קינוחים לחתונה..

judi1

New member
קינוחים לחתונה..

בשישי בערב תערך מסיבת החתונה של אחי הצעיר , (בוחן הלבבות ..
) המשימה שהוטלה עלי היא הכנת העוגות. חלק נכבד מהפריטים הוכן כבר, ולמרות זאת רוצה להיוועץ בכם. מדובר בקהל של שמונים איש. בעייה אסטרטגית שהחתונה בחצר בית ברחובות. יהיה חם וצריך להתחשב. לבעלת הבית מקרר רגיל כך שאין מי יודע מקום בפריזר. אצטרך להביא בצידניות אבל רצוי שהעוגות לא תהיינה כאלה שדורשות פריזר עד רגע ההגשה. האנשים בקהל "מחכים" לעוגות שלי האמורות לשדרג את אלה של הקיטריינג המכין את שאר הארוחה. (והאמת שזה די מלחיץ הציפייה הזו.. ) והנה התכנית: * עוגות שלמות. מתכננת שבו זמנית תמצאנה רק שלוש עוגות על שולחן ההגשה, וכל פעם שנגמרת אחת מוסיפים אחרת. התלבטתי אם לחזור על אותם סוגים או להרבות בסוגים, והחלטתי על האפשרות השנייה. מה שהכנתי: * עוגת גבינה ושוקולד לבן בציפוי קרם פסיפלורה ועל שכבה דקיקה של גנואז שקדים . * עוגת שוקולד ופירות יער. גנואז טבול תמצית קפה וליקר קפה, עליו שכבת מוס שוקולד כהה, מוס שוקולד לבן, ושכבת פטל אדום מזוגג מעל. *טריקולור. מוס שוקולד אפוי. מוס שוקולד מריר עשיר. מוס שוקולד לבן. ציפוי שוקולד. *מרנג לימון. *מוצארט. (שכבות מרנג שקדים ואגוזים וביניהן קרם שוקולד לבן, ומריר. ציפוי שוקולד מעל. * פאי תפוחי עץ סגור עם שכבות שתי וערב מעל. *פאי פקאן ואגוזי מלך. חושבת על עוד שתי עוגות. ( לא נורא אם ישאר.. ..ילך למחלקה הפנימית של בית החולים שלו.. ) שוקלת מרנג ערמונים, עוגת גבינה אפויה עם פירות יער. עוגות אישיות ועוגיות. אלה יהיו מסודרים במנג'טים על סלסלות קש יפות בגדלים שונים. פחזניות ממולאות קרם פטיסייר בקישוט שוקולד. מקרון שוקולד של גנואז. ריבועי לימון. חומיות שוקולדיות עשירות. קנטוצ'יני. עוגיות שוקולד תפוז סדוקות. טארטלטים קטנטנים במלית קרם שקדים. כרוכיות דקיקות הממולאות תמרים אגוזים ותפוחי עץ. רריבא אגוזים בגודל זית.. בטח שכחתי משהו.. התלבטתי אם לחלק כל סוג על סלסלה נפרדת או לערבב על מגשי קש גדולים כמה סוגים כדי לקבל אפקט צבעוני. הפעם החלטתיעל הפרדה, בהנחה שהקישוט יתקבל מעצם ריבוי הסלסלות. זה בערך. מה דעתכם? מה הייתם משנים? ואשמח אם יש לכם הצעה לעוגה מיוחדת המסתפקת בקרור במקרר ושאינה דורשת מקפיא. * נ.ב לגבי ריבוי הסוגים אצלי.. לא נראה לי שיש מה לעשות נגד זה .. עובדת על אפשרות טעימה ובחירה של הקהל.. תודה .
 

terroir

New member
אם אפשר להתייחס לצורה ולהגשה

חשבתי כמה פעמים לפני שהחלטתי להתייחס (כי יש שנעלבו בעבר מהערות שלא הגיעו בצירוף תשבחות על התוצרת). אבל אני מניח שאת המחמאות על היצירות ועל ההשקעה קיבלת כבר מקהל הטועמים, שבוודאי חשוב ונחשב יותר ממני. ריבועי הלימון: אני אישית לא אוהב הגשה במנז'טים. איך שהוא אני מרגיש שהם גונבים חלק מההצגה מהכוכבים הראשיים ומתחרים בהם על תשומת הלב. ובכלל, חלק מהעניין בפטיפורים הוא שאפשר לראות גם את הדפנות שלהם, והמנז'טים מסתירים אותן. וחוץ מזה, אלו מלבני לימון ולא ריבועי לימון
החומיות: אותה הערה לגבי המנז'טים. פה אני חייב לציין שרואים את הדפנות, והן נראות מצויין. אם לשפוט לפי התמונה, המרקם בפנים נימוח כמו שצריך, והקרום העליון פריך כמו שצריך. התחלקי עימנו בבקשה את המתכון וסודות האפייה? עוגת הגבינה עם פסיפלורה: מקריאת המתכון בעבר הגעתי למסקנה שיש בעוגה הזו פוטנציאל מצויין (מתכון פרי מטבחך נכון?) העוגה נראית בנויה נכון, המתכון נראה טוב, אבל למה פני העוגה כאלו גבשושיים?
משהו לא ברור לי בטכניקת ההכנה אם זה לא יוצא חלק חלק. ובאמת הייתי משלים את התמונה עם זיגוג מעל, ואולי קישוט כלשהו. סה"כ מאוד יפה, ותודה שחלקת איתנו את התהליך והתוצאות.
 

judi1

New member
אתה כל כך כל כך צודק..

אז ככה, * את ריבועי לימון אני מגישה שוב ושוב אצלי בבית, וכל פעם אני מתלבטת מחדש לגבי המנג'טים. גם הפעם, קדם לסידור הזה סידור על מגש זכוכית מלבני מאורך, בעל דפנות כסף אמיתי. תמונה שלו, ושל בקלואוות שהגשתי ללאמנג'טים , נמצאת כעת במצלמה שעם הבן במחנה שך שבוע.. כשיחזור אני מבטיחה.. וגם הארוח שלי בשבת, כך תראנה הלימוניות! מצד שני , לגבי "משלוחי" סלסלות מלאות שאני עושה,הרי, שהמנג'ט שומר על הלימונית שלא תתייבש ולא תהרס. - מעין ריפוד כזה... - לגבי עצם ההערות שלך: שווה שווה להעיר למי שרכש כבר מספיק "קבלות" על הטעם ועלך הביצוע.... אין לי בעייה עם העינין הזה.. * החומיות שלי הן אכן זה מכון מעולה בעיני! מדי שבוע בשבוע אני מכינה אותם,ומפזרת... ותמיד תמיד יש לי אותן במקפיא. אסור לזוז מההוראות לא ימינה ולא שמאלה. ובעיקר: רגע ההוצאה מהתנור. חייבים לארוב להן, להריח, להציץ, ולתפוס אותן על חם! תכף יבוא מתכון..
* לגבי הגבינה. אכן. הפעם לא שמתי גלייז כי חששתי שלא יקפא כמו שצריך ויאבד את הברק, ולא יכולתי להשאיר אותו לרגע האחרון כי היו לי כמה עוגות לרגע האחרון. (פחזניות, טארט תפוחים צרפתי של רן, שנחטפה מיד, פאי תפוחים סגורה שנשארה ונשלחה למחלקה (מופיעה בתמונה)). שווה להוסיף גלייז, לא בגלל שהוא מכסה, אלא בגלל שבתערובת עם הקצפת הגרגרים השחורים של הפסיפלורה שהיתה טרייה שוקעים ולא נראים.הגלייז מבהיק, ויפה עם השילוב של הגרגרים. 1/2 כוס מספיקה לעוגה הזו כי נחוצה שכבה דקיקה רק ליופי.. ואני מודעת לגבשושיות שציינת. לא הבלעתי את הקצפת מספיק. תקלה של הפעם. לא אופייני לי. .אבל קורה.. מה שחשוב לי להדגיש זה שבעדיפות ראשונה לגבי זה הטעם המושלם. ואז באה הצורה. לא אוהבת הרבה קישוטים אלא צורות שיפות מעצם מהותן צורותיהן וצבעיהן המקוריים. ..ככה אני גם בחיים... עם הגיל הכל הולך ונעשה מינימליסטי. בלי הצטעצעות וזה עניין של סגנון... אפילו בשפת הדיבור.. ..לא אניח טוויל על גלידה, למשל.. נראה לי "משוויץ" כזה..אוהבת אותה אצילית.. ואני מאוד ממליצה גם על הלימוניות ואצרף גם אותן. שני אלה הולכים יחד בפסיפס שחור צהוב. ולהבא: ללא מנג'טים. והמון תודה לך אדון X...
 

judi1

New member
חומיות.

חומיות. 4 ביצים מס' 1. 250 גרם חמאה (PRESIDENT). 2 כוסות קמח עוגות לבן. 1/2 כפית מלח. 1 כפית אבקת אפייה. 350 גרם שוקולד מריר משובח.(מערבבת 250 גרם 58%, 100 גרם63%) 1 כוס סוכר חום. 1 כוס סוכר לבן. ונילין. 1 ספלון אספרסו חזק. א. לערבב: קמח, אבקת אפייה ומלח. ב. להתיך שוקולד +חמאה מעל סיר כפול. ג. להקציף ביצים+סוכר+וניל. ד. לערבב את השוקולד המותך עם הביצים. ה. לקפל פנימה אספרסו וקמח לסירוגין. ו. להניח בתבנית גדולה (30x 25). לאפות ב- 175 מעלות, כעשרים וחמש דקות ולא בטורבו. בתאבון! * אפשר להוסיף כוס אגוזי פקאן הטבולים בחצי כפית קמח. * לא לתת למאפה לעלות. לתפוס אותו ברגע ההתרוממות. *לחתוך קר. לאחסן בקופסא סגורה.
 

judi1

New member
לימוניות. (איפה הנסיכה???)../images/Emo47.gif

בצק: 2 כוסות קמח עוגיות. 1/2 כוס אבקת סוכר. 200 גרם חמאה צרפתית. ונילין. מלית: 4 ביצים שלמות מס' 1. 2 כוסות סוכר. 1/2-1/3 כוס מיץ לימון.(יוצא בדרך כלל,שלושה לימונים) קליפת לימון מגוררת משלושה לימונים. 1/3 כוס קמח רגיל. 1/2 כפית אבקת אפייה. מכינים בצק ומרפדים תבנית אפייה : 23*34 ס"מ. אופים עד הזהבה. 180 מעלות. מוציאים מהתנור. בקערת עץ מערבבים את כל חומרי המלית לפי הסדר. לא להקציף. את הקמח להוסיף בסוף כשהוא מעורב עם אבקת האפייה ומעל מסננת לפיזור טוב ולמניעת גושישים. אופים עד שמשחים. * אם ההזהבה מתרחשת באופן לא אחיד , מכסים את הצד שהקדים להזהיב, בנייר כסף מרחף.. כשפושר חותכים בסכין משוננת. מאחסנים בקופסא ואפשר להקפיא, וזה נמי!
 

genoise

New member
במקום ונילין

עדיף כמובן תמצית וניל אמיתית ואיכותית.
 

genoise

New member
טעם וצורה, צורה וטעם

לדעתי, טעם וצורה הם שני מרכיבים חיוניים למנה מוצלחת. לי באופן אישי מאד קשה להפריד בין השניים או לסדר אותם בסדר עדיפויות מסויים. יותר מזה, הם כל כך שלובים זה בזה עד כדי שהם יוצרים דבר אחד גמור. דוגמא קצת גולמית: כשאת מטיילת בפריז - איך את בוחרים להיכנס לקונדיטוריה אחת ולדלג על אחרת? אני מוצא עצמי שופט אותן קודם כל לפי הצורה. צורה שלא תגרה אותי להיכנס, לא תגרה אותי לטעום. טעם מוליד צורה באופן שבו צורה מעידה על טעם (וזה רחוק מלהגיד שטעם יוליד צורה אחת בלבד). החומיות נראות מה זה טעימות. אבל במתכון השתמשת בכוסות ואני לא מוצא את השרשור הישן שבו ציינת מה נפחה של כוס אצלך.
בכלל אני חושב שכדאי לצרף לכל מתכון ומתכון עם כוסות את נפח הכוס (אם לא רוצים להמיר מלכתחילה לגרמים). אין בכך חזרה מיותרת. בקיצור... המשקל מוכן... המצרכים עומדים למסדר... מה נפח הכוס? אני מת להכין כבר.
 

judi1

New member
200 מ"ל.

אני מסכימה איתך... רק שאני ציינתי שאני מעדיפה בלי קישוטים מלאכותיים. בפאריס זה נראה לי יפה מעצם ההרכבה של העוגה.. מקבלת את עניין התמצית. בהצלחה.
 

akavishon

New member
דבר ראשון מזל טוב

התפריט נשמע ממש טוב, אם כי אני דווקא הייתי הולך על מבחר יותר קטןוכמות יותר גדולה של עוגות מכל סוג. בעיקר מהסיבה שה- "האנשים בקהל "מחכים" לעוגות שלי האמורות לשדרג את אלה של הקיטריינג המכין את שאר הארוחה. (והאמת שזה די מלחיץ הציפייה הזו.. ) " מנסיון שלי, בשני ארועים גדולים, שאני הכנתי את הקינוחים, אנשים רוצים לטעום מהכל. לכן כדאי שהיו מספיק עוגות.
 

judi1

New member
אתה השני שאומר לי את זה..

ומאחר וטובים השניים מן האחת.. אתחיל לחזור על הקיים ולא אוסיף עוד..
 

genoise

New member
קול ששון וקול שמחה ../images/Emo49.gif

וגם ברוכה השבה. אפצח בהמנון הלא-יודע:
אני לא יודע מה התפריט של החתונה כדי להמליץ על קינוחים מתאימים. אני לא יודע מה אופי הקהל: גרגרנים גדולים? אוכלים לפי קלוריות ומקפידים על גזרתם? שניהם? אני לא יודע מה גודל כל עוגה ופטיפור שאת מכינה לכן קצת קשה לי לאמר אם מדובר בכמות מתאימה של עוגות ופטיפורים. ואני בעיקר לא יודע מה בדיוק הספקת להכין כבר ומה לא, אז אני מקווה שמה שאני אגיד לא יצור לך קצת בלגאן. מעיון ראשון במבחר העוגות, נוצר אצלי הרושם שאמנם יש כמות גדולה של עוגות אבל רובן עם שוקולד: עוגת גבינה ושוקולד לבן עוגת שוקולד ופירות יער טריקולור שלושה שוקולדים מוצארט (קרם שוקולד לבן) שוקולד מרנג ערמונים תוסיפי לזה את הפטיפורים שציינת ושבכוונתך לעשות: אקלייר שוקולד (אם הקישוט שוקולד אני מניח שכך גם המילוי - ייתכן שאני טועה) מקרון שוקולד (שאני מניח שהוא ממולא בגנש שוקולד כי אחרת זה לא מקרון) חומיות שוקולד עוגיות שוקולד תפוז חוץ מהילדים ומכמה מכורי שוקולד מבוגרים, להרבה מהאורחים ייתכן שלא יהיה מעניין לאכול פיסת טריקולור ואחריה אקלייר שוקולד. נכון שבכל עוגה ועוגייה כזו יש שילוב טעמים שונה, אבל עדיין נראה לי שמדובר באובר-דוז של שוקולד. נראה לי שהגדלת את כמות הטרחה שלך ואת הכמות המספרית של העוגות, אבל המבחר לא גדל משמעותית. היה שווה למשל לרדת במספר עוגות השוקולד, ולחפש טעמים מעניינים אחרים, כמו: פרלינה. ראיתי שהשתדלת לתת אופציות אחרות, אבל במבחר פחות משמעותי ממבחר עוגות השוקולד ועם קצת פחות התלהבות אישית ועניין. וגם שם יש חזרה על טעמים ומרכיבים, לדוגמא: גבינה. מה שהכי חסר לי ברשימה זה טעמי פירות נטו: משמשים, תאנים תאנים תאנים (טארט תאנים על בסיס בצק עלים)... הייתי מרחיב את טעמי הפירות גם לפטיפורים. לא רק שאת מרחיבה את המגוון ומרעננת אותו, את גם מאפשרת לאנשים בעייתים לסלוח לעצמם שטעמו "רק" עוגת פירות ולא עוגת שוקולד או גבינה (כמו שומרי משקל). אני הייתי ניגש לכל העניין האחרת: הייתי קובע לי מגבלות מאד נוקשות, ועומד בהן על אף הפיתוי להכין מבחר גדול של קינוחים. איך הייתי עושה זאת?: 1) קובע ארבעה-חמישה טעמים מובילים. לצורך העניין: שוקולד, פרלינה, שני טעמי פירות, שקדים. 2) קובע אילו סוגים שונים של עוגות ברצוני לבצע: מוס, טארט, קרם, פטיפורים. 3) מתאים את סעיף 1 ל-2 ומגיע למסקנה שברצוני להכין ארבע עוגות מסוגים שונים כדי ליצור מגוון מספיק רחב של אפשרויות לאורחי. למה דווקא ארבע? נגיד שבחנתי את הקהל שלי, והגעתי למסקנה שהוא לא יטעם יותר מארבע סוגי עוגות (ואני מבדיל בין לאכול ולטעום). עבורך זה יכול להיות מספר אחר. 4) אם כמות האורחים דורשת יותר מארבע עוגות, הייתי נצמד לארבע העוגות בלבד אך מבצע אותן במספר העוגות הדרוש (פי שניים/שלושה וכו'). וזה למה? סיבה אחת, אין הבדל גדול בכמות הזמן שצריך להשקיע בהכנה של עוגה אחת או שתיים מאותו סוג (בשאיפה שיש לך ציוד כפול). סיבה שנייה: החסכון בזמן מאפשר לך להתמקד באיכות של העוגות ולא בכמות שעלייך להכין תחת לחץ זמן. סיבה שלישית, האורחים יוכלו לטעום מכל העוגות ולא לצאת בהרגשה שאולי פספסו איזה עוגה. מזל טוב!
 

judi1

New member
אתה באמת משהו..../images/Emo141.gif

אז ככה.. עניין הפירות אכן תוקן בעצתה של שרי מפורום אורט.. אוסיף טארט אגסים על קרם שקדים. ואשמח למתכון של טארט תאנים.. אחשוב על פטיפורים של פירות. עוגה ממוצעת שלי היא בקוטר של 26-28 ס"מ. לגבי הכמות.. אין סיכוי שיחסר..אין גם סיכוי שאציף..ואין סיכוי שיזרק .. הכל יהיה בהיכון ויווסת לפי הצורך והתיאבון. (שלוש פעמים בעבר הכנתי לבדי תפריט מלא למאתיים איש) התפריט הפעם כולל בעיקר בשר ועוד בשר ועוד בשר.(קיטריינג ארגנטינאי.) ליד סלטים רעננים. בלי תוספות כמעט. הקהל ישאיר מקום לעוגות. הכלה מכורה לשוקולד וכן כל בני משפחתה. זה מה שהיטה קצת את התפריט , וכנראה יותר מדי,למרות שאני באופן אישי.חסידת הפרי והשקדים.. אתקן את העניין. יש זמן. הפחזניות מתוכננות להתמלא בקרם פטיסייר מועשר עם טיפת שוקולד מריר מעל רק לקליק. את רוב העוגות המוקפאות הכנתי.אבל ה"ייצוא" בבית הזה הוא עצום כך שאין בעייה עם לשנות.. עדיין לא הכנתי מקרון.(..ואני לא הולכת לוותר עליו..) לא פחזניות. לא עוגות פירות שזה חייב מבחינתי להיות באותו יום. לא גבינה שאני לא מקפיאה. זה בערך. והמון תודה. אשב על זה עוד קצת.
 
יש לי מתכון לטארט תאנים עם קרם לימו

ן שלא נוסה, אבל - נראה מעולה וויזואלית, והמתכון הוא מהספר שלא מאכזב של בו פריברג. הולך?
 

judi1

New member
יש כבר פעמיים לימון...

.. והייתי גם מעדיפה משהו על בטוח בעיקר שאף פעם לא עבדתי עם תאנים בעוגות. תודה בכל אופן.
 

judi1

New member
תם שלב א'.

החתן והכלה ענודי טבעות. טקס הקידושין התנהל בחשמונאים בקהל מצומצם של שלושים איש. התבקשתי לארגן לארוע כיבוד מינימליסטי ללא צלחות הגשה. טארטלטים של פטריות, תרד וגבינות. בואיקוס ובתוכן הפתעה. שיפודי גבינות וכדורי מוצרלה מקושטים.רצועות ירקות מכל מיני. ובמתוקים לפי עצתכם,התמקדתי בשלושה טעמים (ושלושה סוגים) : שוקולד. גבינה עם פטל שחור. טארט נקטרינות על מצע שקדים. מחר המסיבה האמיתית. הבת הציעה להכין כרטיס ביקור על כל עוגה, שיתלה כדגל. הבן שידרג את ההצעה : לחלק בכניסה אוזניות עם מספרים כמו במוזיאון... כן..כן..מודה בפשע..צימצמתי את קבוצות הטעם למחר.. אבל לא הצלחתי להתגבר על האובססיה שלי לגבי מספר הסוגים.. ..מה לעשות שהאחיות מהפנימית של בלינסון לחשו לי היום שזו הסיבה היחידה להן לבוא מחר..
 
למעלה