קול ששון וקול שמחה ../images/Emo49.gif
וגם ברוכה השבה. אפצח בהמנון הלא-יודע:
אני לא יודע מה התפריט של החתונה כדי להמליץ על קינוחים מתאימים.
אני לא יודע מה אופי הקהל: גרגרנים גדולים? אוכלים לפי קלוריות ומקפידים על גזרתם? שניהם?
אני לא יודע מה גודל כל עוגה ופטיפור שאת מכינה לכן קצת קשה לי לאמר אם מדובר בכמות מתאימה של עוגות ופטיפורים.
ואני בעיקר לא יודע מה בדיוק הספקת להכין כבר ומה לא, אז אני מקווה שמה שאני אגיד לא יצור לך קצת בלגאן. מעיון ראשון במבחר העוגות, נוצר אצלי הרושם שאמנם יש כמות גדולה של עוגות אבל רובן עם שוקולד: עוגת גבינה
ושוקולד לבן עוגת
שוקולד ופירות יער טריקולור
שלושה שוקולדים מוצארט (קרם
שוקולד לבן)
שוקולד מרנג ערמונים תוסיפי לזה את הפטיפורים שציינת ושבכוונתך לעשות: אקלייר
שוקולד (אם הקישוט שוקולד אני מניח שכך גם המילוי - ייתכן שאני טועה) מקרון
שוקולד (שאני מניח שהוא ממולא בגנש שוקולד כי אחרת זה לא מקרון) חומיות
שוקולד עוגיות
שוקולד תפוז חוץ מהילדים ומכמה מכורי שוקולד מבוגרים, להרבה מהאורחים ייתכן שלא יהיה מעניין לאכול פיסת טריקולור ואחריה אקלייר שוקולד. נכון שבכל עוגה ועוגייה כזו יש שילוב טעמים שונה, אבל עדיין נראה לי שמדובר באובר-דוז של שוקולד. נראה לי שהגדלת את כמות הטרחה שלך ואת הכמות המספרית של העוגות, אבל המבחר לא גדל משמעותית. היה שווה למשל לרדת במספר עוגות השוקולד, ולחפש טעמים מעניינים אחרים, כמו: פרלינה. ראיתי שהשתדלת לתת אופציות אחרות, אבל במבחר פחות משמעותי ממבחר עוגות השוקולד ועם קצת פחות התלהבות אישית ועניין. וגם שם יש חזרה על טעמים ומרכיבים, לדוגמא: גבינה. מה שהכי חסר לי ברשימה זה
טעמי פירות נטו: משמשים, תאנים תאנים תאנים (טארט תאנים על בסיס בצק עלים)... הייתי מרחיב את טעמי הפירות גם לפטיפורים. לא רק שאת מרחיבה את המגוון ומרעננת אותו, את גם מאפשרת לאנשים בעייתים לסלוח לעצמם שטעמו "רק" עוגת פירות ולא עוגת שוקולד או גבינה (כמו שומרי משקל). אני הייתי ניגש לכל העניין האחרת: הייתי קובע לי מגבלות מאד נוקשות, ועומד בהן על אף הפיתוי להכין מבחר גדול של קינוחים. איך הייתי עושה זאת?: 1) קובע ארבעה-חמישה טעמים מובילים. לצורך העניין: שוקולד, פרלינה, שני טעמי פירות, שקדים. 2) קובע אילו סוגים שונים של עוגות ברצוני לבצע: מוס, טארט, קרם, פטיפורים. 3) מתאים את סעיף 1 ל-2 ומגיע למסקנה שברצוני להכין ארבע עוגות מסוגים שונים כדי ליצור מגוון מספיק רחב של אפשרויות לאורחי. למה דווקא ארבע? נגיד שבחנתי את הקהל שלי, והגעתי למסקנה שהוא לא יטעם יותר מארבע סוגי עוגות (ואני מבדיל בין לאכול ולטעום). עבורך זה יכול להיות מספר אחר. 4) אם כמות האורחים דורשת יותר מארבע עוגות, הייתי נצמד לארבע העוגות בלבד אך מבצע אותן במספר העוגות הדרוש (פי שניים/שלושה וכו'). וזה למה? סיבה אחת, אין הבדל גדול בכמות הזמן שצריך להשקיע בהכנה של עוגה אחת או שתיים מאותו סוג (בשאיפה שיש לך ציוד כפול). סיבה שנייה: החסכון בזמן מאפשר לך להתמקד באיכות של העוגות ולא בכמות שעלייך להכין תחת לחץ זמן. סיבה שלישית, האורחים יוכלו לטעום מכל העוגות ולא לצאת בהרגשה שאולי פספסו איזה עוגה. מזל טוב!