קיבלתי מתנה

בטח שקנינו

כל שנה אנחנו מאחדים את ימי ההולדת של חמי וחמותי ושולחים אותם לשבת למלון, והילדים הקטנים באים אלינו. אבל ליום הולדת שלי אפילו לא התקשרו ואמרו מזל טוב. לא ביקשתי מתנה, אבל שיתקשרו ויגידו זכרנו אותך. זה יחס זה?

הגנובה

New member
עציון עציוני היקר../images/Emo70.gif

כל שנה - כמו שעון שוויצרי - היא קיבלה ממני מתנה... ולא סתם מתנה
מאות שקלים הייתי מוציאה עליה
ואני קיבלתי משהו
- איך אתה אומר
NADA
הילדים שלי קיבלו משהו
- איך אתה אומר
- NADA
פעם זה עיצבן אותי... היום זה מעצבן אותי
- איך אתה אומר
- NADA
כי היום אני לא שמה עליה - ואת הכסף של המתנה שלה - אני תורמת לצדקה
- ונהנית מזה מאוד

nightroll

New member
חייבת לומר כאן

לאמא שלי יש אוסף של בובות חרסינה בויטרינה בסלון. היא מאוד אוהבת בובות פורצלן ודי קשורה לאוסף שלה. אני מתה על האוסף הזה. ליום הנישואים שלי היא נתנה לי אחת מהבובות מהאוסף. אני יודעת שזה שהיא בחרה לתת לי אחת אומר הרבה הרבה מעבר לשווי של הבובה. אולי תנסי להבין מה היא הרגישה כשהיא נתנה לך את הבובה, ולא מה את מרגישה.

riva2

New member
לא הבובה הזאות

ראיתי כזואת בחנות "הכול בדולר" ב10 ש"ח ואני תמיד נותנת לה מתנות נורמליות.וממנה מקבלת רק משהו משומש שהיא עוטפת כמתנה ומביאה לי בלי בושה.

ריבה, מה דעתך להתחיל וליישם את

השיטה שלה גם כן? אולי זה יעיר אותה? קחי גם את משהו משומש, או זול להחריד, וקני נייר עטיפה זול ויאלללה אחלא מתנה.

riva2

New member
אני בשמחה

איישם את השיטה שלה אם בן שלה לא יפריע... מה שמעינין לא שאין להם,הם נוסעים כול 2-3 חודשים לחו"ל אין כבר מדינה שהם לא ביקרו בה,אבל לקנות לכלה משהו נורמלי,לא,לזה אין להם כסף!..

bluemoth

New member
אולי זה לא נחשב..או שכן../images/Emo35.gif

אתמול במקרה היינו אצל חמותי. אנחנו נושאים קצת מעבר לחודש, טריים טריים. לפי הנהוג אצלם, אם החתן נותנת תכשיטים לכלה. לפני שבועיים הזמנו אותם ואת הורי לארוחת ערב, והיא בהיחבא, הסירה טבעת מהאצבע ונתנה אותה לי. לא ידעתי מה לעשות. אבל החלטתי שאני לא אקח ממנה את התכשיט הזה, כי זה היה ממש מוגזם. אתמול היא לקחה אותי לחדר השינה, הוציאה צמיד 24 קראט בן 100 (
) - הוא היה שייך לאמא של הסבתא שלה - ונתנה אותו לי. היא אמרה לי שכשתהיה לי בת- שאני אתן לה את זה ואספר מאיפה קבלתי את הצמיד. הייתי בשוק
מה תגידו על זה?

אורא

New member
לתכשיטים שעוברים במשפחה יש ערך

סימלי רב מאוד. ואם היא נתנה לך תכשיט כזה זה סימן שהיא מאוד אוהבת אותך ואת הבן שלה ותומכת בנישואים... תעריכי את זה מאוד. אני מאוד אוהבת את גיסתי (אשת אחי) אבל לא הסכמתי שהיא תקבל תכשיטים שעוברים במשפחה וחייבתי את אמא שלי לקנות לה משהו. כי לתכשיטים האלו יש ערך ריגשי עצום... שיהיה במזל טוב

בלומוט - מה נגיד על זה, שזה../images/Emo77.gif

נפלא ונהדר. התכשיט לטעמי האישי אין לו בכלל ערך כספי אלא ערך ריגשי. לי אישית חשוב יותר מי הנותן ולמה ובמיוחד הייתי רואה בזה כבוד גדול אם מישהו היה נותן לי משהו (לוא דוקא תכשיט) שקיים במשפחה 100 שנה. זה מראה שמי שנתן לך את המתנה הזאת מעריך אותך ורואה בך חלק מהמשפחה לטווח הארוך. גם את הטבעת היית צריכה לקחת אם היא רצתה לתת לך. היא בטח התרגשה ועשתה את זה מהלב. תכשיט זה לא משהו שיכול להיות משומש. זה לא בגד או נעל. לא חשוב כמה אנשים ענדו אותו, לא נפגם ממנו כלום. זו מחווה של רגש ולא של רכוש.

nightroll

New member
אצלי

החמות נתנה זין. אבל סבתא של בעלי, על ערש מותה, ביקשה שאת טבעת האירוסין שלה, שהיא ירשה מאם סבתו של בעלה, יעבירו לבן הבכור של בנה הצעיר - בעלי, שיתן לארוסתו. ואני כבר החלטתי שכשהבן שלי יחליט להנשא אני אסיר אותה ואתן לו, שיתן לאישתו לעתיד, אבל רק בתנאי שזה יעבור לבן שלה וכן הלאה. (יען כי אם יש גירושין ואין בן - הטבעת חוזרת למשפחה שלנו)

למעלה