שני רעיונות קטנים
האחד - טארטלטים קטנים כמו שיש פה בקישור. הכנתי כאלה לפיקניק בת מצווה של בת דודתי, היו הצלחה גדולה ולא דורשים קירור.
השני - "שוקולדיות". בראוניס פאדג'יים עשירים שאני אוהבת לעשות בתבנית של שקעים קטנטנים, כך שכל יחידה בגודל 3 ביסים. אפשר גם לאפות בתבנית מרובעת ולחתוך לקוביות.
שוקולדיות
השוקולדיות של סימה – ל 30 יחידות קטנות (הכנתי בתבנית שקעים של מיני טארטלטים בקוטר 4 ס"מ וגובה 2 ס"מ)
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 ביצים
100 גרם סוכר
30 גרם קמח (2 כפות גדושות)
כפית תמצית וניל
200 גרם שוקולד לבן קצוץ (אפשר פחות, אפשר לוותר, אפשר חצי לבן חצי חלב)
אופן ההכנה
ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה.
מקציפים ביצים שלמות וסוכר לתערובת תפוחה, בהירה וסמיכה.
מוסיפים למיקסר את השוקולד המומס ומערבלים עד שאחיד. מוסיפים וניל וקמח ומערבלים עוד קצת.
מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים ביד עד שהשוקולד מתפזר בתערובת.
אופים בתבנית שקעים קטנים (או כעוגה שלמה בתבנית מלבנית לא גדולה מדיי) בחום של 170 מעלות, למשך 10-15 דקות (או יותר אם אופים בתבנית אחת גדולה) עד שקיסם יוצא נקי אבל רואים שהעוגות עדיין לחות בפנים.
מצננים ומשחררים בעדינות מהתבנית.
שומרים בקירור כשנייר אפייה מפריד בין השכבות, בקופסה סגורה.
בקירור העוגיות מתייצבות מאד, אם רוצים שהמרכז יחזור להיות מאד רך, מחממים במיקרוגל ל 5-10 שניות או מוציאים מהמקרר לפני האכילה, שיחזרו לטמפ' החדר.