בעיקר אנשים בריאים...
נראה כאילו בודקים כמה רחוק אפשר ללכת כדי להשיג רייטינג. וכנראה שזה רעיון טוב כי תראו כמה אנשים הגיבו ואיך הם הגיבו להודעה של סמדר, כאן ללא ספק היא כבר זכתה ברייטינג שלה. ועכשיו תשאלו את עצמכם למה כל אחד מכם הגיב כמו שהגיב. מה ההודעה הזו, בדרך בה היא נכתבה ובנושא בו היא עוסקת, מה זה שיחרר אצל כל אחד מכם. אני חושבת שנושא המוות יותר טעון מנושא החיים. וכשאנחנו נאלצים להתמודד מול המחלה הזו, המוות מקבל משמעויות חדשות (ואני אומרת את המובן מאליו..) אני חושבת שאם אנחנו מדברים על פחדים וחששות והתרחקות של אנשים שקרובים לנו, מאיתנו, בגלל המחלה - זה אולי מה שאנחנו עושים אצלם, מציבים אותם להתמודד עם הפחד הזה מהמוות. אבל אולי השאלה הכי גדולה שצריכה להישאל היא למה יש כזה פחד ממוות? האם אדם שמת, יודע שהוא מת? איך זה מרגיש? מה קורה שם אחרי? או שאולי הפחד שלנו הוא מחוסר הידיעה איך נמות, מהעובדה שאנחנו לא יכולים לתכנן שום דבר לגבי זה ואולי גם הפחד שיהיה כאב וסבל לפני המוות. מבחינתי, התייחסות לסדנא עליה סיפרה סמדר יכולה ללכת לשני כיוונים עיקריים. או להגיד שזה בשביל הרייטינג (ומה לא עושים בשביל רייטינג..), או לבחור להחשף ולקחת את כל הכלים שניתנים בסדנא הזו ובאמת לחשוב שהדרך שבה אני אציג את הדברים, יכולה לגרום לצופה לחשוב ולראות דברים קצת אחרת..