קורס הכנה ללידה -

רותם - אני ילדתי בתה"ש ביום כיפור

חדרי הלידה היו מפוצצים, אבל ברגע שאמרתי "אפידורל", תוך 2 דק´ היה אצלי המרדים. יש להם מרדים צמוד לחדרי הלידה, שלא מוזעק לשום דבר אחר בבית החולים. המרדים שטיפל בי היה מאוד מיומן, והפרוצדורה ארכה לא יותר מ - 3 דקות.

רותם ש

New member
סיגל - חברה שלי ילדה לפני 3 שבועות

והיא הגיעה מפתיחה של 3 ל 5 כשהיא חיכתה למרדים, וסבלה מכל רגע. דרך אגב, אני מסכימה שהם מאוד מיומנים ומקצועיים, ולא ביקרתי דבר בנושא זה.

רותם, אני יודעת שלא ביקרת, אבל

מכיוון שנושא האפידורל מדאיג הריוניות מבחינת הפרוצדורה המעשית, היה לי חשוב להוסיף מס´ מילים על המיומנות, למען השקט הנפשי. אין במיומנות של המרדים ולו רמז אחד ליעילות המערכת מבחינת זמן הענות לבקשת היולדת.

רותם, אני יודעת שלתל השומר יש כמה

חסרונות אולי משמעותיים, אבל אנחנו כל ההריון במעקב פרטי אצל פרופ´ זיידמן שהוא עובד בתה"ש, ואני יודעת שאם משהו לא ילך חלק בלידה, הוא יהיה שם. זה השיקול היחיד שלי ללכת לשם בכל זאת. בעניין הלידה הפרטית זה משהו ששקלנו, אבל הבנתי שזה כבר לא רלוונטי כי יצאה תקנה של משרד הבריאות שהחל מ 30 לאפריל יבוטלו כל שרותי הרפואה הפרטית בבתי החולים. כולל כמובן לידות פרטיות. אז אנחנו בדילמה. כי מצד אחד ברור לי שאיכילוב יותר טוב ומצד שני - זיידמן... ומה בקשר לקורס, מה את ממליצה אם לא הולכים על לידה פרטית? תודה רבה כוכי

רותם ש

New member
כוכי

רופא בכיר ומעקב פרט הם אכן שיקולים חשובים ואפילו מכריעים. מנסיון של חברה שלי זה אכן ישפיע על היחס שתקבלי. תשתדלי ללדת בערב ואז הזמן במחלקה וללא הפשוש מצטמצם. המלונית מאוד מומלצת. לגבי קורס - לדעתי הוא יותר חשוב כשמדובר בלידה לא פרטית. הייתי הולכת על קורס של כמה זוגות באופן פרטי (לא בי"ח או קופ"ח). הרבה בנות כאן היו בכאלה - ענת, חנה ואסנת אצל אותה אחת למשל. זה די תלוי גם כמה טבעי את מחפשת (שאז כמו שכתבתי ליעל הייתי הולכת לרותי קרני מאתר לידה)

המון תודה רותם

אני כן מחפשת קורס ללידה באוריינטציה מה שיותר טבעית וכמו שכתבתי, בגלל תקנות משרד הבריאות זו כנראה לא תוכל להיות לידה פרטית, אבל מקום במלונית הזמנו כבר. בקיצור, נראה לי שנשאר עם תל השומר ונקווה שיהיה בסדר המון תודה על האינפורמציה
כוכי

אוריינטציה טבעית-לזה התכוונתי

כשניסיתי לברר על לאמאז´. אני לא יודעת עד כמה זה חדיש, אבל לפי מה שהבנתי לא מדובר רק בנשימות אלא בשיטת הרפיה (שנהוגה במשגב לדך-שאמור להפתח מחדש) שכוללת גם תרגילים מסויימים להגמשת האזור ולמניעת החתך בלידה ראשונה (וממליצים שם גם על אפי-נו, בנוסף לתרגילים). כמובן שהמשוגעים לדבר גם מטיפים בקורסים הנ"ל להמנע מאפידורל-אבל אני אסתפק בלידה עם אפידורל ובלי חתך... יש לי טלפון של מישהי בירושלים, ואני אנסה להגיע דרכה לקורס באזור המרכז. כשיהיו לי פרטים אני אעדכן. ורותם-איך משתדלים ללדת בערב? מתאפקים???

המשך- יש מדריכה בשם איריס יוטבת

באותה שיטה, במרכז. אני בחיפושים אחרי מס´ הטלפון שלה.

rona33

New member
שמש קטנה , לגבי איריס יוטבת

בטוח בפורום פוריות יידעו את הטלפון שלה, לפני כחודש וחצי היה מעגל נשים מאד חוויתי בהנחייתה בביית של נילה מ"פוריות", גם אני השתתפתי ומאד התרשמתי ממנה. לצערי לא שמרתי אף אחד מהברושורים שחילקה . מי שבטוח בטוח תדע זו נילה, היא הזמינה אותה.

כמה דברים

ראשית - ממליץ על האפי-נו מכל הלב שנית - איריס יוטבת היא מ"דרך אם" ויש לחפש הטלפון שם באיזור חיוג 04 שלישית - הערה קטנה לגבי אפידורל (לא אישית ולא כתגובה לאף אחת) אז ככה - אני האחרון שאגיד כן או לא כי הרי לא חוויתי ולא אחווה על בשרי לידה, מה שכן - אסור לראות באפידורל מעין מכונת אינסטנט לידה, כלומר - אפידורל לא עושה את הלידה קלה יותר מבחינת זמן ומאמץ מהיולדת בכל הקשור ללחיצות וכח סבל, הוא בוודאות מקטין מאוד את הכאב לכשעצמו למה ציינתי את נושא האינסטנט-> כי נראה לי לפעמים שנוצרת תחושה שצריך לדרוש אפידורל, לתת למיילדת לעבוד וזה יקרה כבר לבד כנראה שבגלל חוסר התחושה שיוצר האפידורל מצד אחד ומניסיון כזה או אחר להיות כמה שפחות מעורב בלידה מצד שני אזי משהו נהיה פחות אפקטיבי בלחיצות והלידה מתארכת ועשוייה במקרים רבים להסתיים בקיסרי היה בזמנו בפורום דיון האם יש יותר קיסריים עקב טיפולים כי המון כאן בפורום ילדו בקיסרי דעתי בזמנו היתה שכנראה משהו פסיכולוגי בטיפולים גורם לנו לא למהר להוציא את הילד שההריון אליו היה כה קשה להשגה לאור הביקור בתל השומר דעתי השתנתה ולמה ? כי בתינוקיה על גב כל עריסה יש מדבקה של דרך הלידה יש 4 אופציות רגילה (וגינלית ללא מכשור), ואקום, מלקחיים וקיסרי למעלה מ 90 אחוז מהתינוקות היו קיסרי ומאחר ונגיד שישית מהם זה עקב טיפולים אזי זה לא קשור לטיפולים ייתכן שזה קשור למדיניות בית החולים ייתכן שזה קשור לכך שתינוקות היום גדולים והם מעבר למשקל הסף לקיסרי ייתכן הרבה דברים אני אוסיף ייתכן מטעמי שהשימוש האוטומטי שלא לדבר המוקדם מדי לפעמים נותן את חלקו אני חייב לקטגר את עצמי ולהודות שייתכן שהעובדה שחנה הצליחה ללדת גם מהר מצד אחד וגם ללא אפידורל מצד שני מטה את דעתי אז אני אסייג בפעם העשירית זו דעה שלי ולא על סמך נתונים רבים מדי לא מציע לקבל את דעתי אבל כן לבחון ולחשוב עוד פעם ולברר נתונים נוספים ליאור

ליאור-הפחתת הכאב לכשעצמו היא הרבה

מאוד לדעתי (והנסיון שלי קטן משלך אפילו). זמן ומאמץ ידרשו בכל מקרה, אבל אם אפשר להפחית את הכאב-אני בעד. אני לא משלה את עצמי שהכל ילך מהר בזכות אפידורל, בכלל לא, אבל עדיין לא ברור לי הקשר בין אפידורל לקיסרי. אם לא סובלים מהכאב (אבל מרגישים את הציר)-קשה יותר ללחוץ? לא אמור להיות להפך? אני לא חולקת ולא מסכימה, רק תוהה.

כנראה שהתשובה הכי טובה תבוא

מאלו שילדו פעם אחת עם אפידורל ופעם אחריה בלי ובמקביל מכאלו שפעם בלי ופעם עם רק הן תוכלנה לתת חוות דעת על בסיס אותו גוף (וגם זה לא מדוייק כי אין לידה ראשונה דומה מבחינה פיזית לאלו שאחריה כי הגוף עובר שינוי) האם יותר קל או יותר קשה ללחוץ, האם התחושות זהות, האם ניתן לשלוט בכוח הלחציה באותה מידה וכדומה לגבי חשיבות הפחתת הכאב - ממש לא זלזלתי בזה כי זה באמת אמור להיות כאב שלא מכירים אותו משום התנסות טבעית אחרת ולא מכירים במובן הרע של המילה כן נראה לי שלהקדמת מועד קבלת האפידורל יש משמעות לגבי אופי שלב הלחיצות בנוסף - הטענה שלי היא לא אחת לאחת כי הרי יש כאלו שלא לקחו אפידורל וסיימו בקיסרי, ואחרות שלקחו אפידורל ולא נזקקו למכשירני אפילו ייתכן, וניסיתי למצוא ניסוח מוצלח לזה , שאם באים מלכתחילה במגמה לא לנסות ולראות את סף הכאב, ומתוך תקווה ללידה אינסטנט אז גם המוכנות לשתף פעולה (ונדרש המון שיתוף פעולה וזה לא קל) יורדת ליאור

dana@twins

New member
הדיעה שלי

יש שיטות שונות להפחתת כאב. שיטות שבהן יש פחות סיכון לעומת אפידורל. ללידה צריך להתכונן נפשית ופיזית. סף הכאב שונה מאישה לאישה, אך לא הגיוני שתשעים אחוז מהיולדות יזדקקו לאפידורל במינון גבוה. dana

רותם ש

New member
אופס - לא התכוונתי

זו היתה תשובה הומוריסטית (או נסיון לכזו) לשאלתך הצינית איך ללדת בערב

טילי2

New member
למרות קצת אי נוחיות בתל השומר../images/Emo106.gif

בעיקר במחלקות, אני מעניקה לו גביע על מקצועיות, תשומת לב חדרי תינוקות מוקפדים, ניקיון, שווה מאוד. טוב אתם יודעים שאני גרופי שלהם. חוצמזה שלא ילדתי במקום אחר ואני לא רוצה לנסות מקום אחר. דור בלידה פרטית זה אולי הרבה כסף אבל בגילי כבר לא נשאר לי הרבה שנים לבזבז כך שאני יכולה להרשות לעצמי לבזבז על זה - שווה כל פרוטה.

למעלה