קיבלתי דוח תנועה מבאאאאס יחד עם עוד הרבה נהגים שאלה בעניין

קיבלתי דוח תנועה מבאאאאס יחד עם עוד הרבה נהגים שאלה בעניין

בתל אביב יש רחוב בו יש תמרור עצור+קו עצירה לבן שממוקמים כ4

מטרים מהכביש שעובר ממול (אנכי) לכן בעצור אין אפשרות לראות
אם מגיע רכב בכביש

האם עצירה מלאה לחלוטין בתמרור וקו העצירה
ואח"כ גלישה איטית והשתלבות בכביש האנכי כמו "תן זכות קדימה" (כאמור אחרי העצירה המלאה בתמרור) היא חוקית

או שצריך אחרי העצור המלא בתמרור עצור וקו העצירה, עצירה מוחלטת שוב (פעם נוספת) גם בכניסה לכביש עצמו
??

תודה רבה על תגובתך

shlang

New member
החובה היא לעצור רק פעם אחת על קו העצירה

ובאין קו עצירה, יש לעצור סמוך לכביש החוצה, אין צורך לעצור שוב אלא רק עם יש רכב נוסע בכביש החוצה ולתת לו זכות קדימה, מה כתוב בדוח בנסיבות המקרה

תודה על התגובה להלן מה שכתוב בדוח למרות שזה לא נכון !!!!

נהגת ברכב הנ"ל ולא ציית לתמרור 302 המוצב במקום, בכך שלא עצרת רכבך לפני הכנסך לדרך חוצה, בניגוד לתקנה 22א לתקנות התעבורה.
--- אבל אני עצרתי עצירה מוחלטת לגמרי בתמרור ובקו העצירה הלבן הברור. אח"כ (בגלל שהעצור רחוק כ4 מטר מהכביש) גלשתי באיטיות כדי לראות את הכביש וכשלא היה רכב נכנסתי.
ככה בדיוק כמוני (נשארתי לצפות) חטפו דווחות עוד כמה אנשים שעצרו עצירה מלאה כמוני ואח"כ גלשו באיטיות פנימה לכביש
מה עושים ??

shlang

New member
זה שלא ציין את קו העצירה - יכול לבוא

לזכותך, בקשי להשפט ובמשפט תוכלי לחקור את השוטר ולשאול האם ראה אותך עוצרת בקו העצירה ולאחר מכן ראה אותך ממשיכה לנסוע באיטיות מבלי לעצור שוב וגם תבדקי האם ממקום עמידתו יכול היה לראות את קו העצירה, צלמי את הצומת כולל קו העצירה,
משום מה יש לי הרגשה שמדובר במתנדב

מתי תפנימו?: 150 שקל לדיבורית ו-65 למצלמת דרך, גרושים אשר

ימנעו הרבה צרות בעתיד...
&nbsp
ששוטר כזה יתוכח עם קטע הוידאו המוכיח כי הרכב עצר...בפני שופט.

creth11

New member
הבאת את סעיף האישום לא את פירטי המיקרה. כדי לייעץ נכון צריך

לקרוא מה ניכתב בתיאור העבירה ואיך בוצעה בסעיף של עדות רושם הדוח בפרטים הנוספים הנימצא בהמשך הדוח
סעיף האישום הוא העתק הדבק של התקנה ואינו מספר מה קרה מנקודת מבט רושם הדןח.
ניתן לייעץ רק לפי הרשום בתיאור הפרטים הנוספים שזו עדותו הכתובה של רושם הדוח
או שתעתיקי או שתצלמי את הרשום בתיאור הזה
כל שאר ההיתלהמות של "מבינים ויועצים " הכותבים את האג'נדה הפרטית שלהם לא יועילו ולא יחיכמו אותך

shlang

New member
איפה ראית את ההתלהמות שלי ואת האג'נדה הפרטית

שלי, אם היית יודע מהו עיסוקי לא היית כותב זאת, תראה בתשובתי הקודמת אליה שבה כתבתי לה שתרשום מה השוטר רשם בפרטי המקרה. וכל התשובות שקיבלה ממני הם לפי החוק וקביל מאד בבית משפט - בתמרור עצור החובה לעצור פעם אחת ולא פעמיים, אגב, גם העצירה (עמידה) מוטלת בספק לפי הגדרת התמרור (עצירה זה לא עמידה)

לדעתי סעיף האישום לקוי-יכול להביא לזיכוי בבימ"ש:

כאשר יש תמרור 302 וקו העצירה מסומן ע"פ הכביש -סעיף האישום צ"ל "בכך שלא עצרת את רכבך לפני קו העצירה" - החובה ע"פ התקנות לעצור לפני הקו בלבד.
אם נרשם בדו"ח החלופה "במקום בו ניתן לראות את התנועה בדרך החוצה" למרות שקו העצירה מסומן והנהגת כן עצרה לפניו - אז סעיף האישום לקוי ויכול להביא זיכוי,
מכוון שהחלופה השניה נרשמת רק כשאין קו עצירה המסומן ע"פ הכביש.
הכל תלוי מה רשם השוטר בנסיבות.

shlang

New member
בדיוק, לכן חשוב מה כתוב בדוח בתאור המקרה

ואם אכן כך כתוב, צריך לבקש להשפט ולא להודות כדי שניתן לתחקר את רושם הדוח, החשוב הוא לא לציין את הסיבה אלא לפני השופט שלא יהיה ניתן לתקן את הדוח

למעלה