קינאה

א ש לי

New member
אני חייבת לשאול../images/Emo13.gif

איך אישתו של השכן רואה את החברות בינכם?:) אני מבינהנכון שהוא רווק? מה שבהחלט מאיים על אהובך? ואיך, איך את לא רגישה לזה ומבינהאותו?:(

שירלי6

New member
מקרה אחד

אין בו להעיד מספיק. ואסביר: אם המקרה הזה הוא הוא נדיר, ויש בו משהו, בשכן הזה ש"מעלה לבן הזוג שלך את הסעיף", פוגע לו באגו או וואט אבר, אני הייתי מכבדת את בקשתו. אבל אם הקנאה והרכושנות מתבטאת ביותר ממקרה אחד, והופכת לדפוס התנהגותי הייתי שוקלת האם מתאים לי לחיות עם אדם כזה.

Sunshine1000

New member
פשוט מאוד :

קודם כל כברירת מחדל - תשאלי את בן זוגך ! ולו רק בשביל להעלות לו את האגו ו\או לתת לו להרגיש שאת סומכת עליו, תני לו להרגיש שדעותיו וידיעותיו חשובות לך, אולי אפילו תופתעי לטובה ותגלי שהוא לא בור בכל התחומים ? ! אפילו אם תעשי את זה בידיעה - שהוא לא ספץ' בכל מיני תכני תחזוקה למינהם... יכול להיות שכשתפני אליו הוא יאמר לך שאין לו מושג ושתשאלי בעל מקצוע - אבל אז זה ייראה אחרת והוא גם יקבל את זה אחרת. לפי מה שהבנתי מכל השרשור פה - הקשר עם השכן הזה מציק לו והוא מרגיש משהוא (אולי אפילו רק מצד השכן) שמעבר להתייעצות תמימה... - אז לדעתי, תורידי את המינון וזהו. בן זוגך יותר חשוב. כמו שאמרתי : פשוט מאוד

בעיני זה נורא ואיום

קנאה מהסוג שאת מתארת יכולה להתפתח למשהו מסוכן. זה שזו הפעם השנייה שאת מוצאת את עצמך במערכת יחסים כזו מעלה בהחלט את האפשרות שבאופן תת-מודע זה סוג האיש שאת נמשכת אליו - אבל אני ממש לא מסכימה עם האנשים שממליצים לך לזרום עם הקנאה. היום יש אהבה גדולה, אבל ככל שתתגבר הקנאה את תחזרי יותר ויותר למצב שבו היית עם בן הזוג הקודם, שסביר להניח שגם אותו אהבת בהתחלה. צריך לדעתי לערוך שיחה כנה ופתוחה עם בן הזוג, להסביר לו שאת אוהבת אותו, נאמנה לו, ולא מתכוונת ולו לרגע לוותר על אישיותך או על קשרייך עם שאר העולם. אם הוא לא מסוגל לקבל את זה, אני חושבת שמערכת היחסים חולה והייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ (וזאת רק כדי לא להיות קיצונית ולהגיד לך לחתוך את הקשר כבר עכשיו, לפני שתהפכי להיות עוד נתון סטטיסטי בדיווחי המשטרה).

זו בדיוק היתה הדילמה.

את פשוט רשמת את מחשבותי כשפניתי לפורום, בחלקן, מכיוון שלא חשבתי וגם עכשיו אני בטוחה שאין מצב שאהפוך לנתון סטטיסטי בדיווחי המשטרה, מכיוון שבן זוגי הוא לא אלים וגם אם הוא במצב של "סוף" הסוף יהיה מערכת היחסים בנינו ולא אלימות. ולכן אחרי שיחה בניינו ומחשבות על כל מיני כיוונים ובינהם עלה גם הכיוון של פרידה, החלטנו לגשת לייעוץ זוגי, וזאת רק מכיוון שהקשר שקיים בניינו נפלא, והקנאה ההרסנית הזו רק מקשה מיום ליום, ושוב אני לא רוצה לחזור למצב הזוגי הקודם שהייתי בו, ומצד שני אני לא רוצה לפספס קשר כזה כמו שיש לנו, שלא בנקל אפשר למצוא כזה, (אני חושבת), וזה לא רק איתי אלא גם עם ילדי וילדיו, ושוב חבל מאוד על הקשר שילך לאיבוד, ולכן אני מקווה שאחרי התייעצות עם בעל מקצוע, ויישום המלצותיו, נוכל להמשיך ולקבוע שבשבילינו השמים הם הגבול. תודה. אושרית.

למעלה