קידום של פוסט ספאמרי בבלוגיה. פשוט בושה

קידום של פוסט ספאמרי בבלוגיה. פשוט בושה

פוסט שכולו ספאם קיבל קידום בבלוגיה. דברים כאלה ממש מוציאים את החשק לכתוב באתר הזה. קידמתם פוסט שמקדם את אתר "נרשמים" . שישה לינקים לאתר ב8 שורות על סדרות בתי חולים . זאת פרסומת במסווה לא מתוחכם של פוסט. מכל מאות האנשים שמפרסמים פוסטים ביום זה הזבל לו קידום? זה ממש מקומם. הפוסט המקודם: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1808067

מחקני

New member
לאן הגענו?

גם אם ננסה להתעלם מהפרסומת הברורה לאתר הלא קשור לנושא, לא מצאתי ברשומה הזאת שום דבר מעניין. לפחות הרשומה כתובה בשפה גבוהה ("אתמול הייתי משועממת טילים ורציתי לדבר עם ח' חברתי הטובה..."). אין ברשומה הזאת שום דבר מקורי, רק ציטוט של מחקר מאוניברסיטת שקר.

Bezalel P

New member
קידום רשומה

אתה צודק. מדובר בחוסר תשומת לב. הקידום מוחלף ברגעים אלה.

זה לא חוסר תשומת לב

הבלוג הנ"ל קיבל קידום בבלוגיה גם ב16.9 וב3.9 בפוסטים ספאמרים מבישים. מדובר במדיניות קידומים קלוקלת שבוחרת פוסטים רק על סמך הכותרת שלהם. הפוסט הספאמרי שקודם ב3.9: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1782364&passok=yes מלבד העובדה הבוטה שמדובר בספאם פרסומי הפוסטים האלה פשוט גרועים בכל קנה מידה אפשרי. הם מכילים פסקאות סתומות כמו : "לפי המחקר שתייה של משקה אחד עד שלושה ליום, בעיקר יין אדום, משפרת את הבריאות. תוסיפו לזה קורס צרפתית, ואיזה וו לה וו קושה אווק מואה סה סואר - ואתם מסודרים" וציטוטים ממחקרים בעיתונות מבלי לפתח שום רעיון.

הפוסטים האלה הם ספאמים!!

פרסומות מושתלות בצורה לא מתוחכמת. תסביר לי באיזה קריטריונים הפוסטים האלה עמדו כדי לזכות בקידום בבלוגיה? פסקאות קצרות, סתומות, לא מפותחות, לא שנונות ולא מביעות שום רעיון. כל המהות שלהם היא להכניס כמה שיותר לינקים לאיזה אתר. הבלוג "לדוגמא" הזה מצביע על בעיה יסודית בתפוז. אני לא אומר שצריך לסגור את בלוגי הספאם השונים, אבל לקדם בלוג ספאמרי באופן כל כך אינטנסטיבי( 3 קידומים בחודש ושבוע כאשר יש אלפי בלוגים פעילים בתפוז) מראה על בעיה רצינית בשיקולי קידום.

wranger

New member
לא דיברתי על ספאם או לא ספאם

דיברתי על גרוע או לא גרוע. אני לא מקדם ולא יודע מה השיקולים.

כרגע מפורסם בהומפייג' פוסט על עדנה קנטי

שכולו אבל כולו מועתק מילה במילה מהאתר של עכבר העיר. הפוסט המקודם: http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?entryid=1809681 הכתבה בעכבר העיר: http://www.mouse.co.il/CM.television_articles_item,797,209,55369,.aspx הבלוגר אפילו לא טרח ללנקק לכתבה המקורית. אני שואל אותך, האם לדעתך הפוסט המקודם נקרא ע"י מישהו לפני שהוא קודם? ושוב, השאלה שלי ממקודם נשארה חסרת מענה מהם הקריטריונים לקידום פוסט בתפוז?

just GL

New member
רגע, אבל זה כבר באמת לא רלוונטי...

האם זו אחריותם של אנשי תפוז לערוך מעקב אחר הבלוגרים שלהם ולבדוק האם הם מעתיקים את הרשומות ממקום כלשהו? לא קראתי את הבלוג שקראת לו ספאם, כי אני מאמינה לך, ויש פה אולי תלונה סבירה... אבל אם בלוגר מעתיק רשומה מילה במילה בלי לתת קרדיט, והבוחרים חושבים "ואללה... זו רשומה שווה" אי אפשר להאשים אותם. אפשר להעיר על זה ולדרוש שיעשו משהו בנידון...

הבלוגר כתב במפורש:

" הנה כתבה מלאה אשר פורסמה בעכבר העיר אונליין:" לא אתפלא אם הפוסט הנ"ל שהיה בהומפייג' של האתר כמה שעות טובות עוד יקבל קידום בבלוגיה.

just GL

New member
אה. אוקיי.../images/Emo13.gif

תראה, באמת שבעיני אין מה לכעוס כאן. במיוחד כשאין לנו מושג מהם הגורמים המניעים את העלילה. יכול להיות, למשל, שכותב הבלו הוא מישהו *מעכבר העיר* ומבחינתו הוא מנצל את הבמה של תפוז כדי להכיר את האתר לקהל יעד שונה. מצד שני, יכול להיות שמדובר באדם שסתם בחר משהו חכם להעתיק. אני מבינה את תלונתך ותחושת חוסר הצדק, סה"כ רובנו כאן כותבים ומשקיעים ברשומות מחשבה, זמן ואנרגיות, אבל לכעוס על קידום כזה משול בעיני לאדם חרוץ העובד כל חייו קשה בשביל הכסף, ויש לו מה שיש לו, לעומת אדם שכל פועלו הוא להמר על מה נכון להשקיע בבורסה. יכול להיות שלשני תהיה הצלחה רבה יותר מלראשון, ולמרות זאת (וגם אם מתעלמים מהסיכון שהוא לוקח בהימור- או במקרה שלנו- שאולי עכבר העיר ייתבע אותו) זה לא אומר שההשקעה שלך והפועל שלך שווים פחות. באמת שמדובר בעצבים יקרים, שאיש לא יחזיר לך. חבל שתוציא אותם לריק. סה"כ כולנו קוראים אחד את השני פה, בין אם בגלוי או בסמוי, ולמי אכפת כמה X השקיע ברשומה שקודמה? תמשיך לכתוב, תתעלם מכל הבלה בלה בלה והפוליטיקה שמסביב. אני מאוד אוהבת לקרוא אותך.

תודה.

אני באמת לא מתכוון להתעסק או להתעניין בזה יותר מידי יותר, בעיקר בגלל שזה לא יעזור. דרך אגב, הבלוג שלך הוא אחד הטובים והקידום לפוסט האחרון שלך מוצדק ביותר.

פנומן 72

New member
נראה כמו סיבה מספקת להגיש תלונה בעכבר העיר

ושהם יישברו את הראש מול תפוז. לא ככה ?

אין לי שום סיבה לעשות את זה

בתור בלוגר בתפוז שנהנה מהממשק הקל ומהבמה החינמית אני רוצה לקבל הבהרות על מדיניות הקידומים בתפוז. לפי מה שקרה אתמול אני יכול לקבל קידום בהומפייג' אם אפרסם פוסט שכולו קופי פסט מאתר אחר ( בתנאי שהוא קשור לתכנית ריאליטי) ולקבל שלושה קידומים תוך חודש אם אשתיל בכל שורה בפוסטים קצרים לינק לאיזה אתר נידח ולא קשור לנושא (בתנאי שהוא מכיל ציטוטי מחקר מאוניברסיטת שקר כלשהיא).

פנומן 72

New member
בוא נשים את הקלפים על השולחן

תפוז רוצים רייטינג כדי למקסם רווחים. ואפשר לראות זאת ע"י קידומים מרובים של ג'אנק צהוב. זה לא בגלל תפוז, זה בגלל שזה מה שאנשים אוהבים לקרוא. ייאמר לזכותם שהם מקדמים הרבה יותר דברים לא צהובים (שייו, איזה מזל) שגם מעניינים. העתקת מאמרים ממקום אחר, לדידם של תפוז, אם יש בהם כדי להביא רייטינג - אהלן וסהלן. הרבה דובר פה עם בלוגרים שמעתיקים כל מיני שטויות שהם מקבלים באימייל והופכים את זה לרשומה וגם מקודמים, עם או בלי מתן קרדיט. זה הכעיס בלוגרים אחרים שטורחים על מאמרים מקוריים ולא מגיעים לשום מקום. לצערי, זה לא עומד להשתנות.

בטח שזה מכעיס

אני לא שופט את צבע הנושאים את רמת העניין של הגולשים. אני עכשיו אכתוב פוסט, אשקיע מחשבה וזמן, אעשה לעצמי הגהה, אחפש תמונות וסרטונים ובסוף אזכה ל 8 כניסות אליו בעוד שאיזה בלוגר יעתיק מאמר שלם מעכבר העיר ויקבל 800 כניסות אליו מבלי להשקיע אפילו שניה אחת בכתיבתו ואפילו לא טורח ללנקק לכתבה המקורית. זה בזיון בכל קנה מידה גם אם לוקחים בחשבון את העניין המסחרי ומיקסום הרווחים.

פנומן 72

New member
אז מה אתה רוצה לעשות ?

זה המצב והוא לא הולך להשתנות. אתה יכול "לתקוף" את הבעיה מהכיוון השני וליידע את עכבר העיר על גניבת זכויות יוצרים. תחשוב שאתה הוא כותב המאמר המקורי ומישהו גונב לך את הטקסט - לא היית מתחרפן ? ונגיד שמישהו בשם שועלי היה מספר לך על זה - לא היית מודה לו ?

למעלה