קיים או לא

קרין321

New member
קיים או לא

גם לדעתי זו שאלת השאלות איך זה שהם היו כל כך עיוורים אולי בגלל שהם פשוט לא הכירו מציאות אחרת בכלל היום היה ברור לך שיש אנשים דעות אחרות דבר שני זה שהם האמינו באלוקים לא עושה אותם פחות טובים או פחות חכמים תמידיהיה לנו מה ללמוד מהם דבר שלישי זו מילה שלך נגד מילה שלהם יכול להיות שאלוקים קיים ויכול להיות שלו קשה להביא הוכחות ברורות לכאן ולכאן והכל לדעתי לגיטימי איש באמונתו יחיה

gaia20

New member
קרין

אם לא שמת לב את נמצאת בפורום "יוצאים בשאלה" ולא "הבה נבדוק אם "אלוהים" קיים"...

אלי פלס

New member
גאיה - ברוכה הבאה...

אבל למה את נכנסת בטונים צורמים? גם בפורום יוצאים בשאלה מותר לכל אדם לשאלו את השאלות שלו...

גאיה יקרה,אני לא חושב שיש לך זכות

לקבוע לה מה לכתוב פה ומה לא...... תחשבי טוב על הענין לפני שאת יורה עליי הה ? יום טוב לך ליאור

קרין321

New member
גאיה היקרה

למה התקיפות הזאת?????......... מותר לשאול שאלות ומה לעשות שקיומו של אלוהים או אי קיומו מטריד אותי וזה השפיע על החלטתי???.... יום טוב

gaia20

New member
קרין היקרה

תרדי כמה הודעות למטה ותארי שהתנצלתי על השפה שלי. יום טוב, גאיה.

קיים, בטח קיים!

רק מה? לכל אחד יש את האלוהים שלו - גם אצל המאמנים הדתיים יש אלוהים אינדווידואלי, כי כל אחד מבין את אלוהים (מה זה, מי זה, מה תפקידו וכו´) עפ"י הבנתו. גם לי יש אלוהים, אומנם אני משתמשת במושג ´אלוהים´ רק בגלל שהדת המציאה אותו והשימוש במושג נוח, כי אז ´מבינים´ על מה אני מדברת. האלוהים שלי הוא אני, ואני היא אלוהים. [אגב, אם תחפשי טוב, תמצאי שגם ביהדות יש עמדה כזאת] וזה בכלל לא משנה מה אחרים חושבים, כי את לא חייה את חייהם של אנשים אחרים, את חייה את חייך. את זאת צריכה למצוא את התשובות שלך בעצמך. זאת עבודה קשה. תמיכה זה יופי, אבל תכלס, זה עליך. שמתי לב שאת כותבת אלוקים. זה גם אומר משהו. זה מזכיר לי - עבדתי במשרד דתי, יום אחד מישהו סיפר משהו מזעזע ואמרתי ´אדוני!´, ורק אחרי שנהיה שקט מוחלט פתאום, נזכרתי שזאת מילה שלא נאמרת בכל פורום...

אלי פלס

New member
נעילה, יום כיפור

שעת בין הערביים. אולם בית הכנסת מלא עד אפס מקום. גברים מיוזעים ב´קיטלים´ ובטליתות. הפרוכת מוסטת הצידה וארון הקודש נפתח לרווחה. זקני הקהילה נגשים לארון הקודש ומוציאים ממנו את ספרי התורה. החזן פורץ בשאגה והקהל כולו מחרה מחזיק אחריו: ספל חמאה היא האלוהים, ספל חמאה היא האלוהים, ספל חמאה היא האלוהים, ספל חמאה היא האלוהים, ספל חמאה היא האלוהים, ספל חמאה היא האלוהים, ספל חמאה היא האלוהים... הספרים סובבים את בימת הקריאה ומוחזרים לארון הקודש. קדיש, תקיעת שופר, לשנה הבאה בירושלים, תפילת ערבית והקהל מתפזר... בית. המצלמה מצלמת תקריב של ספל. מישהו שותה ממנו... המצלמה מתרחקת... בני המשפחה שוברים את הצום בספל חמאה...
סתם תסריט שרץ לי בראש אחרי שקראתי את ההודעה שלך
(אלי, אתה מטורף. לך לישון!!!)

spinoza

New member
ועוד תסריט : "התגנבות יחידים"

בית כנסת מלא חרדים וכולם מתפללים, לאט לאט עוזב אברך אחד את התפילה מסיר את השטריימיל מתחתיו יש ג´ינס, והוא הולך למסיבת ריקודים. אחריו עוד אחד לאותה מסיבה, אחריו עוד אחד, מסיר את השטריימיל מתחתיו יש מדים והוא הולך לצבא, אחריו אחר, מסיר הולך נהיה מנכ"ל. אחריו עוד שנים שלושה הולכים לאונברסיטה. וכו´ עד שנשאר האברך האחרון לבד בבית הכנסת ומתפלל בדבקות , ולא שם לב שהוא נשאר לבד. ואז פתאום הוא שם לב שהוא לבד....ויפן כה וכה.... מכאן תמשיכו אתם את התסריט. שפינ´

שפינז´,

איך זה שהם חובשים שטריימלאך ביום כיפור, הרי כל היום מתפללים בטלית? ואיך מתחת לשטריימל יכולות להיות חבושות מכנסי ג´ינס? אם כבר- אז למרפאת בני ברק אל אמא שלי ולא למסיבת ריקודים
. הילד תמה

spinoza

New member
סלחה טעיתי

אוייי חשבתי ששטריימל זה כל הלבוש,,,, כניראה שזה רק הכובע.... וכינראה שטסריטאי אני כבר לא אהיה.... אולי תסביר מה זה מה.

הרי שכך:

קאפעלוטש/הוטן- כובע שחור עם שוליים הנוהג להיחבש ביום חול. שטריימל/ספאדיק- כובעי פרווה הנוהגים להיחבש בשבת וחג. רעקל- חליפה שחורה ארוכה הנוהגת להילבש ביום חול. בעקעטשע/קאפאטע- מיני בגד עליון ממשי או מבד דמוי משי הנוהגים להילבש בשבת וחג. זה ממש על קצה המזלג

אחר

New member
לפי זה גם סנטה קלאוס קיים

אם נגיד שלכל אחד יש את הסנטה קלאוס שלו אני אחליט שזה דני רופ והנה הוא קיים (למה דווקא דני רופ? אין לי מושג...זה עניין לפרוידיאנים שביננו...) כשאנחנו דנים בשאלה אם יש אלוהים אנו מתכוונים לשאלה האם ישנה ישות עצמאית ייחודית שהיא זו שיצרה את העולם שלנו.קיים או לא קיים זו שאלה אובייקטיבית לחלוטין שאולי לעולם לא תהיה לה תשובה ודאית , אבל היא עניין של מציאות מוחלטת.

הו אלוהים

כשאנחנו דנים בשאלה אם יש אלוהים אנו מתכוונים לשאלה האם ישנה ישות עצמאית ייחודית שהיא זו שיצרה את העולם שלנו. - לא נכון. אלוהים הוא לא יוצר העולם, אלוהים הוא עולם ומלואו, הוא נותן מצוות ועונשים, הוא מכוון ורואה כליות וכו´. קיומו מתבסס בהכרח על אמונה ואין לזה קשר למציאות מוחלטת ואובייקטיבית (אגב, גם המציאות אינה מוחלטת ואובייקטיבית). עפ"י אמונתך אתה יכול לבחור להאמין במה ובמי שאתה רוצה, זה כולל אנשים זרים וידועים, אגדות אורבניות וחיות מחמד.

אחר

New member
הגדרת המושג אמונה

יתכן שבהקשר של חיות מחמד ואגדות אורבניות אכן אמונה הוא דבר אישי ואינו אובייקטיבי , אך בהקשר של אלוהים זו שאלה אובייקטיבית גם אובייקטיבית.ואם צורם לך המושג "אמונה " ככלי לביטוי שאלה אובייקטיבית את מוזמנת להשתמש במילה ידיעה.אמור מעתה : האם ישנה אפשרות להיווכח בכלים אובייקטיבים כי אלוהים קיים.וכשאני אומר "להיווכח", כונתי כמו כל מושג אחר הניתן לבחינה בכלים מדעיים.האם יש חור באוזון? ישנם דרכים לבדוק את זה ואין זה קשור לאמונה ולדעה אישית. נ.ב. הגדרתי את אלוהים כיוצר העולם כיון שיש דעות פילוסופיות שהוא יצר את העולם אך לא ממשיך להתערב בנעשה בו.בשאלה אם יש אלוהים צריך לבחון גם אפשרות קיומו של אלוהים מהסוג הזה.

הוכחות מדעיות - אין דבר כזה.

ולפני שאני אקבל על הראש - אין דבר כזה מחוץ לתחום המדע. בפסיכולוגיה, למשל, מנסים להוכיח דברים מדברים שונים ע"י כלים מדעיים. זאת שטות גמורה. פסיכולוגיה אינה מדע. אלוהים אינו מדע. לפיכך אין טעם למדוד אותו בכלים מדעיים.

spinoza

New member
ספל חמאה ופוסטמודניזם

ניראה לי שאת עוד אחת מנפגעות הפוסטמודניזם. מה זה פה ? כל מצטרף חדש מחליט שהוא אלהים ? ועייני בבקשה באשכול "הלאה הפוסטמודניזם תחי האמת" מה- 13.1.02 שפינ´

uri80

New member
אני מסכים לגמרי

אלוהים זה עניין של אמונה בלבד אין קשר למדע

למעלה