קושיות - למרות שפורים

Cephissus

New member
גם כן מ- M-W:

אחד מהפירושים של המילה Passion הוא: The sufferings of Christ between the night of the Last Supper and his death. יותר ספציפי מזה כבר לא ניתן להיות.

איך קוראים לסחוסון ?

(חשבתי על שם: סחוסון-ים) שאלתי: איך קוראים לחלק הסחוסי הקטן בקדמת האוזן ? אמנם הוא מחובר, או חלק מ, האפרכסת, אבל בשל חשיבותו בטח יש לו שם נפרד. גם אם לא בעברית, אז בשפה אחרת ישמח אותי. חוץ מזה, אם אתם מכירים שמות תקניים, גם בשפות זרות, לחלקים בגוף שאין להם שם מוכר ברבים, ספרו.

TankMaster

New member
אולי תהיה תשובה . . .

כאן . אם לא . . . אולי באמת תגישי את הצעתך . . .
נדמה לי שאין תמורה כספית על כך, אבל לפחות תיזכרי כממציאת מילה בשפה העברית . . .
TankMaster

אין כאן תשובה, אולי מילון חזותי ?

האתרים האלה מתיחסים למה שבחוץ כאל אפרכסת וזהו. האתגר נשאר. אולי בשפה אחרת ? אולי למישהו יש "מילון חזותי" מפורט ?

or99

New member
עפ"י האקדמיה...

הטרגוס נקרא... הַצָּפִיר הסחוס הזה נקרא tragus שזה גם תיש (מה הקשר?), ולכן באקדמיה בחרו מילה שמשמעותה תיש.

אה, מעולה ! צפיר לא מופיע באבן שושן

נפלא, תודה רבה. הסיפור הוא שלפני שבוע שמעתי את המילה צפיר בפירוש הזה, אבל מאחר שהיא לא מופיעה באבן שושן שברשותי, חששתי שזו המצאה פרטית. איפה מצאת את המילה של האקדמיה ? האם גם לשאר חלקי האוזן, כפי שהם מופיעים בתמונה שצירפת, יש שמות בעברית ? מאיזה ספר התמונה ?

OrGAzmUs

New member
השאלה האמיתית...

השאלה הבאמת מעניינת כעת היא מדוע סחוסון נקרא על שם תיש? האם מישהו יודע?

הגיה וכתיבה

ערב טוב תמיד עניין אותי מה ההבדל בין הגיית האות- א לבין ה ואם יש הבדל אין כ דגושה לבין ק ועוד משהו בהקשר של כ ו ק מתי יודעים מתי להשים כ או ק ?

למעלה