קידום נוער מול עו"ס

Aisha

New member
אני זוכרת שבסניף כפר סבא

בזמנו (לפני כ3-4 שנים) היה עו'ס כעובד קבוע לפחות פעם בשבוע. לדעתי מקום כזה חייב עו'ס אפילו יותר מפסיכולוג.

SuperGirl 25

New member
כמו שרשמתי-

אצלנו עו"ס נוער וצעירים הצטרף לעלם לפעמים, אבל הוא עובד רווחה ולא עלם.

Aisha

New member
זה לא לפעמים

אלה קבוע(יש הבדל) הוא מגשר בין הפוך לרווחה. לדעתי אי אפשר לשקם את הנוער ולהכניסו לחברה בלי עזרה של עו'ס. (חברה - צבא, עבודה, לימודים, מגורים וכו)

SuperGirl 25

New member
התכוונתי ש...

מטרת העו"ס מהרווחה שישב בעלם היתה לקשר ולגרום לשיתוף פעולה, כפי שציינת, אבל בפועל זה לא הצליח כ"כ. הכוונה היא שזה יצליח בעתיד ואפילו שאלו אותי במקום עבודתי האם אני מוכנה להצטרף אליהם על בסיס קבוע, כעובדת רווחה שיושבת פעם ב בעלם (בדיוק כפי שתיארת). השאלה האם העו"ס בכ"ס היה מהרווחה או מהפוך על הפוך-זו היתה השאלה הראשונית שנשאלה.

מורני !

New member
למה לא?

זה בדיוק עניין ההשתלטות על תחומים. בוודאי שאפשר, פה לנקודה זו נכנס בדיוק העקן. לי יש הכשרה של 4 שנים בקידום נוער, לך לעומת זאת יש הכשרה של שנה אחת. למה שלא תהייה לי אפשרות לשקם את הנער בלי עזרתך? (אגב, אל תיקחי אישית, אני מדברת כאן ברמת העקרונית).

Aisha

New member
מה לא? כי לדעתי יש תחומים

שק'נ לא מתמחה בהם. לפי מה שנכתב כאן ק'נ עוסק בעיקר בתחום החינוך (היל'ה השלמה 12 שנות לימוד). עו'ס עוסק בתום הקהילתי והשילוב בה. זה עיניין של התמחות

Aisha

New member
טוב. לכתי ועשיתי חיפוש בגוגל

לאתרים בנושא ק'נ ויצאתי עוד יותר מבולבלת. כי גם שם מתרכזים יותר בחלק החינוכי

מורני !

New member
מיכוון

שידיעותיי לא מספקות הלכתי לחומר התיאורטי. מצאתי מאמר של משה שרר על התמקצעות עובדי קידום נוער בישראל והוא כותב שם ככה: "עובדי קידום נוער וחבריהם לעבודה - עק"נ טוענים שהמסרים שמעבירים להם העוסים הם כפולים - מצד אחד הם מםנים אליהם מקרים קשים שהם לא מסוגלים (רוצים?) לטפל בהם ומצד שני הם מדגישים שמעמדםן גבוה מיזה של עובדי קידום נוער. לעיתים רואים העוסים בעובדים הבלתי מקצועיים סכנה למעמדם, העקן חברים בצוות הטיפולי ולעוסים קשה להתמודד עם זה". בתגובה למאמר זה מנחם האמיתי, שלמה רומי ועוד, כתבו ככה: "יש לדון בגלוי ביחסים בין עובדי קידום נוער לעובדים סוציאליים. שרר ממליץ לעובדי קידום נוער לשאוב את הידע שלהם מתורת העבודה הסוציאלית - הייתכן? אנו רואים שעובדים סוציאלים נוטים "להשתלט" על נתחים רבים בשוק שאין להם הכשרה ספציפית בהם וניסיון להשתלטות על תחומינו ראוי לביקורת ציבורית. אנו נוסיף על דעת שרר ונטען כי העובדים הסוציאליים מנסים להצר את צעדי עובדי קידום נוער כדיי לתת לעצמם מעמד והגדרה. הפיתרוםן הוא התאגדות מקצועיות כמו שהעובדים הסוציאליים פתרו זאת". "שרר אומר שבשל העבהודה הסמוכה עם העובדים הסוציאליים יש לבנות את הידע על בסיס הידע שלהםץ אנו טוענים שהעבודם של עובדי קידום נוער היא סמוכה להרבה תחומים - לכן האם עליינו ללמוד ולבסס ידע מכולם? אנו מעדיפים יצירת ידע ייחודי על בסיס כל המדעים ויישומם הייחודי על סוג האוכלוסיה שאנו עובדים עימה. כך בנויה התוכנית בבית ברל - למידה ספיציפית, למידה מדסיפלינות קרובות והכשרה מעשית. הלימודים הם לתואר ראשון בחינוך ותנאי הקבלה הם תנאים אקדמאיים". תגובתו של שרר: "שיתוף פעולה מקצועי של עובדי קידום נוער עם עובדי הלשכות לשירותים חברתיים, יבטיח ראייה רחבה של בעיות הנוער וטיפול הולם בבעיותיו. בצורה הטובה ביותר מאשר עבודה שמנותקת כלל מהלשכה". לכן - כולנו צודקים. ברמת העיקרון עדיף תמיד לשתף פעולה. כמו שאתם אומרים כאן, כמו שאני אומרת. אבל - ברמת השטח אני לא רואה את זה עובד. בעבודתי צמוד לעוסים, עד עכשיו, נתקלתי רק בחסימה של מידע. אני לא אומרת שאתם כאלו - או שכל העוסים ככה - פשוט לי יש ניסיון קצת מר איתם. אבל כבר כתבתי בשרשור ב72, אני אכן מעריכה את העבודה של העוסים ויודעת כמה היא חשובה.. אבל זה לא מפחית אצלי לרגע מתחושת החשיבות העצמית שלי בנוגע למסלול המקצועי אותו בחרתי. אני מבינה ויודעת שזה לא אמור להיות אחד על חשבון השני (עבודתם הטובה של העוסים על חשבון עבודתם הטובה של העקנים) אבל ברמת השטח זה מה שאני רואה.

dardara

New member
לדעתי במקום להתוכח ולהתחרות על מעמד

ויוקרה,כך התרשמתי לפחות כדאי ליצור שיתוף פעולה וחשיבה משותפת והקמתן של ועדות שבהן ידונו הבעיות .

SuperGirl 25

New member
הודות ל...

מנהלת שלי ומנהל קידום נוער אצלנו, יש המון שיתוף פעולה והדגשתי זאת לא אחת בהודעות הקודמות-זו המטרה לדעתי, כשחושבים על טובת הנוער. כפי שרשמתי, אני שמחה על כל משאב חדש בעיר, כי זה עוזר לנו לעזור לנער למצוא פתרון שיכול להתאים לו.

ג שם

New member
מורני ! 1989?

האם המאמר של שרר שאת מצטטת, הוא המאמר משנת 1989 של שרר שיש לי? כי אם כן, הוא מלפני 15 שנה. שווה עדכון. אם לא, אשמח להתעדכן בשנת הוצאת המאמר. תודה

למעלה