קושי בהבנת מצבים חברתיים וזוגיות-מישהו מזהה פה את עצמו?:

muhabarat

New member
קושי בהבנת מצבים חברתיים וזוגיות-מישהו מזהה פה את עצמו?:

מישהו/י רואה את עצמו/חבריו בטקסט הזה?:

יורם ידע שלא הולך לו עם בנות, אבל הוא לא הבין למה.
אז הוא החליט לברר את זה. הוא עשה סבב בין חבריו, ושאל אותם:
למה אני בן 30 ולא מצליח להגיע לדייט ראשון?
ליורם זה היה נראה פשוט- קצת soul searching, קצת פידבקים אמיתיים מחברים, שמהם הוא ילמד, יתקן את טעויותיו ואז תבוא הגאולה.
הוא לא ידע שזה לא הולך ככה.
חברתו לבנה, למשל, לא רצתה להגיד לו את המובן מאליו:
"תשמע יורם, אתה מוזר, וזה מלחיץ. ברמות".
כי משפט כזה יעליב את רוב בני האדם, וזו קארמה גרועה, ולבנה מאמינה בקארמה. חוץ מזה, היא שאלה את עצמה אם באמת יורם לא מודע לנטיותיו לעשות רושם "מוזר", להיכנס לשיחות חברתיות ברגעים הלא נכונים, להגיד דברים חסרי טאקט. היא תמיד תהתה אם זה מחוסר מודעות, או "כדי לעשות דוקא".
אז היא אמרה לו: "אולי זו האנרגיה שלך. אם תפעיל קצת חשיבה חיובית,
זה יקרין החוצה, וזה ימשוך אליך את הדברים הטובים".
ליורם זה היה נראה כמו עצה מעורפלת שאין מה לעשות איתה,
אז הוא הניח אותה בצד ועבר לרמי, החבר המגניב שלו.
רמי אמר: "זה בגלל שאתה בררן. לא מזמן סידרתי לך את נועה, בחורה נחמדה, למה לא נתת לה צ'אנס?"
"זה היה לפני שלוש שנים", אמר יורם.
"אה".
האמת היא שנועה היתה הבחורה היחידה שרמי חשב לסדר ליורם,
אחרי שיורם ביקש ממנו עזרה. נועה פשוט היתה הבחורה הכי "מוזרה" בחבורה, ורמי הניח ששני "מוזרים" ימצאו שפה משותפת.
כשנועה ויורם נפגשו, נועה דיברה על הפסיכולוגים הסדרתיים שעברה בחייה.
יורם חשב שזה קצת יותר מידי גילוי לב לפגישה ראשונה, ועבר לדבר על תכנית אזוטרית שאף אחד לא אהב חוץ ממנו. נועה חשבה שזה נושא שטחי, משעמם, ולא קשור בכלל לנושא השיחה הנוכחי.
בקיצור, הדייט לא צלח, ורמי לא הבין איך שני "מוזרים" יכולים להיות בררנים כל כך.בכל מקרה, הוא עשה את שלו וניצל את כל האפשרויות הקיימות.
שאר ידידותיו לא היו אופציה בכלל, כי הן יותר מידי "נורמליות".כשיורם שאל עליהן, הוא אמר שהן תפוסות. אז יורם עבר לדני.
גם דני היה בודד נצחי, וחבר טוב של יורם.
דני פשוט אמר: "זה בגלל שהבנות של היום קשות ומתנשאות. עובדה שאני ואתה, בחורים איכותיים, משכילים, ועדיין לא הולך לנו עם המין השני. זה הוכחה, לא?"
זו היתה אמירה יותר ברורה מהעצה "להקרין אנרגיות", אבל כזו שלא תפתור את בעיותיו, ולכן יורם שם אותה בצד וחזר ללבנה.
"אני חושב שזה מכת הגורל", הוא אמר לה, "יש אנשים שנגזר עליהם להיות לבד".
"על זה בדיוק דיברתי!" אמרה לבנה, "אתה מפעיל חשיבה שלילית ומרחיק ממך את הדברים הטובים. תחשוב בצורה חיובית, ואז יום אחד תכיר את הבחורה שתכיל אותך, אחת שהיא מיוחדת כמוך. לכל סיר יש מכסה".
מצויד בחשיבה חיובית, יורם חזר לשלוח הודעות באתר היכרויות, שלא זכו לשום תגובה.

dory141

New member
רק קצת

הצלחה בתחום הזה, כמו בחיים בכלל, הוא צירוף של יוזמה ומזל. אין נוסחת פלא להצלחה רומנטית. כשזה הולך, זה הולך. לאף אחד לא כתוב בגורל, שעליו לסיים את החיים בודד או לחילופין, נשוי עם שני ילדים, כלב ואוגר סיבירי. יש לי בן דוד מעל גיל 40, שלא מזמן עמד להתחתן עד שגילה שכלתו המיועדת בגדה בו וברחה לארה"ב עם מישהו ששירת איתו בצבא. הוא שבור לב, אבל מנסה למרות הכל למצוא מישהי אחרת. אם אחרי דבר כזה יש לו כוח לחזור למירוץ, זה אמור לתת השראה לכולנו.
בלי קשר, אני חושב שכולנו (גם גברים וגם נשים) צריכים גם להוריד דרישות. לא תמיד נוכל למצוא מישהי גם חכמה, גם יפה וגם עשירה (לצורך הדוגמא). ככל שנדרוש יותר נקבל פחות. צריך להיות ריאליים ולהתפשר, כשלפעמים הפשרות יכולות להיות לא רעות בכלל.

muhabarat

New member
שלום דורי, תודה על התגובה, אבל דיברתי על משהו אחר לגמרי:

שלום דורי, תודה על התגובה, אבל דיברתי על משהו אחר לגמרי.
אני מדברת על אנשים שיש להם קושי בהבנת קודים ורמזים חברתיים- אנשים שיש להם איזושהי הפרעת תקשורת, או שהם בקצה הרצף האוטיסטי (אבל בתפקוד מאד גבוה), או כל גורם נוירולוגי אחר שמשפיע על התפקוד שלהם בסיטואציות חברתיות, שמוביל, מן הסתם, לקושי במציאת זוגיות, כי עולם הדייטים זה אינטראקציה חברתית מאד מורכבת. אם תיקח קבוצה של אנשים מעוטי או חסרי נסיון זוגי ומיני, תמצא שיש שם אחוז גבוה של האנשים שאני מדברת עליהם. יש אנשים חסרי או מעוטי נסיון מיני, שבדיוק שם (בהפרעות התקשורת/רצף אוטיסטי), קבור הכלב, והם משייטים בחברה חסרת מודעות, וגם חלקם חסרי מודעות למצבם ולא חושבים אפילו ללכת לאבחון. החברה נוטה להאשים אותם בבררנות, חוסר מאמץ, מאמץ יתר, חוסר טאקט, וכו' וכו', כשהבעיה היא בעצם כזו- הם כל כך מתקשים לקרוא מצבים חברתיים ולהסתדר בהם, שהם אפילו לא מצליחים להגיע עם המין השני למצב של דייט ראשון, או שני, תלוי במצב ובחומרת הבעיה. ולכן פרסמתי את הטקטס הזה, כדי לתאר מצב שלא מדברים עליו ואולי למצוא אנשים שהם כאלה. תודה על ההקשבה.

dory141

New member
בלי קשר לכלום, סתם מעניין אותי, למה בחרת בכינוי הזה?

לפי מה שלמדתי, מוחבראת זה שירותי המודיעין של מצרים.

muhabarat

New member
שאלה טובה, לא יודעת. זו פשוט המילה הראשונה שעלתה לראש

dory141

New member
לגיטימי

את למדת ערבית או מזרח תיכון באיזה מקום? אני למדתי הרבה שנים. לצערי לא יצא לי לעבוד עם זה כ"כ.

dory141

New member
באופן מדהים ומוזר אין ביקוש ליודעי ערבית וטורקית

אז לכן אני עובד בעסק המשפחתי של הוצאת ספרים.

dory141

New member
לא ממש, אבל לפעמים צריך לעשות פשרות כואבות

אגב, אם יש לך הצעות לאן לפנות את מוזמנת לדבר איתי על זה במסרונים. פניתי ואני פונה כבר כמה שנים לכל מקום אפשרי , על בסיס יומי ונאדה.

dori78

New member
אני מניחה שאת מדברת על מה שמכונה "אספרגר".

לא מתמצאת בתחום, נדמה לי שאפשר ללמוד באופן מלאכותי להתמודד עם זה.
משהו כמו להתגבר על דיסלקציה קלה.

muhabarat

New member
גם, אבל לא רק. קיימות עוד הפרעות תקשורת שהציבור לא מכיר.

כנראה שאפשר לשפר את זה, אבל אני תמיד שואלת את עצמי עד כמה זה יכול לעזור בתחום הזוגיות, שבו גם אנשים ללא הפרעות תקשורת מתקשים מאד??? זה נראה לי עולם כל כך מסובך שאפילו מומחים למציאת זוגיות וסדנאות למציאת זוגיות, שצצים כמו פטריות אחרי הגשם, לא ממש מצליחים להתמודד איתו...

dori78

New member
קראת את "פרוייקט רוזי"?

וג ספר ההמשך, "אפקט רוזי".
שני הספרים מתארים יפה היכרות וניהול זוגיות של בחור עם אספרגר.
מן הסתם יש סיפורים כאלה גם במציאות.

בגדול אני יכולה להגיד שבעיות של זוגיות בעיניי הן תמיד על בסיס תקשורת לקויה, עם או בלי אבחנה כזו או אחרת.

Surrealistical

New member
האמת שלי זה יותר מזכיר חרדה חברתית

הכרתי הרבה אנשים כאלו שמרוב לחץ במצבים חברתיים היו פולטים דברים כי פשוט לא יכלו לתקשר בצורה שונה. ולא היו מצליחים להבין למה רואים אותם לא בצורה שהם היו רוצים שיראו אותם.

muhabarat

New member
זה נפוץ אצל בעלי חרדה חברתית-

שהכישורים החברתיים שלהם "מתנוונים" עם הזמן, מחוסר ביטחון וחוסר במפגשים חברתיים, ואז זה קצת מתבטא בצורה שנראית דומה לבעלי הפרעות תקשורת/רצף אוטיסטי. מצד שני, זה גם נפוץ אצל אנשים עם הפרעות תקשורת/רצף אוטיסטי, שמרוב "תקלים" בחברה, הביטחון העצמי שלהם נפגע והם מפתחים חרדה חברתית.

Surrealistical

New member
זה היה מצחיק

כי נתקלים באנשים כאלו כל הזמן, במיוחד במרחב האינטרנטי. הרבה מהם פשוט משכנעים את עצמם ש"בנות אוהבות מניאקים" ו"אני כנראה נחמד מידי" או כל מיני דברים כאלה שמגלגלים את האחריות על מישהו אחר. והרבה אחרים פשוט נכנסים לדכאון כי לא מצליחים להבין מה הבעיה בתקשורת שלהם. הטקסט הזה פשוט סיכם את המציאות.

למעלה