קיצוץ קיצבאות הילדים - פסק דין

בתגובה שלך כתבת ש...

אני חושבת שהחלטת בג"ץ אינה נכונה מכיוון שהיא לא מתאימה לדעתי.

לא כתבתי אם ההחלטה של בג"ץ נכונה או לא לדעתי (למרות שמהיכרות עם מה שאני כותבת אני מבינה למה הסקת את זה), כתבתי למה אני לא מתפלאה שההחלטה שהתקבלה היא כמו שהתקבלה ופירטתי היטב למה.

לי באופן אישי, אין אמון רב בבג"ץ וברוב המקרים שישנן עתירות בבג"ץ שמעניינות אותי ואני עוקבת אחריהן אם הן מתפרסמות, אני יודעת מראש מה תהיה ההכרעה (בודדים מאוד, פחות מאצבעות יד אחת מספר המקרים שהם הפתיעו אותי) מכיוון שאני יודעת מה הלך הרוח בבג"ץ ומה דיעותיהם של השופטים היושבים בציון (בעיקר הפוליטיות) וב-99% מהמקרים שבהם התוצאה של העתירה יכולה לגרום לזעזוע של המערכת (ע"פ השקפת הממשלה וכאשר לא מדובר בנושא של מתנחלים vs ערבים), בג"ץ דוחה עתירות על הסף.

כמו שבכנסת יש לוביסטים שמשכנעים/מפחידים ח"כ, גם לבג"ץ יש צינורות שמגיעים אליהם עם אינפומציה אפוקליפטית שבשלה בג"ץ מעדיף לא להתערב מראש ופוסק אוטומטית לטובת המדינה.

לשאלתך, אם הייתי מקבלת את הפסיקה אם הם היו דוחים את עמדת המדינה: בהתחשב בדיעותי בנושא, קרוב לוודאי שזה היה משמח אותי אבל בהחלט הייתי מעלה את השאלות של מה גרם להם לדחות את עמדת המדינה בצורה גורפת (מה שלא קרה ולעולם לא יקרה...). כמו שכבר כתבת... צדק במדינה הזו אין ובטח לא בבית המשפט הגבוה לאללק צדק.

iicרjית

New member
ממש לא נכון

אם ביהמ"ש היה נותן התייחסות נכונה לעמדה שלנו קרי, בוחן אותה כמו שהוא בחן ונימק את עמדת משרד הבריאות ואז שולל את העמדה שלנו, זה היה מקובל. אבל לא התייחס בכלל לנתונים שאנחנו הבאנו והבאנו. הוא לא עמד עליהם לא נימק אותם לא אמר מדוע הוא בוחר בעמדת משרד הבריאות דווקא.
הוא פשוט צידד אוטומטית בעמדה של משרד הבריאות וזהו, וזה מה שלא נכון. הדרך לתוצאה לא נכונה ולכן התוצאה לא צודקת.

zlp

New member
אפולוגטיקה של עורכת דין שהפסידה בדיון

זה מאוד מוכר.

מזדהה איתך

iicרjית

New member
אני ממש לא חושבת שהפסדתי

ראשית עשיתי זאת בהתנדבות מלאה ולא ממניע אלא מטעמים אידיאולוגיים נטו.
שנית היה ידוע מראש שהסיכויים קלושים, מי שהיה מעורב מאחורי הקלעים וזה לא אתה, יודע היטב שבעניין החיסונים תמיד אמרתי שאנחנו רחוקים מלגרום לשופטים איזשהו שינוי בעמדה.

דבר שלישי, תכנית החיסונים בתיקון שבוצע כללה חיסונים נוספים בתחילת הדרך ואחרי הבג"צ היא הופחתה רק לחיסון אחד. שזה ניצחון שאין להמעיט בערכו.

הבג"צ היה ניסיון להגן על זכויות האזרחים במדינה ואני סמוכה ובטוחה שעוד כמה שנים ושיהיו עוד מקרים אנחנו נצליח במערכות אחרות.

דרך אגב מי שבאמת הפסיד זה המיעוט הערבי......שלהם הקצבה הרבה יותר משמעותית .

את יכולה לפרט

באלו חיסונים עכשיו מדובר? איזה חיסון הפחיתו ואיזה נשאר מבחינתם אקוטי? ה-MMR?

אז למעשה הם לא ויתרו על כלום... כי...

החל משנת 2014, אאל"ט, לא ניתן יהיה להפריד את האבעבועות מה-MMR כך שהויתור כביכול הוא די זמני ודי זניח מבחינתם...
מדינה של עבודה בעיניים.

פולספגן

New member
הויתור הוא על ההפטיטיס A ו-B ועל המחומשת

וכמובן על הפרבנר והרוטה.

אני חשבתי שמלכתחילה ההחלטה הייתה על המרובע

בלבד... כנראה שטעיתי. אבל טוב לדעת שהם ירדו מהחיסונים עד גיל שנה למרות שהמרובע הכי בעייתי.

אבסורד בעיניי גם האפשרות שהיו מחייבים לחסן לצהבת בי כאשר האימא לא נשאית. זה יהיה כבר הזוי...

פולספגן

New member
הם ירדו בשלבים -

בהתחלה ירדו ל-MMRV, שעלת, הפטיטיס A ונדמה לי גם פוליו (לא זוכרת בדיוק) ובסוף ירדו רק ל-MMRV.

דווקא החיסון שהכי מפחיד אנשים...

שלא רוצים לחסן או לפחות לדחות את החיסונים, הם מתעקשים עליו ועוד לעשות אותו בזמן...

מנוולים כבר אמרנו?

אני מקווה שיעל גרמן שנראית לי דווקא די שקולה ומאוזנת, תוריד את כל הנושא הזה מעל הפרק ובאמת יתחילו להפנים שכפייה זו לא הדרך לשכנע אנשים אלא כפי שכתבו בכתבה בעיתון הארץ, יפנימו שאנשים כבר לא כמו פעם שרואים ברופאים אוטוריטה קדושה שלא מערערים עליה.

ימים יגידו.

תוד על המאמץ שהשקעתם בעתירה!

החוק הזה כנראה לא יתממש

כפי שכתבתי, עם אישור התכנית הכלכלית לשנת 2013-2014 בכנסת, יעבור התיקון לחוק הזה מן העולם.

האבסורד בשינוי שלהם את תכניות החיסונים הנ"ל לאורך הדיון המשפטי, שזה מראה עד כמה מדובר במנגנון בירוקרטי לסחיטת כסף ולא בדאגה אמיתית לבריאות הציבור.
אם הם חשבו בהתחלה שהחיסונים שבאמת חשובים לבריאות הציבור הם HAV, DTAP - מה קרה פתאום שהם כבר לא חשובים, ובמקומם הפך להיות חשוב ה MMRV - שלא היה חשוב קודם לכן?!

במשרד הבריאות יודעים שהעלאת אחוז ההתחסנות הגבוה בישראל בעזרת חוק שכזה תהיה זניחה אם בכלל. אין שום מוטיבציה עניינית מצידם בחוק זה, ותעיד על כך גם העובדה שהרקע לחקיקה הזו היו ההסכמים הקואליציונים בין ש"ס לליכוד להעלאת קיצבאות הילדים שהביאו את משרד האוצר לחפש מקורות מימון להעלאה זו, ומצאו את משרד הבריאות שותף להזדמנות הכלכלית הזו, שנוסחה בתיקון לחוק ההתיעלות הכלכלית 2009.

פולספגן

New member
אל תהיה כ"כ בטוח -

יש כבר מישהו בכנסת (לא זוכרת את שמו) שהבטיח שהקצבאות יחזרו בעוד שנתיים, קרי יוכלו לאמץ את התיקון לחוק הזה.

2) חיסון ה-MMRV גם היה בהתחלה ולא כפי שכתבת.

iicרjית

New member
למזלנו זה ירד מהפרק ממילא כרגע

אנחנו נשקיע כל פעם שנצטרך לעמוד על הרגליים האחוריות.

iicרjית

New member
כרגע לא

בנתיים זה ירד, ואם זה יחזור נבדוק אם באותה מתכונת או שיש שינוי מהותי שנוכל לערער עליו

פולספגן

New member
לפי מה שהבנתי מתגובתך, אם החוק ייכנס לתוקף

בעוד שנתיים כפי שהבטיח האישיות הפוליטית שיוחזר קיצבת הילדים, אז אם הוא יישאר במתכונת הנוכחית של חיוב רק של ה-MMRV, לא יהיה ניתן מה לעשות.

למעלה