קיצבת נכות כללית ועבודה

ifat99

New member
קיצבת נכות כללית ועבודה

בפברואר 2002 נקבעה לי קיצבת נכות על רקע נפשי. כמו-כן היה כתוב במכתב שבינואר 2004 אני אהיה מוזמנת לוועדה נוספת שתקבע את המשך הזכאות שלי לקיצבת נכות בהתאם למצבי הרפואי. ידוע לי שמותר לי לעבוד ולהרוויח עד גובה הקיצבה. 1.במידה ואעבוד ואכן ארוויח סכום שמתקרב לגובה הקיצבה, האם מבחינה משפטית ורפואית הוועדה יכולה לטעון שאם אני מסוגלת לעבוד,אז אני בריאה מבחינה נפשית ולפסוק שאינני זכאית יותר לקיצבת הנכות או לחילופין להוריד לי את אחוזי הנכות ולכן אקבל קיצבה נמוכה יותר? 2.במידה ואני הפסקתי את המעקב אצל פסיכיטאר על דעת עצמי ואני לא נוטלת תרופות יותר ושוב על דעת עצמי, האם זו תהיה עילה להפסקת קיצבת הנכות בוועדה הרפואית?

זכויות בביטוח הלאומי

את התשובות המדויקות ביותר בנושא זכויותיך בביטוח הלאומי תוכלי לקבל באתר של הביטוח הלאומי. אחרי שתבדקי כיצד למצות את זכויתיך בביטוח הלאומי אני מציעה לך להמשיך בטיפול הרפואי: כל טיפול רפואי שמפסיקים באמצע עשוי לגרום נזק רב, וחבל. גם אם אם תמשיכי לקבל את קצבת הנכות למרות שהפסקת את הטיפול הרפואי (ואת זאת עלייך לבדוק באתר של הביטוח הלאומי), את עשויה לגרום לעצמך נזק רב ואולי אף בלתי הפיך. לגבי החזרה לעבודה: לאחר שתבדקי את זכויתיך בביטוח הלאומי מציעה לך לקחת בחשבון שבמידה ויש ביכולתך לעבוד, העבודה עשויה לתרום לתחושת הרווחה הנפשית והגופנית וזה חשוב.

קיצבה

יפעת בוקר טוב. כמו שציינת,מבחינת החוק מותר לך לעבוד עד גובה של בערך 1700 ש"ח וכמובן עלייך ליידע את הביטוח לאומי.השאלה מה הם יעשו עם המידע לקראת הועדה ב 2004 .בכל מקרה את תיצטרכי להגיע לועדה עם חומר רפואי המוסר מידע על מצבך הנפשי ערב הועדה.אני מצטרף לדר כרמית ומפציר בך לא להפסיק ליטול את הכדורים או להפסיק את המעקב הרפואי.אני עבדתי בעבר בבית חולים פסיכיאטרי ומנסיוני, אנשים שחדלו לקחת טיפול על דעת עצמם מצאו את עצמם ברוב המקרים באישפוז חוזר. בהצלחה

תודה על תשובתך ../images/Emo45.gif, דבור באטרף

מודה לך על החיזוק ליפעת - אכן, יש חשיבות להמשך הטיפול התרופתי ולא כדאי להפסיק טיפול תרופתי (מכל סוג שהוא) באמצע, על דעת החולה עצמו.

למעלה