האמת היא, שהוא עלה לי באותו רגע שכתבתי
חיפשתי איך להגדיר את האהבה לדברים שאנו אוהבים, כמו הטבע למשל- נראה לי שאנו אוהבים אותם משום שאנו מעריכים את קיומם. יוצא מכך שאם אתה מעריך את הכל, אתה אוהב את הכל.
לגבי הזוגיות -
אני רואה חברים ואנשים שעוסקים במודעות עצמית, אבל זוגיות אין להם. או שהם מוותרים עליה או שקשה להם להסתדר איתה.
נראה לי שלאדם שעוסק במודעות יש תפיסה עצמית לגבי התובנות שלו. בין אם הוא רוצה ובין אם לא. בין אם הוא "מואר" ואם לא. לפי בתובנות האלו הוא רוצה לחיות את חייו. העניין הוא שאז בא אדם אחר (בין הזוג) ורוצה לחיות את חייו לפי התפיסות האישיות שלו. אלו לפעמים נראות לראשון כמנוגדות, כעוצרות, כמקשות וכמרחיקות אותו מהטיפוס לרמות התודעתיות הגבוהות.
לגביי- אני יכול לומר שיש רק אדם אחד בעולמנו שיכול לשבש לי את ההרגשה הטובה שלי....זאת אשתי. לא רק היא אישית, אלא מערכת היחסים שלנו. כשיש לנו סיטואציה לא נעימה במערכת היחסים, לשינינו ממש לא טוב. שנינו אנשים שעושים עבודת מודעות, שתופסים את עצמם כחיים טוב, עם הגשמה עצמית ואז ברגע אחד של חוסר הרמוניה צורמת, כל ההרגשה הטובה יכולה להתפוגג. ברגעים אלו, לפעמים אף תובנה לא באה לידי ביטוי, אתה מרגיש כמו ילד שנפגע, או שהצד השני מרגיש שאין לך רגש (כמו שינוקא כתב).
מערכת יחסים מאתגרת את הרוחניות במקומות מאוד קשים. יש סיבה שבעמים מסויימים, אנשי הרוח הם נזירים. ביהדות יש דגש על עבודה רוחנית לצד הקמת משפחה. אבל יש כללים מאוד ברורים להתנהלות בתא הזוגי והמשפחתי. תנאים אלו אמורים גם לשמור על התא וגם לתמוך באופן מובהק בהתפתחות הרוחנית.
בנוסף - בזוגיות יש אטאצ'מנט - איזה אדם רוחני רוצה להיות באטאצ'מנט למשהו, כל שכן למישהו
?
ועוד - בן זוג עם מודעות יכול לשים אותך על טעויותיך, להראות לך היכן אתה לא בדיוק במקום שחשבת. איזה אדם רוחני רוצה אדם אחר פרט למורה\גורו\מאסטר שלו, שיראה לו היכן הוא "נופל". ועוד בין\בת הזוג?
אני יכול להעיד ממקומי - הזוגיות שלי, לאישה מודעת בפני עצמה, רק העלתה אותי ברמה התודעתית שלי. את שלי אני יכול לעשות לבד בדרכי, אבל כשהיא מביאה גם את שלה, הרי שנינו מרוויחים - היא ממני ואני ממנה. זה כמו שני חשבונות בנק שמתאחדים.....במקום שני חשבונות בנק ושבודקים למי יש יותר.
בשורה התחתונה - בן-זוג מפעיל אותך רגשית וינוקא נתן דוגמה לאי רגש שמתפתח. זהו אי-רגש שאני מכיר מדרכי שלי, גם באומנות לחימה וגם במחשבה. הרי כל התורות מדברות על כך שהמחשבה תשלוט ברגש. שהאדם צריך להתנהל מהמרכזים הגבוהים שבראש ולא מהמרכזים התחתוניים, שהם יותר יצריים ורגשיים. בן-זוג "מוריד" אותך לתחתוניים, ואנשי רוח ומודעות מנסים להימנע מהם.
לגבי רגשות בטיפול - נראה לי קצת בעייתי. לדעתי, הם פתח ללקחת על עצמך את הבעיות של האחרים . מטפל צריך להיות כמו רשת - פתוח לכל מה שבא ובאותו האופן פתוח ליציאה. רגשות הם משהו שאנו מחזיקים.....לכך בעצם כל הדיון פנה
. אם רגש לא יוצא החוצה, הוא מתחיל ליצור ראקציה פנימית. השאלה היא איזו.
אני פונה לביתי הקטנה כרגע ואולי אכנס לפורום רק מחר, אז בינתיים להתראות.
טוב לראותך פה
.