קינוחים לחתונה..

judi1

New member
אחרית דבר..

במחשבה שלאחר מעשה, קלטתי, שבעבר "הרמתי" מבצעים הרבה הרבה יותר מסובכים. אלא מה? ..שהפעם רמת הציפיות היוצאת דופן היא שהיוותה לגבי את הגורם מעלה האדרנלין. את העוגות השלמות חילקתי למחזורים. כאשר כל עוגה עומדת על מגש זכוכית . וכל פעם שאחת מתחסלת מהמחזור מחליפה אותה עוגה מתאימה. בשולחן ליד עמדו סלסלות קש . חומיות במנג'טים. ריבועי לימון . קנטוצ'יני. מקרון שוקולד. ופחזניות קטנטנות. המחזורים שהתחסלו הם: א. מוצארט-טארט תפוחים צרפתי של רן לוי- גבינה בשוקולד לבן ופסיפלורה. ב. טריקולור- טארט אגסים על קרם שקדים - מרנג לימון. ג. ממחזור זה נפתחה רק פאי אגוזים שהיתה בעמודה השלישית. - עוגת שכבות שוקלוד בציפוי פטל שחור, פאי תפוחים נוספת, ועוגת גבינה נוספת.. נשלחו שלמות בצידנית מצוננת, לטובת קבוצת הרופאות הצעירות, היפיפיות, שפירגנו ופירגנו ופריגנו .. * מה אהבו יותר ומה פחות? פחזניות התחסלו בין רגע. (כ- 40 יחידות) מרנג לימון וטריקולור נחלו גם הן הצלחה מרובה. בקנטוצ'יני לא נגעו. (נלקח על ידי החברה של הבן שלאביה שמת על זה..) ועל כל האחרים התגברו יפה במהלך הערב ובין ריקוד לריקוד., לא היה צורך למלא סלסלות במילוי. לא הגעתי לרזרבות של עוגות יבשות ממינים נוספים שעמדו בהיכון.. (שוקולד תפוז סדוקות, כרוכיות תמרים תפוחי עץ ואגוזים, ררייבא אגוזים). זה אומר שלשמונים איש שאחרי בשר מ ע ול ה של קיטריינג טעים על האש, די בשבע עוגות ושלוש סלסלות עוגיות. איך נראית סלסלה כזו? כמה יחידות היא מכילה? מה גודלן? ..אם התמונות שצילם הבן שלי תצאנה סבירות אצרף כמה מהן בימים הקרובים... וןעוד: לא היתה כל בעייה בלהעביר 3 צידניות עם עוגות ויטרינה מירושלים לרחובות. לא היתה בעייה שהעוגות הנ"ל תעמודנה ביום חם על שולחנות בחצר. - אף אחת מהן לא קרסה או איבדה צורה. (וזה קשור לבחירה שלי מראש. אף אחת מהן , אינה בנוייה על בסיס ג'לטיני ככוח מייצב בלעדי) זהו בערך, אם תצטרכו פעם עצות או מתכונים. אני לרשותכם. בתודה על העידוד והעצות שליוו אותי במהלך ההפקות האלה.
 

terroir

New member
כל הכבוד

טוב לשמוע שהערב היה מוצלח, טוב לשמוע שההפקה הפרטית שלך הצליחה, וטוב ללמוד מהמסקנות והנסיון. אני סבור שהתיאור שלך נותן אינדיקציה מצויינת להעדפות של טעמים וכמויות בקהל גדול (אני טועה?). אני מקווה גם שהתמונות יצאו מוצלחות, כדי להשלים את השרשור הזה. לא נראה לי שיש צורך להעלות את כל המתכונים לצד התמונות (הרבה הקלדה, ואני עצמי נמנע מעבודת ההקלדה של האופרה שלי אחרי שניתנו שם כמה מתכונים שונים). אבל אם כן יהיה ביקוש למתכונים בקרב קוראי הפורום, אנא - בפורום, ולא במסרים פרטיים. תודה ג'ודי על הדיווח והפירוט. ושוב - כל הכבוד על ההפקה.
 
מרשים מאוד! ומזל טוב ../images/Emo140.gif

בעיקר כשזוכרים שאת בעצם האחות של החתן...וזה בטח הוסיף לפרפרים בבטן. אני אשמח לקבל מתכון של גבינה בשוקולד לבן ופסיפלורה. princess היוצאת מחושך לאור
 

judi1

New member
גבינה בשוקולד לבן ופסיפלורה .

להלן המתכון אשר בעקרון הוא פרי פיתוח שלי, בהשראת מתכונים שונים. עוגת קרם גבינה ושוקולד לבן בציפוי פסיפלורה. בסיס: תבנית קפיצית גבוהה מס' : 28 ג'נואז של גנואז שבו החלפתי 45 גרם קמח בשקדים טחונים דק. חציתי את הבסיס, והשתמשתי במחצית אחת. שכבה אמצעית: מתיכים 200 גרם שוקולד לבן בסיר כפול מעל אדים. בקערת נירוסטה מערבבים בעזרת מטרפה, 750 גרם גבינה לבנה 9% (אני השתמשתי ב"גד") 120 גרם סוכר. מוסיפים בהדרגה את השוקולד המותך אל הגבינה וטורפים היטב. ממיסים 2 עלי ג'לטין (המרוכך תחילה במים קרים), במעט מים חמים. מוסיפים למסה וטורפים היטב. מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה ומקפלים פנימה. יוצקים על הבסיס ומעבירים לקירור עד להתקשות. שכבה שלישית: מכניסים לסיר כפול מעל אדים, בקערה חסינת אש, 270 גרם ביצים. 145 גרם סוכר. 200 גרם מחית פסיפלורה. 10 גרם פילה לימון. מבשלים תוך כדי ערבוב עד אשר התערובת מסמיכה והופכת לקרם.(75 מעלות). מוסיפים 2 עלי ג'לטין מרככים במים. מערבבים היטב. מצננים. מקפלים פנימה 250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת. מורחים מעל השכבה האמצעית. מצננים עד התגבשות ואז אפשר להקפיא עד לשימוש. יוצאת עוגה גבוהה ומרשימה. נחתכת יופי ותמיד תמיד נוחלת תאווה..
 

genoise

New member
../images/Emo45.gif אלפ ומברוכ

כל הכבוד על המבצע ממריץ האנדרלין ותודה רבה על שיתופנו במסקנות. שאלות שמעניינות אותי מאד: איך התבצעה חלוקת העוגות? (מי חתך - הקייטרינג, את או המוזמנים? איך חילקו - בופה או הגשה אישית לשולחן? צלחת נפרדת לכל קינוח? צלחת משותפת לכל קינוח? אני שואל כי אני מוצא שיש חשיבות רבה עד מאד לצורת ההגשה, גם (ואולי אפילו במיוחד) כשמדובר באירוע רב-משתתפים (למשל: צלחת נפרדת לכל קינוח... הנחה נכונה של העוגה על הצלחת... וכיו"ב).
 

judi1

New member
שאלות חשובות מאוד..

ובכן, על פי בקשתי היו החותכים אנשי מקצוע, דהיינו: הקייטרינג. לפני כן, הם שאלו אותי ממה מורכבת כל עוגה כדי שיוכלו לענות לאורחים. (יש חלב,אין חלב וכו') הצלחות היו צלחות חרסינה שטוחות של הקיטריינג. לכל קינוח צלחת נפרדת. הכל היה מונח על שולחנות עץ ושלוש מלצריות עמדו כל העת לפני העוגות ועד סוף הארוע. בין ריקוד לריקוד, עברתי בסביבה הן כדי לבדוק מה נגמר ומה צריך להוציא מהמלאי. והן.. ..כדי לקבל את המחמאות..
. (הקיטריינג כמעט החתימו אותי על חוזה..וכן הרופאות..) חייבת לשתף אותך בעוד דבר: בדרך כלל אנשים (וישראלים בעיקר) , נוהגים להערים על הצלחת כמויות מכל הסוגים ולהותיר את מה שלא אהבו ... בדקתי את השולחנות לאחר מעשה. לא הבחנתי בצלחות עתירי עוגות שלא נאכלו. ..והוקל לי. כי חששתי מאוד מכך שיעמיסו מדי ויזרקו .. וןאני השקעתי את נשמתי בעניין.. זה בערך.. להתראות בשבת , בעוד שבועיים בארוע הבא.. ..בתפריט מלא...
 

judi1

New member
בארוע הבא אוסיף לה מעל.. ..

גלייז של פסיפלורה עם הגרגרים השחורים.
 
למעלה