קורס "הכנה למוות"

smadaroren

New member
קורס "הכנה למוות"

שלום לבאי הפורום. שמי סמדר ואני תחקירנית של סדרה דוקומנטרית. בימים אלה אנחנו מנסים לגבש קבוצת אנשים, חולים ובריאים להשתתפות בסדנת הכנה למוות מצולמת. הסדנה תעסוק בפחדים , במחשבות בהתמודות אישית דרך פסיכודמה ודימיון מודרך , בהנחייה של פסיכולוג . אנחנו רוצים לדבר ולהעלות על סדר היום הציבורי, את מה שאף אחד לא מוכן לדבר עליו... לפרטים נוספים - 0528550081 סמדר. או ישירות למייל (בבקשה לא דרך הפורום ) [email protected]

חשבתי שרק אני הזדעזעתי מהבקשה

נשמע שבאי הפורום כאן "חווים" הכנה למוות ויוכלו לתרום "מניסיונם" הרב בעניין.

ihovav

New member
זאת אכן דוג' של חוסר רגישות

שבא למטרת רווח, האם מזה ניתן להסיק שכל (או רוב) האנשים שלא חולים חסרי רגישות למחלה??? העלתי את זה כאן כי זאת בדיוק דוג' מתאימה של חוסר רגישות של הפרט שכלל לא מעידה על הכלל... ושוב, לילה טוב.

עכשיו הבנתי אותך... את לא הבנת אותי

לא אמרתי בכלל ! שאנשים לא רגישים למחלה, להיפך, מרוב רגישות ופחד הם לא מעוניינים לדבר ולשוחח על זה, זה לא נכון שהם לא רגישים, אם זה מה שהבנת ממני "קבלי ביטול" כוונתי היחידה היא- העולם לא אוהב לשוחח על מחלה כזו, ויש עניין אחר של חוסר רגישות (אוחוסר טקט) שלא על זה דיברתי, ברור שאין הרבה כאלו חסרי רגישות, הם פרט, ממש מעטים. מקווה שתביני את דברייי (ודבריי הוצאו מהקשרם...
וכו' וכו')

כחלחל

New member
סמדר התחקירנית,

סמדר התחקירנית, מעניין מה יגיד הפסיכולוג המנחה שלך על אופן פנייתך לפורום. אני חושב הכי טוב בשבילך, זה לוקחת טלפון שלך ולוקחת מייל שלך ולא באה בפורום הזה בכלל ואם את זקוקה לפסיכולוג שינחה אותך בדרכך מלוה מכל סוג רק תגידי העיקר שתצאי בחוץ

לא הבנתי עדעכשיו מה חסר

לי בחיים. ממש מתאים לי להיות מחוברת למוות. תודה לך. חוסר רגישות מינימלי .

infocall

New member
חשוב מאוד

להבדיל משאר התגובות {שבהחלט אפשר להבין אותם} אני חושב שבהחלט יש מקום לבדוק את הנושא ולעסוק בו. לדעתי אותו "פחד" הינו הסיבה האמיתית להידרדרות המצב הרפואי ולהחלשת כל המערכות הגופניות והרגשיות. לתפישתי רצוי לעסוק בנושא ולפתוח אותו. שהרי כולנו מכירים את אותם אילו שהסתובבו שנים עם אותה "מחלה" ורק כשהגיעה הבשורה המרה:יש לך סרטן,לאחר מס חודשים קצר מצבם הידרדר ולעיתים אך הלכו לעולמם. הסיבה להידרדרות היא בעיקר המצב התודעתי, הפחד הגדול מהמחלה . בברכת רפואה שלמה ישראל

גם לדעתי...

להבדיל משאר התגובות שהיו ציניות למדי, (אולי כדאי לכם לחשוב פעם על מה ולמה הציניות נשלפת כתגובה) אני מוצאת שיש להעמיק את הקשר עם המוות, עם הפחד ממנו, כי לפחד יש עוצמה אדירה ויכולת להשפיע על מצבנו- של הגופנפש שלנו. כשתינוק נולד נזרע בו זרע המוות, זה יהיה סופו, חשבתם על זה? כשסיימתי לקבל כימותרפיה, כשלרפואה נגמרו האופציות ולא היה מה לתת לי, הלכתי למספר פגישות עם אחד המטפלים שלי, כדי לעבד את הנושא. האם רק אני כזו מוזרה
?! אילת.

להתעסק במוות

אינני חושבת שדווקא אנשים חולים הם אלה שחייבים להתעסק במוות, כל אדם סופו למות ומדוע אדם בריא לא התעסק במוות מי מבטיח לו שהוא יעבור את הכביש בשלום, מי מבטיח לו שלא יקבל התקף לב או דום לב, נכון הוא שחולי הסרטן אולי יותר קרובים למוות, ונכון הוא גם שמחשבות על המוות שהן למעשה מחשבות שליליות גוזלות אנרגיות שהחולים צריכים להפנות למקומות אחרים. אני לא חושבת שהפחד מהמוות שייך לקבוצה מיוחדת לכן הבקשה של אותה גברת וגם דרך הצגת הדברים שלה נראית לי מיותרת לחלוטין.

ihovav

New member
מסכימה עם כל מילה!

סדנה כזאת יכולה להתאים לי כמו לכל אחד אחר כאן בפורום (חולה או לא). הרבה טאקט חסר בהודעה הנ"ל. במידה ואכן העניין היה מקצועי (ולא לצורך רייטינג), היה ניתן לראות זאת מתוכן ההודעה. מטפל מנוסה היה משנה את שם הסדנה, אדם שזקוק לסדנה כזו יגיע אליה עם שם פחות מפחיד (שכן היא אמורה לעזור להתגבר על פחדים, השם לכשעצמו ירתיע את אותו אדם...) אני בהחלט לא שוללת סדנא כזאת, בטוחה שיש אנשים שזה יוכל לעזור להם להתגבר על פחדים. לא חושבת שהמצלמות בסדנה יועילו במיוחד... ושוב - הטאקט...

24 ברבלה

New member
הטאקט, הטאקט...

בהתחלה שראיתי את ההודעה... הייתי שנייה בהלם ואז אמרתי לעצמי.. "טוב כנראה שלא הבנת את זה נכון..." מסתבר שהבנתי נכון ואני לא היחידה שהזדעזעה... מקווה רק שהכותבת רואה את השרשור הזה ותלמד להיזהר עם המילים שבהם היא משתמשת.. מלבד זאת מחזקת את שאר הדברים, אני גם לא שוללת אפשרות של סדנא כזאת... בחירת המילים היא הבעייתית והמרתיעה ביותר!

נכון סדנא

דרך אגב אותה גב' כתבה בפורום אחר שעוסק גם במחלת הסרטן הודעה נוספת , משהו בקשר לעישון,גם שם היא כתבה בחוסר טקט.

t w i x i t

New member
מסכימה

ועם זאת יש לי הרגשה שבכל זאת, לא סתם הכותבת בחרה להציג דווקא פה את ההודעה שלה. אני מוכנה להתערב שהיא לא הציגה אותה בפורום של גיל ההתבגרות, או הורים לילדים וכו'... ואפילו לא בפורום התאבדויות. גם לדעתי זה חסר טאקט. לפחות אם הניסוח היה פחות בוטה, אבל הכותרת בהחלט מצמררת.

הודגיק

New member
לאן נלך כולנו בעוד כמה שנים...?

בימים אלה ממש אני כותב תוכנית ריאלטי חדשה שתעלה לאוויר עוד כמה שנים . אני לא רשאי לספר את הפרטים המדוייקים של התוכנית אבל במקביל אני עושה סרט על התוכנית הזו. אבל מכוון שאני אוהב אתכם/ן כל כך אני אתן לכם פרטים ראשוניים : התוכנית היא ראליטי , כלומר הכל מצולם לייב ,נערך , ומשודר (כנראה יהיה לזה ערוץ יעודי ) : התוכנית : נכנסים 15 חבר'ה לדירה במקום לא ידוע , הם נעולים בדירה למשך 30 יום , אין יוצא ואין נכנס (עד התוכנית האחרונה שבה המנחה יכנס לראיין את 2 האחרונים ) . כל יומיים ישנה משימה תחרותית : מי שמגיע אחרון במשימה מקבל עונש , הורגים אותו. וככה נעלמים אנשים מהדירה ! בקרוב במסך אצלכם , ערוץ המוות ! הודג'יק.

למעלה