קיבלתי צו גיוס!!
(ושאלונת)

טלטל 18

New member
קיבלתי צו גיוס!! ../images/Emo6.gif(ושאלונת)

לא הייתי כמעט בבית בימים האחרונים אז רק עכשיו יוצא לי לספר ש... ביום חמישי חזרתי בערב הביתה, הוצאתי דואר וראיתי 2 מכתבים מהצבא. כ"כ שמחתי שכמעט צרחתי ישר במקום אבל ידעתי שכל השכנים הזקנים (שזה 99% מהדיירים פה) ישנאו אותי עוד יותר (לפעמים אני צורחת על אחים שלי (זה הם מתחילים!) ופעם עשיתי בעיות עם האזעקה של האוטו ו-3 ימים זה צפצף כל הלילה עד שהלך המצבר...
), אז צרחתי בלי קול (נו, כשעושים כזה עם השפתיים "אההההההההההההה" כזה, אבל רק עם השפתיים...)
ואז עליתי בדילוגים במדרגות, פתחתי את הדלת, מתה לספר לכל מי שנמצא בבית ואז גיליתי שאף אחד לא פה
. פתחתי את המעטפה וקראתי את הצו. דמעות של אושר עלו לי בעיניים (זה בסדר, לא בכיתי, רק התלהבות...), זה ה"כן" הסופי שלהם, עוד 4 ימים אני באמת אתגייס!! אני! אח"כ פתחתי את המעטפה השניה וראיתי שזה אותו צו רק עם תוספת של איזה דף... לא משנה. קיצר, אני מאושרת
בקשר לשאלה (איך אפשר בלי...)- חיפשתי ד"ר מרטינס (ראיתי חיילת עם זה ואמרו בפורום פה שאפשר ללכת עם זה, אז חשבתי- למה לא??) ואין לי מושג איפה מוצאים את זה! הלכתי לכמה חנויות נעלים, חיפשתי גם בגלי ולא מצאתי. יש מישהו שיודע איפה מוצאים את זה??

Dizen

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif

לא יודעת לענות לך, ות'אמת גם אני רוצה לדעת
יא, גם לי יש נטיה לקפץ כשקורים דברים משמחים

טלטל 18

New member
אני מת"א...

אחרי חיפוש בדפי זהב וטלפונים לכמה חנויות גיליתי שיש ב-weekend בעזריאלי שזה קרוב אליי רק שאמרו לי שיש דגם קלאסי ודגם מרובע ודווקא את המרובע לוקחים לצבא, אבל חשבתי שבכלל אסור מרובע... מוזר. אז חוץ מזה שאני קצת מסובכת עם הדגם, גיליתי שזה עולה 500 ש"ח. זה בסה"כ נעל, זה אמור לעלות כ"כ הרבה?!? אני ממש מקווה שבמקומות אחרים מוכרים יותר בזול...

המרחפת

New member
עזבי אותך ממרטינס

אכן יקר. לכי לרחוב הראשי לחנויות הנעליים שם יהיה לך מבחר נעליים שחורות. תקראי את האיגרת נעליים ותביני מהם הדברים העיקריים (שחור בלבד,שרוכים, לא מעל הקרסול, סוליה 2 ס"מ ושאף מוכר לא ינסה לשכנע אותך עם סוליה יותר גבוהה) ותבחרי שם משהו שמוצא חן בעינייך. שני עקרונות:
אין שום סיבה לשלם על נעלי צבא יותר מ-100 ש"ח. תנעלי אותן שנתיים כמעט יום יום, אחרי השיחרור לא תרצי אותם. בנוסף סביר להניח שתרצי לקנות גם סנדלים, 100 ש"ח נוספים (או 70, אם תלכי למקום זול מאד מאד).
המוכר רוצה למכור. אם הוא אומר לך שזה תקני, אל תאמיני לו מיד. מצידי תשלפי חיילת מהרחוב (
) ותשאלי אם זה תקני או שתקחי איתך חברה חיילת. תמדדי בבית מה זה 2 ס"מ, כי סוליה גבוהה זה דבר יותר בולט ממה שחושבים.

סיונתו

New member
יופי את די קרובה ../images/Emo13.gif

יש באליטל בבני ציון ב-400 בערך ובדרך כלל יש שם מבצעים לחיילים הנחות וזה...... לחפש לך טלפון
(את יודעת איפה זה
)

hlvo

New member
קיבלתי בדיוק ככה...

פחדתי בהתחלה שאחד יראה תאריך אחר אבל שראיתי ששניהם הראו אותו תאריך נרגעתי. אני הנחתי שבמכתב אחד הם שכחו לשלוח את הדף הלבן אז שלחו הכל שוב. כנראה שזה לא ממש נכון
אגב גיוס, מתי את מתכננת להגיע לבקו"ם?

מעיין©

New member
מזל טוב../images/Emo70.gif../images/Emo65.gif

וד"ר מרטינס זה בהחלט תקני, גם הדגם העגול וגם המרובע (הוא לא ממש מרובע, הוא רק קצת פחות עגול
) רק וויקנד משווקים אותם, ויש בין השאר גם בעזריאלי ובקניון איילון. אני מאוד ממליצה עליהם למרות המחיר הגבוה. בהתחשב בזה שהן נעליים שתצטרכי ללכת איתן כל יום במשך השנתיים הבאות, כדאי שהם יהיו איכותיות שלא תצטרכי להחליף כל כמה חודשים וגם נוחות. ד"ר מרטינס מאוד נוחות והן מחזיקות הרבה זמן- הן יחזיקו הרבה אחרי שתשתחררי

טלטל 18

New member
תודה על כל המזל טובים!../images/Emo6.gif

הסתובבתי היום בדיזינגוף סנטר ואחרי התייעצות עם כמה חיילות (ואפילו 2 מפקדות שחיכו בתור לארומה...), מצאתי נעלים ב-99 ש"ח!! הבעיה שאין להם שרוכים וזה עם ריצ'רץ' אבל הבנתי מהן שזה בסדר, מותר בלי שרוכים... חזרתי לחנות, ראיתי חיילת של חיל האויר שמדדה את המגף הנמוך הזה ואישרה שזה בסדר, דיברנו וגילינו שאני אהיה באותו בניין שלה בקריה, היא כמה קומות מעליי. כבר אני מכירה אחת משם!! (אח"כ קניתי גם 2 חולצות לבנות ב-26 בהוצאה לפועל, אחרי שראיתי אחת ב-25 בדלתא- טוב שלא קניתי, וגם מלא גומיות לשיער ב-4.90 בהכל בדולר. איזה מזל שהלכתי לשם!). בקשר לקטע עם ה-2 צווים- היו עוד כאלה חוץ מ-hlvo וממני שקיבלו 2?? גם אני הייתי בטוחה שהם שכחו את הדף הלבן בצו אחד ובגלל זה שלחו 2... אם צריך להגיע ללשכה ב-7:30, צריך להגיע ב-7:15 בערך? יואו, זה ממש קרוב...

חס ושלום../images/Emo70.gif

אם כתוב לך בצו 7:30 את יוצאת מהבית ב7:15 (אין סיבה לדייק.. אין חשיבות למתי מגיעים לבקו"ם ביום הגיוס.. תאמיני לי שלא ימנעו ממך להתגייס גם אם תגיעי ב8 וחצי
אני יוצאת מהבית ב7:15 סביר שאני אגיע ברבע לשמונה.

hlvo

New member
בגיוסים רגילים..

בגיוסים רגילים אפשר להגיע גם ב11... השאלה איך זה בגיוס מתנדבים. אחרי הכל, כמה אוטובוסים צריכים לצאת מהבקו"ם בשביל כל הגיוס מתנדבים?

נכון שזה לא גיוס ענק...

אבל לפי מה שהבנתי פה מדורון ומעוד חבר'ה שכבר התגייסו לפעמים זה גם לא גיוסים קטנים מאוד.. ככה שמה שבטוח אפשר לאחר קצת (לא אמרתי הרבה..) אני בכלל לא ממש בן אדם שמאחר למקומות.. אבל במקרה הזה מאחר וזה גם ככה לא ביג דיל כי חוזרים הבייתה בצהריים, אין לי כוונות להתיבש סתם בהמתנה
)

hlvo

New member
עוד שאלה ../images/Emo13.gif

אמרת צהריים... ביום של השרשרת חיול, זאת אומרת, יום הגיוס - נוסעים אח"כ לצריפין?

טלטל 18

New member
יו...

מה, יש מצב שנוסעים לשם בשביל משהו? לא נראה לי שיש מה לעשות שם באותו יום... אין את הקטע הזה שמקריאים את השם של המתגייס והוא צריך ללכת לאוטובוס? ואם מקריאים ב-7:30 את השם שלי נגיד ואני מגיעה רק ב-8? בגלל זה חשבתי שצריך לדייק, אני יודעת שאפשר להיתקע שם גם שעה ויותר עד שבאמת "הולכים".

hlvo

New member
קריאת השמות

קוראים שמות רק אחרי שאת מגיעה ונותנת להם את הצו גיוס. ... בד"כ שרשרת החיול לא לוקחת יותר מכמה שעות ובגלל זה קצת מוזר שיגידו לנו ללכת הביתה בסביבות 13:00.

עוזאבי

New member
חח אז זהו שלא הכי מדויק..

קודם כל ביום הראשון את מגיעה לבקום עוברת את כל הליך הגיוס ואז משוחררת הביתה,אני מבטיח לך שלא נוסעים באותו יום חמישי לצריפין. ודבר שני תאמיני לי את לא תשתחררי ב1300,בערך ב1600,1700..

tty2

New member
מה?!?

אני לא מבין מאיפה הבאת את ה-16:00-17:00.... אני בכלל שוחררתי ב-12:00 הבייתה. זה היה מצחיק כי בבוקר ההורים שלי באו להפרד בלשכת הגיוס ובארוחת הצהריים, 6 שעות אח"כ כבר ישבתי איתם לאכול וזה אחרי שנסחבתי הבייתה בשלושה אוטובוסים. אין לבקום את הכלים להחזיק במתנדבים עד שעות כאלו (אם אין צורך בכך). אם הגיוס הולך חלק, ואם הוא לא גדול ומתעכב בגלל עניינים טכניים הוא לא אמור לקחת יותר מכמה שעות בודדות. בכל מקרה אין סיכוי שאתם תסעו עוד באותו היום לצריפין אלא מקבלים צווי סיפוח ליום ראשון אל המחנה.

למעלה