קיבלתי כפל קנס על עבירת חניה מאוקטובר 2000

קיבלתי כפל קנס על עבירת חניה מאוקטובר 2000

ראשית- הדוח נשלח לכתובת שאיני מתגורר בה כבר כ-5 שנים, בגלל שהישוב הוא קטן, הכניסו את הודעת הדואר הרשום לתיבתה של אימי, אך על הדוח עצמו מתנוססת כתובת שעזבתי לפני למעלה מ-5 שנים. שנית- לדעתי אף פעם לא הייתי הבעלים של מס' הרכב המופיע על הקנס- איך מוכיחים/ מבררים האם רכב זה היה רשום על שמי?. שלישית- האין חוק התיישנות?עבירת החניה בוצעה באוקטובר 2000, מאז עברו 7 שנים ולפי הסכום (143 ש"ח) זו כנראה הודעת הכפל הראשונה. מה עושים בנדון? אודה לתשובתכם.

be_roo

New member
1. השאלה היא האם כתובתך היתה מעודכנת

במשרד הפנים. 2. פונים למשרד הרישוי ומבקשים דיווח על רכבים שהיו בבעלותך. 3. תלוי בזמני משלוח ההודעות. יש לבקש מהרשות הרלוונטית מסמכים המעידים על משלוח תזכורות.

תודה. איך פונים למ.הרישוי?

בטלפון-כמעט ובלתי אפשרי להשיג מענה אנושי. 2. כתובתי עודכנה לפחות 3 פעמים מאז וגם הפעם, כששלחו בנובמבר לכתובת ההיא, אני כבר למעלה מחצי שנה מתגוררת בעיר אחרת (שאר הדואר הרישמי מגיע לשם), אני גם כועסת על הדואר שהפנו את המכתב לתיבה של אימי, למרות שהכתובת היא לא שלה. מה עושים בדיוק? שולחים מכתב רשום לעיריית נתניה ומבקשים אישורי משלוח דואר? במכתב הזה האם לציין כי מאז החלפתי כבר 3 פעמים כתובות במשרד הפנים וכי איני חושבת שהרכב הזה היה בבעלותי (ולא לחכות למשרד הרישוי בינתיים כי בטח יקח להם המון זמן לשלוח אליי אישור כזה)?

be_roo

New member
ממילא תצטרכי להגיע בעצמך למשרד הרישוי

כדי להזדהות, אלו לא פרטים שמוסרים בטלפון. לגבי הפניה לרשות, תעשי אותה אחרי שתבררי האם מדובר ברכב שהיה בבעלותך. אם יתברר שלא, שלחי בקשה לביטול הוד"ח בטיעון זה. אם הוא כן היה שלך, אין סיבה לתרום להם מידע לגבי שינוי הכתובת, פשוט בקשי שישלחו לך אמסכתאות לגבי זמני משלוח התזכורות והכתובות אליהן נשלחו.

אבל אני צריכה שישלחו לכתובת הנוכחית

שלי את האסמכתאות, איך כדאי לנסח זאת- משהו בסגנון כיום הינני מתגוררת ב...., אבקשכם לשלוח את האסמכתאות ותאריכי המשלוח לכתובת זו + צילום של ת.ז.? אני לא בטוחה שבישוב שבו אימי מתגוררת שוב יפנו את הדואר הזה לתיבת הדואר של אימי (האם הדואר בכלל בסדר שעשה דבר כזה?) תודה

be_roo

New member
עקרונית, הדואר שהופנה לאמך כאילו לא הגיע אליך

את יכולה להמשיך להתמם ולהתעלם, הוא נשלח לכתובת שאינך מתגוררת בה (שוב, בהנחה שכתותבך הנכונה מעודכנת), ומבחינת החוק לא נחשב כאילו נמסר לך, אמך אינה מחויבת להעביר לך דברי דואר. אם בכל זאת את רוצה לחקור את הנושא: לכי לברר קודם האם מדובר ברכב שלך. אם כן, פני לרשות, הסברי שהדואר הנ"ל נשלח לכתובת שאינך גרה בו והובא לידיעתך במקרה ושאת מבקשת לרדת לשורש העניין.

למעלה