קיבלתי דו"ח סתמי, יש אפשרות לבטל\לערער?

onissan87

New member
קיבלתי דו"ח סתמי, יש אפשרות לבטל\לערער?

אמנם הדו"ח קטן ובלי ניקוד! אבל אני מרגיש שהשוטר חיפש פה לתת דו"ח וחיפש אותי ממש כדי לסחוט עבירה חזרתי עם חבר שלי הביתה באנו מכיוון צומת העמקים לצומת יגור, השתלבנו ימינה ויצאתי לעקיפה ישר בהשתלבות כי הכביש היה ריק. היה רכב אחד לפנינו עכשיו היה נתיב האצה (נתיב השתלבות) ועוד 2 נתיבים ריקים הרכב שלפנינו התחיל להשתלב לימני ואימיד אחריו שאני בא להשתלב כבר לשמאלי ולבצע עקיפה השוטר טוען שעקפתי בצורה חדה ולא מקובלת בלי להסביר לי כלום וישר הלך לרשום את הדו"ח בכל מקרה בדו"ח הוא רשם כך ויש סיכוי שהוא לא סיים את הדו"ח ולכן אני יכול לצאת מזה: תיאור המקום: כביש 70 צומת יגור ואז מתחת יש מקום לכמה שורות אז הוא כתב ככה: נהגת ברכב הנ"ל ופנית ימינה כשלא היית סמוך לשפה הימנית של הכביש בניגוד זהו! לא המשיך לכתוב כלום - חסר לי פה מידע אין לי מושג על מה הוא מדבר. ואז בסעיפים רשם: סעיף: 42, החיקוק: לתת (או משו כזה) סמל הסעיף 5469 מס' נק' 00 תשלום 250, מאתיים חמישים ש"ח ואז השוטר רשם את הפרטים האישיים שלו שזה לא מעניין כרגע ואז יש סעיף נסיבות מיוחדות של המקרה: הרכב הנ"ל נסע מכביש 75 פנה ימינה לכביש 70, בפניה ימינה יצא לנתיב שמאל של הכביש אני עמדת סטט בתחנת אוטובוס עצרתי את הנהג הנ"ל ברכב 2 נוסעים. הוא רשם לי בדברי הנהג: אין מה לומר ולא החתים אותי על הדו"ח הוא אמר שנמסר ביד. עכשיו כמה דברים שאולי יכולים להוציא אותי מזה א. החלק הראשון של הדו"ח לא גמור. ב. הניידת היתה בלי צ'קלקות השאלה אם זה מותר ג. הוא לא החתים אותי ומסר לי את הקנס ביד למרות שלא סירבתי או משו ד. הוא רשם שאין לי מה לומר, ולא היתה לי אפילו הזדמנות להסביר ולתרץ לו למה עשיתי את זה! ה. אני לא הבנתי על מה בדיוק הוא מביא לי את הדוח לא שאל אותי כלום רק הוא שאל אותי אם אני יודע על מה הוא עצר אותי ואמרתי לו בתמימות שלא... הוא פשוט אמר לי טוב אתה עקפת בצורה לא חוקית ואני כותב לך דו"ח ופשוט הלך לכתוב אותו אח"כ ביקשתי לצאת מהאוטו והתחלתי לברר על מה ולמה הדו"ח ומה קרה... הדבר היחיד שהם אמרו לי זה שיצאתי בנס כי יכלו להגיד לי שעקפתי על אי תנועה ויכלתי לקבל נקודות וזה רק 250 שקל קנס וכו' וכו' מה אפשר לעשות בנידון חברים? תודה.

be_roo

New member
א. החלק הראשון של הדו"ח גמור

ההמשך למילה "בניגוד" הוא פרוט הסיעף בתקנות העתבורה עליו עברת, כלומר: "בניגוד לסעיף 42 לתקנות התעבורה....." ב. ודאי שזה מותר, זו ניידת סמויה ג.ד.ה. פרטים טכניים שהם ליקוי בעבודה השוטר אבל הסיכוי שיפילו את הדו"ח הוא אפסי פנית ויצאת מיד לעקיפה ואתה מודה בעצמך שהעקיפה הזו היתה לא חוקית. זכית לקבל דו"ח קל יותר בלי נקודות. פרט להתנהגות לא מקצועית מצד השוטר, לא נראה שיש ליקוי משמעותי בדו"ח. אל תלחם בטחנות רוח.

Pullover

New member
תשובה.

לפי מה שנשמע, בהחלט השוטר נתן לך את הסעיף הקל ביותר שיכל לרשום עליו דו"ח. מכיוון שאני לא מכיר את המקום, ולא שמעתי את גרסת השוטר בעניין, ומכיוון שאת לא אובייקטיבית כמובן שלא ניתן לקבוע מה היה, על מה הוא עצר אותך, והאם את צודקת. לשאלותייך: 1. החלק גמור, ההמשך של המילה "בניגוד" מופיעה בשורה מתחתיה. מדובר בעבירה בניגוד לתקנה 42 לת"ת (תקנות התעבורה). 2. הכל מותר, עם כחולים, בלי כחולים, ברכב אזרחי, במשאית אדומה עם ציור של סמיילי סגול. 3. וכאמור, הוא גם לא רשם "סירב לחתום", אלא רשם "נמסר ביד", ואכן הדו"ח נמסר ביד. 4. בדברי הנהג, לרוב, רושמים את התגובה הראשונית של הנהג כאשר מוצגת בפניו העבירה שעשה. 5. אם עקפת על אי תנועה, או עקפת בדרך שאינה פנויה, באמת יצאת בזול. הדו"ח פה הוא בדרגה הכי קלה (מלבד דו"חות של 100 ש"ח שזה באמת עבירות קלות ביותר) ואין נקודות. מה לעשות בנידון? לשלם, השוטר לא עשה דבר רע, או לא חוקי. הדבר היחיד שמפריע לי זה שהוא לא הסביר לך את מהות העבירה ביותר פירוט. אבל מי יודע מה קרה שם ואיך דיברת אליו.

only god

New member
הדבר היחידי שרלוונטי

זה סעיף ד. שם לא ארמרת כלום - לא מרצונך. במידה ותחליט להישפט - תוכל להעלות זאת בפני השופט ובהנחה שהשופט יאמין לך הדבר לא ישמש נגדך. במידה ובחרת להישפט - שתף אותנו בחוויה. בכל אופן - בהצלחה

למעלה