא מתקיים ע"י "חסידה בדרך". הם מבצעיחם את הקןרס בזכרון ובשורש. יוצא נורא יקר לדעתי. הטלפון שלהם הוא - 1800448448

mizkeren

New member
יש קורסים חמישי שישי שבת בזכרון

בזכרון יעקב - בהורים וילדים יש הרבה פרסומים בנושא - אחוזת משהו...

רותם ש

New member
לכוכי ויעל

יעל - לא הייתי הולכת על סופ"ש מאחר וזה יוצא די יקר ומרוכז מדי. אכן עדיף מיילדת שתבוא לכמה פגישות נניח באותו שבוע. אם זה באזור ת"א ואת בנטיה טבעית, ובהנחה שהיא תחזור לעבוד עד שזה יהיה רלוונטי הייתי נפגשת עם רותי קרני הורביץ. רק קחי בחשבון שאם המצגים קובעים קיסרי אז די חבל"ז. לכוכי - לדעתי כדאי לעשות קורס הכנה. גם אם את רוצה אפידורל ברגע שאפשר יכול להיות שתצטרכי לעבור הרבה שעות צירים קודם וכדאי לדעת איך להתמודד איתם. כדאי גם להבין מה כל הפרוצדורות הרפואיות שיכולות לקרות. אני נגד קורס של בי"ח בו בעצם מסבירים לך איך היה נוח להם שתלדי ולא מציגים אופציות שבעיתיות מבחינתם (למשל בקשה לניטור לא רציף). ועוד משהו אם אפשר - באופן אישי לא הייתי הולכת על תל השומר בלי מיילדת פרטית. אם זה בגלל המלונית אפשר גם לעבור אליה מבי"ח אחר. המשך הריון נעים, רותם

רותם, למה לא תל השומר?

ואם יש כאן מישהי ששמעה על שיטת לאמאז´ (או משהו דומה), ומכירה קורסים כאלה באזור המרכז-אודה.

רותם ש

New member
שמש קטנה -

חסרונות של תל השומר - עומס הסטרי שגורם לכך שלא בטוח איזה חלק מהזמן תהיה איתך מילדת ומתי תזכי לקבל אפידורל אם תרצי. מחלקה צפופה ומיושנת עם תינוקיה עמוסה וללא ביות (למעט כמה שעות בבוקר). היתרון הוא המלונית אליה אפשר לעבור אחרי 12 שעות בהנחה שהיתה לידה רגילה, אבל כמו שכתבתי, אפשר גם להגיע אליה אם לא יולדים בתל השומר. חוצמזה התרשמותי הסוביקטיוית מסיפורי לידה שקראתי היא שבאיכילוב יותר באים לקראת היולדת ואולי אחרי הכתבה המזעזעת שהיתה עליהם הם כנראה משתדלים יותר. נדמה לי ששיטת לאמאז´ היא פשוט נשימות. אני חושבת שזה היה חדשני לפני 30 שנה, אבל היום זה מה שמלמדים בכל קורס שמתיחס להתמודדות עם צירים. נשימות הן רק חלק מהעניין - יש גם קולות, תנוחות, מים, טנס ועוד.

למעלה