1איתן ולהב שלנו
New member
קיצוץ גילום בעקבות שינוי המיסוי...
האם זה חוקי לקצץ לי בשכר בגובה ההטבה במס?
הייקיצוץ גילום בעקבות שינוי המיסוי...
תודההייזו בעיה -![]()
ככלל - מעביד יכול לקצץ בשכרו של עובד. קיצוץ חד צדדי, יכול להחשב כהרעה מוחשית ועל כן הדרך הפתתוחה בפני העובד היא להתריע על ההרעה ולהודיע כי באם לא יוחזר המצב לקדמותו זה יביא להתפטרות שהיא בדין פיטורים (היינו מזכה בפיצויים). לדעתי, קיצוץ שכר בגובה הטבה במס הוא כמו כל קיצוץ - אפשרי, אולם משאיר לך את האופציה להתפטר בדין מפוטרת. בכל מקרה, ממליצה לחכות ולשמוע גם את דעתו של שיר ורד שאולי מכיר תקנה בעניין מס הכנסה שאני לא מכירה ואשר יכולה לסייע.
רק להדגיש שהנטו שלי נשאר זהההייזו בעיה -![]()
ככלל - מעביד יכול לקצץ בשכרו של עובד. קיצוץ חד צדדי, יכול להחשב כהרעה מוחשית ועל כן הדרך הפתתוחה בפני העובד היא להתריע על ההרעה ולהודיע כי באם לא יוחזר המצב לקדמותו זה יביא להתפטרות שהיא בדין פיטורים (היינו מזכה בפיצויים). לדעתי, קיצוץ שכר בגובה הטבה במס הוא כמו כל קיצוץ - אפשרי, אולם משאיר לך את האופציה להתפטר בדין מפוטרת. בכל מקרה, ממליצה לחכות ולשמוע גם את דעתו של שיר ורד שאולי מכיר תקנה בעניין מס הכנסה שאני לא מכירה ואשר יכולה לסייע.
אם כך, זו בהחלט תהיה בעיה להגדיררק להדגיש שהנטו שלי נשאר זהה
פשוט מינואר יש לי הטבה במס,אז קיצצו לי בברוטו בגובה ההטבה...האם זו עדיין נחשבת הרעה בתנאים?![]()
אנא פרט במה המדובררק להדגיש שהנטו שלי נשאר זהה
פשוט מינואר יש לי הטבה במס,אז קיצצו לי בברוטו בגובה ההטבה...האם זו עדיין נחשבת הרעה בתנאים?![]()
סליחה על ההתמהמהות בתגובהאנא פרט במה המדובר
האם מדובר בהסכם שכר נטו? האם גילמו לך הטבת שכר כמו שווי רכב ועכשיו בטלו? באיזו הטבת מס מדובר?
אני לא מצליח להבין מה הגילום הזה?סליחה על ההתמהמהות בתגובה
הטבת המס היא ההפחתה שנכנסה עכשיו בינואר (שינוי מדרגות?) אני אם עובדת+שני ילדים קטנים. בשכר שלי יש סעיף של "גילום" ע"מ להעלות לי את השכר מעל דירוג עובדי הוראה. החודש קוצץ לי סכום הגילום בהתאם להפחתה במס הכנסה.
מדובר על תוספת לעומת עובדים אחריםאני לא מצליח להבין מה הגילום הזה?
גילום הוא בדרך כלל תוספת שכר בברוטו כנגד המס שמחויב העובד על הטבות שהוא מקבל מהמעסיק ( רכב צמוד, מתנות לחגים וכדומה). אם זה אכן גילום למטרות מס, אזי כאשר קטן נטל המס צריך הגילום לקטון במקביל ואולי אף להתבטל. אם מה שאת קוראת גילום היא תוספת שכר שבאה להשוות או להגדיל את שכרך ביחס לעובדים אחרים, אזי אם לא הופחת שכרם , אינני רואה סיבה ששכרך ברוטו יופחת. אלא אם כן, בהסכם שלך נאמר ששכרך נטו!!! יהיה שוה לשכר ברוטו!!! של עובדים אחרים. במקרה כזה, אכן מדובר בגילום המס החל על שכרך והוא אכן צריך לקטון או להתבטל כתוצאה מרפורמת המס.
אם זו תוספת אז זה לא גילוםמדובר על תוספת לעומת עובדים אחרים
ולא נאמר בהסכם שלי כלום לגבי עובדים אחרים.
קבעו איתי גובה משכורת,אם זו תוספת אז זה לא גילום
מה כתוב לגבי התוספת הזו בהסכם העבודה שלך?
האם המשכורת שקבעו אתך היא ברוטוקבעו איתי גובה משכורת,
לאחר הזנת נתוני ותק וכו',יצא שהשכר נמוך מהמוסכם,אז קבלתי תוספת תחת סעיף "גילום" בתלוש.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.