קיים מישהו שאוהב את the final cut?

CaerBannog

New member
לצורך העניין גמני חולה בשמאלניות

מהשטן. קודם כל אני מסכים שיש שיפור מסויים ועליית מדרגה מהחומה אל תוך החתך הסופי. כמו כן אני בהחלט חושב שווטרס כותב מאוד מוכשר בעל יכולות ניסוח די מרשימות, אבל, בסה"כ הוא כותב בהתנשאות אדירה על כולם, הוא כותב מעמדה של ילד מפגר שחושב שהוא יודע יותר טוב מכולם, ואותי זה די מרגיז, כלומר, ישנה בורות מסויימת שפשוט נשפכת מתוך מכל הטקסטים החלולים שבחומה ומתוך הטקסטים החד צדדים שבחתך. ווטרס חושב שהוא יודע מה טוב בשביל כל האנושות, כשלמעשה באמת מעניין אותו רק עצמו. זה מבחינתי לפחות מה שעלה מכל הטקסטים האלה, נסיון לגלובליות אצל בנאדם עם חשיבות עצמית מגוחכת. המוזיקה היא חלק מכל המכלול הזה שנקרא לשמוע את הטירוף שלו, החל מהשירה ועד לכניסות המפתיעות והאובר דרמטיות, יש משו במויזקה שבאה אך ורק כדי להיות רק ולהעביר את המילים תוספת שבהחלט מעבירה אותם טוב וגורמת לתחושה הכללית הזאת של הטירוף עלייה דיברתי קודם.

העניין עם ווטרס ביצירות האלו הוא

שהוא מזהה את הכאבים הפרטיים שלו עם בעיות העולם: למה מלחמה זה רע? כי אבא שלי נהרג במלחמה כזו, וכו'. אם עוצמים עין אחת, ומסתכלים על היצירות האלו כיצירות אוטוביוגרפיות - ולא מסות חברתיות/פוליטיות חובקות עולם - ניתן, לדעתי, ללמוד משהו על נפש האדם.

CaerBannog

New member
כן, שיש ל נטייה להאשים את כולם חוץ

ממנו. ואולי גם שיש לו להתנפח ולחשבו שמה שהוא ואמר קדוש כי הוא מגניב וכו'.

N a V e

New member
הפיינל קאט הוא הדיסק הפחות אהוב

עליי של הלהקה. לדעתי הוא מאוד נמרח,ודיי בנאלי.ווטרס כ"כ רצה להראות מה הוא מסוגל לבד,וזה גרע מהיצירה.

Marmaduke

New member
דווקא..

יש אנשים שלדעתם זוהי היצירה הטובה ביותר של הפלויד אי פעם .. הבנתי שהוא ממש נוגע בך, אם עברת איזו טראומת מלחמה.. הוא אמנם לא ממש מוצלח מוזיקלית לטעמי..אבל אין ספק שהוא מצליח לגעת המון. לא מספיקה שמיעה אחת של הדיסק, אפילו לא כמה פעמים..אלא ממש לבלות ימים שלמים ולשמוע אותו. לנסות להבין ולהזדהות אם אפשר..בשביל זה הדיסק קיים אני מאמין, בשביל שאנשים ירגישו נראה לי..

emmily plays

New member
כן...

באמת ווטרס לוקה במה שקוראים אצלנו "אנשי המקצוע " (עלק) ראיה אגוצנטרית כלומר ראית המציאות מנקודת מבטך שלך תוך התעלמות או חוסר מודעות לקיומה של נקודת מבט אחרת... כמו שכבר ציינתי פה בהקשר אחר לגמרי מי שבדרך כלל לוקה בזה הם ילדים קטנים וגם נערים... יתכן שווטרס פשוט לא התבגר מספיק.. him growing up without his daddy and all...או שהאגו הוריד אותו לרמות רגשיות וקוגניטיביות (חשיבתיות) של נער מתבגר... אבל אם מתעלמים כמו שציינה ציף ציף ממה שהוא מנסה להטיף האלבומים שלו הם מסמכים פסיכולוגיים מרתקים...ואולי גם זה מה שמושך אותי.. העניין שלי בכתיבה, נטיותי הסוציאליסיות פציפיסיות והעניין שלי בפסיכים... אה.. סליחה בפסיכולוגיה...

מעניין...

הניתוח הפסיכולוגי בהחלט נשמע הגיוני. אבל אני דווקא מנסה להתעלם מתוויות מקצועיות וניתוח השירים שלו עם כלים אקדמיים שונים. ניתוח כזה היה באמת מביא למסקנות שתפישת העולם של ווטרס היא ילדותית ופשטנית - וכאמור אני מעדיפה להסתכל מעבר לזה. זה כמו לנסות לנתח בכלים פסיכולוגיים את היצירות של שייקספיר או ציורים של ואן גוך. יש כאן פיספוס של האמנות, לדעתי.

emmily plays

New member
מה שהתכוונתי הוא

שדווקא הצד הפסיכולוגי בשירים הופך אותם למעניינים מבחינה אומנותית...לא שהם מרתקים רק כמסמכים פסיכולוגיים לצורך "ניתוח"

נראה לי... ../images/Emo13.gif

שאנחנו אומרות בדיוק את אותו הדבר, רק מנקודות מוצא שונות.

לא אהבתי

מן אלבום בכייני כזה וגרנדיוזי כזה של ווטרס. אני רואה את שאר חברי הלהקה פשוט יושבים בצד גלמודים ונואשים חחחחחח. זה נראה כמן המשך לTHE WALL, רק בלי המוזיקה הטובה והעלילה המעניינת.

החיתוך הסופי

לדעתי זה אחד התקליטים היותר טובים שלהם,גם במלל וגם מוסיקלית,רוג'ר ווטרס במיטבו ובגאוניותו,כל האחרים בתקליט זה הם שוליים.

../images/Emo24.gif ברוך הבא

ה-Final Cut הוא אכן כמעט אלבום-סולו של ווטרס, עם השתתפות מועטה של האחרים. נשמח לשמוע את דעתך בדיוני הפורום.

למעלה