קיים או לא

בענייני ספקות ומדבקות

ראיתי כבר כמה תגובות שנכתבו בפורום הזה שעיקרן היה : אם אתם מפקפקים אז אולי אתם לא שלמים בדרככם ואז נזכרתי שלאחרונה יש מגיפת סטיקרים על מכוניות זה התחיל עוד במלחמת המפרץ בסגנון "תהילים נגד טילים" והמשיך עם "הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך" וכאלו לדעתי, ויהיו מי שיתווכחו איתי , ברור לי שאין זה מעיד על ספקנותם אלא על רצונם לפזר את אמונתם בקרב הרוב אבל מצד שני זה מביא ביטוי להבנה שהאמונה היא לא כזו ברורה מאליה חשבתי איזה סטיקרים יש לאלוהים על האוטו והגעתי למסקנה שבסוף יתברר שיש לו איזה "נ נח נחמ נחמן מאומן" כי אחרת איך יחנה את האוטו שלו ליד של האחרים ורק לו אין ? אני חושב שהספקות באים בדיוק מאותו מקום שממנה החלה היציאה בשאלה מההבנה שמותר ואף רצוי לשאול שאלות ולהתמודד גם עם המובן מאליו ואין זה משנה לאילו מסקנות מגיעים העיקר שתהיינה לאחר חשיבה עצמאית ובירור הכל כולל מה שנתפס כאקסיומות המשך בירור מוצלח ליאור

haimcn

New member
קיים!!! (או לא!!)

אני מעולם לא עניתי לעצמי על השאלה הזאת וזה לא ממש מפריע לי!! זה נוח לי לפעמים לחשוב שיש. לפעמים כשאני לבד וחשוך זה מאוד מנחם שאני יכול לחשוב אל מישהו גם אם הוא לא קיים. אני חושב שזאת אחת הסיבות המרכזיות להצלחה הגדולה שיש לדת בעולם. אדם לפעמים צריך להמציא לעצמו את אלוהים!! אז אני לפעמים מדבר אליו - זה בעצם לחשוב על מה שהייתי רוצה שיקרה - אבל אם אני חושב למישהו אחר זה הרבה יותר נחמד... כשאני מנסה לענות על השאלה בכל זאת אני מגיע למסקנה שאני בטוח לפחות בכך שהאלוהים הפרסונלי אינו קיים, אני לא חושב שהאלוהים בוחן את כליותי ולבבי. ואם הוא אכן קיים וקובע את סדרי הטבע - אז מה אכפת לי אם השמש זורחת כי כח המשיכה גורם לסיבוב כדור הארץ או שאותה ישות ציוותה על כח המשיכה להיות קיים? זה אותו דבר מבחינתי!! קצת מבולבל? זה מה יש! חיים

noamm

New member
למרות שאני לא מאמין...

אני תמיד טוען שיש אולי "ישות" עליונה לא שאני מאמין שאנחנו צריכים לעבוד אותה או משהו כזה אבל אני מאמין שלבני אדם זה טוב להאמין שיש מישהו למעלה למרות שאני שלם עם עצמי לפעמים אני עוצר את עצמי ואומר "ואם הם צודקים" אבל מה לעשות שזאת לא הדרך המתאימה לי. אז ככה אני חי וככה טוב לי בכללית אמרתי את זה לכמה חברים שלי שאם יקרה מצב שתבוא לי בחורה שממש תקסים אותי אבל תהיה דתיה אז לא תהיה לי בעיה להתגמש בשבלה כי סך הכל אני בא מבית דתי. ואני יודע שלשמור שבת או כשרות זה לא עיניין בשבילי.

G.O.D

New member
אם רק הייתם קוראים את מה שכתבתי על

הQ. הQ הוא האלוהים שלי... G.O.D

G.O.D

New member
כן, הכוונה לQ מStarTrek

המגולם בכישרון רב ע"י השחקן ג´ון דה-לאנסי. הרי לכם הקישור להודעה שלי. וקישור לאתר שו"ת בנושא הQ. מומלץ... G.O.D

אלי פלס

New member
Q

לא ראיתי... אין לי מושג על מה אתה מדבר אבל אם כבר אז... אני תמיד מאשים את אחותי (המאמצת) הקטנה. היא לא כל כך קטנה אבל היא אשמה בזה שכואבת לי הרגל ושאיחרתי לעבודה. היא אשמה גם בכך שמישהו סירב לי... ובכלל, למה לא להאשים אותה בהתפרצות הרי הגעש ב...(לא זוכר איפה)? הכל בגללה!

למעלה