קיבלתי רכש של מה שכנראה נקרא 'בונזו,

יוספה 51

New member
קיבלתי רכש של מה שכנראה נקרא 'בונזו,

כלומר, שקית מלאה של סויה יבשה בגודל של בונזו, ו= שקית של משהו שענה לשם שבבי תפוחי אדמה או משהו בסגנון. זה בצבע כתום עם כתמים לבנים, מעין גרגרים. מה עושים עם כל אחד מהם, או עם אחד מהם? תודה, שבת טובה ונעימה.
 

Ofericko

New member
גולאש שבבי סויה (בונזו) :

את משרה את החתיכןת האלה קצת במים עד שהם מתנפחים ורכים.
מסננת וסוחטת היטב מהמים.
מטגנת בצל בסיר, קוביות תפו"א, גזרים. אפשר גם שורשים אחרים.
מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל. אפשר בתיבול אחר לפי הסגנון הרצוי.
מוסיפים את הבונזו ומים ומבשלים עד להתרככות הרכיבים.
 

elin86

New member
מה שאני קניתי קצת דומה

לשמרי בירה.. הגיוני או שזה משהו אחר?
 

יוספה 51

New member
אין לי מושג איך נראים שמרי בירה

בדקתי בגוגל בתמונות ונראה לי שזה משהו אחר, לגמרי.. הרבה יותר קטן.
 

Ofericko

New member
שבבי הסויה, לעומת זאת, נראים יותר כך:

מתאימים מאד למתכוני טחון כמו בולונז, קציצות, פאי רועים, מוסקה וכדו'.
 

RSPA

New member
רק הערה לתשומת לב

היצרן מדבר על בישול של הסויה ממש במים רותחים 20 דקות (כמו שמבשלים פסטה).
(ואחרי זה סינון וסחיטה).
 

יוספה 51

New member
טוב ,אז לאלין יש שבבים ולי בונזו. אני

יוצאת לדרך. דיווח בהמשך. תודה. מעניין מה זה הכתומים שקשורים לתפוחי אדמה...
 

יוספה 51

New member
סיכום מנת בונזו-

הכלב שלי בטוח יאהב (אבל לא יקבל כי זה מלא תבלינים). אני וכל משפחתי- לא... יצא איום ונורא ברמות. מזל שגיביתי בעוד מנות רבות וטובות אחרות לצהריים כך שיכולנו להתעלם מהסיר הזה, הטעם של החתיכות האלה הוא תעשייתי להחריד, הצלחנו לעשות רוטב טוב אבל גם הוא לא מחק את הטעם הדוחה של ה'מעין גולש' ולכן לא אכלנו כלל. עכשיו הדיון הוא האם להכניס למקרר (לחץ קל של בעלי) או להעיף כבר, כשלי ברור ששבוע זה יתפוס לי מקום במקרר ואז יועף ואפילו לא לאחר כבוד.
 

יוספה 51

New member
אבל פסטו טבעוני לעומת זאת זה תענוג

מדהים. שלא לדבר על העוגה של ליידיבאג שיצאה לי 'כמו גדולה' (פעם ראשונה בערך שלי באפייה, מזה עשרים ומשהו שנה).
 

ladybug6

New member
איזו עוגה?


ותנחומיי על הבונזו, לצערי אני מזדהה איתך, גם אני הרגשתי אותו דבר כשניסיתי להכין אותם, יש להם פשוט טעם לוואי שלא ירד לי בגרון.
אבל הסוליות האובליות הבהירות דווקא נחמדות, אפשר לצפות אותן בפירורי לחם ולטגן כמו שניצל, זה יוצא נחמד, במיוחד אם את בלילת התחליף-ביצה מתבלים היטב (או אוכלים עם קטשופ/מיונז ביתי/רוטב כלשהו).
 

יוספה 51

New member
העוגה האחרונה בבלוג- של התפוחים.

מצוינת. זה היה נסיון ראשון ומאמינה שעכשיו אתקדם הלאה. אגב, יש דרך להוזיל לה את הקלוריות קצת? עכשיו, שקראתי את ההודעה, רצתי לבדוק שוב שאכן מאד טובה..מסתבר שצדקתי. מרוב שאני בודקת כבר כמעט לא נשאר מה לבדוק . ולגבי הסוליות הבהירות- מה שיש לי זה בונזו בהיר, ואני לקקי הזה לא מתקרבת יותר. הבנתי... .
 

ladybug6

New member
אני לא מאשימה אותך על הבונזו..

גם לי יש טראומה ממנו.

לגבי העוגה -- אפשר לוותר על הסוכר מלמעלה, ואפשר להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס ואז תתקבל מתיקות יותר מעודנת.
חלק מהשמן אפשר להמיר ברסק תפוחים.
זה אולי יניב תוצאה קצת פחות טובה, אבל זה יהיה מופחת קלוריות באופן יחסי...
 

יוספה 51

New member
פשוט= פעם ראשונה שמכינה עוגה

מזה 30, ואז קולטת כמה הדבר משמין... נשמע לי רעיון מעניין ואעשה זאת . קצת תחליף סוכר זה פסול לגמרי?
 
למעלה