קירות מדברים

razkoller

New member
קירות מדברים

עכשיו גם החל לרדת גשם, אך ד"ר דני גפן בכל זאת המשיך להסתובב בסמטאותיה הצרות של העיר העתיקה בירושלים. הוא לבש מעיל שחור וארוך, ואחז בו ביד אחת, מנסה לגונן על פניו מהרוח. בידו השניה אחז במטרייה גדולה ושחורה גם כן. הוא הביט סביבו, אך בקושי הצליח לקרוא את שם הרחוב מהשלטים הישנים. משקפיו היו מכוסות טיפות ואדים, והוא בקושי הצליח לראות את דרכו. אך הוא היה כבר קרוב, הוא היה בטוח בכך, הבית אמור להיות פה איפשהו, בקרבת מקום. השעה היתה אחת עשרה וארבעים בלילה, ודני היה על הכביש במשך שלוש השעות האחרונות, וכעת צעד כבר עשרים דקות. הוא היה בירח דבש עם דבורה, אשתו הטרייה בצימר בצפון. היה זה הלילה השני שלהם, והם כבר התכוננו לערב רומנטי שיתחיל בארוחת גורמה לאור נרות, ויגמר, ודאי, בחדר המיטות. אך כמה דקות לאחר תחילת הארוחה, הטלפון צלצל. "דני! מצוין שתפסתי אותך! אני מקווה שאני לא מפריע, נערי!" בקע קולו של פרופסור הילל מהשפופרת. לא, אתה לא מפריע, רצה דני לומר, אתה רק מצלצל אלי בשעת לילה בירח הדבש עם אשתי הטרייה! שמעת על נימוס?! אבל כמובן שהוא לא אמר זאת, ולא היה צורך. פרופסור הילל לא שמע על נימוס כל חייו, לא כשהיה מדובר בעבודה. הוא היה מכור לעבודה, ואובססיבי באופן מחריד לגבי רעיונותיו והישגיו. אז לא היה טעם שדני ינזוף בו, גם ככה הפרופסור לא יבין וגם לא ישתנה. אף אדם לא משנה לפתע את עורו בגיל שישים וחמש. מלבד זאת, הוא גם היה הבוס שלו. דני עבד כעוזרו במכון ויצמן. הוא עבד עם הפרופסור כבר חמש שנים, וקיבל סיפוק רב מעבודתו. הפרופסור היה אדם מבריק ומרתק ביותר, וכל הפרוייקטים בהם השתתף הזכירו לדני את הסיבה שבגללה החליט לעשות במדעים כל יום מחדש. פרופסור הילל, שנחשב חריג ומוזר לפרקים בקרב מכריו והקולגות עימם עבד, היה מורד וקיצוני בדרכי חשיבתו, איכות שהרשימה את דני עמוקות. התאוריות שלו היו קיצוניות (ולדעת מרעיו, לא מדעיות בעליל), ושיטות העבודה שלו מגוונות ומרחיקות לכת. הנושא האהוב עליו היה המוח והתודעה. פרופסור הילל היה אדם שהאמין כי התודעה היא רשת אנרגיה, ולמעשה תוצר לוואי של הפעילות החשמלית המוחית. מתוך השקפה זו, האמין הפרופסור בקיומן של הילות (בטענה שישנם אנשים שנולדו עם היכולת לראות את שדה האנרגיה שהוא למעשה התודעה), בטלקניזס (בטענה ששדה האנרגיה התודעתי מסוגל לקלוט ולשדר מסרים כמו גלי רדיו), בטלפתיה, בראייה מרחוק (שדה האנרגיה אינו מוגבל למקום, כמו כל אנרגיה, ומסוגל לקלוט רשמים רחוקים ולשדר אותם לקלט הפיזי - המוח - לתרגום ועיבוד) ועוד מיני תחומים מיסטיים. למרות שדני לא קיבל את רוב רובן של התאוריות של הפרופסור, הוא הוקסם מדמיונו, חזונו, ויכולת ההתמדה שלו, זאת למרות הקטרוגים שקיבל מצד חבריו, וכשלונותיו להוכיח את רעיונותיו. פרופסור הילל לא הסכים לספר לדני את פרטי תגליתו שבגללה דרש ממנו לעזוב הכל ולנסוע לירושלים. הוא רק אמר שהוא זקוק לעזרתו, ושיפגוש אותו בכתובת שנתן לו, בבית במרכז העיר העתיקה בירושלים. מיותר לציין שדבורה מאוד לא התלהבה מהעניין. עיניה רשפו בכעס, ושיערה הבלונדיני והארוך נישא הנה והנה בתנועות ראשה החדות, בעודה נוזפת בבעלה. "אתה תמיד עושה כל מה שהוא אומר לך, ואתה חייב לדעת לשים את הגבול! זה הגבול! ושהעבודה תלך לעזאזל!" "את יודעת שאני לא יכול לעשות דבר כזה." אמר דני, "הוא הבוס שלי, הוא זקוק לי, אז אני חייב ללכת." "את לא חייב כלום, דני! ואתה יודע את זה בדיוק כמוני! ישנן עוד עבודות שתוכל למצוא עם ניסיון כמו שלך ומוניטין, אבל אתה לא רוצה למצוא. אתה רוצה להישאר עם פרופסור הילל בדיוק כמו שאתה רוצה ללכת עכשיו! אתה מעדיף אותו על פני, ואולי היה עדיף שהיית מתחתן איתו! אלוהים, אני תמיד צריכה להתחרות בו, ואני תמיד מפסידה!" הויכוח ערך עוד עשרים דקות, וודאי היה עורך עוד זמן רב אילולא היה צריך דני לזוז. הוא המשיך להתנצל והבטיח פיצוי נאות עד אשר נעלם מעבר לדלת, אך האש בעיניה של דבורה הבטיחה לו שיש הרבה על מה לדבר כשיחזור. וכעת דני הלך בגשם הזלעפות וחיפש נואשות את הבית, עד שלבסוף מצא אותו. הוא ניצב כעת מול בית עתיק למראה, בעל חלונות אליפטיים וצבעוניים ודלת עץ ישנה. הבית נראה שונה מיתר הבתים, אך דני לא הצליח להצביע על השוני באופן מדויק. משהו בהווי שלו היה שונה, בטעם ובריח. צורת החלונות היתה שונה מהנהוג, הדלת נראתה אחרת למרות שהיתה זהה לדלתות אחרות, אפילו הלבנים הזהובות בהן נבנה הבית, נראו כאילו הגיעו ממחצבה שונה מזו שממנה הגיעו אבני העיר כולה. הוא גם היה קצת גדול יותר מיתר הבתים, זהו שוני שהיה ברור וחד. הוא היה גדול יותר, ודו-מפלסי. מתחת לחלון הימיני עמד סלע גדול מאוד, שבגובהו כמעט וחסם את החלון כליל. דני הביט על המבנה עוד מספר שניות, ואז דפק בדלת העץ. הוא חשש שאיש לא ישמע אותו מרוב הרעש שהגשם עשה, אך כעבור מספר שניות הדלת נפתחה, ופרופסור הילל משך את דני אל תוך הבית וסגר מאחוריהם את הדלת. גם מבפנים היה לבית זה מראה מיוחד ביותר. המרחב היה עצום, ונראה כאילו הבית גדול יותר מבפנים מאשר מבחוץ. הקירות היו עשויי אבן חשופה, וכך גם הריצפה. לא היו דלתות בבית זה, ופתחי החדרים היו מעברים קשתיים ותו-לא. המדרגות שהובילו לקומה השניה היו גדולות ביותר, ומעקה אבן ליווה אותן. שכבה דקה של עפר לבן כיסתה את ריצפת הבית ואת המדרגות. הרהיטים המעטים שהיו במקום נראו ישנים מאוד, שלא לומר עתיקים. במסדרון הכניסה בו עמד דני ברגע זה, ניצבה ספה כחלחלה, קטנה ומקומטת, שנראתה כאילו אם יגעו בה, תהפך לעפר ותתפזר אל המרחב. בחדר הקרוב שבהמשך המסדרון, (שהיה חדר גדול ודני העריך כי זהו הסלון), ניצב שולחן עץ עתיק למראה, גדול ומגולף להפליא. על רגליו גולפו פסוקי תהילים. גם בכיסאות שניצבו סביב לו גולפו פסוקים דומים. בחדר שממול לסלון דני יכול היה לראות מיטה, אלא שלא היתה זו באמת מיטה, כי אם סחבת צמר ישנה ואדומה ומתחתיה צמר ונוצות. כך נראה כמעט כל הבית. ישן, עתיק, ומקום שלא גרו בו כבר הרבה מאוד זמן, זאת מלבד המנורות החשמליות הישנות שהיו תלויות מהתקרה במסדרון ובכל החדרים. אך היה משהו שדני הבחין בו ששבר את המראה הזה, משהו שלא רק שלא נראה עתיק, הוא גם לא נראה כאילו הוא מתקופתנו אנו. בפינות הגבוהות של החדרים, בחיבור של הקירות עם התקרה, נתלו מכשירי מתכת משונים למראה. בסיסם היה בצורת משושה, וממנו יצאו ארבע חניתות מתכת קטנות, שבראשיהן זהר אור סגלגל. המכשירים הללו היו בכל מקום בכל רחבי הבית. "בית נפלא, הלא כן?!" קרא פרופסור הילל בהתלהבות, בראותו את מבטו הסורק של דני. פרופסור הילל היה אדם פשוט למראה, איש עגלגל ומקריח שחבש משקפיים עבים, איש שתמיד הלך עם סודרים, אפילו בקיץ, וגם כעת היה לבוש בסודר חום וחסר טעם, ומכנסים ישנות ומרופטות בצבע בז'. מראהו של הפרופסור תמיד היה מוזנח ולא תואם את מעמדו הכלכלי, זאת מכיוון שפרופסור הילל האמין שלקנות בגדים או לטפח עצמך זה בזבוז כסף חסר אחריות, כסף שניתן להשקיע בפרוייקט כזה או אחר. דני ידע להוסיף גם את העובדה שאחרי גירושיו המרים של הפרופסור, הוא החל להזניח עצמו אף יותר מכרגיל, והתנזר לחלוטין מחיי אהבה ובכלל מפגישות עם נשים, וכמעט לחלוטין מחיי חברה. "בית שונה..." אמר דני. (המשך בהודעה הבא)

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

"הוא בהחלט שונה, ומהרבה בחינות!" אמר הפרופסור בהתלהבותו הרגילה, "קודם כל בית זה נבנה כמאתיים שנה לאחר בניית כל השכונה הזו." "איך זה? היה פה חלל ריק שלא בנו בו במשך מאתיים שנה?" שאל דני. "לא, כמובן שלא! הבית המקורי שעמד פה קרס על יושביו במה שכנראה היה רעידת אדמה!" אמר פרופסור הילל, "אני אומר כנראה, כי אם כן, הרי שמדובר ברעידת האדמה המוזרה ביותר בתולדות המדע. רעידת אדמה שהתרחשה תחת בית אחד בלבד, ומוטטה אותו עד היסוד על כל יושביו!" "על כל יושביו? אני מניח שכולם מתו." "עד הילד האחרון שבהם!" אמר הפרופסור, ודני התקשה שלא לצחוק כיוון שמעולם לא ראה אדם נרגש כל-כך ממותם של אנשים, "זו היתה משפחה, ומשפחה מאוד לא אהודה בקרב אנשי השכונה. אבי המשפחה - אבשלום בן-עמי - הכריז על עצמו כמשיח, ועל אשתו וחמשת ילדיו כקדושים. אנשי השכונה ראו בו כופר ועובד אלילים, ולא פעם תקפו את הבית ואת יושביו." "אבל לא הצליחו לפגוע בו." אמר דני. "לא רק זה, הם לא הצליחו לעבור את מפתן הדלת!" אמר הפרופסור, "על פי הדיווחים, אבשלום בן-עמי היה מג רב עוצמה, והעדים טענו שבכוח הכישוף הוא הצליח למנוע מכל אדם להיכנס אל הבית. יתרה מכך, אנשים שעברו בקרבת הבית היו לרוב נפצעים או מוצאים את עצמם בתאונות מוזרות." "תאונות מוזרות?" "איש אחד, על פי העדויות, נמחץ למוות על-ידי סלע שנפל עליו מגג הבית, בשעה שהציץ בחלון." "נשמע כמו רצח, אין בכך דבר מוזר." "כך גם אני חשבתי! הרי ברור שאחד מבני הבית, סביר להניח אבשלום עצמו או אחד מבניו הבוגרים, השליך את הסלע על ראשו של המציצן המסכן! אך העובדה המוזרה היא שבאותו זמן הקורבן עצמו צפה בכל בני המשפחה יושבים סביב שולחן האוכל וסועדים את ליבם. עדים רבים נשבעו על כך! יתרה מכך, ראית את הסלע העומד בחוץ, זה שניצב מתחת לחלון הימני?" "כן, חשבתי שהוא סלע טבעי שבוקע מהאדמה." "כך גם אני חשבתי! אך על פי העדויות, זהו למעשה אותו סלע שמחץ את הקורבן המציצן שלנו! ותאר לעצמך שבשכונה קטנה וצפופה כמו זו, היו מבחינים השכנים אם אבשלום ובניו היו עוסקים במלאכה הכמעט בלתי אפשרית הזו, של להרים את הסלע אדיר המימדים אל הגג!" "כל זה קרה לפני...?" שאל דני. "אלף ארבע-מאות שנה בערך!" אמר הפרופסור, ולמראה מבטו של דני מיד הוסיף, "העדויות כמובן אינן לגמרי מאוששות, וסביר להניח שלפחות חלקן מופרכות בעליל, אך עדיין מדובר בבית מרתק ובסיפור מרתק כאחד!" "אבל זה לא אותו הבית." אמר דני. "לא, אתה צודק. זהו לא אותו הבית. ביתו של אבשלום בן-עמי התפורר לאבק באותה רעידת אדמה מוזרה, עליה כבר סיפרתי לך. הטענה המקובלת היא שהאל העניש את אבשלום ומשפחתו על עבודת האלילים והשמיד אותם, אך היו כאלה שחשבו אחרת, כמו האדם שבנה את הבית בו אנו עומדים כעת." "והוא?" "אני לא ממש בטוח, זהותו לא ברורה לנו, אבל ידוע כי מדובר היה בעובד שטן." "עובד שטן..." חזר דני בשעשוע על דבריו של הפרופסור. "אכן! אתה יודע מה נמצא דרומית מאיתנו? ממש פחות מקילומטר מהר הבית?" "לא עולה בדעתי משהו שיכול להיות קשור לנושא..." "גיא בן הינום, או לפחות אחד מהאתרים המשוערים שהיו אתרו המקורי של גיא בן הינום, הרי הוא השער לגהינום!" "השער לגהינום נמצא במרחק פחות מקילומטר מהר הבית, כלומר הר המוריה, כלומר המקום הקדוש ביותר בעולם?" "מרתק, נכון? על פי סיפור מהמיתולוגיה היהודית, כשאברהם לקח את בנו, יצחק, אל ראש הר המוריה כדי לעלות אותו לעולה על פי הוראת האל, קפץ השטן בכבודו ובעצמו מתוך גיא בן הינום וניסה לשכנעו שלא לעשות זאת. אברהם, כמובן, לא נפל בתכסיסיו של השטן, סמאל, כפי שהוא נקרא באחד מעשרות שמותיו, והמשיך בדרכו תוך אמונה שלמה בבורא עולם." "חשבתי שאתה אטאיסט." אמר דני. "חשבת נכון, ומיד אגיע לכך ולסיבה שזה מתקשר להיותנו כאן ברגע זה ממש! המממ... איפה הייתי?" "גיא בן הינום." "גיא בן הינום! נכון מאוד! ובכן, ישנן אמונות שישנן תעלות תת-קרקעיות היוצאות מתוך הגיא ומגיעות לכל רחבי תבל. תעלות בהן זורמת אש הגהינום, ובהן נעים השדים ומלאכי החבלה של השטן ומגיעים לכל מקום שברצונם להגיע אליו על פני תבל. עובד השטן שבנה את הבית הזה, האמין שהשטן הבחין בסגולתו של אבשלום בן-עמי, וכמעשה מניעה, השמיד אותו ואת בני משפחתו. עובד השטן האמין שאחת מהתחנות של אותן תעלות, נמצאת בדיוק מתחת למקום זה, ועל כן הוא בנה את הבית, כאות הערצה לאדונו. מאז במשך מאה שנה הגיעו לבית זה עובדי שטן מרחבי העולם ועסקו בכל מיני פולחנים דתיים. זה עד אשר שהם גורשו על-ידי הקהילה, והוצאו להורג על-ידי השלטון המוסלמי." "אני עדיין לא מבין..." "אני יודע, אני מגיע לזה כעת! הבט בפינות החדרים. בוודאי הבחנת בגששים שלי." דני שוב סרק בעיניו את אותם מכשירים מוזרים שהיו תלויים בפינות העליונות ברחבי הבית. "מעולם לא ראיתי אותם לפני כן." אמר. "אמירה חשובה בהחלט! אילו היית אומר שראית אותם לפני כן, הייתי מרגיש כישלון עמוק וצורב. מדובר בפרוייקט סודי עליו עבדתי בחמשת השנים האחרונות, לא מעט בעזרת משאבים אותם 'לוויתי' ממקום עבודתנו המכובד, ובלעדיהם לא הייתי מצליח לעשות זאת." "פרופסור, אתה רוצה לומר שגנבת ציוד מהמכון ו..." "לא גנבתי דבר!" קרא הפרופסור כמזועזע, "בסך הכל לוויתי. הכל חזר למקומו ברגע שסיימתי. מלבד זאת, לעולם הם לא היו מאשרים לי לעבוד על הגששים, אילו היו יודעים על קיומם." "אם ידעו על מה שעשית, יפטרו אותך!" "לא אם הלילה אביא עימי תוצאות! ולשם כך גם אתה פה, נערי, ואתה אמור להיות נרגש עד מאוד! הדבר שבגללו אנחנו כאן, הוא החומר ממנו עשויים פרסי נובל למדע!" "פרופסור, אולי תאמר לי מדוע אנחנו כאן?" "טוב ויפה. ובכן, מאז שגורשו מבית זה עובדי השטן, השמועות אומרות שהבית רדוף רוחות." "רדוף רוחות..." אמר דני, כעת בחוסר סבלנות. "רוחותיהם של בני משפחתו של אבשלום בן-עמי, ליתר דיוק. ישנן אינספור עדויות מאנשים שגרו פה במהלך אלף השנים האחרונות, על כל מיני תופעות ומראות בלתי מוסברים המופיעים בבית זה." "פרופסור, עם כל הכבוד והערכה שיש לי אליך, ואתה יודע שהם רבים, אל תאמר לי שעקרת אותי מירח הדבש שלי כדי לצוד איתך רוחות רפאים." "לא! לא לצוד! להוכיח! ללמוד! לראות! לשנות את פני המדע כפי שאנו מכירים אותו! אנחנו עומדים להוכיח את כל הדברים שלא הצלחתי להוכיח במשך שנות תחקירי, אנו עומדים לתפוס את התודעה האנושית בשעת מעשה!" (המשך בהודעה הבאה)

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

"אני עדיין לא מבין." אמר דני. "כפי שאתה יודע, אני מאמין שהתודעה היא שדה אנרגיה מתוחכם, מעין כוח חדש שאיננו מכירים עדיין, הנובע מהפעילות החשמלית במוח." "עד כאן, הכל נכון." "ובכן, אני מאמין שאת שדה הכוח הזה, בדומה לכל פעילות חשמלית, ניתן לאגור. וניתן גם להשתמש בו שוב." "שוב איבדת אותי." "קרה לך פעם שנגעת בארכה חשמלית לאחר ששלפת אותה מהתקע, וחטפת זרם?" "כן. זה מעצבן במיוחד." "אני יודע! לי זה קרה אינספור פעמים, וזה גם מה שנתן לי את הרעיון! אתה מבין, המטען החשמלי נאגר בשיני המתכת של הארכה, ומשתחרר אל תוך גופך כשהמתכת באה במגע עם אצבעותיך! התודעה עובדת על אותו עיקרון, אך היא אינה נשמרת במתכות, הו לא נערי, היא נשמרת באבן! בקירות הבתים! וככל שהאדם חי יותר זמן באותו הבית, וככל שהוא עובר שם התרגשות גדולה יותר והפעילות התודעתית שלו מתחזקת, כך החותם, טביעת האצבע המוחית, אם תרצה, תהיה גדולה יותר ותישמר בשלמות יותר בקירותיו של המקום!" "בוא נראה אם אני מבין. אתה אומר שהתודעה האנושית יכולה להאגר בתוך אבן, ואז ניתן לשלוף אותה ולהעיר אותה לחיים?" "לא, לא להעיר לחיים, כיוון שכשהמוח מת, גם התודעה מתה איתו, והנה חזרה לה האתאיסטיות שלי שכל-כך דאגת לשלומה! מה שכן ניתן לשלוף, זוהי טביעת האצבע, הצל של התודעה, הרגע המדויק בו היא נשמרה, והיא יכולה להישמר מספר פעמים במספר רגעים. זו היא הסיבה שבגללה הרבה מאוד פעמים עדי הראייה המדווחים על היתקלות עם רוח רפאים, טוענים כי אותה רוח עסקה בדברים בהם עסקה כשהיתה בחיים. הגנן שרודף גנים שב לגרוף את עלי הסתיו, השחקנית שהתאבדה בחדר המלון שלה שבה ומתאפרת מול המראה, המשרתת שעבדה באחוזה העתיקה, שבה ומהלכת במסדרונות כשבידה מטאטא, וכן הלאה וכן הלאה! לא מדובר פה ביצורים חיים, כי אם בהקרנות של רגעים מסויימים מתודעתם של המתים, שנשמרו בין הקירות ויוצאים לחיים לרגעים מספר." "יוצאים לרגעים? איך?" "על-ידי גירוי מקלט חשמלי שעובד על אותם הגלים ואותה האנרגיה עליה עבדה התודעה המתה. במילים פשוטות, מנוכחותו של מוח אנושי חי!" "בוא נאמר שאני הולך עם דעתך, ונצא מנקודת הנחה שאתה צודק." אמר דני, "הרי אמרת בעצמך שביתו של אבשלום בן-עמי חרב לעפר, אם כך נשאלת השאלה, כיצד יתכן שרוחו שלו ושל בני משפחתו רודפות את המקום? המידע אמור להישמד ביחד עם המבנה." "טעות!" אמר הפרופסור בקריאת ניצחון, "כיוון שעובד השטן עליו דיברתי בנה את הבית מאותו העפר ואבני החצץ שהיו פעם ביתו של אבשלום בן-עמי! התודעה לא זקוקה למבנה עצמו כדי להישמר, בדיוק כפי שאם היינו מצליחים לשמור את החשמל בתוך שיני המתכת של הארכה ואז מתקינים אותם על מכשיר אחר, החשמל היה נשמר! התודעה זקוקה רק לאבן, והאבן נשארה כאן, חיה ונושמת." "והגששים אמורים להראות לנו את הרוחות?" "הגששים אמורים ליצור הפרעה חשמלית זהה להפרעה שאנו עצמנו יוצרים, אך חזקה פי עשר מונים. פירוש הדבר שאנו 'נכריח', בהעדר מילה טובה יותר, את התודעות השמורות להתגלות בפנינו, ולשם כך אני זקוק לעזרתך!" פרופסור הילל הרים תיק גדול שהיה מונח בפינת מסדרון הכניסה, ושלף מתוכו מצלמת וידאו, אותה העביר לידיו של דני, ומכשיר שנראה כמו שלט רחוק גדול מידות בעל שני מסכים, עשרות לחצנים ומחוגות, ושתי אנטנות הנשלפות מראשו. "אני זקוק לך כדי לתעד את כל האירוע, וכדי להיות לי לעד ראייה. המכשיר הקטן שלי יכוון אותנו לכיוון ממנו תגיע ההפרעה החשמלית החדשה, הלוא היא הופעתה של התודעה!" "בסדר, פרופסור. ריתקת אותי. בוא נתחיל." אמר דני והפעיל את המצלמה. "יפה מאוד, נערי! ידעתי שאוכל לסמוך עליך!" אמר הפרופסור וקרב אל הפינה הקרובה כשהוא נושא מבטו אל הגשש התלוי בגובהה. "דני, נערי, אתה מכיר את הביטוי שבו נהוג לומר 'אילו קירות אלו היו יכולים לדבר, אילו סיפורים ודאי היו מספרים'?" "כמובן." "ובכן, נערי, היכון לשמוע את הקירות מדברים." אמר הפרופסור ולחץ על כפתור בשלט. מיד התעוררו הגששים בכל רחבי הבית לחיים, והחלו מסתובבים וזוהרים באור סגלגל. *

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

בדקות הראשונות למעשה לא קרה דבר. מבטו של הפרופסור שקע במסכים שבשלט הרחוק, והוא לחץ מדי פעם על לחצנים שונים, וסובב את החוגות הנה והנה. כל העת דני חיכה בסבלנות וצילם את מעסיקו. כשעברו כמעט עשר דקות מבלי שדבר מה יקרה, החל לחשוב שהגששים של הפרופסור הם כישלון אחד גמור. כעבור כמה שניות נזכר לפתע שכל התאוריה היא מופרכת בעליל, והחל לשאול עצמו מאיפה יש לפרופסור הילל הכוחות הללו שבעזרתם הוא תמיד מדביק את דני בהתלהבותו, וגורם לו לעשות מעשי שטות. "צילום רוחות... דבורה תשתגע כשהיא תשמע שזה מה שעשיתי..." מלמל דני. "תפסיק למלמל, אתה מפריע לי להתרכז!" אמר הפרופסור מבלי להרים את מבטו. דני שתק. "אני יודע שזה קרוב... משהו בהחלט קורה..." מלמל הפרופסור. "דני, למען השם! תפסיק למלמל!" קרא ברוגז כעבור דקה. "אני לא אמרתי כלום." אמר דני, ולפתע גם הוא שמע זאת. קול מלמול שהגיע מהקומה השניה. חיוך עלה על פניו של הפרופסור, והוא הרים את השלט והראה את המסכים למצלמה. "אינני יודע אם המצלמה מצליחה לקלוט את הקול שאני ועוזרי כעת שומעים, אך שימו לב שהבקרים בהחלט קלטו את ההפרעה, והיא מגיעה מהקומה העליונה. דני, בוא אחרי!" ועם זאת החלו לעלות השניים במדרגות, אל עבר אותו קול, שנשמע חזק יותר ויותר. הם הלכו באיטיות, ודני החל לחוש פחד חודר לליבו. הוא ניסה להסביר לעצמו את הקול בכל מיני אפשרויות: אולי הקול מגיע מהרחוב, אולי הם לא היו לבד מלכתחילה בבית. אחרי הכל, הוא הגיע לכאן הרבה אחרי הפרופסור, ובהחלט אפשרי שבזמן שהפרופסור היה עסוק בתליית הגששים וחלם את חלומותיו, מישהו נכנס מבלי שזה שם לב. הם עברו על פני החדר הראשון בקומה השניה. היה זה חדר ריק וקטן, אולי היה בעבר חדר ילדים. הקול בא מקצה המסדרון. הם המשיכו ועברו על פני חדר ריק שני, חדר זה היה בצורת עיגול מושלם. בחדר השלישי שעל פניו עברו היה שטיח מרופט וישן למראה, ואז הם ניצבו מול החדר הרביעי. הפרופסור הביט ופניו קורנות מאושר. דני זנח את הצילום והביט כלא מאמין למראה עיניו. בחדר זה היתה מיטה ישנה, דני העריך כי היא בת מאתיים שנה לפחות. המזרן היה רקוב לגמרי, ונראה שהעץ אכול תולעים. אך לא המיטה היתה הדבר אשר הדהים את שני המדענים, כי אם האיש שכרע ברך למרגלותיה. הוא נראה בשנות השלושים לחייו, עורו שחום, שיערו הארוך חום כהה כמו גם זקנו העבה. הוא לבש גלבייה לבנה וחבש לראשו כיפת צמר לבנה וגדולה, מאלו המכסות את כל הראש. הוא היה יחף ועל ברכיו לרגלי המיטה, ידיו משולבות בתנוחת תפילה, ועיניו עצומות, והוא מתפלל וגופו נע קדימה ואחורה. הוא נראה כמו אדם רגיל לגמרי, אך מנותק מהמציאות שסביבו. הוא לא היה שקוף ולא ניתן היה לראות דרכו, הוא לא ריחף וגופו הטיל צל. הוא נראה אמיתי בדיוק כמו שני המדענים שהביטו בו. "דני, תכיר את אבשלום בן-עמי!" אמר הפרופסור בהתלהבות. אז הביט בעוזרו ומיד אמר, "מה אתה עושה?! תצלם! תצלם!" דני מיד הרים את המצלמה וצילם את האדם המתפלל. "זמן הופעה: חצות ושבע דקות בדיוק!" אמר הפרופסור למצלמה ואז פנה לעוזרו, "בוא נתקרב." "אולי לא כדאי שנפריע לו." אמר דני בהססנות. "אל דבר שטויות! הוא לא באמת כאן והוא לא באמת מתפלל! אין מה לפחד! בוא אחרי!" בניגוד לרצונו, דני החל לצעוד בעקבות מעסיקו, והשניים ניצבו לצידי רוחו של אבשלום בן-עמי, הפרופסור משמאלו ודני מימינו. "הוא נראה אמיתי לגמרי." אמר דני. כל העת הם יכלו לשמוע בבירור את נשימתו של אבשלום, ואת קולו המצטט דברי תהילים. "אנסה לגעת בו." אמר הפרופסור. "אתה חושב שזה חכם?" "אני חושב שזה מדעי. אל תפסיק לצלם." והוא שלח את ידו לאיטו, עד אשר זו נבלעה בתוך דמותו של אבשלום, ובאותה שניה משך הפרופסור את ידו כאילו נכווה. "מה קרה?" שאל דני בבהלה. "הוא קר! האוויר קר כמו חנקן נוזלי! בדיוק כפי שחשבתי!" "למה זה קר?" "אין לי שמץ של מושג או רעיון, אבל כל עדי הראייה מדווחים תמיד שרוחות הרפאים משאירות סביבן איזור קר. לפעמים אפילו רוח פרצים!" לפתע אבשלום בן-עמי קם ממקומו, הסתובב אל דני והביט ישר אל המצלמה. מבטו נראה מוטרד ביותר. דני קפא ולא יכול היה להניד עפעף מרוב בהלה, ביחוד כשזה החל לצעוד לעברו. "זוז מהדרך, דני! אתה לא רוצה שהוא יעבור דרכך!" אמר הפרופסור, אך דני לא הצליח לנוע. שניה לפני שבא במגע עם הדמות, נעלם אבשלום כלא היה. הוא לא דהה אל הכלום כפי שנהוג לראות בסרטי אימה, הוא פשוט לא היה שם יותר, כך, ברגע אחד. דני כיבה את המצלמה, התיישב על המיטה הישנה והתנשם בכבדות. "צילמת את זה?! צילמת את זה?!" קרא הפרופסור בהתרגשות. "הכל. כל שניה מזוויעה." אמר דני. "כן! טוב מאוד! אני לא מאמין! סוף סוף הוכחה! הגששים עובדים!" הפרופסור ממש רקד במקומו מרוב התרגשות, "אני אומר לך, נערי, תתחיל לארוז לקראת הטיול שלנו לשוודיה! אנחנו נקבל פרס נובל על העניין הזה!" אז הוא הפנה את מבטו אל השלט שבידיו ומיד אמר לעוזרו, "קום! יש לנו עוד עבודה! המכשיר הזה יוצא מדעתו!" "אולי כדאי שנפסיק. אני חושב שקיבלנו מספיק חומר ללילה אחד. נמשיך מחר." אמר דני. "הבלים! ממה אתה מפחד? הסברתי לך שלא מדובר בתודעות חיות, אלא בצל של התודעה האמיתית! האנשים האלה מתו מזמן!" "זה עדיין מעביר בי צמרמורת. אני חושב שזה היה עושה זאת לכל אדם." "אתה לא כל אדם! אתה מדען!" קרא הפרופסור בהתרגשות, "ואתה העוזר של פרופסור מנחם הילל! ואתה ואני נהיה בקרוב חתני פרס נובל! אז מה יש לך לפחד! מהר! קום! לפני שנחמיץ את ההתרחשות הבאה!" וכאילו לפי הזמנה, צעדים חפוזים נשמעו יורדים במדרגות. "מהר! משהו קורה!" קרא הפרופסור וממש משך את דני בכוח לרגליו, "צלם!"

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

דני החל לצלם ועקב אחרי מעסיקו אל ראש המדרגות. שם הם ראו ילד קטן, שנראה כבן שמונה בערך, בעל עור שחום ושיער שחור וארוך, לבוש גם כן בגלבייה, יורד בחופזה במדרגות ורץ אל עבר הסלון. שני המדענים כבר התכוונו לרוץ בעקבותיו, כשלפתע יצאו עוד שלושה ילדים מאותו חדר נטוש שדני הניח שהיה חדר ילדים. הפרופסור ודני מיד פנו והביטו בחדר. כעת החדר לא היה נטוש כלל וכלל. שלוש מיטות קטנות עשויות קש וצמר הכילו את החדר. על הריצפה, בסמוך לאחת המיטות, נחה בובה בלויה, גם היא עשוית צמר. הקירות עצמם השתנו, הם נראו ישנים יותר, והלבנים נראו פחות מעובדות. "זו באמת תפנית מדהימה ולא צפויה!" אמר הפרופסור, "מסתבר שהתודעות השמורות מביאות עימן את זכרונות המקום בו נשמרו! דני, אני מקווה שאתה מצלם כל זאת!" "מצלם." אמר דני בפה יבש ובקול שלא היה יותר מלחישה. שלושת הילדים שיצאו מהחדר היו למעשה שני בנים ובת. הבן הבוגר מבן השלושה נראה כבן שמונה-עשרה או תשע-עשרה, והוא דמה מאוד לאביו. הוא היה גבוה וחסון, גם הוא בעל שיער בצבע חום, וזקן דק וצעיר. הבן השני נראה כבן חמש-עשרה או שש-עשרה, ודמה לאחיו בן השמונה שהקדים את השלושה ברדתו במדרגות. שני הבנים היו לבשו גלביות דומות לזו של אביהם, ושניהם חבשו כיפות צמר דומות לראשיהם. הבת נראתה כבת עשר, והיא לבשה שמלה עתיקה, שנקשרה לגופה בחבל ממותניה. שלושת הילדים היו יחפים. שני הבנים יצאו ראשונים ואז נעצרו בראש המדרגות. הבן הבכור הסתובב וקרא לאחותו הקטנה בשפה לא ברורה. "מה הם מדברים? ארמית?" שאל דני. "בדיוק. הוא אמר לה למהר, כי אביהם אמר שהפגישה המשפחתית מאוד חשובה." אמר הפרופסור. "לא ידעתי שאתה דובר ארמית." אמר דני. "התחלתי ללמוד לפני חמש שנים. זה היה חלק מההכנות שלי ליום הזה." עד מהרה הדביקה הילדה הקטנה את אחיה, והשלושה ירדו במדרגות ורצו אל הסלון. "בוא מהר!" קרא הפרופסור והוא ועוזרו רצו בעקבות הילדים. השולחן והכיסאות שהיו בסלון, נעלמו כעת ואותם החליף מעמד שיש עתיק למראה. על המעמד ניצבה מגילה ובה היו כתובים בעברית מזמורי תהילים. המשפחה כולה התקבצה סביב למעמד, וכעת ראו המדענים את אשתו של אבשלום. היא היתה אישה צעירה, בערך בת גילו של בעלה, שיערה ארוך, שחור, חלק וגולש, פניה יפים ועיניה ירוקות. היא לבשה שמלה כחולה שדמתה בסגנונה לשמלתה של ביתה, וענדה מטפחת סגולה על ראשה. אבשלום פתח בדברים למשפחתו בארמית, והפרופסור תרגם את דבריו לדני. "הוא אומר, 'משפחתי האהובה, זמן המבחן קרב ובא, ובקרוב יעמיד אותנו בורא עולם על אופינו האמיתי. השטן רקם תכנית נגדנו, הוא מנסה להפוך אותנו לעבדיו ועושי דברו, אך עלינו להתנגד לכל דבר שיציע לנו. עלינו לסתום את אוזננו להבטחותיו נוטפות הארס, ולעצום את עינינו למראה מתנותיו אחוזות הריקבון'". "אבא, אני מפחדת." אמרה הילדה הקטנה. "אין לך ממה לפחד, ילדתי. שימי מבטחך בבורא עולם ותראי שאין פחד בליבך." אמר אבשלום, "עלינו להיות מאוחדים, לא משנה מה קורה. לא משנה באיזו דרך נצעד, לא משנה לאן יוביל אותנו השם, עלינו להישאר מאוחדים. רק כך נביס את השטן. ילדי היקרים, האם אתם מסכימים עימי?" "אני מסכים, אבא." אמר הבכור. "גם אני מסכים." אמר הבן השני. "אני מסכימה." אמרה הבת. "גם אני." אמר הבן הצעיר, וכל המשפחה אחזה ידיים והרכינו ראשיהם אל מגילת התהילים שלפניהם. "זה נהדר! אל תפסיק לצלם, דני!" אמר הפרופסור. "אל תדאג. אני מצלם הכ..." אך לשונו דבקה אל חיכו כשלפתע כל המשפחה נשאה מבטיהם והביטו ישירות אל שני המדענים, ושניה לאחר מכן נעלמו כלא היו. כעת חזר הסלון לקדמותו, מעמד השיש והמגילה נעלמו, ובמקומם שבו השולחן הישן והכיסאות שמסביבו. "נהדר! נהדר! והכל מתועד!" קרא הפרופסור בהתרגשות. "פרופסור?" שאל דני בקול רועד. "מה העניין, נערי?" אמר הפרופסור כשהוא שולף פנקס קטן ועט מהכיס האחורי של מכנסיו, ומתחיל לרשום. "ראית שהם הביטו בנו?" "הם לא הביטו בנו, דני! אל תשכח, הם לא באמת כאן! הם לא באמת חיים!" "יכולתי להישבע שהם מביטים ישר בנו. יכולתי להישבע שהם יודעים שאנחנו כאן." "הבלים!" אמר פרופסור הילל, "סביר להניח שכשמאורע זה התרחש, משהו משך את תשומת לב המשפחה למקום בו אנו עומדים. מאחורינו נמצאת דלת הכניסה, סביר להניח שמישהו דפק בה או נכנס, ולשם הסתכלה המשפחה. אל תטריד עצמך בשטויות, נערי! עליך להיות נרגש כמוני! פריצת דרך כזו לא ראה המדע מעודו!" דני ניסה לשכנע אותו שדברי מעסיקו נכונים, אך משהו בו לא הסכים להשתכנע. הסיבה לכך היתה ההכרה שראה בעיני המשפחה. הוא היה בטוח שהם ראו אותו, הוא היה בטוח שראה בעיניהם מודעות, וביחוד בעיניה הירוקות והעמוקות של אשתו של אבשלום בן-עמי. אך לא היה טעם להתווכח עם הפרופסור בשעת התרגשותו הגדולה. הוא במילא לא היה מקשיב. "מהר!" קרא כעת פרופסור הילל כשהוא אוחז בשלט בשתי ידיו ומבטו שקוע במסכיו, "ישנה הפרעה חזקה מאוד שמגיעה מהחדר הסמוך. והשניים פנו לחדר הסמוך, שכעת השתנה לחלוטין. אך השינוי שעבר חדר זה היה מפתיע אפילו לאור האירועים שקרו עד כה. המיטה הישנה עשויה הסחבות נעלמה כלא היתה, אך נראה כאילו גם החדר עצמו נעלם. כעת היתה שם חצר של בית. הבית היה למעשה וילה חדשה ומודרנית למדי, והחצר היתה כר דשא קטן שבמרכזו נדנדה. על הנדנדה ישב ילד קטן ושמנמן, כבן ארבע להערכתו של דני, שהתנדנד על הנדנדה במרץ. הכל נראה אמיתי לחלוטין, ודני יכול היה להרגיש רוח קייצית נעימה מלטפת את פניו, להריח את ריח הדשא, ולשמוע את צירי הנדנדה חורקים. הילד הקטן צחק בכל פעם שהנדנדה הגיעה לגובה, והוציא אוויר מפיו בכל פעם שירדה. "אולי לא רק רוחות משפחתו של אבשלום בן-עמי רודפות את הבית הזה." אמר דני בשקט, והביט במעסיקו כשזה לא הגיב. מבטו של הפרופסור גרם לפחדיו של דני להתחדד. כל התלהבותו של פרופסור הילל נעלמה כלא היתה, וכעת הוא הביט במתרחש מולו בפנים חיוורות, עיניים שכמעט יצאו מחוריהן בפליאה או פחד, ופה יבש ופעור. "פרופסור? מה קרה?" שאל דני. "זה... זה לא יכול להיות..." מלמל בלחישה פרופסור הילל. "מה? מה קרה?" "זה אני." אמר הפרופסור בהצביעו על הילד הקטן, "אני בן ארבע. אבל כיצד זה יתכן?"

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

"מה זאת אומרת 'זה אתה'?" שאל דני. "אני זוכר את זה." אמר הפרופסור, "עוד מעט הנדנדה..." ובאותו רגע נשמע שקשוק מתכתי כשהשרשרת של הנדנדה השתחררה, והילד מנחם הילל מצא עצמו נשמט אל הריצפה בחבטה עזה, והחל לבכות. תוך שניות דלת הוילה נפתחה, ואישה צעירה רצה אל הילד הקטן ואספה אותו אל זרועותיה. "אמא..." מלמל פרופסור הילל. "די, די, מחנם... זה בסדר..." אמרה האם הצעירה בניסיון לנחם את בנה. שניה לאחר מכן החיזיון נעלם, והחדר חזר לקדמותו. דני הפסיק לצלם והביט בפרופסור הילל, אשר עדיין עמד פעור פה ובהה בחדר הריק. "פרופסור? אתה בסדר?" "מה? כן, כמובן!" אמר הפרופסור כשהוא מנענע את ראשו, כאילו התעורר כעת משינה עמוקה, "אני פשוט מעט מבולבל, אבל אני חושב שאני מתחיל להבין..." "אתה רוצה לשתף גם אותי?" "מאוד יתכן שההפרעה החשמלית שהגששים יוצרים בבית, גורמת לכך שלא רק תודעות שנשמרו בקירות יחשפו בפנינו, אלא גם הקרנות של התודעה שלנו, של הזכרונות שלנו, שנשאבים למעשה מתוך מוחינו." "העסק הזה נהיה מטריד מרגע לרגע." אמר דני. "אני חייב להסכים איתך הפעם, נערי. אני חושב שכדאי שנעשה לנו הפסקה ונצא לשאוף אוויר צח." אמר הפרופסור ולחץ על לחצן בשלט, ופעילות הגששים הופסקה. הוא ודני פנו אל הדלת, אך כשנגע הפרופסור בידית, מיד משך את ידו. "זה קר נורא! אותו קור כשמו שחשתי כשהעברתי את ידי דרך תודעתו של אבשלום בן-עמי." הוא עטף ידו בשרוול הסודר שלו ושוב ניסה את הדלת. "מוזר." אמר, "אינני זוכר כי נעלתי אותה." הוא פשפש בכיסיו ושלף מפתח מתכת ישן. אז החדיר אותו לחור המנעול וסובב אותו, ודני נשם לרווחה כששמע את המנעול נוקש כאות לפתיחתו. אך כשניסה הפרופסור את הידית בשלישית, נשמעה נקישה נוספת והדלת שוב היתה נעולה. "מוזר ביותר." אמר הפרופסור. "אני לא אוהב את זה." אמר דני. הפרופסור שוב סובב את המפתח, שוב נשמעה הנקישה, שוב ניסה את הידית, ושוב נשמעה הנקישה השניה שנעלה את הדלת. "משהו לא רוצה שנעזוב." "אל דבר אלי דברי שטות!" אמר הפרופסור ברוגז. "אז למה אנחנו לא יוצאים?" "המנעול התקלקל ותו-לא. פשוט אצטרך לסובב את המפתח ולמשוך בידית בו זמנית, לפני שתהיה לו הזדמנות לחזור ולנעול עצמו." "איזה מפתח?" אמר דני בלחישה רועדת. פרופסור הילל הביט במנעול הדלת רק כדי לגלות כי המפתח נעלם. "המממ... בהחלט מוזר ביותר. הוא בודאי נפל." אמר והחל לסרוק במבטו את הריצפה, אך באותו רגע כבו כל האורות בבית, והשניים מצאו עצמם באפילה. "אל פחד." אמר הפרופסור ושלח ידיו אל תיקו אשר ניצב ליד הדלת, "התכוננתי למצב כזה." הוא שלף מהתיק שני פנסים, הדליק אותם והגיש אחד לעוזרו. "מערכת החשמל פה לא הוחלפה כבר זמן רב והיא מאוד לא יציבה. זו הסיבה שכל הגששים עובדים על סוללות." "פרופסור, לא ממש איכפת לי איך, מצידי נפרוץ את הדלת, אבל אני רוצה לצאת מפה עכשיו." אמר דני. "דני, הרגע! אמרתי לך, אין מה לפחד! אם איננו יכולים לצאת מהדלת, פשוט נפתח את החלון ונזחל דרכו." הוא כיוון את פנסו אל עבר החלון, אך הפנס האיר רק קיר חשוף. "איזה חלון?" אמר דני בקול שהיה גבוה מהרגיל. "זו ודאי פעולת לוואי של פעולת הגששים. כמו 'אפטר שוק' ברעידות האדמה. אני בטוח שהחלון עדיין כאן, גם אם איננו מסוגלים לראותו." הפרופסור שלח ידו אל הקיר, אך נוכח לדעת כי הקיר מוצק וקר כקרח. באותו רגע החלו הגששים לפעול בשנית, כשהם מאירים את הבית באורות סגולים. "למה הפעלת את זה שוב פעם?" שאל דני. "לא עשיתי דבר! תראה בעצמך!" הפרופסור הראה את השלט לעוזרו, ואכן השלט היה כבוי ודומם. כעת הוא הדליק אותו וניסה לכבות את הגששים, אך המכשירים סרבו להגיב והמשיכו לפעול במרץ. "פרופסור, מה לעזאזל קורה כאן?!" שאל דני. "אינני יודע. המכשיר משתגע!" אמר הפרופסור כשהוא מביט במסכיו של השלט. "לפי זה יש הפרעות בעוצמה בלתי אפשרית בכל מקום מסביבנו! זה כאילו שכל הבית הארור הוא הפרעה חשמלית אחת גדולה!" * "פרופסור? פרופסור, איפה אתה?" אך דני לא הצליח למצוא אותו בשום מקום. הוא עמד לצידו רק לפני שניה, ואז נעלם באותו האופן בו אבשלום בן-עמי ומשפחתו נעלמו. ליבו של דני פעם כה מהר, עד שהוא פחד כי הוא יתפוצץ. הוא שמט את המצלמה מידו, והאיר בפנסו הנה והנה, אך לא היה זכר למעסיקו. "פרופסור, זה לא מצחיק! ענה לי! איפה אתה?!" קרא דני אך ללא תשובה. "פרופסור, לא רק שזה לא מצחיק, זה לא מקצועי! עלינו להישאר יחדיו! איפה אתה?! פרופסור!" לפתע אור נדלק בחדר שבו נראה אבשלום בן-עמי לראשונה. החדר בסוף המסדרון בקומה העליונה. "פרופסור?" שאל דני, אך לא את הפרופסור הוא שמע, כי אם קול אחר - קולה של אישה. קולה של אישה מוכרת לו עד מאוד. קולה של אשתו הטרייה, דבורה. דני החל לעלות במעלה המדרגות אל עבר החדר, וככל שהתקרב כך קולה של אשתו התחזק, וכעת הבין דני כי היא נאנחת. בתחילה הוא חשב שאלו אנחות כאב, אחר-כך הבין שאלו אנחות הנאה, מסוג האנחות אותן כבר הספיק לשמוע ולהכיר. כשהגיע לחדר, מראה מחריד חיכה עבורו. הנה היא, אשתו הצעירה והטרייה, שוכבת על המיטה הישנה עירומה, ומתנועעת ונאנחת כאילו היא בעיצומה של התעלסות, אך היא היתה לבדה. "דבורה?" שאל דני בקול חלוש. היא הביטה בו, אך לא חדלה מעיסוקה. "מה את עושה?" שאל דני. "מה... חשבת?..." אמרה דבורה מבין נשימותיה, "שאחכה... לך... בזמן... שאתה... מזדיין בתחת עם הפרופסור שלך?!", את חלקו האחרון של המשפט אמרה בצרחה מחרישת אוזניים, ולפתע חתכים החלו להופיע על גופה בעוד מתנועעת. היה זה כאילו מישהו עומד עם סכין מעליה ופשוט חותך שוב ושוב. הנה חתך גדול ומדמם על לחיה, הנה חתכים על שדיה היפים, הנה חתך על ירכיה, הנה חתכים מדממים בבטנה. דני ניסה לזוז, אך גופו סרב להגיב. הדבר היחידי שגופו כן עשה זה לרעוד בעוצמה. לפתע החלה דבורה מפרפרת ומחרחרת, שניה לאחר מכן החלה לירוק דם, ואז חתך גדול הופיע באיטיות קורעת עצבים בגרונה, ושניה לאחר מכן גופתה היתה מוטלת מתה בבריכה של דם, עיניה פקוחות ובוהות אל התקרה. דני השמיע צרחה וניסה לרוץ אל החדר, אך משהו בלתי נראה הדף אותו והפילו מרגליו. הוא חבט את ראשו ברצפה, וכשהרים מבטו ראה את שני בניו הבוגרים של אבשלום עומדים מולו ומביטים בו במבט משועשע. "אל תלך עדיין." אמר הצעיר מבין השניים בעברית, "הוא הבטיח שנוכל להשתעשע אתכם עוד קצת." ובזאת הילדים נעלמו, והאור בחדר המיטה כבה. דני קם על רגליו ומישש את מצחו. אצבעותיו נרטבו מדמו. הוא האיר בפנסו על החדר והחדר היה ריק ודומם כמקודם. המיטה היתה נקייה, ולא היה כל סימן לאירוע שכרגע ראה.

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

"דבורה..." מלמל דני בעודו שולף מכיס מעילו את הטלפון הסלולרי שלו. הוא חייג בחיוג מהיר לטלפון הנייד של אשתו, וכעבור שלושה צלצולים היא ענתה. "דבורה! אני שמח שתפסתי אותך! הכל בסדר?" "אתה מתכוון חוץ מהעובדה שבעלי עזב אותי בירח הדבש שלנו? כן, הכל נהדר." "אני מצטער, את יודעת את זה, אבל את בטוחה שהכל בסדר?" "כן, דני, הכל בסדר. למה? משהו קרה?" "לא בדיוק. היתה לי... תחושה רעה, זה הכל." אמר דני. הוא לא יכול היה לספר לה את אשר קרה, היא לא היתה מבינה זאת ולא מאמינה לו, והוא לא האשים אותה על כך. הוא עצמו לא היה מאמין אילולא ראה וחווה זאת בעצמו. "תחושה רעה? מה זאת אומרת?" "סתם, לא חשוב. אל תתייחסי אלי. אבל תעשי לי טובה, אל תצאי מהחדר." "למה? מה קרה? איפה אתה?" "אני בירושלים, אני עוד מעט מסיים פה וחוזר אלייך." "למה אתה מדבר ככה, דני? משהו קרה! דבר איתי! אתה מפחיד אותי!" אמרה דבורה. "אני מבטיח לך שהכל בסדר. אנחנו פשוט קצת... מתעכבים, זה הכל. אני עוד מעט חוזר." "טוב, מותק, תחזור מהר." "בסדר." "אני מתכוונת אבל ממש מהר." "את בטוחה שהכל בסדר?" "כן, הכל בסדר!" "אז למה את רוצה שאני אחזור ממש מהר?" "כי אם לא תחזור מהר, לא תספיק לראות את הגופה שלי לפני שהא תתקרר." "מה?" "אמרתי שלא תחשוב שאני לא יודעת שאתה והבוס שלך מזדיינים בתחת!" צרחה דבורה, "אני מצטערת שאני לא מספיק טובה לך! איך אני יכולה להתמודד עם הפרופסור?! לו יש זין! איך אפשר להתמודד עם זין?! סוטה! חולה נפש!" דני שמט את הטלפון, והביט במכשיר שהמשיך לפעול על הריצפה. אך כעת לא היה זה קולה של דבורה שבקע מתוכו, כי אם קולו של פרופסור הילל. "פרס נובל! פרס נובל, דני! פרס נובל!" קרא פרופסור הילל, "פרס נובל! אם נצליח לשרוד! אם לא נמות! אל תפסיק לצלם! אל תפסיק לצלם!" "פרופסור?" שאל דני. "כן, דני! אל תדאג לי!" "איפה אתה?" "אני בטלפון! נעים לי כאן! נחמד כאן! חשוך! רטוב! ריק מתוכן! אומרים שהגהנום בוער בלהבות, דני נערי, אבל נחש מה? אלו הם הבלים! הגהנום קפוא! הוא כל-כך קפוא שאתה לא מתאר לעצמך מה זה! כשתגיע אלי תראה איך שהביצים שלך יתכווצו לגודל של גולות מרוב קור! קר פה! נחמד פה! פרס נובל, דני! אל תשכח את הפרס! אל תשכח לקחת אותי איתך לפרס! פרס נובל! פרס נו..." אבל אז קולו של הפרופסור השתנה, וזה נשמע כאילו הפרופסור דיבר כשראשו בתוך המים. שניה לאחר מכן, דם החל לנזול מתוך הטלפון. בתחילה היה זרם קטן, אך לפתע זרנוק של דם התפרץ מתוך המכשיר, כשהוא מכסה מכף רגל ועד ראש את ד"ר דני גפן, שלא יכול היה לעשות דבר מלבד לצרוח. * "מוזר מאוד... אכן מוזר מאוד... דני, נערי, אני מודה כי אני אובד עיצות, ואין לי רעיון אחד לגבי מה שמתרחש פה." אמר הפרופסור מבלי להסיר עיניו מהשלט, "אני פתוח להצעות, נערי. יש לך רעיונות משלך? תאוריות? דני? דני?" עכשיו הרים פרופסור מבטו, רק כדי לגלות שנשאר לבד. שניה לאחר מכן הוא שמע רעש לצידו, וכשהאיר בפנסו ראה את מצלמת הוידאו שלו מוטלת על הריצפה. "דני? היכן אתה?! ענה לי!" קרא הפרופסור, אך לשוא. "מנחם!" נשמע לפתע קולה של אישה, ואור נדלק בסלון. פרופסור הילל זיהה את הקול ללא כל קושי. "שולה?" שאל והחל להתקדם אל עבר החדר. כשהגיע ראה כי הסלון השתנה, והיה זה כעת מטבח מאובזר היטב. הוא גם זיהה היטב את המטבח, היה זה המטבח שלו עד לפני שלוש שנים. שלו ושל אשתו, שולה, אשר עמדה כעת עם גבה אליו ושטפה כלים. היא היתה אישה גדולת מידות, בעלת שיער מאפיר שהיה פעם שחור, אותו נהגה תמיד לקשור לקוקו, והיא לבשה את בגדי העבודה שלה אותם היתה לובשת בכל פעם שעסקה בעבודות הבית: מכנסיים שחורים ישנים ובלויים, גופיה לבנה, וסינר ורוד אותו קיבלה מאימה הקשור למותניה. "אני זוכר את זה..." מלמל הפרופסור בהביטו באשתו. "מנחם!" קראה האישה, "כמה פעמים אפשר לבקש ממך! אם אתה לא מסוגל להזיז את התחת הגדול שלך ולעזור בבית, לפחות תשטוף את הכלים לאחר שסיימת לבלוס! או לכל הפחות, שים את הצלחת בכיור כדי שאני, המשרתת שלך, אוכל לנקות יותר בקלות! אתה מקשיב לי מנחם?!" ודאי שהוא זכר זאת. היה זה תחילתו של אחד מהריבים האחרונים שלהם, הריבים שהכריעו את הכף ובסופו של דבר הובילו לגירושים. "שאלתי אם אתה מקשיב, מנחם!" אמרה שולה, ולפתע הסתובבה לאחור והביטה בעיניו של הפרופסור, "שאלתי עם אתה מקשיב לכל הרוחות!!!" צרחה והשליכה את הצלחת שבידה על הריצפה. הצלחת התרסקה לשברים בקול ניפוץ חזק. "זה לא קרה ככה..." מלמל הפרופסור. "זה לא קרה ככה?! מה אתה חושב שזה, סרט?!" קראה שולה ולחייה נעו באופן בו תמיד נעו כשהיתה כעוסה עד מאוד, ועיניה רשפו והביעו זלזול, "אתה והעבודה המחורבנת שלך! זה כל מה שמעניין אותך, נכון?!" "היא לא מדברת אלי... זה לא יכול להיות..." מלמל הפרופסור. "אז למי אני מדברת?!" צרחה שולה, "למי, מנחם? תגיד לי למי! כמה פעמים אבקש ממך!" היא שלפה צלחת מלוכלכת שעמדה על השיש, "שים את הצלחת המחורבנת בכיור!" והשליכה את הצלחת על הפרופסור. הפרופסור נרתע לאחור, מעד ונפל על גבו. "אמא שלי אומרת שאתה שונא נשים." נשמע קול מעליו, וכשפקח את עיניו ראה את ביתו הקטנה של אבשלום בן-עמי מביטה בו. "את לא מדברת אלי..." מלמל הפרופסור. "זה בסדר. הוא אמר שאנחנו יכולים לשחק!" קראה הילדה בשמחה, ונעלמה. "חייב להיות הסבר מדעי... חייב להיות הסבר מדעי..." מלמל הפרופסור בעודו קם על רגליו. הוא הביט במסכיו של השלט, ונוכח לדעת שכעת השלט קלט הפרעה אחת ויחידה. נראה היה שהיא מגיעה מהמקום בו הוא עמד. הפרופסור זז ממקומו והאיר בפנסו, אך לא ראה דבר. כשהביט בשלט נוכח שההפרעה זזה ביחד איתו. נדרשו לו רק עוד מספר שניות כדי להבין שההפרעה עליה מדבר השלט מגיעה ממנו, והבנה זו גרמה לו לשמוט את המכשיר מידיו. "זה לא בסדר. הכל לא בסדר." אמר הפרופסור, "אני צריך למצוא את דני. אנחנו צריכים להסתלק מכאן." "למה שתרצו לעזוב?" נשמע קול לצידו, והפרופסור כה נבהל עד ששוב מצא עצמו על הריצפה. כשראה את הדוברת ונוכח לדעת שזוהי אשתו של אבשלום בן-עמי, קפץ לרגליו וכל גופו רעד. "איך זה יכול להיות שאת מדברת אלי?" שאל. "אתה כזה נפוח." אמרה האישה וצחקה, "אתה לא מעלה בדעתך שיכול להיות שטעית, נכון? בוא אגלה לך משהו, פרופסור..." היא קרבה אליו ולחשה באזנו, "כאן החוקים שלך קורסים. זהו המפץ הגדול. כאן רק החוקים שלו, הם אלה שקובעים." "החוקים של מי?" שאל הפרופסור בלחישה. "הוא היה כאן עוד לפנינו. והוא יהיה פה גם אחרינו." אמרה האישה, "הוא הבטיח לנו נצח, והבטיח לנו תענוגות. וזה היה יותר ממה שהובטח מהצד השני. שם דיברו על תיקון וסבל. ואנחנו החלטנו להישאר ביחד." "על מי את מדברת?" "הו, אתה יודע על מי. שמעתי אותך בעצמי מגולל את הסיפור בפני הבחור הצעיר. אתה יודע טוב מאוד. אבל אם אתה רוצה באמת להתוודע, ואני בטוחה שאתה טיפש מספיק כדי לרצות, אז הוא עומד ממש מאחוריך." פרופסור הילל הסתובב לאחור באחת, ולא ראה דבר. אך הוא הרגיש. היתה זו התחושה הרעה ביותר שחש כל חייו. כפור כמוהו לא ידע חדר לעצמותיו, והוא יכול היה לחוש את האוויר בריאותיו הופך קשה. לשניה הכל היה זר לו, והיה נדמה לו שהוא עזב את הכוכב. ואז זה הפסיק. והפרופסור מצא עצמו עומד לבדו באפילה, ומכוסה כולו בזיעה קרה. *

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

דני לא ידע כמה זמן עבר, אך הוא חשב שבודאי עברה שעה לפחות. במשך כל הזמן הזה הוא נכנס למעין מצב קטטוני. הוא התקפל בפינת המסדרון בקומה השניה, כולו ספוג בדם אשר פרץ ממכשיר הטלפון שלו, מעליו אור סגול בקע מהגשש התלוי, וניסה לשכנע עצמו שהוא רק חולם ושבכל רגע יתעורר בבית המלון, לצד אשתו הטרייה ויספר לה על הסיוט המטורף שחלם. אך הוא לא התעורר, וכעת החל לחשוב כי אולי הוא כבר ער, וכל שקרה קרה באמת במציאות. אך זה בלתי אפשרי! "אני... אני צריך לצאת מכאן..." אמר דני לעצמו, וקם לאיטו על רגליו. הוא הופתע לגלות שזו פעולה קשה ביותר, כיוון שרגליו רעדו עד כדי כך שנהיו לא יציבות. לבסוף הצליח לעמוד, נשם עמוק, תפס את פנסו ולפתע הבין משהו. הוא היה יבש. על בגדיו לא היה ולו הסימן הקטן ביותר של דם. הוא האיר בפנס על הרצפה ומצא את מכשיר הטלפון שלו, יבש גם הוא ונורמלי למראה. הוא הרים אותו ודחף אותו לכיסו. "זה לא אמיתי... משהו משחק בנו, אבל זה לא אמיתי..." הוא אמר לעצמו, "אשליה העובדת על כל חמשת החושים, תקדים היסטורי, אבל אשליה אף על פי כן..." מחשבות אלו עודדו אותו והוא החליט לרדת ולנסות שוב את דלת הכניסה. אך כעבור מספר צעדים נשמע קול שקרא בשמו. קול זה הסמיר את שערותיו. הקול היה קר באופן שדני לא הכיר, והוא בקע מתוך קירות הבית. הוא המשיך עוד מספר צעדים, כשאור בקע שוב מחדר המיטה. כשהסתובב מצא שהחדר קפא לחלוטין. קרח עבה כיסה את הקירות והריצפה, והמיטה עצמה לא היתה יותר מגוש קרח גדול. דני יכול היה לחוש ברוח קפואה בוקעת מהחדר, ויכול היה לראות את נשימתו. בלוק קרח גדול ניצב במרכז החדר, ודני יכול היה להבחין במשהו תקוע בתוכו. הוא קרב מעט וראה כי זו דמות כלשהי. הוא קרב עוד יותר ונכנס אל החדר, מודע לכך שהטמפרטורה צנחה בעשרים מעלות לפחות ברגע שעבר את מפתן הדלת. הדמות בבלוק הקרח היתה אדם, בזה הוא היה בטוח, אך הוא לא הצליח לראות את פניו כראוי. הוא חכך בדעתו והחליט להתקרב עוד קצת. ריצפת הקרח היתה חלקלקה והוא הלך באיטיות ובזהירות רבה. לבסוף עמד ממש מול אותו בלוק, והסיר בידו את האדים שעטפו אותו. כשראה את פני הדמות, לא יכול היה שלא לצעוק ולהחליק לאחור על גבו. זה היה הוא עצמו. הוא היה קפוא בקרח, ועל פניו מבט אימה מת. דני צרח ועצם את עיניו, וכשפתח אותן הדמות השתנתה. כעת לא היה זה הוא, כי אם אבשלום בן-עמי. לפתע הקרח החל לרעוד, והריצפה החלה להתבקע. דני החל לזחול אל עבר מפתן הדלת, וכשהגיע בחזרה למסדרון (והטמפרטורה שוב עלתה), ראה את רצפת הקרח נפערת וחור נוצר ממש אל מול קבר הקרח של אבשלום בן-עמי. אדים ואוויר קפוא נפלטו מתוך החור בהשמעת רעש חזק, ואז משהו החל לצאת מתוכו. בתחילה היה נדמה לדני שזוהי חיה כלשהי, אך אז הבין כי מה שרואות עיניו אינו אחד מהיצורים החיים על פני הכוכב. הדבר שנפלט מהחור היה גדול ובעל עשרות זרועות חמושות בטפרים עבים ושחורים, כטפריו של הנשר. הזרועות הללו נפלטו מגוש שערות ובשר כחולים ורקובים למראה, ומעל לכל ניצב כדור בשר כחול שדני חשב לראשו של היצור. שניה לאחר מכן כדור הבשר נפער, וחשף חור שחור עטור ניבים. חרדתו של דני היתה מושלמת כשהבחין בעין גדולה המביטה בו מעבר לניביו של היצור. "אתה לא נכון..." מלמל דני בפחד, "אתה לגמרי לא נכון..." וכוונתו היתה שהיצור נראה שונה לעומת כל היתר, שונה לעומת הבית. בדומה לציור מתקופת הרנסאנס שמישהו הדביק לו דמות מאחד מציוריו של פיקאסו. עיוות במציאות שאינו קשור לרקע. כל הדברים שדני חווה עד כה הגיעו ממקור אנושי כלשהו. כל הרוחות שהוא והפרופסור ראו היו בעבר אנושיות או חלק מדמות אנושית. אבל הדבר הזה לא היה מעולם אנושי ולא היה לו קשר לעולמנו. הוא נראה כמו חיה, אך דני זיהה תבונה. היצור חשב, הרגיש, והיה מודע לעצמו ולמעשיו. הוא נראה משועשע, עד כמה שניתן היה להבין את רגשותיו. דני צרח ולפתע מצא את כוחו מחדש, קם על רגליו במהירות והחל לרוץ עד אשר נעצר בתחתית המדרגות. כשנשא מבטו אל החדר, גילה כי החדר חזר להיות חשוך וריק. "דני!" נשמע קול לצידו שהבהיל אותו עד כדי כך שהוא שוב מצא עצמו על הקרקע. אך היה זה רק פרופסור הילל. "פרופסור! זה אתה!" קרא דני וקם על רגליו. "דני, נערי, תודה לאל שמצאתי אותך!" קרא הפרופסור והשניים התחבקו. "אנחנו חייבים לצאת מפה, פרופסור!" אמר דני. "אתה צודק לחלוטין, נערי. אני חייב להודות כי נראה שטעיתי לגבי תפיסתי את התודעות השמורות. ישנו משהו נוסף בבית הזה." "אני יודע, ראיתי את זה. אני לא חושב שזו רוח." "לא, נערי. אני מסכים איתך בהחלט. מדובר בישות חדשה לגמרי, או עתיקה ביותר. בכל אופן, ישות שאנו איננו מכירים, ואינני מאמין כי יש לנו הכלים להילחם בה." "אנחנו חייבים לצאת מפה!" חזר דני על דבריו. "אבל כיצד? הדלת לא נפתחת, והחלונות נעלמו." דני חשב למשך מספר שניות ואז אמר, "כל מה שנתקלנו בו עד כה, לא היה אלא אשליה." "אני מסכים." אמר הפרופסור, "למעט אותה ישות זרה. היא היתה אמיתית בהחלט." "נכון. אבל כל הדברים שחווינו עד כה, היו אשליה ולא המציאות. אשליה חסרת תקדים, אשליה העובדת על כל חמשת החושים שלנו." "אתה צודק בהחלט, נערי. אך אני מוכרח להודות שאיני מבין כיצד הבנה זו מקרבת אותנו למציאת דרכנו החוצה!" "ובכן, אם הבנה זו נכונה, הרי שגם נעילת הדלת היא אשליה, כמו גם העלמותו המסתורית של החלון!" "אני מבין לאן אתה חותר, דני, אך אם אכן מדובר באשליה שעובדת על כל חמשת חושינו, כולל חוש המגע, הרי שלא נוכל לשבור אותה על ידי התעלמותנו ממנה. ועל כן, אם ננסה לומר לעצמנו שזו אשליה ובכל זאת לצאת מבעד לדלת הנעולה, הרי שסופנו יהיה לחטוף מכה עזה בראשינו בהתקלותינו בה!"

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

דני חשב על דברי הפרופסור, והגיע למסקנה כי הוא צודק. אם האשליה אכן עובדת על כל חמשת חושיהם, הוא לא הצליח לעלות בדעתו דרך בה יוכלו לנפץ את האשליה ולהשתחרר מכבליה. ובעודו חושב על כך, אור נדלק בחדר הסלון. כשהוא והפרופסור קרבו אל החדר, הם נוכחו לדעת שהם שוב עדים לאותה ההתרחשות אותה כבר ראו ברגעיהם הראשונים בין כותלי הבית. אבשלום בן-עמי ובני משפחתו עמדו מסביב למעמד השיש ועליו מגילת התהילים, אחזו ידים והרכינו ראשיהם בתפילה. לפתע מבטם הופנה אל השניים, אך הפעם הם לא נעלמו. "היו חזקים!" קרא אבשלום לבני משפחתו, אך לפתע הם עזבו את ידיו והחלו להתקדם אל עבר מפתן הדלת. "לא! ליאורה! מה את עושה? ילדים!" קרא אבשלום, אך משפחתו לא ענתה לו. הם צעדו עד אשר עברו את מפתן הדלת, וכשזה קרה עורם נעשה כחול, ונטיפי קרח הופיעו בשערותיהם ועל פניהם. הם קפאו. "אני אשמיד אותך, סמאל!" קרא אבשלום והרים את מגילת התהילים, ובאותו רגע החיזיון נעלם. "מה קרה כאן?" שאל דני. "אני חושב... אני חושב שטעיתי לגבי הרבה מאוד דברים..." אמר הפרופסור כשמבט חמור על פניו. "אני לא מבין! דבר איתי!" אמר דני. "בני משפחתו של אבשלום בן-עמי בגדו בו." אמר הפרופסור, "הם יצרו ברית בינם לבין השטן, והקריבו את ראש המשפחה לשם כך." "ראיתי אותו! את אבשלום!" קרא דני, "ראיתי אותו למעלה! הוא היה קפוא במקומו! קפוא בתוך בלוק קרח!" "ואני ראיתי את הילדה הקטנה שלו ואת אשתו, והן נראו חופשיות לחלוטין." "אנחנו צריכים למצוא אותו." אמר דני. "אל תדבר שטויות, נערי! הוא מת לפני למעלה מאלף שנה!" "אבל גופתו עדיין יכולה להיות בין כותלי הבית!" אמר דני, "אני חושב שמה שקורה כאן הוא מאבק כוחות. יתכן שאבשלום בן-עמי משתמש בגששים שלך כדי להעביר לנו מסרים." "אבשלום בן-עמי מת! בזאת אני בטוח! הוא אינו עושה דבר יותר!" "איך אתה יודע זאת? הרי הודת בפני שטעית בהרבה דברים!" "אני עדיין מסוגל להבדיל בן אדם מת לאדם חי, תודה רבה לך!" "אבל יכול להיות שנשמתו כלואה על-ידי היצור הזה שראינו! יכול להיות שהוא מנסה לומר לנו שהוא צריך עזרה כדי להרוס את היצור, והוא זה ששלח לנו את החיזיון שכרגע צפינו בו!" "זה לגמרי לא מדעי מה שאתה אומר כרגע!" "פרופסור הילל, תתעורר! המדע לא משחק תפקיד בבית הזה!" רחש של נוזל הבוקע מהרצפה קטע את הויכוח ומשך את תשומת ליבם של השניים. כשהם האירו בפנסיהם על המקום, הם גילו שהריצפה החלה לדמם. שלוליות אדומות החלו להופיע בזו אחר זו כמה צעדים מהמקום בו עמדו, במרכז מסדרון הכניסה. "זה הוא." אמר דני, "אבשלום בן-עמי. זה הגיוני ביותר!" "על מה אתה מדבר?" שאל הפרופסור. "זו הנקודה אליה הביטו בני משפחתו בחזיון שכרגע ראינו. זו הנקודה ממנה ודאי יצא היצור ההוא! זו הנקודה בה הוא קבור!" "ובוא נאמר שאתה צודק, נערי, כיצד לדעתך אנו אמורים לשלוף אותו משם? זו אבן מוצקה!" רעש מתכתי שהגיע מימינם הקפיץ את השניים, והם הסתובבו באחת והאירו בפנסיהם. אז הבחינו כי מקור הרעש היו שני אתי חפירה שנפלו זה לצד זה. "פרופסור, האתים האלה שלך?" שאל דני. "לא. הם גם לא היו פה לפני כן." אמר פרופסור הילל. דני קרב אל האתים, היסס מספר רגעים, ואז שלח את ידו ואסף אותם. "הם קרים?" שאל הפרופסור. "לא. הם אפילו קצת חמימים." אמר דני ומסר אחד האתים לידי מעסיקו. "בוא נתחיל." אמר דני והחל חופר בקרקע. הוא התפלא מהקלות בה האבן התבקעה תחת מכת האת, ובאיזו קלות החל מתקדם. כעת גם הפרופסור הצטרף למשימה, והשניים חפרו במרץ. ככל שהעמיקו, כך האדמה דיממה יותר ויותר, וכעת מכותיהם החלו מתיזות דם לכל עבר. "דני... אל תעשה זאת..." נשמע לפתע קולה של דבורה מאחורי גבו. דני הסתובב, וראה את אשתו צועדת לעברו עירומה, נראית יפה מתמיד. כשדיברה היה הד בקולה, וכעת היא נראתה לו כמלאך שחשב אותה כשנפגשו לראשונה. "דני... עזוב את זה... תהיה איתי..." אמרה דבורה, כרכה את ידיה סביב צווארו של בעלה ונשקה אותו עמוקות. האת נשמט מידו של דני, והוא שקע כולו בנשיקה. לרגע מוחו אמר שאולי אכן הכל היה חלום, וכעת הוא יתעורר לצד אשתו. אך כשפקח את עיניו גילה שלא את אהובת ליבו הוא מנשק, כי אם את ליאורה, אשתו של אבשלום בן-עמי. עורה היה כחול וריח ריקבון עלה מגופה. שפתיה היו מכוסות שכבה דקה של קרח, וכעת דני החל לחוש בקור חודר אל גופו. נשימתו נהיתה כבדה, האוויר נהיה נוקשה, עד כי הוא חשב שהוא נחנק. הוא ניסה להרפות מאחיזתה של האישה, אך לא הצליח לנתק עצמו ממנה. הוא נפל אל הריצפה המגואלת בדם, והיא נפלה מעליו והמשיכה להרעילו בנשיקתה הקפואה. דני שלח את ידיו בניסיון להגיע לאת שלו ולהשתמש בה כדי להדוף את האישה מעליו, אך לא הצליח למצוא אותה. כל שהצליח לחוש היה הדם החם שכיסה את הריצפה. כשכבר חש כי הוא אינו נושם, כשהקור אחז בכל חלק בגופו, הוא שלח את ידו המגואלת בניסיון אחרון נואש להסיר מפניו את האישה, וברגע שנגע בה נשמעה צרחה והאישה נעלמה כלא היתה. חום גופו של דני החל לחזור לאיטו, והוא השתעל והשתנק עד אשר שב לנשום כרגיל. הוא הביט בידו המגואלת. הדם עדיין היה חם, וחם יותר מכפי שדם אמור להיות. "הדם הרתיע אותה... החום..." מלמל דני, ובשניה לאחר מכן החל לטבול את כל גופו בדם החם שהיה על הרצפה. הפרופסור היה עסוק בחפירה, כשלפתע הופיעו שלושת ילדיו הקטנים של אבשלום והחלו מרקדים מסביבו בידיים שלובות כשהם צוחקים ושרים בקולי קולות "מנחם השמן! מנחם המוזר! מנחם השמן! מנחם המוזר!" "דני?" שאל מנחם וחיפש את עוזרו, אך נראה שזה שוב נעלם. "מנחם השמן! מנחם המוזר!" הפרופסור החליט להתעלם מהילדים ולהמשיך בחפירה. הוא ידע למה הם שרים זאת. זה היה השיר שהיו שרים לו הילדים בבית הספר במשך שנים. זה היה השיר שפגע בו באופן קשה, שהרי ידוע שילדים הם עם אכזר. "אתה מנסה לבלבל אותי. זה לא ילך." אמר הפרופסור לחלל החדר. "מנחם השמן! מנחם המוזר!" צעקו הילדים. "אני יותר חכם ממך! אני יותר מודע ממך! אני יותר..." אך עצבות נכנסה לליבו. הוא החל לחוש כאילו חזר לימי ילדותו, והנה הוא ניצב מול כיתה של עשרים וכמה ילדים, והוא בפינה לבדו, והם מביטים, מצביעים, צוחקים ושרים. "מנחם השמן! מנחם המוזר!" צווחו ילדיו של אבשלום בן-עמי בקולי קולות. "אני יותר אינטליגנטי מזה..." מלמל פרופסור הילל בקול חלוש, "אני יותר..." אך כעת הוא מצא עצמו על ברכיו. הכאב שחש בליבו היה קר, קפוא. כאב שהזכיר לו את תחושתו כשחש בנוכחותו של אותו יצור לא אנושי. והכפור החל כעת לזרום אל כל חלקי גופו. "מנחם השמן! מנחם המוזר!" צווחו הילדים, ופרופסור הילל יכול היה לראות את נשימותיהם הקפואות פוגעות בעורו ומכחילות אותו. עד מהרה החל להיחנק תחת האוויר הקפוא שבריאותיו. *

razkoller

New member
קירות מדברים (המשך)

כשכל גופו של דני היה מרוח בדמו החם של אבשלום בן-עמי, הוא לפתע הבחין במעסיקו שרוע על האדמה לצידו. כל גופו של הפרופסור היה כחול והוא פרפר והשתנק כנחנק. "פרופסור!" קרא דני והחל מורח את מעסיקו בדם שעל הרצפה. הוא מרח את הדם על פניו, בשערו, על בטנו, ידיו ורגליו, עד שכמוהו, הפרופסור היה מכוסה מכף רגל ועד ראש בדם. אט אט החל צבע גופו הטבעי של הפרופסור לשוב אליו, ועימו שבה אליו גם נשימתו. "דני... מה קורה פה?" שאל הפרופסור. "זה ניסה לעצור אותנו." אמר דני וסיפר למעסיקו את אשר קרה. "צריך להמשיך לחפור, נערי." אמר הפרופסור, והשניים חזרו אל המלאכה ביתר מרץ. כעבור שתי דקות בקרוב של עבודה, הם נתקלו במשהו קשה. כשהסירו את כל העפר והחצץ מדרכם, מצאו עצמם מביטים בבלוק קרח גדול ומושלם, ובתוכו קפואה גופתו של אבשלום בן-עמי. "ראיתי את זה כבר. למעלה." אמר דני, ולפתע הבלוק קפץ ממקומו כאילו היה עשוי נייר, התעופף בחלל החדר, ונחת בחבטה חזקה בחדר הסלון, אל מול מעמד השיש שהופיע שם כעת, ומגילת התהילים שעליו. הפרופסור ודני נכנסו לסלון והביטו בבלוק. "איך נוציא אותו משם?" שאל דני, ואז הבחין בשתי אבני גזית המונחים על מגילת התהילים. "כנראה שעלינו להצית אש בבלוק." אמר הפרופסור, ולפתע נשמע רעש התרסקות שבקע ממסדרון הכניסה. בתחילה חשבו השניים שמדובר ברעידת אדמה שתמוטט את כל הבית, אך אז הבינו כי החור שפערו בריצפה גדל עוד יותר, וזרמים של אוויר קפוא החלו להיפלט ממנו ברעש אדיר. מיד לאחר מכן, נטיפי קרח גדולים וחדים כתערים החלו נורים מתוך החור וננעצים במקומות שונים בקירות ובתקרה. אחד מהנטיפים פגע באחד מהגששים של הפרופסור וניפץ אותו לחתיכות. "זה היצור! ראיתי אותו!" אמר דני, אך עד מהרה הבין שמה שראה לא היה אלא עוד חיזיון, עוד אשליה, ועתה היה ניתן לחוש בהבדל. כשהיצור החל לצאת מתוך החור, הקור שבקע ממנו הקפיא כמעט כל חלק בבית. דני חש את עצמותיו קופאות לאיטן, וגופו החל לרעוד בניסיון לגייס עוד חום. היצור זחל מתוך החור לאיטו, ופער את פיו אל עבר השניים. העין שמעבר לניבים רשפה בזעם בעוד היצור זחל וגרר עצמו על פני הריצפה, כיוון שלא היו לזה רגלים. זה היה הדבר האמיתי, הבין דני, וכעת היצור נראה אפילו עוד יותר "לא נכון" ממקודם. לא היה ספק בליבו של דני שיצור זה אינו אחד מיושבי הכוכב, ויותר מכך, איננו אחד מיושבי המציאות. "חייבים להוציא אותו מהקרח!" אמר דני לפרופסור. "אני מצטער נערי, אך אני מבוהל מעבר למחשבה הגיונית!" דני הביט מסביבו ותפס את אבני הגזית. לא היה ספק שלא היתה שום דרך בה יוכל להדליק את בלוק הקרח בעזרת ניצוץ מהאבנים. הוא חיפש דבר מה דליק מסביבו, אך לשוא. לפתע הבין כי הדבר הדליק היחיד בחדר היתה מגילת התהילים, ומיד פתח בניסיונות הצתה, כשהוא מקיש בשתי האבנים זו כנגד זו. "מה אתה עושה?!" שאל הפרופסור. "מצית את המגילה!" אמר דני. הפרופסור הביט ביצור המתקרב. היצור היה ענקי, וכעת ריח ריקבון חד ביותר החל למלא את הבית. הריח היה כה חזק עד כי היה קשה לנשום. היצור קרב באיטיות, אך התקדמותו היתה עיקשת. הפרופסור חשב שאין היצור זקוק להגיע עד אליהם כדי להרוג אותם. מספיק שיהיה קצת יותר קרוב, והקור שבוקע ממנו יקפיא את כלי הדם שלהם. "עשה זאת מהר!" קרא הפרופסור לעוזרו. "אני מנסה!" קרא דני. "זו התחנה שלי!" קרא הקול הלא אנושי, הקול אכול הריקבון, מתוך קירות הבית, "זו התחנה שלי! ואף אחד לא יורד! גם לא אתם!" ניצוץ נפלט מאבני הגזית פגע במגילה, שהחלה מיד לבעור בלהבות ענק. "לא! אל תעשה זאת!" קרא הקול מהקירות. הלהבות כילו את המגילה במהירות, וכעת קול חדש בקע מהקירות. קול זה נשמע אנושי לחלוטין, והוא השמיע תפילות. היה זה קולו של אבשלום בן-עמי. "פרופסור! הבט! הקרח נמס!" קרא דני, ואכן הפרופסור ראה כי העשן שבקע מהמגילה החל להיכרך סביב בלוק הקרח כחבל מוזר למראה, והקרח החל להתמוסס. "לא! הוא שלי! הוא שלי!" קרא הקול הרקוב מהקירות בכעס, והיצור החל להגביר את קצבו. כל האירוע נגמר בתוך מספר שניות, האש כבתה, הבלוק הושמד, וכעת אבשלום בן-עמי עמד אל מול הפרופסור ועוזרו, ונראה חי יותר מתמיד. "תודה לכם." אמר בעברית, ואז הפנה מבטו אל היצור שניצב כעת מרחק צעד ממפתן הדלת. "עצור." אמר, והיצור עצר במקומו. נראה כאילו הוא ניסה להתקדם, אך משהו מנע ממנו מלעשות זאת. "לך אחורה." אמר אבשלום, וכל העת ידיו נותרו לצידי גופו, וקולו היה רגוע ושליו. לפתע החל היצור להחליק לאחור, כאילו כוח בלתי נראה דוחף אותו. כעת פנה שוב אבשלום אל השניים. "צאו מכאן." הוא אמר ואחר פנה והלך אל עבר היצור. בכל מקום שהלך בו, הקרח נמס מהקירות והרצפה, ואור יקרות החל מאיר את הבית. "תחזור לקופסא שלך! משיח שקר!" קרא הקול מהקירות. "שחרר את משפחתי סמאל!" אמר אבשלום, "שחרר את אחיזתך מהמקום הזה! אני מנדה אותך מפה! אני אהרוס אותך!" באותו רגע זרנוק של קרח נוזלי ניתז מתוך פיו הפעור של היצור ישר אל כיוונו של אבשלום. אבשלום הרים את ידיו לאוויר במהירות ואור בקע מתוכן. האור יצר מגן והקרח הנוזלי פגע בו והתאדה לאוויר. "תרמה אותי רק פעם אחת, אך לא שוב!" קרא אבשלום בן-עמי אל היצור ואז פנה אל שני המדענים וקרא, "צאו מכאן! אינני יודע כמה זמן אוכל להחזיק אותו!" אך שני המדענים עמדו פעורי פה ומשותקים ורק הביטו בקרב האימים המתרחש מול עיניהם. "צאו מכאן!" חזר אבשלום, "צאו! עכשיו!" ובאומרו את המילה האחרונה, חלונות הבית הופיעו והתפוצצו לרסיסים, הדלת נעקרה ממקומה והתרסקה על הקיר, והפרופסור ועוזרו חשו את רגליהם עוזבות את הקרקע, והם נדחפו בעוצמה על ידי כוח בלתי נראה אל מחוץ לבית. *

razkoller

New member
קירות מדברים (סיום - תאמינו או לא)

זו היתה שעת בוקר מוקדמת, האוויר היה קריר, אך השמש כבר זרחה והציפורים צייצו. הגשם שכח. פרופסור מנחם הילל ועוזרו, ד"ר דני גפן, מצאו עצמם מוטלים על המדרכה לרגלי הבית הדו-מפלסי ודלתו הסגורה. הבית השתנה כעת, ונראה ככל יתר הבתים בשכונה. דלת העץ נעלמה ובמקומה הופיעה דלת מודרנית למראה. החלונות האליפטיים הפכו לחלונות מרובעים ורגילים, ונוכחותו של המבנה לא עוד נראתה נוכרית. "כמה זמן היינו שם?" שאל דני את הפרופסור בעודם קמים אל רגליהם. "אני לא יודע. נראה שהיה עיוות זמן כלשהו ועברו כמה שעות." אמר הפרופסור והביט בשעונו, "לפי זה השעה עכשיו אחת וחצי בלילה." "זה לא נראה כמו אחת וחצי בלילה." אמר דני. "אני חושב שלמדנו שדברים הם לא מה שהם נראים, דני, נערי." אמר פרופסור הילל. שני המדענים היו יבשים ונקיים, ונראו למעשה טוב יותר מכפי שנראו כשהגיעו למקום. היה זה כאילו בגדיהם כובסו וגופם נוקה וטופח. פרופסור הילל נראה צעיר בחמש שנים לפחות. "אתה חושב שכדאי ש...?" אמר דני והניד ראשו אל עבר הדלת. "אינני יודע, אך אני סקרן לראות מה עלה בגורל הגששים שלי, וחשוב יותר, מצלמת הוידאו." אמר הפרופסור. דני קרב אל הדלת, הניח ידו על הידית (שלא היתה קרה או חמה באופן מיוחד), היסס מספר רגעים ופתח את הדלת באחת כשהוא נרתע לאחור כדי להתחמק מכל מה שעלול להגיע. אך דבר לא יצא, והשניים נכנסו מבעד לדלת. גם מבפנים הבית עבר שינוי, לא רק שהוא כבר לא נראה כמקודם, הוא כלל לא נראה עתיק. כעת היו דלתות בחדרים, האורות החשמליים היו אורות ניאון, הריצפה היתה מרוצפת, והכל היה נקי כאילו מישהו חי בבית עד לא מזמן. אך לאכזבתו הרבה של הפרופסור, הגששים והמצלמה נעלמו כלא היו, ביחד עם כל רהיטי הבית. "טוב, כנראה שעלינו לסלק ממוחנו את המחשבה על פרס הנובל ההוא, דני נערי." "אני חושב שראינו מספיק גם בלי פרס נובל." אמר דני. "כן, יתכן שאתה צודק, אך כל שחווינו וכל שראינו הינו חסר ערך לחלוטין ללא הוכחה מדעית כלשהי, ועל כן קיומו מתבטל." "מה אתה אומר?" "אני אומר שעלינו להשכיח ממוחינו את אשר ראינו במידת האפשר, כיוון שעצם החוסר בהוכחה הופך את האירוע לבלתי אמין. אפשר שכל זה כלל לא קרה." "אז מה עשינו על גבינו מחוץ לדלת הבית?" שאל דני. "אוכל לרשום אינספור תרחישים שיסבירו פרט שולי זה, נערי, אילו רק אקדיש לכך מעט מחשבה. אך איני מתכוון לעשות זאת, ואולי טוב שלא נתעסק בזה." "איך אתה יכול לומר דבר כזה?" "ישנם גבולות שהאדם לא נועד לחצות, דני, נערי, ויחד עם זאת, הוא ינסה לחצותם לעד. ועל אלו שיזכו בהצלחה, לא נותר אלא להתפלל שהאל ירחם על נשמותיהם." "חשבתי שאתה אטאיסט." אמר דני. "אכן. אך כפי שהטבע נוהג לעשות לי שוב ושוב במהלך חיי, אני שוב חייב לסייג את כל אמונותי. איננו יודעים דבר בוודאות, ויש דברים שהם מעבר לנו, וכנראה שכך יהיה לעד. אני יכול רק להאמין או שלא להאמין, וכדי שאוכל לחזור לשגרת חיי, אני בוחר שלא להאמין." "אמן לזה." אמר דני, והשניים החלו לפסוע בדרכם למכוניותיהם.

אז ככה...

אהבתי את הסיפור *מאד* עד לרגע שבו הם נתקעים בבית. למרות כמה בעיות שאזכיר מייד, המתח נבנה בצורה אפקטיבית ומעניינת, שכמוה לא ראיתי בסיפורי חובבים כבר הרבה זמן. אלא מה? מאותו רגע הסיפור הפך להיות, לטעמי, אוסף של קטעי אלימות וגסויות. כל היופי היה כשהפחד היה מרומז, עדין כזה, כשהרוחות הסתכלו פתאום אל המצלמה וכו'. זה היה מצוין, ואז באו התיאורים היותר-מדי-גראפיים והרסו את האווירה המוצלחת. יש עוד כמה בעיות קטנות יותר. הדמויות מדברות לפעמים בצורה לא מספיק אמינה ("אני מצטער נערי, אך אני מבוהל מעבר למחשבה הגיונית!" ?!), והתגובות שלהן לא לגמרי טבעיות. גם ההשאלה מאנגלית צורמת ("Amen to that" ייתרגם, אם כבר, ל"אמן" וזהו). עוד משהו שהפריע היה חוסר דיוקים בחלקים המדעיים (החל בפרס נובל - לא מחלקים פרס נובל בתחומים כאלה - וכלה בשגיאות זעירות שאולי רק הפרפקציוניזם שלי הבחין בהן). זו כמובן דעתי האישית והלא-מקצועית בלבד.

razkoller

New member
קיבלתי

קיבלתי את הביקורת על השאלה מאנגלית, ביחוד במשפט האחרון. האמת היא שהמשפט הזה עשה לי בעיות, אך אני מסכים שבחירתי הסופית אינה טובה במיוחד. אני חושב שבשכתוב אכתוב "אמרו אמן". לגבי קטעי האלימות, אני חייב להודות שאלו רגעים שאני אישית נהנה מהם, גם בכתיבה וגם בקריאה. אני מגיע בעיקרון מז'אנר האימה, שזהו הז'אנר האהוב עלי גם בתחום הקולנוע, ולכן אני מוצא רגעים אלו חשובים לא פחות מהרגעים המרמזים. אין זו אלא שאלה של טעם אישי, אבל יכול מאוד להיות, כשאני קורא שוב את הסיפור, שלרגעים עברתי את גבול הטעם הטוב וישנו מקום לעידון. לגבי תגובותיהם של השניים, ותגובותיו של הפרופסור בפרט, כוונתי היתה ליצור שיח בן שני אינטלקטואלים הנגועים ברוח המאה התשע-עשרה (בדומה לטקסטים המופיעים אצל סופרים כגון ז'ול ורן או דיקנס), אך יתכן מאוד שגם פה חרגתי מגבול הטעם הטוב ופספסתי את מטרתי. לקחתי לתשומת ליבי. אשמח מאוד אם תאמר על אילו שגיאות בחלקים המדעיים אתה מדבר... זאת למרות שלא ניסיתי להיות מדעי יותר מדי, כיוון שמדובר בסיטואציה ותאוריה לא מדעית בעליל, למרות שיש מקום לפולמוס פילוסופי על מהותה של התודעה ומקורה, פולמוס אשר כמובן מתרחש כל הזמן בחוגים שונים. תודה על תגובתך!

טוב, קיבלת מספיק תגובות

לחשוב עליהן, אז אזרוק בינתיים רק שני דברים שקפצו לפניי בתחילת הסיפור: 1. התיאור שלך של טלקינזיס אינו נכון - מה שתיארת הוא טלפתיה. טלקינזיס הוא הזזה של חפצים מרחוק. 2. כשכתבת על ראייה למרחוק, אמרת ש"שדה האנרגיה" אינו מוגבל למקום. אך אם אינו מוגבל, מדוע עקבותיו נשארות דווקא על קירות האבן הסמוכים? כמו כן ציינת שתכונתו זו הינה כמו כל אנרגיה אחרת - וזו כמובן טעות (נא לחשוב על קרן לייזר ממוקדת...). גם הביטוי "רשת אנרגיה" הוא חסר משמעות.

Boojie

New member
עוד תגובה:

הרעיון לא רע - לא חדשני יותר מדי, אבל מעניין. הביצוע סביר, אבל יש בו כמה וכמה בעיות. ראשית, סגנון הדיבור של הדמויות, ובפרט פרופסור הילל, מאד לא אמין. "נערי"? שמעת מישהו אומר פעם "נערי"? וכבר הוזכר פה "אני מפוחד מדי למחשבה הגיונית". ובחיאת, תקצץ קצת בסימני הקריאה. נראה שזה סימן הפיסוק העיקרי שהדמויות שלך מכירות. שנית, הצד המדעי לא משכנע, ובמיוחד כשהוא בא מפיו של מי שאמור להיות מדען שמצוי בזה בצורה מושלמת. להשוות השתיירות של "שדה נשמה" לחשמל הסטט שנשאר בהארקה (ולא ארכה)? מאד לא משכנע, ובמיוחד אי אפשר לשכנע שהדמות שהגתה את הדימוי הזה מומחית לנושא. שלישית, הדמויות העתיקות מאד לא משכנעות. ליאורה, ככל שאני זוכרת, הוא שם מודרני ומאד לא סביר שהיה שמה של אישה לפני אלף ארבע מאות שנה. גם אופן הדיבור שלהם ממש לא נשמע כמו אופן דיבור של דמויות עתיקות. רביעית, תפיסת השטן כמו שהיא מופיעה אצלך היא די נוצרית, ואני מקווה שאתה מודע לזה. זו לא ממש התפיסה המקובלת ביהדות. חמישית, ציינת שהבית נהרס ואחר כך נבנה מחדש מאותן אבנים. הסבירות שהוא נבנה מחדש בדיוק באותו מבנה חדרים אפסית, אבל זה מה שמשתמע מהתיאור שלך ברגע שמתחילות להופיע רוחות הרפאים, וזה צורם. שישית, סצינות האימה שלך נראות כאילו נלקחו ישר מספרים של סטיבן קינג, ולא נעים לי לומר את זה, אבל ההשוואה לא לטובתך. באופן כללי, הסיפור לא רע, ועם שיפוץ מסוים (וגם הגהה רצינית) הוא יוכל אפילו להיות די טוב, אבל הוא נתן לי תחושה כללית שאתה כותב על דברים שאתה לא לגמרי מכיר. התחושה שמתעוררת מהסיפור היא שאתה לא באמת מכיר מדענים ועגה מדעית, שאתה לא באמת מכיר את המיתולוגיה היהודית, ושרקחת פה משהו שהחלק שלו שמתבסס על הדמיון נטו לא רע, אבל החלק שאמור להיות מחובר למציאות די חלש. למרות חוסר החיבה שלי למחקר כבסיס לסיפורים, נראה לי שהסיפור הזה היה דורש, בין השאר, מידה מסוימת של מחקר בשני הכיוונים האלה (הביסוס המדעי והרקע המיתולוגי) כדי שיהיה משכנע.

Boojie

New member
לא, זה בסדר, רז, אתה יכול להתעלם.

אחרי הכל, קראתי את כל הסיפור שלך וטרחתי לכתוב לו תגובה ארוכה ומפורטת מפני שהיה לי נורא משעמם והיה לי המון זמן פנוי, אתה יודע.

razkoller

New member
אוי! סליחה!!../images/Emo5.gif

היו לי קשיים לעלות תגובות (אולי זה אצלי ואולי זה השרת של תפוז), בכל אופן הייתי בטוח שהגבתי לך! סליחה! אם כן: על נושא השפה ושפתם של הדמויות הגבתי ודנו בכך די והותר, לעניות דעתי. אינני מסכים שההשוואה בין החשמל בארקה (תודה על תיקון שגיאת הכתיב) לתודעה הוא לא משכנע. בהתחשב בזה שהתאוריה כולה אינה מדעית בעליל, שהרי עצם ההנחה שהתודעה עצמה היא חומר זוהי הנחה מופרכת מיסודה, לפחות על פי תפיסתנו ותפיסת המדע לשלב זה, אני מוצא את ההשוואה הולמת ביותר אם לקבל את התאוריה... לא התכוונתי לכתוב פה משהו מדעי, אילו זה היה רצוני, הייתי שולח לגלילאו מאמר מקיף בנושא חקר התודעה, אחד מהנושאים החביבים עלי בתחום המדע והפילוסופיה. כל שרציתי הוא לכתוב סיפור על קירות מדברים... ליאורה, למיטב ידיעתי, אינו שם מודרני, אך מאוד יתכן ואני טועה בכך. לגבי דיבור הדמויות העתיקות, אל לנו לשכוח שפרופסור הילל מתרגם את דבריהם בתחילה לדני, ואפשר שהוא מתרגם לו זאת בשפת יום יום. יתרה מכך, לפני אלף וארבע מאוד שנה לא דיברו עברית כלל וכלל, אלא בתפילות. השפות המדוברות היו ארמית (שהחלה להעלם) ויוונית - האנגלית של העולם העתיק. על כן קשה לי מאוד להרגיש שלם עם כתיבת עברית תנ"כית לדמויות מתקופה זו, וזהו משהו שחרה לי מאוד בספר "ספר יום הדין", לדוגמא, בו המתרגמת תרגמה אנגלית של ימי הביניים לעברית תנ"כית. נושא בעייתי, שכן אין למעשה עברית של ימי הביינים, או של איזור תחילתה של הנצרות וסוף האמפריה הרומאית. על כן הייתי אולי יכול לכתוב את דבריהן בעברית גבוהה יותר, אך מצאתי שזה יהיה לא מדוייק מבחינה היסטורית בדיוק כפי שיהיה אם אכתוב את דבריהם בשפה הנהוגה היום, והחלטתי ללכת על האופציה השניה. תפיסת השטן הנוצרית נובעת מתוך תפיסתו ביהדות, ואני מקווה שזה ידוע. ביהדות ישנן אינספור תפיסות את השטן, כפי שיש אינספור תפיסות את אלוהים. התפיסה שאני שאבתי ממנה השראה לסיפור, היא הצגתו של השטן כ"סמאל", המלאך שסרח, התחתן עם לילית ויצר עולם ספירות מקביל לעולם האלוהי. את הסיפור שמספר פרופסור הילל על הופעתו של סמאל במהלך עקדת יצחק, לקחתי מתוך הספר המצויין "המיתולוגיה היהודית" בסדרה "מיתוסים", סדרה מומלצת ביותר למי שעניינים תאולוגים ואנתרופולוגים מעניינים אותם. הבית נבנה בשנית בדיוק כפי שעמד לפני מאתיים שנה על ידי אותו עובד שטן אלמוני. חשבתי שזה ברור, אם לא, אולי כדאי להסביר זאת בסיפור. לגבי ההשוואה לסטיבן קינג, מצאתי שבכל פעם שאדם כותב סיפור אימה משווים אותו לקינג, זאת מכיוון שבתודעה הישראלית סטיבן קינג הוא כותב האימה היחידי שקיים. יחד עם זאת, לא אכחיש שאני מאוד אוהב את ספריו ומוצא בהם מורי דרך, ואומר שאם אמירתך שההשוואה לא לטובתי באה לגרוע מאיכותו של קינג, הרי שזוהי הכרזה חסרת עמוד שדרה וחסרת ערך לחלוטין. לא רק שמדובר באמנות ועל כן מדובר על עניין של טעם אישי, קינג, לעניות דעתי, הביא רענון משמעותי לעולם הספרות, ואני רואה בו אחד הסופרים החשובים של המאה העשרים. אני רוצה שוב להזכיר ולומר שאינני מגיע מתחום המדע הבדיוני, אינני קורא ספרות זו ואינני מכיר ספרות זו. מעולם לא קראתי ספר של נאסימוב, או צוקר או אחרים, ואת ספר יום הדין עטור התשבוחות מצאתי משעמם מאין כמוהו (שוב, אני לא בא לומר שהוא אכן משעמם, אלא רק שהוא שעמם אותי מכיוון שלא היה תואם את טעמי). יכול להיות שאני נותן לקינג להשפיע עלי, אבל אני חושב שהשוואה בסיפור זה אינה במקומה. לדעתי הוא לא היה מכניס לספר שלו סצנה כגון סצנת הדם הנפלט מהטלפון, לדוגמא. זה לא משהו שהיית מוצאת בספר של קינג. בהחלט יתכן שהוא היה רואה בזה "טריק זול", ויתכן שהוא היה צודק. אצל קינג זה היה מרומז יותר, מעודן יותר בדומה לסצנת האלבום מהספר "זה", ואניני הטעם של הז'אנר ידעו את ההבדל בין הסצנות, מבחינת המתרחש נטו, כמובן, לא מבחינת הבנייה או הטכניקה. האמירה שאני לא יודע דבר על תאולוגיה יהודית או מדע היא אמירה יהירה ופלצנית מאין כמוה, במחילה על הטון התוקפן של דברי. שוב אומר, לא באתי לכתוב פה מאמר מדעי או תאלוגי, בסך הכל מדובר בסיפור דמיוני, לא משהו שאמור להיות אפשרי בכל צורה שהיא, ביחוד לא עבור "מטריאליסט" זוועתי שכמוני (לפחות לדעתם של ידידי לדיונים מסוג זה). אני מכיר את התאולוגיה היהודית לעומקה ולרוחבה (אך כמובן שיש עדיין הרבה מאוד מאוד מה ללמוד, בזה אין הרי ספק), ואני בקיע בתחומי המדע הביולוגי והקוסמולוגיה באופן מספק ביותר עבור חובבן. היגיון עלילתי היה בסיפורי, אם כי אפשר בהחלט שיש מה לחדד ולשפר, היגיון מדעי שמתקשר למציאות לא חיפשתי לתת. וגם אם כן, אוכל להגן על התאוריה של פרופסור הילל ולנסות להוכיח שברמת התאוריה ההזויה ביותר, היא אפשרית. אסכם בציטוט של קינג עצמו: "אם אתה מחפש סיפורים שעוסקים בדברים שבאמת יכולים לקרות - צא מהבניין, ידידי, אתה במקום הלא נכון..." שוב, סליחה על ההתעלמות, ותודה רבה על התגובה! רז.

Boojie

New member
אז הנה כמה מילים בחזרה:

באשר לסטיבן קינג - קינג הוא אחד הסופרים האהובים עלי. כשאמרתי שההשוואה היא לא לטובתך התכוונתי לזה בשיא הפשטות - קינג הוא אשף בכתיבת סצינות כאלו, וברגע שהסצינה שלך מעלה בדעתי את הסצינה של קינג, קינג אוטומטית ינצח. מה שאומר שהסצינה שלך תיראה לי פחות טובה, מעצם ההשוואה שלה לקינג. ובחלק ניכר מסצינות האימה היה דמיון משמעותי ביותר לצורה שקינג בונה סצינות כאלו. באשר לאמינות - שום פלצנות ושום בטיח. כשאני קוראת סיפור אני רוצה להאמין לו. לסיפור שלך לא יכולתי להאמין. לא יכולתי להאמין לו, כי המדען שלך דיבר לא כמו שמדענים מדברים (ומדענים, מה אני אעשה, לא ידברו באנלוגיות לא הגיוניות גם אם הם לא נושאים הרצאה בפני ועדת פרס נובל בעצם רגע זה), וכי הדמויות המיתיות שלך לא היו אמינות. לא, אתה לא חייב לכתוב דברים שקורים. כן, אתה כן חייב לכתוב אמת, ואם תבדוק את קינג, שממנו אתה תצטט, אתה תגלה שקינג עומד על כך שאתה חייב לכתוב אמת. וקינג עצמו, כשאתה קורא את הדמויות שלו, אתה מגלה שהן אמינות לחלוטין. המדענים שלו מדברים כמו מדענים, והתאוריות שלהם נשמעות מדעיות, וכשהוא טורח להכניס הסבר מדעי לסיפור שלו, ההסבר הזה עקבי והגיוני והקורא מאמין לו. עכשיו, אתה רשאי במאה אחוז להגיד שלא אכפת לך אם אני מאמינה לך או לא. זו זכותך. וזו זכותי לומר שכותב שאני לא מאמינה לו הפסיד אותי. פנטזיה צריכה להיות אמינה ועקבית לא פחות מאשר מד"ב, ומדען שמפתח תיאוריה על "טביעות נפש" חייב להיות אמין. שמעתי בימי חיי מדענים שפיתחו תאוריות שנוגעות לנפש ודברים שונים ומשונים, והם לא מפסיקים להישמע כמו מדענים כשהם מדברים על זה.

razkoller

New member
הנה מספר מילים נוספות:

(מיהרתי להגיב הפעם, כפיצוי על ההתעלמות מהפעם שעברה...)
אני חש שאנו נכנסים להתנצחות במקום לדיון, ואין לי שום רצון בכך. אז קודם אומר שאני שמח שאת חושבת כך על קינג, וכמובן וכמובן שב"קרב" ביני לבינו, הוא ינצח מבלי להתאמץ, בעוד שאני אהיה מותש וסחוט, זה ברור לחלוטין, בכל זאת יש עליו שלושים ומשהו שנים של ניסיון מקצועי.... להגיד שאפשר להאמין לכל מה שהוא כותב? זה כבר מופרך לדעתי. בחייך, "זה" הוא חייזר שמסוגל להראות עבור קורבנו כפחד הכי גדול שלו. אין שום קבילות מדעית ליצור כזה, והתחמקות בסגנון "הוא עובד ברמות שונות משלך" אינה קבילה אף היא, ואינה אלא דברי הבל לא מדעיים. אם היינו מדברים ברמות פילוסופיות, אז היתה לזה קבילות, אך בשום אופן לא בדיון מדעי. אז הנה יצור שאני מצאתי קשה מאוד להאמין לו, וזה בסדר, כי אני לא אמור לחשוב שהוא יכול להתקיים במציאות, אלא רק במציאות של דרי, ולזה האמנתי לחלוטין. מעבר לזה, היצור לא היה הנושא המרכזי של הספר, ואינו תפס אצלי כזו חשיבות. לגבי אמינות הדמויות שלו, לא אוסיף פה דבר על כך, אבל אם תרצי, אשמח להמשיך ולהתדיין על קינג ודמויותיו במסרים פרטיים. אם אמונתך בתאוריות בדיוניות הוא תנאי לקריאתך את הסיפור, אז אכן זכותך המלאה שלא לקרוא אותו, ואיש לא יזקוף זאת לזכותך או לרעתך. כתבת ש"פנטזיה" צריכה להיות עקבית... אך אני אינני מחשיב את עצמי ככותב פנטזיות. אילו היה פורום לסיפורי מתח ואימה, לא הייתי מפרסם את סיפורי בפורום זה, כי אני מודה ומתוודה שהוא אינו שייך לז'אנרים הללו, לא למד"ב ולא לפנטזיה. אמרת ש"מדען שמפתח תיאוריה..." ובכן, אני מקווה שברור לכולם שפרופסור הילל הוא דמות בדויה לחלוטין, וה"מדען" שפיתח את התיאוריה הוא אני עצמי. אני אינני מדען, אינני מתיימר להיות כזה, ועל כן אני חושב שאני יכול להרשות לעצמי יותר מאשר מדענים. יתרה מכך, הייתי יכול להעמיק את הדיבור על תאורית התודעה החשמלית, והסיפור היה הופך להיות שלושים או ארבעים עמודים בקלות. אך מאחר ורציתי לשמור על גודל סביר, ומאחר וחשבתי, במלוא הכנות, שחלק זה הוא הכי פחות משמעותי לסיפור, החלטתי להמעיט את הדיבור עליו. לגבי המושג "פלצנות" - התכוונתי שההנחה שאני איני מבין דבר בנושאים עליהם כתבתי, זו הנחה יהירה ופלצנית, ואני עדיין חושב כך. היה יותר נכון אם היית שואלת האם אני יודע, ואם היית נותנת טענות ספציפיות עליהן אוכל לענות ולא דברים מעורפלים כגון "לא אמין" או "אי אפשר להשוות בין חשמל סטאטי לבין תודעה". למה אי-אפשר? מהי התודעה? מה לא אמין ספציפי? את כל הזמן אומרת "מדענים לא מדברים כך." כיצד הם כן מדברים? תני דוגמא ספציפית. אגב, אני שם לב שלא חזרת על עניין התפיסה הנוצרית את השטן, ואני מניח שהעמדתי אותך על טעותך בנושא זה, בכל הצניעות והכבוד. רז.

Boojie

New member
אוי, אוי, השחצנות.

מכיוון שאתה צודק, וזה כבר הופך להתנצחות, אני אעצור את זה כאן. בכל אופן, אמרתי לך את דעתי, והיא לא השתנתה. אני לא האמנתי לך. לקינג אני מאמינה, גם כשהוא מעלה רעיונות מופרכים, כי הוא יודע לבנות אותם בעקביות כזאת שאפשר להאמין לו, בתוך הסיפור. לך לא האמנתי. אתה רשאי לראות בזה מגבלה ביכולת האמונה שלי או לחשוב שאולי זה קשור איכשהו למה שאתה כתבת. לשיקולך. ובאשר לתפיסה הנוצרית - לא, ממש לא. אני לא רוצה להכנס פה לוויכוח תאולוגי. התפיסה היהודית הבסיסית לגבי השטן שונה מאד מהתפיסה הנוצרית, וגם צבא השדים שפיתחו לאכלוס העולם שונה מאד במהותו מכפי שהוא מצטייר בתפיסה הנוצרית. אל תצא מנקודת הנחה שאם לא עניתי לך, אני חושבת שאתה צודק. לפעמים אני לא עונה כי זה מיותר להמשיך להתווכח.

למעלה