קטנוע דינו כרכב ? תמיד ...?

mike311

New member
קטנוע דינו כרכב ? תמיד ...?

רחוב מרוצף באבנים שסגור מצדו השני והרחוב משמש נסיעה וחניה לכלי רכב הבאים לבניינים וגם למשתמשים במוסדות שברחוב.. בקצה המגרש ישנו שביל צר מרוצף. (כאילו המשך לרחוב הנ"ל) המוביל לרחוב ראשי . כמובן שרכב לא יכול לעבור מפאת הרוחב 1.80מ אבל קטנוע יכול בכיף לצאת משם לרחוב.. איון תמרור בשביל משום צד המורה אם מותר לקטנוע או לא .. שאלתי מה דינו של השביל הנ"ל אנא עזרו לי בדחיפות תודה

be_roo

New member
לאו דווקא. ניתן לטעון שהעובדה שלא ניתן להציב

את עמודי החסימה בצפיפות כזו שתמנע מעבר אופנועים אינה היתר למעבר. ישנה תקנה במחייבת נהגים לציית ולעשות שימוש במתקני הדרך גם אם הם שבורים או לא תקינים. העומדים הוצבו שם כדי לחסום מעבר של רכבים. לא ניתן לצופף אותם כדי לחסום מעבר אופנועים כי כך הם גם יפריעו להולכי רגל. אין זה אומר שמותר לאופנוע לעבור בינהם ולנסוע באיזור שמיועד להולכי רגל.

be_roo

New member
הנה היא, תקנה 33 (ב):

"עובר דרך ישתמש בדרך או בקטע ממנה בהתאם לשימוש הרגיל והמתוכנן של הדרך לרבות השימוש והציות למיתקני הדרך שהוצבו או סומנו גם אם מיתקנים אלה ניזוקו או נפרצו ואינם מונעים אותה שעה את המעבר והשימוש בדרך; בתקנת משנה זו, מיתקני דרך - לרבות גדר, מעקה, וכיוצא באלה"

mike311

New member
מתוך החניה הרחוב הולנדי יוצא שביל לרחוב הרא

לרחוב הראשי . אין שום תמרור שאומר לאופנועים תעצרו כאן ולא תצאו מכאן לרחוב

be_roo

New member
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר

והיות והמקום לא מוכר לי ממילא לא אוכל לשפוט. השאלה היחידה היא האם מדובר במקום המיועד להולכי רגל או לא. כמו שלא מוצב שלט על כל מדרכה שמגדיר אותה ככזו, כך גם ניתן לטעון שאדם סביר מבין כי השביל מיועד להולכי רגל בלבד והצבת העמודים מבהירה זו, והעובדה שאתה יכול לעבור עם אופנוע לא אומרת שמותר לך.

mike311

New member
מדרכה זה ברור שהיא להולכי רגל משום שהיא

מובדלת במפלס שונה וגם זה ניכר כאן מדובר ברחוב שהוא מיועד לחניה והולכי רגל ומכוניות ווממנו יוצא מעבר לכביש הראשי ברוחב כמעט 2 מטר שברוש שהוא גם מיועד להולכי רגל כמו כל המגרש שממנו הוא יוצא אך גם יוצאים ממנו קטנועים משום שאין שילוט אחר וגם הוא באותו מפלס

be_roo

New member
אתה מתעקש על אותה נקודה

אולי השופט יסכים איתך, ואולי הוא יחליט שאתה עושה עצלמך לא מבין כדי לקצר לעצמך את הדרך. אם היו רוצים שכלי רכב יעברו משם לכביש הראשי לא היו מציבים עמודי חסימה.

mike311

New member
אני מדבר על מקום

שאין בו עמודי חסימה ואין תמרור המורה מה דינו יש חניה גדולה שלמרכז מסחרי וגם מגורים שבה נכנסות מכוניות ומשאיות וקטנועים מצדו האחד ובקצהו השני לצד כניסה תת קרקעית לחניה נוספת ישנו באותו מפלס של ההמשך .. שביל ברוחב של כמעט 2 מטרים והוא יוצא לרחוב הראשי באורך של קצת יותר מ10 מטרים אני חושב שיש כאן עניי לצבור הקטנועים שמקצר שם יום ביומו

be_roo

New member
אולי תצרף תרשים וזה יהיה מובן יותר

עניין ציבור הקטנועים לא יעניין אף אחד אם מדובר בקטע המיועד להולכי רגל.

mike311

New member
לשיטתך.. מדוע יש מקומות/ מעברים.שבהם

ישנו תמרור אין כניסה לאופנועים. אם רכב רגיל לא נכנס אז גם אונוע אסור לו להכנס אלא מה....... ישנם מקומות . ויש לי צילומים של המון דוגמאות שלמעברים שרכב לא נכנס טכנית וקטנוע יכול ונכנס ובחלקם יש תמרור האוסר ואז אסור ובחלקם אין ועל אלו שאין אני שואל מה דעת החוק בנידון

אין תמרור שאוסר = מותר

אין תמרור שאוסר, יש גישה מהשביל לבתים או מוסדות, ומן הסתם אין שם סימונים(כחול/אדום לבן) אין בעיה להחנות שם, אם בכל אופן יש בעיות עם פקח רכוב על קטנוע תמיד יש את הפתרון של ניקוב הצמיג ע"י פגיון קצר וחד(צוחק...)

mike311

New member
אני מעוניין באסמכתא חוקית לכך

ומקורות ותקדימים משום שיש לי מאבק משפטי מתמשך על כך אנא דחוף תודה אז אולי נחדד את השאלה כל עוד שאין תמרור האוסר כניסה לאופנועים = מותר או כל עוד אין תמרור המתיר = אסור תודה

מדרכה?

לא כתבת מה בדיוק הטענה נגדך. אני יכול לנחש שמדובר בחניה/נסיעה על מדרכה. לפי מה שראיתי עד כה, הגדרה של "מדרכה" נתונה לפרשנות רחבה.

למעלה