קישורי אאוטבריין (בנוסף אולי תאהב/י את)

Bezalel P

New member
קישורי אאוטבריין (בנוסף אולי תאהב/י את)

אהבתם? שנאתם? עדיין מתלבטים? הורדתם אותם בשניה שיכולתם? אני חושב שזה נורא נחמד, אבל אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הפטנט החדש. גיליתם כבר רשומות שוות בזכותו? (פרטים, למי שעדיין לא מנוי לבלוג הבית (נו נו נו) - http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1544938 )

אני בעד זה. זה נותן במה לרשומות

שלאו דווקא אגיע אליהן אם לא האופציה הזו.. עוד דרך להמלצה ופרסום.. מה רע?

זה מצוין. הדבר העיקרי שחסר לי בבלוגיה

זה אינדקס מסודר של הבלוגים... למרות שאולי אני לא מכירה את הבלוגיה מספיק. זה לפחות נותן רמזים לאיזה בלוגים נוספים יש בתחום והצצה לבלוגים שלא היתה לי דרך להכיר. אהבתי מאוד

Bezalel P

New member
יש אינדקס לפי קטגוריות

ואפשר להגיע אליהן דרך עמוד הבלוגיה הראשי. אם כי אני מודה שרשימת הקטגוריות הקיימת לוקה בחסר בלשון המעטה. אחד הפרוייקטים הבאים שלנו הוא לארגן אותה מחדש.

אני הסרתי את זה

לא כי אני נגד זה, אלא כי אני מעדיף לחסוך בווידג'טים. אולי בהמשך אני אוסיף. הייתי רוצה שיהיה ווידג'ט של related posts (רשומות קשורות מהבלוג לפי התגיות).

תשובה

כשמופיעים מתחת לרשומה קישורים לרשומות קשורות, יש סיכוי גבוה יותר שיכנסו אליהן. נעשה שימוש אוטומטי בתגיות כדי לחשוף לקורא רשומות נוספות רלוונטיות.

לשונאי10

New member
אהבתי, נחמד ויפה

אלא שהכותרות (בנוסף אולי תאהב את...) וכן פרטים על רשומות מומלצות מהבלוג שלי - מופיעים בו בג'יבריש, בכתב חרטומים כזה. אני יודע, זו פנייה שמתאימה לפורום תמיכה טכנית, אבל שאלת אז ענית. חוץ מזה שזה לא מפריע לי כל־כך.

goldy

New member
אם אפשר להרחיב לכל הרשומות, ולא רק לאחרונה

wranger

New member
זה לא מופיע רק ברשומה האחרונה

עשיתי בדיקה מדגמית קטנה על הבלוג של עצמי, וזה הופיע בכולן.

goldy

New member
פעם ראשונה שבדקתי הוא הופיע רק ברשומתי

האחרונה. עכשיו בדקתי ואני רואה שההמלצה מתרחבת. מסיבה כלשהי, *כל* קוביה מכילה את שתי ההמלצות הבאות מתוך ארבע: "# ארון ארור! למה רק אני כזה? (האתר הזה) # מגיע לי מזל טוב: יצאתי מהארון! (האתר הזה)"
מה הסיבה שדווקא שתי אילו, לא משנה מהו נושא הרשומה?

Bezalel P

New member
תשובה

א. המערכת מציגה לכל גולש קישורים שונים, ובכל כניסה לרשומה מבצעת ניתוח מחדש של הקישורים הרלוונטיים. ייתכן שבאותה רשומה תפגוש מדי פעם קישורים שונים, וייתכן שבחלק מהמקרים לא תראה קישורים בכלל. ב. המערכת לומדת את ההעדפות וההקשרים שאנחנו עושים בין רשומות כדי לשפר את האלגוריתם שבוחר קישורים. עם הזמן, ככל שהיא תפגוש יותר גולשים, הרלוונטיות של הקישורים אמורה להשתפר.

wranger

New member
איך היא משתפרת?

לפי הקליקים שלנו על הרשומות? עם הזמן היא תעדיף יותר את הרשומות שעליהן הקלקנו ותביא הצעות דומות להן, ופחות הצעות שעליהן הקליקו פחות? כי מלבד הקלקות, אנחנו לא ממש נותנים למערכת הזו פידבק.

Bezalel P

New member
לומדת

אני לא יודע בדיוק איך האלגוריתם של אאוטבריין עובד. אבל בעיקרון, למיטב הבנתי, הוא לומד את ההקשרים שאנחנו עושים בין רשומות. כלומר כל גולש מקבל קישורים שמותאמים לו אישית על בסיס רשומות אחרות שהוא קרא, מילים מקבילות בין אותן רשומות, קישורים, כותרות, הקלקות ועוד. ככל שיותר גולשים משתמשים במערכת, היא "קוראת" יותר רשומות, ואנשים מקליקים על קישורים שנראים להם רלוונטיים, האלגוריתם אוסף את ההעדפות הקולקטיביות שלנו ומנתח אותן כדי להבין איך אנחנו רואים את ההקשרים בין הרשומות שאנחנו קוראים. יצא לי קצת מסורבל ההסבר, אבל אני מקווה שזה יותר ברור עכשיו.

goldy

New member
אני אנסה להסביר../images/Emo67.gif

ככל שרשומה פופולארית יותר כך היא תקבל יותר פירסום, וככל שנושא מסויים מתפרסם יותר כך הוא יקבל עוד יותר פירסום. אם זה נכון אז זה ממש חלם
. אולי משהו שמעודד רשומות פחות נצפות אך עדיין מעניינות?

למעלה