עוגת שכבות ללא קמח
החומרים:
ל-3 בסיסי עוגה:
18 ביצים
3 חבילות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
15 כפות סוכר
לקרם וניל:
2 כוסות חלב (לפרווה- חלב סויה)
2 מיכלים שמנת מתוקה (לפרווה- קצפת צמחית)
2 אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפיות סוכר
לציפוי שוקולד:
50 גר' חמאה (לפרווה-מרגרינה)
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות סוכר
2 כפות חלב
אופן ההכנה:
1. טורפים יחד בקערה 1/3 מכמות המצרכים לבסיס ומעבירים לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה.
2. אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כ-30 דקות.
3. מפרידים את הבסיס מדפנות התבנית ומהנייר, ומעבירים למקרר.
4. חוזרים על הפעולות להכנת שני בסיסים נוספים.
5. מקציפים יחד את כל חומרי קרם הווניל לקצפת יציבה יחסית.
6. מסדרים שכבות: בסיס, 1/4 מתערובת הקרם, בסיס, 1/4 נוסף מהקרם, בסיס וכיסוי של כל העוגה בקרם הווניל.
חשוב שהבסיסים והקרם יהיו קרים בעת המריחה.
7. ממיסים יחד את כל חומרי ציפוי השוקולד כדקה במיקרוגל ומערבבים היטב לקרם חלק. מניחים לקירור כ-15 דקות במקרר.
8. מורחים את קרם השוקולד מעל העוגה.
9. מקשטים מלמעלה ביתרת קרם הווניל (אם נותר).
את מוזמנת לבלוג שלי להתרשם ממתכונים נוספים