קטע ושאלה

• פותח הנושא Kyen
  • פורסם בתאריך

Kyen

New member
קטע ושאלה

הנה העלתי קטע אני לא ממש יודע תאוריה, פשוט תגידו מה אתם חושבים בכל מקרה, השאלה שלי הייתה, אני מכיר כמה שירים כמו למשל ההתחלה של megadeth - holy wars שבהם הקטע משתמש בכל התווים (כולל שארפים) מE הכי נמוך בגיטרה עד C הכי נמוך (הE בא קודם), לא לפי סדר כמובן בכל מקרה, השאלה שלי היא באיזה סולם זה בדיוק? ואם זה לא בסולם אז מה ואיך ולמה?

matanbu

New member
קיין יקר - קודם כל אל תשווה...

אנשים שונים באים ממקומות שונים. ובקשר לקטע שלך - ממה ששמעתי ממש נחמד, קצת ... בוסר ... שזה מה שאני אומרת על רוב הקטעים שלי, לדוגמא. חסר לי בס שיתן צליל יותר שמן, הקטע נשמע ריק. תנסה לכתוב לבס. תלמד באך. ולORBITI - תכניס את זה לתוכנה לעיבוד מידי.... יש שם אפשרות לראות תוים של מידי מוכן.

לא רק באך כתב בס

למי שרוצה ללמוד לכתוב לגיטרה בס, אני ממליץ (אחרי או לפני באך, זה לא חשוב) לשמוע את ג'נטל ג'ייאנט. הבסיסט שלהם מבריק, ויש לו קווים מלודיים מדהימים - קונטרפונקט מורכב ויפהפה, עצמאי וברור - שלא על חשבון המשמעות המלודית. Gentle Giant זה שם הלהקה. להשיג בחנויות הדיסקים ובאמצעים אלטרנטיביים.

Kyen

New member
תגובות

כמו שאמרתם, בהחלט זה קטע "בוסר" - הוא די ישן ובהחלט לא מתפתח הרבה אין לי מושג לא בבס ולא בתופים ואם מישהו מוכן להסביר מה זאת אומרת "להוסיף מלודיה מובילה" בקשר לאקורדים הפוכים והכל, לא יודע איך עושים בגיטרה מצד שני אני כתבתי את הקטע כשלא היה לי אפילו טיפת מושג מה זה סולם אני מניח שאם אכתוב משהו חדש הוא יצא יותר טוב נורא יעזור לי אם תביאו קווים מכוונים לא רק להגיד "שים אקורדים הפוכים" ודברים כאלה, אלא קצת הסברים כי אני לא ממש מבין במושגים של תאוריה למשל, איך אני עובד בין סולמות?

DrunkGoat

New member
...

מלודיה מובילה - איזושהי מנגינה מלודית בולטת. שים לב שרוב מה שיש לך בקטע הוא ליווי. אם היה לזה מילים זה לא היה דורש עוד תוספות, אבל מכיוון שאתה מציג את זה בתור קטע אינסט´, צריכה להיות לזה איזושהי מלודיה מעניינת. ההרמוניה מתפתחת בסדר לדעתי (יחסית לשיר רוק), אבל הגיטרה בקלין די מונוטונית, או אפילו מעצבנת. לטעמי כמובן. עדיף או לוותר עליה או לפתח אותה. היפוכי אקורדים זה שינוי הבס של האקורד. היפוך ראשון של C נניח, כותבים ברוק\ג´אז כך: C/E.

Kyen

New member
את זה אני מבין

אבל איך עושים את זה בגיטרה?

cut2

New member
בעזרת פוזיציות

זה די אוף-טופיק, כי זה קשור לטכניקה, אבל זה חשוב. בכל אופן, כל העניין הזה של היפוכים מיושם באמצעות פוזיציות. תנסה, למשל, לנגן אקורד C (בצורה הבסיסית, זו שמאצבעים כבר כשמתחילים ללמוד גיטרה), ולהתחיל לפרוט מהמיתר הרביעי, דהיינו ממיתר D. מתקבל אקורד C/E. אם יש לך ידע איפה נמצא כל תו על הגיטרה ומאיזה תוים בנוי כל אקורד - אתה יכול לבנות את ההיפוכים בעצמך. אם לא, יש מילוני אקורדים מודפסים/באינטרנט שיכולים לעזור לך.

Kyen

New member
זה לא שאני בכלל לא מבין

אני יודע איך מבצעים היפוכים עם תווים הבעיה שזה מעצבן לקחת אקורד למצוא את התווים להפוך למצוא עוד תווים ולהתחיל לחפש את הפוזיציה כשבכלל לא בטוח שאני אוהב את איך שהאקורד נשמע למה בכלל משתמשים באקורדים מהופכים?

cut2

New member
בגלל

שזה נותן גוון אחר לגמרי לאקורד, זה יכול לשמש כבונה מתח מצויין, וכמובן, השימוש העיקרי - בשביל קלישאות קוויות והולכת קולות נכונה.

Kyen

New member
אתה יכול לתת לי דוגמא

לאיך בונים קלישאות בלה בלה מה שכתבת שם?

cut2

New member
בבקשה

מהלך קיטשי טיפוסי: C | G\B | Am | Am\G | F | C\E | Dm\F | G7 ברוק נפוץ גם המהלך הזה: F | C\E | F\D שים לו לבסים במהלכי האקורדים הללו. הם יורדים ועולים בתוך צלילי הסולם, ונותנים תחושה של זרימה, הרבה יותר ברורה, "נעימה לאוזן", מאשר האקורדים הללו בצורתם הרגילה , בלי ההיפוכים האלו. ברוק נהוג לבצע דברים כאלה ביחס בסיסט-גיטריסט. במקום שהגיטריסט יתחרע כדי למצוא פוזיציה נורמלית לA#9b7\F או משהו בסגנון, הבסיסט פשוט מנגן ´פה´ בזמן שהגיטריסט מאצבע בצורה קלה יותר את האקורד הזה - בלי ההיפוך. אני חושב שאולי כדאי שתנסה להכניס משהו בסגנון הזה לקטע שלך, זה יתן תחושה קצת יותר ברורה של מה שאתה רוצה להעביר.

Kyen

New member
אה ועוד שאלה אם אנחנו בנושא

בגיטרה כשמהפכים אקורד, התו התחתון בעצם עולה טון מעל לגבוה? או שאני טועה בעצם מה קובע למה ישתנה הבס באקורד? ואיך הופכים פעמיים?

DrunkGoat

New member
...

היפוכי אקורדים זה לא "להפוך" את האקורד.. זה פשוט לשנות את הבס שלו. או שהטרצה בבס או שהקווינטה בבס (או במקרה של אקורד 7 גם הספטימה יכולה להיות בבס). היפוך ראשון הוא הטרצה, היפוך שני הוא הקווינטה והיפוך שלישי הוא הספטימה (שלא תמיד ישנה). בדו מז´ור: היפוך ראשון C/E, היפוך שני C/G, ואם זה C7 אז היפוך שלישי C/Bb.

Kyen

New member
ולפני שאתה עונה, עוד משהו קטן

הממ... אני משתמש בתוכנה שתראה לי איך עושים את האקורדים הנ"ל (רק מעצלנות :) משום מה כל ההיפוכים שרשמת הם היפוכים ראשונים חוץ מ Am/G שמשום מה גם לא מופיע כהיפוך שני מה המשמעות שלו?

The WizardMan

New member
הוא לא היפוך של אקורד

הוא פשוט אקורד עם באס שונה במקרה שלך ( אני לא מנגן על גיטרה .. אז אין לי מושג איפה זה נמצא ) תהפוך את התו שיש לך A בבס לG אבל רק בבסים ... במיתרים הנמוכים.

orbiti

New member
הוא כן היפוך

והוא למעשה היפוך של אקורד Am7, ונקרא "סקונדהקורד".

Kyen

New member
תודה לכולם

אני אעבוד על זה קצת, נראה אם אני מבין ותודה לכולם באמת :)

למעלה