קטע ושאלה

• פותח הנושא Kyen
  • פורסם בתאריך

orbiti

New member
לגבי הקטע שלך

הקטע מאד ריק. חבל שלא כתבת עוד תפקידים מעבר לגיטרות, כמו מלודיה מובילה כלשהי ובס. מבחינת הרמונית וקצבית הקטע מאד מונוטוני וחוזר על עצמו, ושום דבר בעצם לא קורה בו. הקטע האמצעי הוסיף קצת עניין אבל עדיין נשאר באותה מסגרת מאד מצומצמת של מהלך האקורדים שאיתו התחלת. בקשר לשאלה ששאלת, מאד תלוי איך ובאיזה קונטסט הופיעו התווים שאמרת, וזה קשור גם להרמוניה שמלווה אותם. אם התווים היו בסדר עולה ויורד יכולת להגיד שזה סולם כרומטי, אבל אני לא יכול להגיד כרגע. אם תוכל להעלות את התווים של הקטע זה יעזור.

cut2

New member
דעה ו(נסיון ל)תשובה

לגבי הקטע: לי זה נשמע כאילו ניסית לעשות קטע רוק (קצת אלטרנטיבי, קצת פסיכדלי) בתווים. אז זה נשמע מוזר, אבל בתור קטע רוק זה עשוי להיות מתאים. חבל רק שההרמוניות כהׁסטנדרטיות... אולי כדאי שתנסה להשתמש בהיפוכי אקורדים, להוסיף בס, למצוא כמה מלודיות שאתה שלם ואוהב אותן ולפתח אותן לאורך הקטע, ו- הנה קטע. שמתי לב שכתבת שם שלושה תוים בטריולה כפולה (יחסם הוא 3:2), אבל חבל שלא מרגישים את זה (פתאום הווליום יורד...!). ולגבי הסולם: אמנם זה תלוי על איזה רקע זה בא (אני לא מכיר את השיר הזה של מגהדת'), אבל הדבר הראשון שעולה לראש הוא סולם כרומטי. אבל - כשחושבים על זה, ישנה אפשרות סבירה יותר, שבמהלך הקטע הספיציפי הזה הסולמות משתנים מספר פעמים. בכל אופן, אני אנסה לשמוע את הקטע הזה, ואז אראה על מה מדובר.

Mr Peiser

New member
קטע נחמד..

אבל אני מסכים שהוא בהחלט מאוד צפוי ולא מתרחש בו שום דבר מיוחד.

Kyen

New member
כן אני מניח שכן אבל

יהיה נחמד גם אם תשלח לי עותק של זה והכל

Kyen

New member
ממש אהבתי :))

יש לך איי סי? כי ברור לך שמעכשיו אתה מסביר לי דברים כאלה על תאוריה והכל חחח הדבר היחיד שקצת קצת הציק לי זה לקראת הסוף שיש פשוט יותר מדי תווים ביחד וזה נורא מבלבל

rattlehead

New member
בקשר לmegadeth

הדוגמה שהבאת (holy wars) לא ממש מייצגת שימוש בכל התווים כלחן. שים לב שהתוים באים כהקדמה והם פשוט משמשים בעיקר כמעברים בין E ל #F

למעלה