קטע 15 וואלטה

הסתכלתי על היום הלא נכון

יום אחרי זה כבר איבדת רוכבים. אבל גם אחרי הפרישה של פטאקי (7 קבוצות)עדיין יש קבוצה או שתיים ללא פרישות, כל הכבוד על הנחישות.

Sybh

New member
נראה שוינו החליט לתת היום הכל

עד עכשיו הוא ראשון אחרי 20 ק"מ עם 44 דק'

התוצאה שלו כנראה טובה מאוד

כי אפשר לראות שחוץ מרוכב אחד, כל האחרים שסיימו פיגרו ביותר מ-5 דקות אחרי וינוקורוב.

IlanShacham

New member
מי יתן ווינו סוף סוף יספק את הסחורה

ויתן כמה נקודות במשחק השנתי... אבל נראה לי שהראס לוקח את כולם בלי מלח היום...

כל הרוכבים עברו את נקודת הביקורת

הראשונה. סנטי פרז ראשון, ואלוורדה שני (5 שניות פיגור) והראס שלישי (22 שניות פיגור).

סנטי פרז מגדיל את הפער

על ואלוורדה והראס בנקודת הביקורת השנייה. נראה לי שכדאי שאני (וכנראה לא רק אני) יכין לעצמי כובע טעים לאכול הערב. הראס לא יכריע היום את הוואלטה, וגם השנה הוואלטה תהיה מותחת עד הרגע האחרון.

danny zaken

New member
יאיר בן עמי יסכם בקול ישראל

בעשרה לשבע בערך רשת ב 955 או 950 FM

TD היחיד

New member
הכרעה

יש עוד ימים בהרים(שניים מתוכם עם סיום בעלייה )ונגד השעון ביום האחרון.

4 מהעשיריה הראשונה היום מקלמה

ואם נוסיף את המנצח פרז ואת הראס כבוגרי קלמה - אז שמחת אוהדי הקבוצה עוד תגבר (או תפחת כי הם עזבו?). ובהקשר של סנטיאגו פרז. גם פרז וגם מון ונטו יכולים לברך את אלוארו פינו ששלח את סביליה לעזור להמילטון בטיפוס הראשון בוואלטה ולא את פרז. אחרת הוא לא היה היום במקום השלישי. אולי פינו כבר ידע אז את מה שאנחנו לא ידענו שאוסקר - משענת קנה רצוץ - סביליה (אני כבר לובש שכפ"ץ) עוזב את הירוקים צהובים לטובת הורודים, וזרק אותו לכלבים.

אין מה ללבוש שכפ"ץ

גם בכירי האוהדים של סביליה כבר מודים כמעט בפה מלא, שסביליה הוא הבטחה שלא מומשה וכנראה גם לא תממש. סבילה בסופו של דבר הוא רוכב עם הרבה כישרון, אבל גם הרבה מזל נאחס (פציעות) ולצערי אין מה לעשות כנראה שפשוט אין לו את מה שדרוש מרוכב אופניים שרוצה לנצח גרנד טור. משהו שואלוורדה הוכיח בשבוע האחרון שיש לו. אני לא יודע אם ואלוורדה ינצח את הוואלטה, אבל היום יותר קל להגיד דברים שבשנה שעברה היה קצת מוקדם להגיד אותם. ואלוורדה הוא הדבר האמיתי, והוא וקונאגו שמטייל לו בשבועות האחרונים ברחבי ספרד (בלי להתאמץ הוא בסביבות המקום ה-13 בדרוג הכללי) הולכים לרתק אותנו בעתיד המאוד קרוב, במאבקים איכותיים ומחשמלים.

Mont Ventoux

New member
אח, נהדר הדרמות

האמת, איך שראיתי את נוזאל עם הכובע מצחייה שלו תקוע כמו מפרש כנגד הרוח, הבנתי שהוא לא בעניינים היום. קלמה – גם מקום 11 זה אקס קלמה (אקס טרי, למעשה). פונאק – פינו בטח צעק לפרז באוזן על תוספת אפסים בחוזה. אם יש לפרז עוד משהו במיכל, אז לדעתי הוא צריך לשמור את זה בעיקר לסוף (שלב 20). פשוט כי אין קבוצה שתגן עליו. ותשכחו מזה, לא יהיו החזרי נקודות על גילויי סמים. צאבל – כל היום מדברים על ספרינטרים ועל העזיבה של פטאקי, אבל בוואלטה הזאת התחרות של צאבל על הדגים (נק') היא כנגד ואלוורדה. הוא יהיה חייב לקחת את שלב 16, אבל איך? אין לו קבוצה, לקופידיס אין אינטרס, לא לפאסה ולא לויני קלדירולה. מי יעזור לו? ונניח ש-16 בכיס, הוא צריך לקטוף עוד הרבה נק' בדרך, אם הוא רוצה לעבור את ואלוורדה במדריד. אולי עוד בריחה בהרים?... לא ברור אבל זה ממש לא יהיה קל. ואיך מנסבו, במצבו, ייקח את חולצת ההרים? אח, נהדר, הכל עוד פתוח.

הגיע הזמן לאיזה ויכוח שמזמן לא...

היה פה. קלמה מרשימה ביותר, לא יאומן איך למרות כל הקשיים והבעיות שה-UCI הציב להם בדרך, הם עדיין מגיעים עם הקבוצה הכי מרשימה לוואלטה. אבל מצד שני, למרות חיבתי הרבה לקלמה (אני מת על אנדרדוגים). יושב לי בראש כל הזמן איזה חזוס מנזנו אחד, ואומר לי שמשהו מסריח פה. מצד אחד קלמה כבר שנים מצליחה להרשים ולהגיע להישגים, אבל מצד שני כל רוכב שעוזב את קלמה (למעט הראס ורוביירה) נכשל. אז מה בסופו של דבר הסיפור האמיתי מאחורי קלמה? מה הסוד של הרוכבים של בלדה? למען ההגינות אני חייב להגיד, שלמרות כל סימני השאלה שמעלה מנזנו. אני אישית חושב שמנזנו הוא רוכב קטן ושקרן. ושהסיפור שלו הוא בדוי ברובו ומונע מנקמה.

לגבי הספרינטרים

אני מסכים שצאבל בכלל לא בטוח עם חולצת הדגים, אבל אני חושב שתמיד יש את הקבוצות שגם אין להם כבר מה לחפש במירוץ וגם אין להם רוכב בבריחה וגם יש להם רוכב שהוא לא רע בספרינטים, אז אותה קבוצה תעבוד מקדימה ותסגור את הבריחה גם אם רוב הסיכויים שצאבל ינצח בסוף, כי הספונסר מקבל גם חשיפה כשהרוכבים נמצאים בקדמת הפלוטון. לדוגמא: קוויקסטפ יכולים לעבוד בשביל פדרו אוריו. פאסה בשביל טרנטי , סאוניר דובאל בשביל פרדיגורו ועוד..

למעלה