קיבלתי הודעה היום במחשב על סיום תמיכה בווידווס 8.1 מה זה אומר?

goldxx

Member
שלום
פתחתי את המחשב עכשיו והווינדווס 8.1 הוציאה פתאום הודעה שמינואר 2023 הוא מפסיק את עדכוני האבטחה במחשב , מה זה אומר? המחשב שלי בלי עין הרע עובד מצוין ושמור, נקנה ב2016

אשמח לעזרה
תודה מראש!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שלום
פתחתי את המחשב עכשיו והווינדווס 8.1 הוציאה פתאום הודעה שמינואר 2023 הוא מפסיק את עדכוני האבטחה במחשב , מה זה אומר? המחשב שלי בלי עין הרע עובד מצוין ושמור, נקנה ב2016

אשמח לעזרה
תודה מראש!
שלא יהיו עידכוני אבטחה יותר זה הכי חשוב וקריטי, בעיקר בתקופה שעושים הכל לגנוב מאיתנו ברשת. לקחת סיכון? אני לא מציע, 6 שנים של מחשב.....לדעתי זה הזמן לשדרג מחשב וכמובן מערכת הפעלה 11 ולהיותה רבה יותר רגועים, כי האבטחה של 11 השתפרה מאוד האנטי וירוס המובנה גם בלי לקנות חיצוני מגן טוב. אם מתעקשים על לשמר מה שיש יהיו ביוטיוב וברשת כל מיני עצות איך להישמר..אבל סביר שזה יהיה עם עוד תוכנות בתשלום...כמו חומת אש של חברה פרטית, אנטי וירוס בתשלום, אני מלוואר ואנטי ואנטי כל מיני. וגם לא בטוח שכל זה יעזור ..שאין עידכוני יצרן לסגור פרצות שמגלים..וכל הזמן מגלים ומשתמשים בהם לגנוב. שיקול שלך מה לעשות...

goldxx

Member
אני ממש לא מתכוננת להחליף מחשב..לאמתאים לי כרגע מבחינה כלכלית... איזה עוד אופציות יש לי?
אני לא יכולה פשוט לשדרג לווינדווס יותר מתקדם ,מה עוד אפשר לעשות?

goldxx

Member
אז אפשר פשוט לקנות ווינדווס 11 ולהתקין במחשב?
כמה עולה?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כמה עולה?
זה לא כזה פשוט...יש דרישות חומרה שלא בטוח שיש לך במחשב הנוכחי...היה סיפור שלם על זה...ווינדוס 10 יש לו עדיין תמיכה עוד כמה שנים אז תוכל לקנות ולהתקין..
הנה אתר עם מחיר מצויין ובנדל לאופיס גם...
רק ווינדוס ( כזה שניתן למחוק ממחשב אחד ולהעביר לשני )

HelpSupport

Active member
כמה עולה?
תוכל להתקין WIN10 בלי צורך לרכוש - מאחר והמחשב כבר מאוקטב ל- Win8.1 או בשידרוג המערכת הקיימת או בהתקנה חדשה.

בהתקנה חדשה יש לשים לב להתקין מערכת תואמת למערכת הקיימת כלומר אם יש הום אדישן יש להתקין את 10 הום אדישן ואם המערכת הקיימת היא PRO להתקין PRO של 10. למערכת הפעלה WIN10 תהיה תמיכה עד אוקטובר 2025.
אפשר גם להתקין WIN11 עם קוד המפתח של 8.1, אך מבחינת מיקרוסופט, כנראה, המחשב לא מתאים ל- WIN11. מי שיודע יכול להתקין גם מערכת הפעלה מסוג זה גם במחשב שאינו "תואם" לדרישות מיקרוסופט.

goldxx

Member
אוקי תודה...
אז אני יכולה להתקין שניים מהדברים האלה ששלחת לי על המחשב הנוכחי שלי? ואם כן, מה קורה לכול החומרה והמידע במחשב, משהו משתנה?

יש לי אנטי וירוס בתשלום של ESET ,זה לא מספיק?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקי תודה...
אז אני יכולה להתקין שניים מהדברים האלה ששלחת לי על המחשב הנוכחי שלי? ואם כן, מה קורה לכול החומרה והמידע במחשב, משהו משתנה?

יש לי אנטי וירוס בתשלום של ESET ,זה לא מספיק?
לפני התקנה מחדש יש לעשות גיבוי לדיסק חיצוני או גיבוי רשת אחרת המידע לא ישאר. את יכולה להתקין רק ווינדוס במחיר הזול או ווינדוס ואופיס במחיר היותר יקר..זה מחירים זמוזלים מאוד, חומרה לא משתנה על אותה חומרה את משתמשת ..הייתי משדרג לדיסק SSD אם עדיין יש לך מכאני. אנטי וירוס מתקינים אותו שוב במחשב הוא אחלה. וכן עם עדכונים קבועים יהיה אחלה. יותר טוב מלינוקס כי לינוקס פחות שימושית בפועל ...

goldxx

Member
אז אני אוכל להסתדר רק עם אנטי וירוס ולהישאר עם ווינדווס 8.1 או שאני אצטרך להשתדרג לווינדווס 11?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אז אני אוכל להסתדר רק עם אנטי וירוס ולהישאר עם ווינדווס 8.1 או שאני אצטרך להשתדרג לווינדווס 11?
הסברתי ונתתי איפה לקנות ווינדוס 10 !!! 11 לא יתאים למחשב. אז כן האנטי וירוס ששילמת עליו ישמש אותך עדיין. בכלל אולי את צריכה לנסות לעשות שידרוג ( אמרתי קודם אומר שוב לגבות אל כל החומר שיש לך במחשב לדיסק חיצוני או לרשת ) חינם לווינדוס 10 נסי את ההוראות בקישור...שוב נא לגבות קודם!!! את כל המידע.

יש מצב סביר שזה עוד יעבוד ...ויתקבל אם הרשיון שלך חוקי כמובן.

mact95

Member
שלום לך ירון היקר.
גם אני מצטרף לשאלה חלונות 8.1 שיש לי מקורי. לפני שאני מתקין חלונות 11.
מה התאריך תוקף סיום של חלונות 11 וגם עידכוני אבטחה וגם התמיכה לחלונות 11 ?

בתודה מראש!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שלום לך ירון היקר.
גם אני מצטרף לשאלה חלונות 8.1 שיש לי מקורי. לפני שאני מתקין חלונות 11.
מה התאריך תוקף סיום של חלונות 11 וגם עידכוני אבטחה וגם התמיכה לחלונות 11 ?

בתודה מראש!
עוד כ10 שנים מעל ומהעבר לחיי מחשב ...בעיניי הקצה הכי רחוק של מחשב 5 שנים...בכל מקרה תבדוק קודם שהמחשב שלך בכלל תומך בווינדוס 11 יש תנאים חדשים שלא היו בעבר. אולי כתוב לך בעידכונים אם תומך או לא..אם לא אז רק ווינדוס 10 שיש לו תמיכה עד אמצע 2025..הבאתי קישורים לווינדוס בזול כבר...ואפילו אולי יש שדרוג חינם עדיין...

נערך לאחרונה ב:

mact95

Member
אהלן ירון.
אני הבנתי אותך. יש לי דיסק קשיח חיצוני 1TB. עשיתי גיבוי חומר חשוב לי.
בנתיים אני היתקנתי בתקנה נקייה חלונות 10
והכל עובד תקין פיקס. חלונות 10 עובד טוב ומעולה.
אחכה חלונות 10 יסיים בתוקף 2025.
בעתיד אני אחליף ואקנה מחשב חדש. וקונה חלונות 11 חדש.

תודה רבה על התשובה שלך.

תודה רבה !

ושיהיה לך יום מצויין

goldxx

Member
אני רוצה לשדרג את הווינדווס 8 שלי לווינדווס 10 אני פשוט לא יודעת לאיזה גירסה של 10 לשדרג...
צירפתי תמונה של המידע של הווינדווס שלי

goldxx

Member
אוקי תודה
אם אני משדרגת לווידווס 10 אני צריכה להתקין את האנטי וירוס שלי מחדש אחריי השדרוג?

goldxx

Member
ומה קורה עם הסיסמאות ששמורות במחשב וההיסטוריית דפדפן והמועדפים וכו...?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ומה קורה עם הסיסמאות ששמורות במחשב וההיסטוריית דפדפן והמועדפים וכו...?
יש לדאוג לשמור אותם לפני. אם זה ע"י הרשמה לדפדפן לרוב זה גוגל, או פיירפוקס או כל אחד אחד ליצור שמירה בענן. או לשמור ידנית את המועדפים. היסטוריה נמחקת. סיסמאות יש לגבות כמובן לפני ( ובלי קשר תמיד צריכות להיות שמורות במקום מוגן הסיסמאות )

goldxx

Member
מתלבטת אם לחדש את הרשיון של האנטי וירוס שלי עכשיו (פג לפניי חודש יש לי אותו קבוע מאז שקניתי את המחשב , אנטיוירוס של ESET בתשלום) או לחכות לינואר כי אז יפוגו העדכונים של ווינדווס 8.1 ושאני אשדרג את המחשב לווינדווס 10 אז אני אתקין את האנטי וירוס מחדש שוב של ESET , מה כדאי?

תודה מראש

למעלה