קיצור שעות עבודה

מצב
הנושא נעול.
קיצור שעות עבודה

קיצור שעות עבודה
שמעתי מחברה שאם הרופא מאשר לי לקצר את שעות העבודה בחודש התשיעי, הדבר אינו פוגם בשכר ובביטוח הלאומי כי זה רק ל- 30 יום. האם זה נכון? כיום אני בחודש שביעי ועובדת 9 שעות וממש לא מסוגלת נפשית להמשיך ככה, אבל אם בחודש ה- 9 אני אעבוד חצאי ימים עד הלידה, אני אשמח מאד. האם תוכלי לתת לי תשובה מהימנה?

בהחלט לא שמעתי על הסדר כזה.

קיצור שעות עבודה
שמעתי מחברה שאם הרופא מאשר לי לקצר את שעות העבודה בחודש התשיעי, הדבר אינו פוגם בשכר ובביטוח הלאומי כי זה רק ל- 30 יום. האם זה נכון? כיום אני בחודש שביעי ועובדת 9 שעות וממש לא מסוגלת נפשית להמשיך ככה, אבל אם בחודש ה- 9 אני אעבוד חצאי ימים עד הלידה, אני אשמח מאד. האם תוכלי לתת לי תשובה מהימנה?
בהחלט לא שמעתי על הסדר כזה.
אם הרופא קובע כי עליך לעבוד פחות, זה עדין לא אומר שהמעביד חייב לשלם לך את אותו השכר. החוק אוסר על פגיעה בהיקף המשרה של העובדת ההרה. גם אם יש בידיך אישור רופא, המעביד צריך לפנות למפקחת ולקבל על כך אישור. החוק לא אוסר על המעביד להוריד משכרה של העובדת ובטח לא אם הסיבה לכך היא בקשת האשה עצמה. בהצלחה.

שיר ורד

New member
לא שמעתי על הסיפור הזה

קיצור שעות עבודה
לא שמעתי על הסיפור הזה
ולא נראה לי שהוא נכון. אם היה דבר כזה בחוק, לפחות חצי מהנשים בהריון היו מנצלות אותו וכלם היו יודעים על כך. אם את רוצה למנוע פגיעה בדמי הלידה אך לא תהיי מסוגלת לעבוד בחודש התשיעי, את יכולה לצאת לחופשת הלידה לפני הלידה (עד 6 שבועות לפני הלידה) ולהקדים את חופשת הלידה. במקרה כזה גם יוקדם בהתאמה מועד החזרה לעבודה לאחר הלידה (אלא אם כן תתפטרי או תקחי חל"ת).

binon

New member
הכוונה כנראה לדמי לידה

קיצור שעות עבודה
הכוונה כנראה לדמי לידה
החוק קובע שאם היקף משרה של אישה הרה מצטמצם עקב בעיה רפואית או בעיה שאינה תלויה בעובדת, לא יפגעו דמי הלידה שהיא תקבל.

שיר ורד

New member
אין כזה סעיף בחוק

הכוונה כנראה לדמי לידה
החוק קובע שאם היקף משרה של אישה הרה מצטמצם עקב בעיה רפואית או בעיה שאינה תלויה בעובדת, לא יפגעו דמי הלידה שהיא תקבל.
אין כזה סעיף בחוק
את כנראה מתכוונת לסעיף 2 בתקנות הביטוח הלאומי (אמהות), תשי"ד-1954. ניסוח הסעיף הנ"ל קצת מורכב, ותת סעיף ב סותר את תת סעיף א. לפי תת סעיף א, מחשבים את השכר לפי תקופת 3 החודשים שקדמו לירידה בשכר. לפי תת סעיף ב , מצרפים את השכר שקבלה לשכר שהיתה מקבלת באותם ימים בהם נעדרה מסיבה שאינה תלויה בה. לפי תת סעיף ב, החישוב נעשה ברמה של ימים בלבד ולא ברמה של שעות ולכן הפחתה של שעות עבודה ליום, לא תחזיר אותה לחישוב לפי השכר המלא. לפי תת סעיף א החישוב ייעשה לפי התקופה שקדמה לירידה בהיקף השעות ולכן בדרך כלל לא יפגע שכרה עקב כך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה