קיקבוקסינג בעברית ?

BROWN BOMBER

New member
5 נצחונות מתוך 11 קרבות...

נסיון של 3 שנים בלבד בזירה... לדעתך... בכנות... זה מספיק כדי ללמד אנשים אחרים...???

MikeTyson

New member
עם כל האמת,

אתה צודק. אבל צריך להתייחס לעובדה שההפסדים הם בזירה ה"עולמית" ובקרבות של 10 סיבובים. איזה מתאגרפת מישראל עושה 10 סיבובים? ועוד מחזיקה מעמד בכל 10 הסיבובים. רק על זה מגיע לה צל"ש.

BROWN BOMBER

New member
זה לא קשור לנצחונות או הפסדים...

בשביל להיות מאמן צריך נסיון של שנים רבות בזירה ולא רק בזירה ידידי... כדי ללמד משהו שאתה טוב בו לא מספיק להיות רק מוכשר... תראה את מייק טייסון למשל... איזה מתאגרף תותח.... אבל לדעתך ... יצא ממנו מאמן???? בפירוש לא.!!! הוא ממש לא מודל לדוגמא אישית ... כדי להיות מורה צריך להיות הרבה יותר מספורטאי גדול.... הרבה יותר...

לא הבנתי מה הבעיה בדיוק?

היא תלמד CMA אומנויות לחימה חוץ מזה מה הקשר למספר קרבות וללימוד אומנות לחימה, אפילו אגרוף?? אני מכיר מספר רב של מאמנים שהם טובים ועשו פחות קרבות ממנה וגם בכלל לא... והם מאמנים.. זה זה הופך אותם לפחות טובים? דרך אגב הקרבות שראית הם רק באגרוף יש לה עוד המון קרבות בזירה בקראטה... חוץ מזה שהיא מתאמנת המון שנים וד"א - באיזה זכות אתה שופט אותה?? יניב

BROWN BOMBER

New member
אני לא שופט אותה...

רק שאלתי את דעתך האישית... לא יותר מזה... אפילו לא קיבלת ביקורת חיובית או שלילית בנושא... אבל עם היא תלמד אומנויות לחימה אחרות ולא איגרוף אז זה מעניין אותי הרבה פחות מכיוון שבתחומים האלה אתם יותר מנוסים ממני לכן לא אתחיל לתת ל CMA ביקורת בנושאים הללו... וכמה זמן זה המון שנים לדעתך ???? מבחינתי המון זה מ 10 ומעלה...

אם כך אז....

אני מתנצל שהבנתי לא נכון את נימת דיבורך... אבל לשם הויכוח היא יכולה גם לאמן אגרוף ובאופן מעולה! אני מכיר כאן בפורום לא מעט פטפטנים שאומנם יודעים הרבה חומר עיוני אבל אין להם טיפת רקורד בזירה שרשום..., האם זה אומר שהם לא יהיו מאמנים טובים?? הגר שמואלפלד יש לה הבנה נהדרת לביצוע של טכניקות, וכושר ביטוי והעברת החומר באופן מעולה, לדעתי שהיא תפרוש מהתחרויות באגרוף- היא תהיה מדריכה מעולה גם לאגרוף! - והיא יכולה לאמן אגרוף במקביל לאימוני CMA במידה ויהיו לה מתחרים שירצו להתחרות בתחום. יניב

BROWN BOMBER

New member
מקבל את ההתנצלות....

אבל עדיין.... אני לא מכיר את הגר אישית אבל אני מאמין לך שיש לה את הקישורים שאתה מדבר עליהם... יכול להיות שהיא כריזמטית ובעלת כושר מנהיגות ויכולת ללמד... אבל כדי ללמד צריך נסיון של הרבה הרבה שנים ידידי... לא רק בזירה אלה בכלל נסיון חיים... הרי מדובר כאן לא רק באיך ללמד חבריה צעירים להתאגרף.... אלה גם לדעת לשמור עליהם כדי שיגיעו לקצה יכולתם וכישרונם מבלי שיפגעו .... רק שמירה על בריאותו של הספורטאי זוהי אומנות שלמה ידידי... מלאכה לא קלה ולפעמים גם מצריכה לוותר על עקרונות אישיים למען אותו הספורטאי... את זה מקבלים רק עם נסיון... כמה מוכשר שלא תהיה...

מסכים כפי שאמרת....

לאמן חניכים זה עניין מורכב, ניסיון בזירה (שיש לה ושיהיה לה עוד) אמור להתווסף לכישורים נוספים :- יכולת להסביר, יכולת הצגת הטכניקה באופן נכון, יכולת לתקן חניכים ולקדם אותם וכו..... את כל הנ"ל מקבלים תוך כדי זה שאתה מאמן....., ניסיון מגיע ע"י שנים של אימונים ... זה משול למקום עבודה חדש שאתה הולך לעבוד בו...., לוקח לך זמן ללמוד את החומר החדש, ללמוד את האנשים, ללמוד מה ואיך להיות הכי יעיל, הכי מקצועי, הכי מהיר.... וכו..... את זה עושים תוך כדי עבודה!! אף אחד לא הופך להיות מאמן מקצוען ברגע.. יניב

נגיד.................

נגיד .......... מס הכנסה............ נגיד ביטוח לאומי עצמאיים.... נגיד ביטוח אחריות מקצועית.... נגיד שכירות............ נגיד ארנונה/מיים/חשמל... הוצאות לא קבועות: בלאי של ציוד, מזרונים, ציוד לאימונים, שיפוצים ווכ.... מה נשאר.......... לא הרבה אל תתלהב...
יניב

למעלה