זה מובן ולא מובן.
קשה לי להאמין שיש אנשים שאין להם רגשות. אולי הם לא יודעים שיש להם...
זה מזכיר לי מישהו שיש לו הפרעה (אולי חברתית) כלשהי. יחד עם זה הוא בחור חכם מאד ומוכשר מאד, ויש לו תארים אוניברסיטאיים. בקיצור, אני לא יודעת מה הבעיה שלו. אבא שלו היה החבר הכי טוב שלי (אפלטונית, נפשית) במשך כשלוש שנים וחצי, עד שהוא נפטר ממחלה נדירה לפני שנה. זו היתה בשבילי מכה קשה ומהממת. ההלוויה שלו התקיימה ביום שישי בשבוע. לפני שנפרדנו, אמר לי הבן שלו (שיודע שאני שומרת שבת): "מיכל, בבקשה אל תהיי עצובה בגלל אבא בשבת". זה מאד מאד נגע לליבי.
למה אני מספרת זאת? כי כשביקרתי אותו בשבעה, ביחד עם שני חברים נוספים, הוא אמר פתאום בתגובה למשהו ששאלנו אותו: "
לי אין רגשות". וזה נראה לי כל כך לא נכון. הוא הוכיח לי בהלוויה, ובעוד כמה הזדמנויות בהן דאג לי בצורה כל כך יפה, שיש לו רגשות ושהוא אדם מאד רגיש. הוא פשוט לא מודע לזה.
אז אני לא מכירה אותך, אבל אולי גם אתה פשוט לא מודע לרגשות שלך?
לגבי הרמוניה - גם לי זה נורא חשוב בכל דבר. קודם כל ביחסים בין בני אדם. חוסר הרמוניה ממש משבית אותי. בעוד שכאשר יש הרמוניה, אפשר להשיג אצלי יעילות וכיף.
גם בכל נושא אחר ההרמוניה חשובה לי במיוחד. למשל, קניתי כיריים חשמליות. לא היה הדגם שרציתי, אז שכנעו אותי לקנות דגם אחר, שהוא הכי חדיש ויותר טוב מהקודמים. קניתי, וכבר בדרך הביתה הרגשתי שלא אוכל להשלים עם זה.
לא שקטתי, ולקח לי כמה ימים עד שהצלחתי להשיג בכל זאת את הדגם היפה יותר. בחנות השתגעו ממני. לא הבינו למה זה כל כך חשוב לי, ואיך הייתי מוכנה להוציא אפילו עוד
כ-12.5% למחיר שכבר שילמתי. ניסיתי להסביר להם שזה לא מוצא חן בעיני, ו"מעצבן לי את העיניים".