קושי בהבנת מצבים חברתיים וזוגיות-מישהו מזהה פה את עצמו?:
מישהו/י רואה את עצמו/חבריו בטקסט הזה?:
יורם ידע שלא הולך לו עם בנות, אבל הוא לא הבין למה.
אז הוא החליט לברר את זה. הוא עשה סבב בין חבריו, ושאל אותם:
למה אני בן 30 ולא מצליח להגיע לדייט ראשון?
ליורם זה היה נראה פשוט- קצת soul searching, קצת פידבקים אמיתיים מחברים, שמהם הוא ילמד, יתקן את טעויותיו ואז תבוא הגאולה.
הוא לא ידע שזה לא הולך ככה.
חברתו לבנה, למשל, לא רצתה להגיד לו את המובן מאליו:
"תשמע יורם, אתה מוזר, וזה מלחיץ. ברמות".
כי משפט כזה יעליב את רוב בני האדם, וזו קארמה גרועה, ולבנה מאמינה בקארמה. חוץ מזה, היא שאלה את עצמה אם באמת יורם לא מודע לנטיותיו לעשות רושם "מוזר", להיכנס לשיחות חברתיות ברגעים הלא נכונים, להגיד דברים חסרי טאקט. היא תמיד תהתה אם זה מחוסר מודעות, או "כדי לעשות דוקא".
אז היא אמרה לו: "אולי זו האנרגיה שלך. אם תפעיל קצת חשיבה חיובית,
זה יקרין החוצה, וזה ימשוך אליך את הדברים הטובים".
ליורם זה היה נראה כמו עצה מעורפלת שאין מה לעשות איתה,
אז הוא הניח אותה בצד ועבר לרמי, החבר המגניב שלו.
רמי אמר: "זה בגלל שאתה בררן. לא מזמן סידרתי לך את נועה, בחורה נחמדה, למה לא נתת לה צ'אנס?"
"זה היה לפני שלוש שנים", אמר יורם.
"אה".
האמת היא שנועה היתה הבחורה היחידה שרמי חשב לסדר ליורם,
אחרי שיורם ביקש ממנו עזרה. נועה פשוט היתה הבחורה הכי "מוזרה" בחבורה, ורמי הניח ששני "מוזרים" ימצאו שפה משותפת.
כשנועה ויורם נפגשו, נועה דיברה על הפסיכולוגים הסדרתיים שעברה בחייה.
יורם חשב שזה קצת יותר מידי גילוי לב לפגישה ראשונה, ועבר לדבר על תכנית אזוטרית שאף אחד לא אהב חוץ ממנו. נועה חשבה שזה נושא שטחי, משעמם, ולא קשור בכלל לנושא השיחה הנוכחי.
בקיצור, הדייט לא צלח, ורמי לא הבין איך שני "מוזרים" יכולים להיות בררנים כל כך.בכל מקרה, הוא עשה את שלו וניצל את כל האפשרויות הקיימות.
שאר ידידותיו לא היו אופציה בכלל, כי הן יותר מידי "נורמליות".כשיורם שאל עליהן, הוא אמר שהן תפוסות. אז יורם עבר לדני.
גם דני היה בודד נצחי, וחבר טוב של יורם.
דני פשוט אמר: "זה בגלל שהבנות של היום קשות ומתנשאות. עובדה שאני ואתה, בחורים איכותיים, משכילים, ועדיין לא הולך לנו עם המין השני. זה הוכחה, לא?"
זו היתה אמירה יותר ברורה מהעצה "להקרין אנרגיות", אבל כזו שלא תפתור את בעיותיו, ולכן יורם שם אותה בצד וחזר ללבנה.
"אני חושב שזה מכת הגורל", הוא אמר לה, "יש אנשים שנגזר עליהם להיות לבד".
"על זה בדיוק דיברתי!" אמרה לבנה, "אתה מפעיל חשיבה שלילית ומרחיק ממך את הדברים הטובים. תחשוב בצורה חיובית, ואז יום אחד תכיר את הבחורה שתכיל אותך, אחת שהיא מיוחדת כמוך. לכל סיר יש מכסה".
מצויד בחשיבה חיובית, יורם חזר לשלוח הודעות באתר היכרויות, שלא זכו לשום תגובה.
מישהו/י רואה את עצמו/חבריו בטקסט הזה?:
יורם ידע שלא הולך לו עם בנות, אבל הוא לא הבין למה.
אז הוא החליט לברר את זה. הוא עשה סבב בין חבריו, ושאל אותם:
למה אני בן 30 ולא מצליח להגיע לדייט ראשון?
ליורם זה היה נראה פשוט- קצת soul searching, קצת פידבקים אמיתיים מחברים, שמהם הוא ילמד, יתקן את טעויותיו ואז תבוא הגאולה.
הוא לא ידע שזה לא הולך ככה.
חברתו לבנה, למשל, לא רצתה להגיד לו את המובן מאליו:
"תשמע יורם, אתה מוזר, וזה מלחיץ. ברמות".
כי משפט כזה יעליב את רוב בני האדם, וזו קארמה גרועה, ולבנה מאמינה בקארמה. חוץ מזה, היא שאלה את עצמה אם באמת יורם לא מודע לנטיותיו לעשות רושם "מוזר", להיכנס לשיחות חברתיות ברגעים הלא נכונים, להגיד דברים חסרי טאקט. היא תמיד תהתה אם זה מחוסר מודעות, או "כדי לעשות דוקא".
אז היא אמרה לו: "אולי זו האנרגיה שלך. אם תפעיל קצת חשיבה חיובית,
זה יקרין החוצה, וזה ימשוך אליך את הדברים הטובים".
ליורם זה היה נראה כמו עצה מעורפלת שאין מה לעשות איתה,
אז הוא הניח אותה בצד ועבר לרמי, החבר המגניב שלו.
רמי אמר: "זה בגלל שאתה בררן. לא מזמן סידרתי לך את נועה, בחורה נחמדה, למה לא נתת לה צ'אנס?"
"זה היה לפני שלוש שנים", אמר יורם.
"אה".
האמת היא שנועה היתה הבחורה היחידה שרמי חשב לסדר ליורם,
אחרי שיורם ביקש ממנו עזרה. נועה פשוט היתה הבחורה הכי "מוזרה" בחבורה, ורמי הניח ששני "מוזרים" ימצאו שפה משותפת.
כשנועה ויורם נפגשו, נועה דיברה על הפסיכולוגים הסדרתיים שעברה בחייה.
יורם חשב שזה קצת יותר מידי גילוי לב לפגישה ראשונה, ועבר לדבר על תכנית אזוטרית שאף אחד לא אהב חוץ ממנו. נועה חשבה שזה נושא שטחי, משעמם, ולא קשור בכלל לנושא השיחה הנוכחי.
בקיצור, הדייט לא צלח, ורמי לא הבין איך שני "מוזרים" יכולים להיות בררנים כל כך.בכל מקרה, הוא עשה את שלו וניצל את כל האפשרויות הקיימות.
שאר ידידותיו לא היו אופציה בכלל, כי הן יותר מידי "נורמליות".כשיורם שאל עליהן, הוא אמר שהן תפוסות. אז יורם עבר לדני.
גם דני היה בודד נצחי, וחבר טוב של יורם.
דני פשוט אמר: "זה בגלל שהבנות של היום קשות ומתנשאות. עובדה שאני ואתה, בחורים איכותיים, משכילים, ועדיין לא הולך לנו עם המין השני. זה הוכחה, לא?"
זו היתה אמירה יותר ברורה מהעצה "להקרין אנרגיות", אבל כזו שלא תפתור את בעיותיו, ולכן יורם שם אותה בצד וחזר ללבנה.
"אני חושב שזה מכת הגורל", הוא אמר לה, "יש אנשים שנגזר עליהם להיות לבד".
"על זה בדיוק דיברתי!" אמרה לבנה, "אתה מפעיל חשיבה שלילית ומרחיק ממך את הדברים הטובים. תחשוב בצורה חיובית, ואז יום אחד תכיר את הבחורה שתכיל אותך, אחת שהיא מיוחדת כמוך. לכל סיר יש מכסה".
מצויד בחשיבה חיובית, יורם חזר לשלוח הודעות באתר היכרויות, שלא זכו לשום תגובה.